[Re:] [Thrawn:] Kemény vagy? Csak azt hitted... - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Kolondrum
(félisten)
Blog

Régebben megnéztem erről pár videót, de nem adta át azt amit érzett a manus. Az biztos, hogy ebből egy fej nekem egyenlő lenne a kórházzal és ebben biztos vagyok. Az erőstől kikészülök. Elég egy fűszeresebb pizzza is, vagy egy sima zöld paprika. Ténylegesen méregként tekintek erre.


7
(addikt)
Blog

Mindig gondolkodtam, hogy ennek vajon milyen egyéb felhasználási módjai vannak. Lehet pl. egereket, patkányokat elűzni vele? (pl. kirakni valami csalétket, amit ezzel bedörzsölsz)

Ugye ezek attól csípnek, hogy kémiai reakcióba lépnek a nedveinkkel (csúnyán és sarkosan fogalmazva). Épp ezért nem tudom, hogy ízeltlábúak (amik teljesen más testfelépítéssel rendelkeznek, mint mi emlősök) ellen ér-e valamit, de van esetleg valami riasztó hatása rájuk nézve is?

[ Szerkesztve ]


peter9228
(aktív tag)
Blog

De rég óta vadászok ilyen chilire! Van egy-két ismerősöm, aki imádja az erőset, meg akarom szivatni őket egy ilyennel. :D


Kolondrum
(félisten)
Blog

Keresztanyámék világ életükben fűszeres dolgokat ettek. Vendégségben mindig gond volt belőle, leszoktak róla mert betegek. Megártott a sok erős az évek alatt.

Lassan tudatosul bennem, hogy vannak mérgek számomra. Időzített bombák. Ez a kis apróság mit művelne. :(

[ Szerkesztve ]


Kolondrum
(félisten)
Blog

Az emberek többsége sztem vizet inna rá ami szépen eloszlatja a kapszaicint. :DDD
Kivételesen meginnám magába a tejet.


rankesz
(veterán)

A népszerűbb magyar aukciós oldalakon szoktam látni magokat nem is olyan drágán. Még Bhut Jolokia, meg Nagya Viper, Trinidad Scorpion is van


lapa
(veterán)

ez kb a tenyeremen csikket elnyomós színvonal. ilyen csípős mellett garantáltan nem érzel semmit. hestont néztem pont a minap, chili con carnéhoz csináltak f@szméregetést ők is hogy milyen fajta legyen, aztán csak harcoltak izzadságban úszva. mondjuk nagyon durva kaja lett végül.

nem az, szeretem én is a csípőset, de azért ennek nem látom értelmét. erre mondják, hogy amit csinálni lehet azt túlzásba vinni is. még lehetne enni rá kanál szerecsendiót, tüdő is kapjon.

valami best of vidiket linkelhettél volna, most randomot nincs kedvem turkálni.


Thrawn
(félisten)
Blog

Indiában ahonnan származik készítenek belőle paprikagránátot tömegoszlatásra, régen a kardokat is bekenték vele és úgy indultak el harcolni, a földművesek pedig ezzel kenik be a kerítéseket, hogy megvédjék a terményeiket az elefántoktól... :D

peter9228: Nagyon nem ajánlom, hogy ezt szívatásra használd fel, ahhoz túl durva a cucc.

lapa: Na igen, ez a chili már a "ló másik oldala", ha nem kellő tisztelettel bánik vele az ember akkor könnyen megjárja. A Morugáról olvastam (ami előlépett a legerősebb chilivé), hogy hiába szedték latex kesztyűben, a kapszaicin azon is átjutott és felmarta a bőrüket.
Itt megesznek egy egészet: [link]
Itt meg csak egy kis darabkát: [link]


peter9228
(aktív tag)
Blog

A szivatást úgy gondoltam, hogy félbevágom a paprikát, és "ezt kóstold meg" címszóval odatolom elé, hogy nyalja meg. Azért azt még az ellenségeimnek se kívánnám, hogy harapjanak bele, mint 1-2 youtube videóban. :)

rankesz
Igen azokat én is láttam, de nem szeretném nevelgetni, úgy se használnám semmire. Csak kíváncsiságból szeretnék egyet.


Def26
(félisten)
Blog

Ú bmeg! Ez komoly. Én is kaptam pár magot (ausztrál rokon küldte) és ilyen kis zöld (5-6cm) paprikák lettek belőle, helyenként fekete foltokkal. Nagyon hasonlít arra amit a nigger gyerek evett. du lefotózom, hátha be tudod lőni mi lehet az.
Nagy g*ci amúgy csávó, lehet hogy direkt b*szott ki velem. :D


Avicularia
(veterán)

Mostanában ezzel szoktam ízesíteni kajákat[link]
Mondjuk azon 135.600 scoville van ráírva , a linken csak 119K van. Egy késhegynyi elég keményen megerősít mondjuk egy tányér bablevest ( legtöbbször abba rakom)


mephi666
(nagyúr)
Blog

itthon pirosodik szépen a birds eye ...ez a jalapeno-nál azért komolyabb cucc, de még szerintem élvezhető a 100k körüli shu-val... vittem be belőle a céghez a raktárosoknak, akik élnek-halnak az erősért: a legkeményebbek is dicsérték, de hozzátették hogy egyszerre 1 bőven elég belőle :DDD múltkor ilyen 1-2 centiseket szüreteltem belőle és barátnőmmel ettük, de ebből ráharap az ember egy fél mm-es karikára és azonnal pofánveri a paprika ereje... nem lacafacázik, hogy szép lassan elkezd csípni: mar azonnal... de annyira nem tartós a csípőssége (mondjuk azt is megtanultam, hogy érdemes többször kezet mosni paprikaszeletelés meg brunyálás közt, mert kellemetlen mellékhatásai lehetnek :B )

#12: tervben van, hogy nagy mennyiségnél paprikakrémet gyártok majd belőle :K múltkor pizzaszószt csináltam aprítógéppel: friss paradicsom, hagyma, oregano, olaj, bors, só, cukor meg 1-2 ilyen birds eye és olyan lett, mint jobb pizzériákban

[ Szerkesztve ]


kmisi99
(addikt)

A sima csípős magyar paprika nekem a kezemet órákig elviselhetetlenül marta ez lehet úgy marna inkább lecsapnám baltával. Pedig imádom a csípőset. Jól jönne idehaza is ilyesmi a szaros erőspistából fél evőkanállal kell raknom egy tányér levesbe, hogy érezzek kis csípősséget de így a húslevesből gulyásleves lesz annyira paprikás lesz


Thrawn
(félisten)
Blog

Még úgy is elég durva lenne poénnak :N

Def26: Akkor óvatosan kóstolgasd, lehet be akart húzni a csőbe ;]

Avicularia: Ennek biztos jó íze van, füstölt jalapeno és habanero... Mmm :K

mephi666: Olvastam a panelprojektet, szép növényeket sikerült nevelni :)
Az efféle erőseket mint a birds eye nem kedvelem, mert egyből csípnek, ellenben mondjuk egy habanero szép fokozatosan indul be, ami legalább ad az embernek egy kis időt felkészülni. Ennek köszönhetően válik fogyaszthatóbbá, pedig lehet 2-300.000 scoville van benne.

kmisi99: Egy nagyobb cserépben is fel lehet nevelni egy ilyet, úgy könnyebb átteleltetni is.


Avicularia
(veterán)

Ajánlom neked is a fenti cuccot, nagyon jó levesbe. Ezenkívül fel szoktam javítani erős szószokat vele, hogy megfeleljen az ízlésemnek, de magában nem annyira ehető a dolog, szerintem ha nem romlana meg valamikor akkor az elkövetkező 15 évben simán elég lenne, de lehet még maradna is belőle :)
Svédeknél már az alig csipős hot-nak számít, mindig nézek mikor megkóstolók valami "het" (svédeknél ez a hot) szószt, hogy ez mi ez, nem is érzem :)


Vladi
(nagyúr)
Blog

nem olyan nagy baj az, hogy van. A vantól nem kell félni. (Kivéve, ha baj van. :D )
Ezt lehet szárítani? Ha igen, akkor kiszárítod, összeőrlöd. Akkor egy picit raksz csak a levesbe és sokáig elég a paprika.

Vagy csinálsz ilyen paprika lekvár szerűt és abba teszel egy kicsit. Olyan lesz, mint a nagyonerős pista, azzal is el tudod tárolni. Ha tényleg olyan durva, ez a bokor elég neked újig. :C


Thrawn
(félisten)
Blog

"A vantól sose félj!" mondottá vala egy jóbarátom nagyapja (Isten nyugosztalja). :K

Lehet szárítani persze, hiszen árulják is szárított formában, tulajdonképpen ez egy fűszerpaprika féleség. Én inkább meghagyom őket egészben, mert őrlésnél nem lehetne megmaradni a közelében csak gázálarcban ;]

Receptek és receptötletek vannak már a tarsolyban, csak nem Jolokiára méretezve. Végülis elég kábé megtízszerezni az adagokat és megvan a megoldás :) Avicularia 1 késhegynyit tol egy tányér kajába a százezresből, ennél nincs olyan pici késhegy amivel még ki lehetne mérni. Végülis a nagykondérba bele lehetne tenni egy késhegynyit, csak az a baj, hogy a pont jó mennyiség és a húb+ között minimális az eltérés :D

Tényleg olyan durva, sőt még annál is sokkal de sokkal durvább! Ráadásul két növényem is van belőle ;]
Lehet a videók nem adják át igazán az érzést, hogy mit is tud ez a cucc, de szerintem elég meggyőző maga a látvány is, ahogy emberek mindenfélét elkövetnek, hogy megszabaduljanak tőle. Pedig nincs menekvés, a tej pár másodpercnyi enyhülést hoz csak, szóval a javát bizony el kell tudni viselni. Aki nagyon nem bírja, az tutira kórházban köt ki tőle, leginkább a csuklásrohamok, az elégtelen légzés és a rosszullét miatt. Ezért is írtam feljebb, hogy ez marhára nem a megviccelem a haverokat kategória, viccnek kicsit erős.


Vladi
(nagyúr)
Blog

Receptekből válassz valami higítósat. Édespaprikával meg tudod csinálni. Ha meg sok van akkor add el. :D


Thrawn
(félisten)
Blog

Nemsokára viszek belőle egyet egyik barátomnak, őt nem tudtam elrettenteni a videókkal sem, pedig tudja mi fán terem a chili. Azt hajtogatja, hogy csak meg kéne kóstolni... ;]


rankesz
(veterán)

Videóra veszed a kóstolást remélem...! :))


Avicularia
(veterán)

Van egy másik cucc, thai red curry szósz. Asszony azzal szokott currys csirkét csinálni, illetve nekem külön csinál és ezt keveri bele. Alattomos cucc, először az ember nem is igazán érzi hogy erős, de aztán már azt veszem észre, hogy az izzadtság folyik bele a szemembe a homlokomról :D
Legutóbb kicsit megszaladt a kanál adagolásnál és rendesen csengett a fülem olyan erős volt :D


Thrawn
(félisten)
Blog

Nem merte nyersen megkóstolni, valami kajába akarja majd beletenni. Papírkutya...


Def26
(félisten)
Blog

Szerinted ez milyen típus? Erősnek erős, enni nem tudok belőle.


Thrawn
(félisten)
Blog

Ha jól látom még csak most kezdtek érni. Nem hasonlít egyik általam ismert chilire sem. Milyen színük lesz ha teljesen beérnek? Látok ott egy sárgát is.


Def26
(félisten)
Blog

Én azt hittem ez már beérett. :U Nem tudom milyen színű kéne legyen. Szerintem marad zöld. Az a pirosas meg csak egy bokron volt, valami hálátlan gyerek lehetett, mert a többi mind zöld volt és más formájú is.

Gondolom ezeknek még érnie kell? :U


mephi666
(nagyúr)
Blog

ejj... én szerintem a héten csinálok egy paprikapálinkát: házi vegyes az alapja, ami alapból megkönnyezteti az embert, aztán beledobok egy behasított birds eye-t és pénteken iszunk, mielőtt inni mennénk :DDD 4-5 nap alatt is kioldódik belőle szerintem annyi, amitől meghal a nép

aztán a köv projekt birds eye-vodka lesz :B fél literes mennyiség indulásnak

#26: változó... mi a birds eye-t először zölden ettük és úgy is elég komoly, a jalapeno pedig ha sötétzöld+csíkos, akkor már érett, de a szezon végén elvileg pirosra érik... (vagy ha sokáig rajta hagyod, de sógorom szerint pirosan annyira már nem csíp)

21: ha birds eye érdekel, akkor ha pirosra érik egy újabb mennyiség, adhatok belőle :K

[ Szerkesztve ]


peter9228
(aktív tag)
Blog

Rendelek egy ilyet, remélem tényleg az lesz belőle. Szobában, cserépben el lesz, vagy inkább ültessem majd ki?


nzozz
(aktív tag)

Ezt érdemes megnézni!


rankesz
(veterán)

:R
Szólj mikor menjek érte! :D


mephi666
(nagyúr)
Blog

oké, majd ha beérik egy maréknyi, szólok :DDD szerintem kb jövő héten már tuti lesz sok érett rajta


Thrawn
(félisten)
Blog

Két ilyen paprika = US Grade könnygáz ;] :D


Def26
(félisten)
Blog

Elkezdett pirosodni mind. Most ilyen narancssárgásak. :)


Thrawn
(félisten)
Blog

Elhelyezkedésüket, állásukat tekintve a termések lógnak vagy felfelé állnak? Egyesével? Csokorban?


Def26
(félisten)
Blog

Felfelé állnak. Kis bokrok kb. 20x20cm, és 7-8 paprika fejlődik rajtuk. Elég tömegnyomor van egy bokron.


Thrawn
(félisten)
Blog

Fellapoztam pár oldalt, lett pár tippem:
- Prairie Fire
- valamelyik NuMex-variáns
- Aurora


Def26
(félisten)
Blog

Talán aurora. Lefotózom a bokrokat is, majd linkelem.


Def26
(félisten)
Blog

Nah, találtam hasonlót. Ezen is vannak fekete voltok. Most annyira belejöttem, hogy veszek is pár magot. Kezdésnek valami gyengébbeket választok. Van 2 macskánk, nem tudom mennyire járnának rá. :U
[link]

[ Szerkesztve ]


Thrawn
(félisten)
Blog

A fekete folt normális, így érik (füstösödik) a paprika ;)


Def26
(félisten)
Blog

Persze elfelejtettem lefotózni. Most meg sötét van.

Ketté vágtam nemrég egy paprikát, megnyaltam. Hát majdnem beledöglöttem. K*rva erős. Mit lehet ezekkel a paprikákkal kezdeni? :) Te megeszed mind?


HuMarc
(addikt)
Blog

Mint amikor Franciaországban jó sok mustárt raksz a tányérra, mondván, otthon is így szoktad, majd harapsz a kenyérből és felordítasz... :Y


mephi666
(nagyúr)
Blog

készül a nedű:

egyelőre csak kísérletezek: 1db birds eye meg bő 1deci 50% feletti házi vegyes :B pénteken kóstoló


Def26
(félisten)
Blog

Hát ezt nem fogod meginni azt tuti. :D

Amúgy nem akarunk csinálni egy chili termesztő topikot blogok helyett? :B

[ Szerkesztve ]


mephi666
(nagyúr)
Blog

4en leszünk rá... 0.25dl/fő végülis nem sok, de szerintem untig elég lesz :DDD ...ittam már anno bitang paprikapálinkát, de a többiek még nem részesültek ilyen élményben... itt az ideje :D

a topik szerintem nem rossz ötlet... amikor indítottam a blogot, keresgéltem és sajnos nem találtam és nem tudtam, mennyien foglalkoznak ezzel, aztán megérné-e :K


Def26
(félisten)
Blog

Szerintem mehetne. Én most tervezek 2 fajta magot venni, aztán szép sorban próbálgatni őket. Érdekes és hasznos topik lenne, főleg a végeredmény. Tőled majd várok ízlelő videót is. ;]

Paprika pálinkát ittam én is, de az nem volt gáz, ez amit beleraktál szerintem a garatodat leégeti. :U


mephi666
(nagyúr)
Blog

én little elf-en, valami habanero-n meg valami ütősebb fajtán gondolkozok még, de szerintem márciusig várok a vásárlással: kíváncsi vagyok a tövek mennyire jól vészelik át a telet és akkor 4-5 fajtából tartanék folyamatosan pár tövet, amit szaporítanék is, hogy legyen friss utánpótlás... ez a birds eye kegyetlenül megindult termést tekintve: több tucat növekedésben levő paprika van már rajta meg még több virág... ha elkezdenek pirosodni, nem győzöm majd szerintem tartósítani :D


Def26
(félisten)
Blog

Én ültettem mellé Kaliforniai paprikát is. Eszméletlen sokat termett az is. :)


Thrawn
(félisten)
Blog

Egyből ütött, vagy szép lassan indult be az ereje?
Sokmindent lehet velük kezdeni, amit nem használok fel rövid időn belül azt elteszem savanyúságnak (vegyesbe, csalamádéba is jó), de szárítani is fogok, mert úgy tartható el legtovább. Szárítmányból egyszerűen lehet mindenféle csípős pácot vagy szószt készíteni.

mephi666: Bevágtad azt a paprikát vagy csak beledobtad a szeszbe? Mindenesetre egy élmény lesz megkóstolni ;]


Avicularia
(veterán)

Ez kemény lesz :D
Egyébként a fentebb linkel magokat lehet cserépben lakásban illetve erkélyen nevelni?
Mondjuk az erkély szvsz nem játszik az itteni hidegebb klima miatt.
Ha igen rendelnék én is kipróbálásra.


Thrawn
(félisten)
Blog

Fény is kell nekik nemcsak meleg. Rengeteg fény...

üzenetek