üzenetek

hozzászólások


tomy86
(addikt)

"Mikor rámegyek,hogy flashboot mode "
Feltételezem, hogy a flashmode-ra gondolsz.
Találtam egy leírást a flashtoolhoz képekkel.
"a firmwares se tudom betalózni nem látja a flashtool"
Hogyhogy nem látja? Betallózod a firmwaret tartalmazó mappát és nem látja a flashtool a romot? Gondolom egy ftf fájlról van szó és nem egy tömörített fájlról.

(#10160) Tomi_Ohl: akkor bekapcsolt usb hibakeresésnél sem fogja. Azt általában root progik szokták kérni. Többször telepítettem romot flashtoolal úgy, hogy biztosan nem volt bekapcsolva az usb debugging és az mtp mód sem. PCC-vel az a gond, hogyha nyitott a telefon bootloadere, akkor használhatatlan. De egyébként sem jó sok mindenre a PCC. Régen a SUS sokkal jobb volt. Nem is értem miért szüntették meg.

[ Szerkesztve ]


tomy86
(addikt)

"Bootloop van a telón csak a Sony feliratig jut el nem kapcsol be.Ma vettem egy nem müködöt erre akarok tenni 2.3.4 et."
Egyébként az is elképzelhető, hogy úgy hazavágta az előző tulaj, hogy reménytelen a cucc.
Kipróbálhatod még ezt a megoldást a javításra.


Tomi_Ohl
(veterán)
Blog

Nem úgy volt, hogy nyitott a bootloader? Abban az esetben egyszerűen csinálna egy telefon javítását PCC-ben, és problem solved, ha minden jól megy.


universum
(csendes tag)

Képekkel a flashtool azt megnéztem de nekem nem látja a telefont mármint a tipusát a falshtool.megnézem majd a másik leirást a flashtool brick vagy mi.Ha nem lesz jó akkor alkatrész lesz.


tomy86
(addikt)

Én úgy vettem ki, hogy ez egy másik telefon, amit most vett hibásan.
Nyitott bootloader esetén erősen nem ajánlott a PCC használata. Nyitottnál (ha már Sony soft) a Flash Toolt (így külön írva) szokták használni.

(#10164) universum: ha driver telepítések után sem ismeri fel a telefont akkor lehet, hogy tényleg csak alkatrésznek lesz jó. De lehet, hogy egy nálam hozzáértőbbnek lennének még ötletei, de nem nagy a forgalom már a 2011-es Xperiák topikjaiban. :(

[ Szerkesztve ]


tomy86
(addikt)

Egyébként érdekes ez a PCC kérdés. Régebben sok helyen írták azt is, hogy a nyitott bootloaderes telefont fel sem ismeri. Most kíváncsiságból telepítettem és felismerte a telefonom és kiírta, hogy a legfrissebb szoftvert használom. Utóbbi azért vicces, mert LegacyXperia CM11 van rajta, tehát köze sincs a hivatalos romokhoz. Mindenesetre javítási lehetőséget nem találtam benne csak frissítési lehetőséget. Ezért használtam régebben SUS-t, mert abban volt javítási opció is, míg a PCC-ben nem. Lehet, hogy az újban van valahol ilyen opció is, annyira nem néztem át.


Tomi_Ohl
(veterán)
Blog

Én úgy tudom, működik zárt BL-en is (csak OTA nem működne).
A frissítésre nyomás után nincs valahol olyan, hogy telefon javítása? PC Companion-ban láttam ilyet, tuti van benne. Itt van egy leírás is: [link]
A CM11 build.prop-jában vannak utalások 4.1.B.0.587-re, lehet, hogy azért ismerte fel annak.

[ Szerkesztve ]


tomy86
(addikt)

A leírást követve már megtaláltam a javítás opciót. De azt már inkább nem próbálnám ki, hogy milyen eredménnyel működik :) Nincs kedvem újrahúzni a telefont.


mgaben
(senior tag)

Na, 3 és fél év után én is megváltam szeretett telefonomtól. Az új egy Xiaomi Redmi 1S.
Gyorsan fel is dobtam a miuihu v6-ot. :D
A Neo V-t megtartom tataléknak. :)


Tomi_Ohl
(veterán)
Blog

universumnak meg kéne próbálnia. Most se működik a telefon, úgy lehet, hogy működne.

mgaben a MIUIHU a legjobb választás, ha MIUI-ról van szó :)


mgaben
(senior tag)

:R :C


universum
(csendes tag)

Memóriakártya az mindenképp kell a Pc companionhoz,hogy érzékelje a telefont?Azzal próbálom meg ,mert a többi megoldás nem segitett. :( Ha az sem lesz jó akkor alaktrész.Azért is vettem különben.


Tomi_Ohl
(veterán)
Blog

Szerintem működne nélküle is, ha kérné, akkor viszont tegyél bele.


universum
(csendes tag)

SEMC Flah Device ezt akarja telepiteni de csak ezt kirja de a windows webhelyen semmit nem talál vagy nem tudom,mert csak a kurzor forog de nem telepit semmit.Bettalóztam az ftf fájlt és ezt akarja telepiteni.Mit kellene csinálnom,hogy végre elinduljon valami? Már lassan feladom. :(


Tomi_Ohl
(veterán)
Blog

Most tulajdonképpen a Flashtoolt vagy a PCC-t próbáltad? Mert PCC-hez nem kéne ftf. Nézd meg a leírást amit nemrég linkeltem.


universum
(csendes tag)

Flashtool-t de telepiteni akat valami SEMC Flash Device illesztőprogramot,de csak hozzá fog de be nem fejezi nem halad sehová.


Tomi_Ohl
(veterán)
Blog

Próbáld PCC-t ott majd ki kell választani a Neo V-t és magától telepíti majd az illesztőprogramot is.


akyyy
(senior tag)

mostanába azt csinálja a telefonom, éjjel veszem észre, mintha világítana a képernyő. szóval nem teljesen sötét, hanem a szélein halványan észrevehető egy kis fény. újra indítás után eltünik, de előbb utobb ismét előjön.

más is tapasztalt ilyet?
még kitkat van rajta :D


Tomi_Ohl
(veterán)
Blog

Lehet kellene már neki egy újratelepítés, esetleg frissítheted közben a legújabb verzióra. Én sosem vettem észre, igaz, egy ideje nem KK van az Xperián.


Balcsix
(senior tag)

Hello!
Egy ideje teljesen elhalkult a telefonom külső hangszórója, hiába van maxon a hangerő a beállításokban, halkabb mint régen a legkisebb fokozaton. Már vissza állítottam alaphelyzetbe a telefont, de nem segített. Elég zavaró, mert nem hallom ha hívnak, illetve nem tudok rajta semmi olyat csinálni amihez kell hang (video, zene stb...). Mi lehet a probléma?

üzenetek