[Re:] [Goose-T:] "Rossz időre panaszkodnak a sörgyártók" - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


icemad
(nagyúr)
Blog

Nagyon igazad van. Nemrég voltam Magyarországon nyaralni, és a sörök minősége rengeteget romlott... Talán 2-3 üveges sör van, ami tartja a szintet, de azokat meg nehezen találtuk meg... A legtöbb boltban csak tucat kacat van.


DeFranco
(nagyúr)
Blog

Teljesen egyetértek, a kommersz sörök közül egyedül a HB iható (úgy-ahogy) az még a német tisztasági törvény szerint készül (gondolom licensz okokból).

Egyre több sörnél változtatnak a licenszfeltételeken, és kapják meg a lehetőséget arra, hogy ugyanazt a kukoricagrízes moslékot csinálják belőle, mint a saját söreik.

Így marad a HB meg a búza, és mást csak akkor, ha minden kötél szakad. De annak meg is van az eredménye másnap. Fejfájás, hasmenés, stb.


Goose-T
(veterán)
Blog

Múlt héten vettem az Aldiban Berg König márkájú sört, és egész jó volt. Osztrák gyártmány, és csak a legszükségesebb összetevők vannak benne, kukorica nincs. 200 Ft körül volt az ára. Hasonlóan iható bolti sör még a Lidl-ben kapható Argus Maestic és Argus Gold is (ez 6%-os, kicsit erős). Ha boltban veszek sört, megpróbálom inkább ezeket venni, vagy esetleg importsört, ha van éppen.


Kisgépkezelő
(senior tag)

Nem a sörök lettek rosszabbak, mi bírjuk kevésbbé. Mostanában már jó italból sem megy le annyi büntetlenül, mint régen a legrosszabb lőrékből. Öregszünk, ez az igazság. :(


DeFranco
(nagyúr)
Blog

nekem az argus nem jött be, de pár hete volt akcióban corsendonk, az meglepően kiemelkedően kellemes volt (igaz ára is volt)

a piraat is jó volt, de az egy más világ, ököllel döngöli az arcodba a komlót és 10% alkoholtartalmú, a petrus nem volt nagy szám.

@Kisgépkezelő: nem. változott az összetétel valóban.

[ Szerkesztve ]


Goose-T
(veterán)
Blog

Akkor miért nincs annyi bajom a jó sörtől? Igenis ég és föld a másnap, ha Drehert/Sopronit vagy Argust iszom. Egyébként Drehert/Sopronit/társaikat csak akkor iszom, ha olyan helyre hív egy társaság, ahol csak olyat lehet kapni. Régebben a Dreherben nem volt kukorica, ha jól emlékszem, de pár éve már abba is belecsempészték sajnos, pedig az egy jó sör volt.


Goose-T
(veterán)
Blog

Kóstold meg akkor a Berg Königet, igazán kellemes, semleges ízű sör, osztrák hegyi patakok vizéből. :D

Szerk.: természetesen csak az üvegeset, a dobozos nem osztrák gyártmány. Valahogy egyébként is jobban ízlenek nekem az üveges sörök, mint a dobozosak. Azoknál mindig érzek valami kellemetlen mellékízt.

[ Szerkesztve ]


DigitXT
(félisten)

"Rossz sörökre panaszkodnak a sörfogyasztók...":DDD


fi:zi'k
(nagyúr)
Blog

Mi meg a rossz sörre panaszkodunk. :DDD
Nekem most az abszolút favorit a kommerszek közül a Valentins szűretlen búza. Korábban azt hittem Aldis termék, de az utóbbi időben pár helyen találkoztam még vele. Vagy még ritkábban le-lecsúszik egy-egy belga, bár azoknál néha jobb lenne ha nem ütnének annyira és jobban lehetne élvezni az ízvilágot.
A Lidlis Argus viszont nem jött be, próbáltam több fajtát és mint ha már arról is olvastam volna, hogy törökbúzával tömik egyiket-másikat.


Kareszovics
(addikt)
Blog

Maximálisan egyetértek az írásoddal és hatalmas virtuális pacsi. Szomorú, hogy egy olyan márkát is eltudtak b@szni a hazai gyártással, mint egy világos, illetve barna Staropramen, és ez csak egy példa a sok közül.

Akkor már inkább egy jó pécsi szalon, vagy egy kőbambi, ha nagyon a belépő szintről akarunk társalogni.


DeFranco
(nagyúr)
Blog

uh... szalon...

pfej, ürdüng ;]

egyszer pécsen ittunk, és nem lehetett sehol mást kapni. inkább vodkáztunk.

[ Szerkesztve ]


Kareszovics
(addikt)
Blog

Jó az pedig. :) Persze ez is olyan témakör amin felesleges vitatkozni. :)

A vodkához annyi, hogy amióta a vesekövem volt/van nem nagyon töményezek, de akkor inkább Chivas. :D

[ Szerkesztve ]


zoltanz
(nagyúr)
Blog

Belépőszinten én a 0,5 0,4 Kozel, Stefi, Spaten-t söröket kedvelem. (esetleg Borsodi, Soproni) Kimérve jók általában a csapolt házisörök.


Kisgépkezelő
(senior tag)

Legalább 10 éve van kukorica a Dreherben is, de inkább több.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

inkabb 5-6 az. Drehernek 8-10 eve meg vallalhato volt a minosege.

btw: csaladtaggal iden Magyarorszag. o nem szereti a fancy soreimet (ertsd, 200+ IBU elmeleti erteku DIPAk, 10+%os belgak es imperialok), ellenben ket korty Dreher utan kozolte, hogy ez biza vizizu es nem eleg keseru (konyhanyelven hianyolta a komlot). buszke voltam ra:D.

DeFranco: Corsendonk finom, anno tavaly sorkostolasnal vegigprobaltunk kb 30+ fajtat foleg az angol-belga-dan-norveg-sved-skot-usa microbrew vonalon es a barna Corsendonk siman az egyik crowdpleaser/legkiegyensulyozottabb versenyzo volt. pedig voltak meg erdekes cuccok, pl BrewDog Tokyo*, Omnipollo Nebuchadnezaar, Electric Nurse DIPA, Dugges DIPA, Mikkeller Erik the Red, BrewDog Jack Hammer, Brewdog Cocoa Psycho, meg meg legalabb 5-10 fele elegge limitalt kiadasu cucc az alkalomra.

Piraatot iden probaltam, kellemes, bar nekem a Chimay hasonlo stilusban jobban tetszik. mondjuk belgak kozul en a sotetebb, testesebb megoldasokat preferalom.

belga vonalon mondjuk szvsz Rochefort 10 / La Trappe Quadrupel ami a csucs, bar a Carolous Blue szinten remek (ha be tudod szerezni). mondjuk ezek mind meregerosek, nehezen beszerezhetoek es elegge dragak (foleg a nagyon limitalt mennyisegben fozott Carolous, az mar kb bor arban megy).

[ Szerkesztve ]


DeFranco
(nagyúr)
Blog

ha nem elég keserű, akkor adj neki steffit :D


Kisgépkezelő
(senior tag)

A legalább 10-ben biztos vagyok. Ha számodra 8-10 éve vállalható volt a minősége, akkor bizony kukoricástul vállaltad. :) Mondjuk szerintem sok gond nincs vele, megvan annak is a hely a piacon. Egy csípős gyrost nem túl gazdaságos 3000ft/l-es eisbockokkal leöblíteni.


Goose-T
(veterán)
Blog

Én meg legalább 20 éve sörözöm. :DDD Annak idején egy soproni osztálykiránduláson kóstultuk meg behatóan a tájjellegű söröket, és akkor nagyon ízlett a Soproni Ászok. Ráadásul ott és akkor még lehetett kapni Soproni Kinizsit is.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

07-08 korul szvsz a Dreherben meg szerintem nem volt, ott meg csak mas, gyengebb soroket kukoricaztak. 04-05 korul csapolva meg biztosan oke volt. mas kerdes, hogy olyan 12 korul terjedtek el erre robbanasszeruen az ipak es az azert elegge tagitotta a perspektivam.

... es akkor az a 3000/l meg nem is szamit kiemelkedoen draganak:).

DeFranco: nemet import HB/Löwenbraut szokott inni, esetleg cseh import Pilsnert. APAk meg jellemzoen mukodnek neki, IPAkbol a kevesbe keseruek (pl a Brewdog Punkja) szinten. meg 30+ fokban a Delerium Red.

[ Szerkesztve ]


ivana
(Ármester)
Blog

Ami magyar kommersz és meg lehet inni az a soproni 1895 (ebben nincs kukorica, nem érezni a mellékít se), a sima soproni az borzasztó. Ezt szoktam venni a tescoba, budweisert ha le van értékelve, valentinst (főleg barnát), búza és gránát starot (ezek rendes cseh gyártmányok). Iszok házi sört is de azt tök random, hol és milyet, de azok azért jobbak, mondjuk a valentins az rohadt jó még abban a mezőnyben is.


sanzi89
(addikt)
Blog

Tökéletes példa a Staropramen. Mióta a Borsodi gyártja az üvegeseket, kb. ihatatlan lett a minősége. Én nem is tudtam, hogy más gyártja, csak egyszer arra lettem figyelmes, hogy mi ez a szar, amit iszok. Gondoltam egy "gyengébb" sorozat. Majd rá pár hétre újra. Ekkor megnéztem az üveget, és itthon gyártja a Borsodi. Figyelni kell a boltban, hogy ki gyártja. Ahogy észrevettem itthon csak üvegeset forgalmaznak, amit a Borsodi gyárt, a dobozosakat érdemes megvenni, azok még kint készülnek.

Amúgy én is az Argus Maestic-et szeretem még az eredeti Staropramen mellett, ajánlom!


ivana
(Ármester)
Blog

Staroból csak a gránát (félbarna), meg a búza azok csehek itthon is, a sima az szinte mindig borsodi (utálom, amit saját néven forgalmaznak azt végképp), a barna néha cseh, néha borsodi.

Nem tudom ittam már olyan argust de nem jött be, fura volt.

[ Szerkesztve ]


DeFranco
(nagyúr)
Blog

én szeretem az egyszerű, sima lecsengésű, tiszta ízvilágú söröket, a corsendonkban is ez tetszik. úgy van kellemes íze, hogy harmonikus, nem tolakodó

titkos kedvencem a lengyel okocim, abból a világos és a barna is nagy kedvenc, az is ezt az irányvonalat hozza, nincsen csavaros utóíz, nem nyal vissza a fagyi, hanem kezded egy hűsítő, a fajtára jellemző kellemes ízvilágú korttyal és azon a lankán cseng le a vége egy finom csettintéssel. egyszerű olcsó lakossági sör, de nekem így is nagyon ízlik.

a piraat-nak nekem a vége jött be nagyon, ott már egész karamelles ízvilágot hozott, ami nagyon érdekes.

[ Szerkesztve ]


mustang08
(aktív tag)
Blog

Feszítsetek keresztre, de nekem a Pécsi lager nagyon ízlik. :) Én egyébként nagyon nem szeretem a komlós, keserű söröket.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

itt kevesbe van meleg, 30+ fokban azert egy komplex, testes belga apatsagi nem feltetlenul annyira husito:). viszont erre jellemzoen joval hidegebb van, plusz egy este en max 1-2 sort szoktam inni, de szeretek nyammogni. egy imperiallal adott esetben egy orat is (0.33asrol beszelunk), ami 11 fok folott akar masfel-ket oraig is felkuszhat.

lagerbol mondjuk a Mikkellernek van ott az American Dream, ami nekem az a lager, ahogy a 16 evesen Dunaparton elfogyasztott sor el az emlekeimben. Az Evil Twin Yellow Cab Lagere is hasonloan remek kategorian belul, jol csuszik, pont elegge karcos (sajnos iden meg nem lattam boltban). mindketto jol csuszik es remekul mukodik melegben.

igen, a Corsendonk elegge kiegyensulyozott, a Blanche szinten remek volt. ha meg nem probaltad ki akkor ajanlott :K

a Rochefortot mondjuk szerintem ha teheted probald ki ha bejott a Piraat. Ugyan a lagertol meg messzebb van, de jo ertelemben komplex, nagyon kiegyensulyozott izvilaggal.

a visszanyal a fagyi az velem megesett, de a Great Divide Yeti, a Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake, a BrewDog Tokyo* vagy az Evil Twin Imperial Donut Break mind kulonleges elvezet volt nemi belga csokival megtamogatva. mas kerdes persze, hogy husito, csuszos pilzenitol mind elegge messze allnak es egyik se az a tipikus Magyarorszagon megszokott sor. foleg a Tokyo* minden szempontbol extrem, imperial viszonylatban is.

[ Szerkesztve ]


Goose-T
(veterán)
Blog

Na pont jókor jelent meg ez a cikk is.


Vangelis
(nagyúr)

Már nagyon nehéz jó sört találni sajnos...

Sőtttttttt!... csak nagyon drágán... nekünk meg olcsó és jó kellene... ez olyan nagy kérés? :)

Gossert szoktam venni vagy 1894-et.
Lidiben néha argus-t a simát, de nem a moslék új recepteset.

[ Szerkesztve ]


Vangelis
(nagyúr)

Nincs annak 10 éve, pár éve igen... mert azóta nem iszom a dréhert.

4-5 éve biztos.


#20655360
(senior tag)

Ja, az a fémes mellékíz, vagy nem is tudom. A lényeg, h szinte bármilyen innivaló ihatatlan számomra dobozosan. Kivétel talán az energiaital, de az is csak azért, mert erős íze van és elnyomja.

Am most akkor a jó sör keserű vagy visszafogottabb, kellemes ízű? Utóbbit elviselem, de a keserűtől hányingerem lesz szó szerint. Fél litert nem tok meginni.

Jó sört sztem még nem is ittam, viszont az alábbiak számomra elviselhetetlenek: Borsodi, Kőbányai, Arany Hordó/Fácán, Soproni. Okádék löttyök.
Nagy mázlim van, h inkább borkedvelő vagyok (de úgy iszom, mint más a sört :K ), abból azért komolyabb választék van.

[ Szerkesztve ]


Kareszovics
(addikt)
Blog

A barna utána még sokáig cseh import volt, kb 2 hónapja vettem észre, hogy az sem az. A félbarna, illetve az Unfiltered még cseh. AZ ARGUS nálam határeset; a világos söre kimondottan nem jön be.

Az új Krusovice sörök is "gyanúsak" amúgy, bár azok annyira nincsenek elrontva, mint a magyar a Staropramenek; előbbi termékeket a cseh Heineken gyártja.

[ Szerkesztve ]


Vangelis
(nagyúr)

Nekem a barna és a vajszínű nem jön be :(


ivana
(Ármester)
Blog

A krusovicék nem rosszak csak 10-esek, vagyis 4% körüliek ezért olyan az ízük...


Vangelis
(nagyúr)

Nekem azt tanították, hogy a jó sör 4,5 -5% körül kezdődik!

[ Szerkesztve ]


Kareszovics
(addikt)
Blog

Nekem életem Top1 söre eddig ez volt. Belgiumból kaptam egy azaz 1 palackkal. TE JÓ ÉG :Y Nagyon finom volt. :D


ivana
(Ármester)
Blog

Ja azért a 12-es az jobb. :)


Kareszovics
(addikt)
Blog

Lehet rosszul fogalmaztam. :B

Tehát Krusovice sörök amik még mindig hibátlanok:

És Krusovice sörök amik szerintem már kicsit "megmókoltak" - gyanúsan olcsóbbak is, illetve tán ha jól láttam a cseh Heineken gyártja/forgalmazza:

Remélem így már érthetőbb. :D


ivana
(Ármester)
Blog

Csehországban vagy szlovákiában mindig rá van írva a sörre, hogy 10-es,11-es vagy 12-es ez a sűrűségére vonatkozik. Persze a 10-es 4% körüli gyenge sör, a 12-es az igazi cseh 5% körül. 11-es a kettő között. Itthon csak 10-es krusovice kapható amivel semmi baj nincs szerintem csak 10-es, melegben iszogatni elmegy.
Egyszer haverokkal buliba bevásároltunk 2l-es 4% Deepből (akciós volt 400Ft-ért nem lehetett kihagyni), és meglepően iható volt :) Jobb mint ilyen aranyászok, fácán stb.


Vangelis
(nagyúr)

Így más... az utolsók tényleg xarok!!!!
Ma néztem 300ft ba kerülnek... és nem jók.

Zipfert vettem ma.


Kareszovics
(addikt)
Blog

Deep sör... most csak miattad le fogok egy dobozzal a polcról, mert még sose mertem megkóstolni. :D

@Vangelis: Zipfer az ilyen "egyszerivós" sör volt nekem. :D

[ Szerkesztve ]


ivana
(Ármester)
Blog

A 4%-os deep annyira nem durván rossz, ilyen kőbányai, ászok stb. után kifejezetten jobb.Jónak azért nem mondanám. A 3%-os az borzasztó (csiga irtásra vettük és gondoltam megkóstolom...)


himpulator
(tag)

Ja, majd az újabb Bőcsön összepocsékolt Stelláknak is nézzétek meg az összetevőit az egyik multinál akciós volt. Igazából, ha bezárnának a magyar gyárak se érezném meg, pedig az egyetlen szeszes ital amit megiszok. De mi magyarok csak pocsékoljuk a kukorica dara nem sörbe való, citromsav, meg aszkorbinsav? Wtf? Ráadásul a Soproni, Borsodi, Dreher rendkívül túlárazott kb a 150 ft kiskeráras lengyel sör szintjét képviseli és szállítani se kell olyan távolságra. Ha lehet mára kerülöm a magyar sörök többségét.
Egy kedves ismerősöm München mellé költözött. Nem tudta mit hozzon nekem ajándékba, egy láda (20 üveg) környék (4-5 falu) söreiből álló válogatás (barna, búza, világos, szűretlen, szűrt) összeállítására kérte helyi boltost. A harmadik üveg után félve (bár nem illik) megkérdeztem mégis mennyi volt? Nevetett: 20 EUR a ládával. Pedig ezek a sörök más dimenziót képviselnek, szó szó ami it megy az a fogyasztók átvágása!


himpulator
(tag)

A Deep korrekt sör. Az van benne aminek kell, sztem olcsóbban adják, mint amennyit ér, olyan bármikor megiható kategória.


Kisgépkezelő
(senior tag)

Arrafelé gondolom kevesebb adó van a sörökön, azért olyan olcsóak. Ausztriában lepődtünk meg (mondjuk annak már jó pár éve), hogy ott olcsóbb volt akkor a sör a Billában, mint a zsömle. Akkori árfolyamon a 90 forintért vettük a sört, a teljesen hagyományos zsömle 150 lett volna. Akkoriban itt a (nem teszkós) zsömle 12 forint, a sör meg 130-160 volt.


ivana
(Ármester)
Blog

Osztrákoknál csak rendes zsömlét kapsz, ilyen gagyi magyar olcsó zsömle nincs, a normális meg itt is drága.


himpulator
(tag)

Ha jól informált vagyok (nem biztos) 20-30 ft/l ballin foktól függően, ez igazából nem jelentős. Sztem. A zsömle példával egyet értek ott nincs porból előállított zsömle! ;) A minőséget meg meg kell fizetni! Ezzel nincs is baj csak azzal amikor átvágják a fogyasztót! Amikor az összetvőket meg a gyártót kell keresgetned a csomagoláson, mert azonos márka de Magyarországon gyártva még ez-az kerül bele.

[ Szerkesztve ]


chatran
(őstag)
Blog

Na ha már így belejöttetek a sörök témába, kèrdeznék valamit. Vettem a Lidillben egy horvát Karlovacko-t. Az összetétel szerepel rajta, különféle kelet-európai nyelveken meg angolul és nèmetül. Se a német, se az angol nyelvű összetételben nem szerepel a kukorica, a kelet európai nyelvű összetételben meg igen. Volt rajta egy ragasztott címke magyarul, azon is szerepelt a kukorica. Mi lehet erre a magyarázat? Direkt átbaxxxák a nyugati -európai vásárlókat?


#20655360
(senior tag)

Kelet-Eu-s piacra készült az nyugi. :K


D1Rect
(félisten)
Blog

Nekem a sörrel 2 bajom van:
- az alkoholtartalma
- az íze


Kisgépkezelő
(senior tag)

"A zsömle példával egyet értek ott nincs porból előállított zsömle! ;)" Basszus akkor ott valami nagyon el lehet romolva a határon túl, ha nem porból van a zsömle. Viccet félretéve szerintem ma egy magyar pékségben nagyjából 30 forint körül lehet jó zsömlét kapni (a 12 forintos tescos tényleg vacak), de az még mindig messze van az osztrák áraktól. Mondjuk egyéb pékárúkat nem nagyon néztem, lehet hogy csak a zsömle volt kiugróan drága, de a kenyér pl: lehet, hogy csak 3x annyiba került volna mint itt.
Egyébként a franciáknál egész sokszor jártam, ott nagyjából hasonló árakon vannak a helyi kommersz (szerintem még a mieinknél is rosszabb) sörök mint itt. Monjuk ott szinte minden élelmiszer hasonló, vagy alig magasabb áron van mint nálunk. A többsége az olcsó söröknek náluk is kukoricás, de ha szomjas az ember, jó az a folyékony puliszka is. :D Viszont náluk például a legtöbb bolt ahol jártam, tele volt elviselhető árú import (főleg belga) sörökkel.


Vangelis
(nagyúr)

Most fácán kakast iszok.
Nem jó de 5,5 -ös és csak 149ft. Ennyiért nem sok jobb van.

üzenetek