Nyami-nyami-nyami.
üdv, föccer
Diós! Nálam ez a favorit.
Régen volt diófánk a kertben, akkor még diót se kellett venni.
Az idei dió töltelék ~felét kaptam. Szépen kiforrázttam, jobb mint a bolti. Kevésbé cukrozom.
üdv, föccer
100x jobb. Ha jól rémlik talán kis rum is kell bele, az igazán jó ízt ad neki.
Nem készül.
A kedvencem talán - azaz úgy emlékszem - a gesztenyés, hiába nem tradicionális. De egyiket sem utasítanám el, ha megdobnának vele.
[ Szerkesztve ]
Speciális eset vagyunk a párommal...nálunk szóba se jöhet a beigli-tekercs...alig vártuk vége legyen a 120k-s db-os szériának.( pékek volnánk és munkát nem viszünk haza ugye )Pedig ami finom,és itthon is megpróbálom az a meggyes-mákos lesz de ezt ő még nem tudja......lesz kapsz este
Töltelék...tejben forrázott enyhén cukros mák+ magozott meggybefőtt,amit töltés előtt teljesen kicsepegtetve,és kettétépve a kihúzott mákra terítesz .....
[ Szerkesztve ]
wow Meggyes mákosat, én eddig csak pitében ettem Jól hangzik amúgy. Bár én nemrég szerettem csak meg a mákot.. Nem vagyok finnyás, de valahogy nem jött be a mák íze anno. Hiába, változunk az idő előrehaladtával.
120k darab?? Az nem kis mennyiség
2 héten át toltuk 1000-el napi 10-11000 db-ot....volt vele meló...nameg a napi friss mellette ugye.........és ebből a mennyiségből 150 DB!!! jött vissza mint minőségi hibás (pl nagyon repedt).
[ Szerkesztve ]
És ez hány emberre és milyen gépekkel? Mert ez azt jelenti, hogy átlagosan 3-4 másodpercenként elkészült egy... Indiai lepénysütőket megszégyenítő teljesítmény.
Nálunk minden évben mákosat és diósat süt édesanyám. Annyira nem vagyok egyikért sem odáig, eszek belőlük pár szeletet, aztán annyi elég is.
Mákos. De nem eszem már bejglit, mert vigyázok az alakomra.
tészta vonal: ..2 feladó-nyújtó---Fritsch sorra az kivágta a 23x30cm-es 23 dkg tésztát.....
töltelékesek: 4 ember 23dkg-ra porcióznak,a tésztások indulása előtt 6 órával
finiselők..:.6 tölt, terít-3 teker 2 elrakó + első felületkezelés
..2 kemencés +2. felületkezelés---
ez 2x 12 órába
[ Szerkesztve ]
Ebben a pár napban van a kötelező bejgli és halevő időszak. Egész évben nem kell az emberek többségének, most mindenki szereti.
Ez nem így van. A bejgli karácsonyi sütemény. Nincs meg a szezonja a nyári 40 fokban. Ahogyan a mézeskalácsnak és a habcsóknak is télen van szezonja.
Mákos a tuti...főleg hogy a dióra allergiás vagyok
A halat nagyon szeretem. De nálunk általában csak karácsonykor van.
Na majd ha megtanulok főzni, minden nap hal lesz!
Én nem vagyok oda a bejgliért.
Mondjuk az emlegetett mákos meggyesből betolnék egyet mivel olyat még nem ettem.
Sütöttem nyáron is 3 tekerccsel.
A halat meg utálom. Azt soha nem csinálok/eszem
üdv, föccer
Én kedvelem annyira meg megeszem beakkor is csak a mákosat,nálam a sajtos rúd meg a tepsis raffaelo a favorit.
Leszek az inverzed. A mákot nem tudom megenni, így azon kívül bármivel lehet töltve a bejgli.
Hát igen, gondoltam, hogy nem kézműves cukrászda.
Rumos-mazsolás-kakós...már kész is van. Nyami.
[ Szerkesztve ]
Szezonja? Bármikor lehet csinálni, ahogy töltött káposztát meg halat is. Kb. annyira karácsonyi a bejgli, mint ezek (semennyire).
nem ......... ipari ...kezdő...szint.....
Ki ne találd már, hogy a bejgli nem tipikusan karácsonyi sütemény. Az egy dolog hogy év közben is lehet csinálni meg kapni, de most egy hét alatt több fog belőle fogyni mint az év többi részében együttvéve.
1 mákos mazsolással több lett. Még szerencse, hogy feltaláltam még 1/2 kg lisztet.
üdv, föccer
Mazsola. Meg nem bírnám enni. Inkább a meggyesre szavazok.
Valóban a karácsonyra kéne utalnia a beiglinek...de ennek is mint sokminden másnak tűnik az időszakos varázsa....mindent kapni,mindig,mindenhol.........
Ha ennyire bejött a meggyes...tessék kipróbálni...estére lehet belőle falatozni...ha most nekiugrik valaki este 7-re lehet enni!
[ Szerkesztve ]
Update mákos és diós bejgli készült. A mákos a kedvencem. Anyu ajándékokba 12 kg lisztből sütött mézeskalácsot, magamnak én is sütöttem 75dkg lisztből update módra.
Gesztenyes vagy dios.
Ha nagyon ehes vagyok akkor akar asztalos is lehet.