nemtom ez a corás zacskós érlelt-e, csarnokban lehet kapni szárazon érlelt cuccot. még brutál t-bone is van, direkt márványosos marhából, isteni zsíros külsővel. az olyan, hogy élvezed utána a két napig tartó utóillatot is.
ha nagy ritkán feltörjük a gyerek egyetemre gyűjtött pénzét, a csarnokban egyből veszek hozzá jó kis házivajat is (cserpes). szvsz az olaj ide szerintem en bloc halottgyalázás. a procedúra egyébként ugyanaz, bár én egy vastagabb még épp nem füstölgő vajas serpenyőn 3 + 3 percet adok neki, aztán 150 körül 8-12 perc lefedve a sütőben. de én inkább a rare-es típus vagyok.
fontos a serpenyő. pl amit legutóbb direkt ilyen célra vettem (vastag alu nem-legolcsóbb ikea), az az istennek nem akart fel- és átforrósodni. maradt a réteges aljú kínai saválló, legjobbabb.
múltkor már bepróbáltam jó kis diófán a grillen is, egész kultúrált lett. ettől függetlenül a serpenyőben jön ki az igazi aroma a pörccel, grillen hirtelen és végzetes lehet a folyadékveszteség. csak az állatok meg pár családtag szaladnak szét a füst meg a füstjelző miatt.
ja, részemről stroganoff jellegű mártással meg tarhonyával adom elő, a krumpli akkora húsokhoz egyszerűen túl sok.
[ Szerkesztve ]