Windows XP - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


ekkold
(őstag)

Nem lehet, hogy a lemezen az aktuálisan használt virtuális memóriát növelte meg azzal a néhányszáz Mbyte-al? Menyi RAM van abban a PC-ben?

[ Szerkesztve ]


pibácsi
(senior tag)
Blog

Bocsánat, nem jártam most erre, köszi a választ.
4GB-os RAM van a gépben. Persze ezt nem mindet tudja használni. Azt hol tudom megnézni, hogy a virtuális memóriát esetleg nem növelte-e meg. Azóta csináltam megint egy visszaállítást és ugyanúgy kezdte 33.9 GB-al és szépen - pár nap alatt lement 33.3 GB-ra ezt most tartja, tehát valami állandóra beállt.Átnéztem megint mindent, ahol lehetséges a veszteség. Egyelőre így hagyom, nem idegelem magam.
Köszi mégegyszer.
Üdv. Pibácsi.


akaido
(addikt)
Blog

Az alábbi képen szemléltve ott tudod ellenőrizni, hogy a Windows állítja be a virtuális memóriát vagy pl. Egyéni méret beállítási lehetőségnél pl. fix 2048 MB-ra állítva van-e.
Leírás.


pibácsi
(senior tag)
Blog

Köszi, megnézem, ha kell módosítom.


nihill
(őstag)

Sziasztok!

Adott egy régi laptop, XP+win7 van rajta 2 partíción. Épp csinálok róla biztonsági másolatot, de fontos hogy bootolható módon legyen meg. Ezért AOMEI-vel (külső pendriveról bootolós verzióval) leklónozom sector by sector, de a másolat vinyó bele rakva az eredeti vinyó helyére, nem bootol. Az adatok mindkét partíción látszanak, ha USBs házban külső vinyóként rakom be egy másik gépbe a másolatot. BIOSt stb semmit nem piszkáltam a másolás után, ugyan abban a környezetben nem indul a másolat, ahol indul az eredeti. Mi lehet a gond?


DarthSun
(nagyúr)
Blog

Tippem szerint az AOMEI a gond. Használd a HDClone- t. Rajta van a Hirens boot DVD- n, én arról bootolom, vagy a honlapja : [link].
Néhány egyéb klónozó után én is jártam így, nem indult, evvel meg minden ok.


nihill
(őstag)

Jó a tipp, ez lett végül a megoldás. Az adatmentés topicban ajánlott MiniTool Partition Wizarddal másolva egyből bootol utána.


Armagedown
(őstag)
Blog

Megjelent egy Windows XPn is futó, friss Chromiumon alapuló böngésző, a neve Supermium
Videó is készült róla.


ekkold
(őstag)

Supremium telepítő letöltése közvetlenül
(32 és 64 bites verziók): [link]
Ami még nagyon hasznos (sőt mondhatnám fontos), használható rajta a legnépszerűbb chrome kiegészítő, az : uBlock Origin
Otthon mindenképpen kipróbálom majd.

[ Szerkesztve ]


ekkold
(őstag)

Supermium telepítő, WindowsXP SP3, kb. idáig jut el:

A telepítőt kicsomagolva, és úgy elindítva pedig eddig:

Sajnos ez így semmire sem jó.
Majd kipróbálom W7 alatt a 64 bites verziót.

Esetleg a hibaüzenetben szereplő DLL megvan valakinek, hátha azzal már elindulna...?

Szerk:
Egy másik XP-s gépen meg ez jön:

Szerk2: Win7-re a 64 bites verzió felment, és működik.

[ Szerkesztve ]


Armagedown
(őstag)
Blog

A megoldás benne van az általam linkelt videóban is :U


ekkold
(őstag)

Azt nem értem, hogy aki kiadta az ki sem próbálta, hogy valóban telepíthető-e XP-re.
Amúgy igazad van a telepítőből kibuherálva a lényeget, az már működik XP-n.
Aki nem akar vele szenvedni itt van egy sima zip fájlban,
csak ki kell bontani és lehet indítani. [link]
7zip önkibontóba tömörítve ugyanez, csak így sokkal kisebb a fájlméret: [link]

[ Szerkesztve ]


Doky586
(nagyúr)
Blog

Szerintem nem telepítetted az sp3 után kiadott 6év frissítéseit.. :((


ekkold
(őstag)

Az az érdekes, hogy maga a böngésző működik, csak a telepítője nem jó.

Amúgy igen, elképzelhető, hogy kimaradtak frissítések, csakhogy a megadott rendszerkövetelményeknél csak XP-SP3 szerepel, és nem az, hogy SP3 + az utána kiadott frissítések.
Az sem mellékes, hogy aki megpróbálja telepíteni azoknak a zöme bele fog futni ezekbe a hibaüzenetekbe. Ha valamely további konkrét frissítés kell hozzá, akkor illett volna kiírni a követelményeknél...

Sőt a jövőbeni elképzeléseknél írják, hogy win2000-re is jó lesz! Ez utóbbi igen érdekes lenne, mert a win2k sokkal kisebb hardverigényű mint egy XP, és méretre is drasztikusan kisebb. Magyarán nagyon sokféle "őskövületen" lehetne használni.
Annak idején sokáig használtam, és a win9x-ek után ez végre egy stabil rendszer volt. Virtuális gépen most is telepítve van.

[ Szerkesztve ]


DarthSun
(nagyúr)
Blog

Az nem úgy van :D Virágzik a modern retró. Win98SE, XP is igen modern implementációk vannak. Ha mindkettő a retrókedvelő profi programozók modjaival lefrissítve, akkor semmi gond. A legmodernebb böngészők települnek, biztonságosan működnek. Mindegyikre RyZenen is futó univerzális imageket szerkesztettem, csak össze kell gyűjteni a modern moddokat. Persze itthon nem igen megy, és/vagy kevesen tudnak róla, nem érdekli a népet. Külföldön sokkal népszerűbb, lásd Vogons szálak, Zone94, Loew driverek, Olasz XP imagek, stb, ezeket kell egy csokorba ágyazni. Egy retró kedvelőnek a legmodernebb gépen is futnia kell a 98/XP- nek, alapkövetelmény ma már.
Persze ismétlem, hiába dokumentálom, töltöm a képmentéseket, valójában csak legyintenek rá, a többségnek gőze nincs a modernizált retróról. A naptárazott hardverre hivatkoznak kapásból, ami persze kell, de a hivatkozott szál problémáit az életben nem fogja megoldani.


quailstorm
(nagyúr)
Blog

Ha valaki netezni szeretne XP-vel, akkor nem hogy az SP3 után kiadott frissítéseket, hanem még a POSReady dolgokat is érdemes feltenni, mert a TLS frissítés csak POSReady-re érkezett.
Valamint sajnos érkeztek API bővítések sima frissítésekben, egy WinRAR (nem emlékszem már hanyas) nem ment fel teljesen fel nem frissített XP-re.

Amúgy az az olasz XP, az XP Integral edition nagyon jó. Kiváló GUI-s telepítő, ahol választhatsz pl. hogy kell-e .NET 4.0 vagy sem. Meg alapból netre felkészített legfrissebb XP-t kapsz. Nincs tele vérpistike szeméttel meg warezzal. Viszont fél óra alatt kapsz egy használható XP-t. Hátrány, hogy angol, szóval a magyar nyelvhez külön fel kell rakni a magyar nyelvet egy tutorial alapján. (de legalább a tutorial és a nyelvi fájlok szintén meg vannak osztva az olaszok oldalán)

[ Szerkesztve ]


DarthSun
(nagyúr)
Blog

Nekem kicsi Angol tudással sem probléma, oprendszerszinten sztem már mindenki tudja mit hol talál.
Az ilyen modernre moddolt verzióknál nálam a jelentősége nem is abban van hogy böngésző is fut rajta, hanem hogy egyátalán telepíthető modern gépre, ki lehet próbálni pld a régi bencheket, 3DM01 már Win7 alatt is fals/belassul. Game esetén pedig van néhány 98- as, ami nem fut XP- n. XP korabeli játékok általában futnak Win11 alatt is, de ott is van kivétel. Retró géppel nyilván megoldható, de van hogy modern gépen szeretném látni.
A böngésző meg amolyan +feeling.


ekkold
(őstag)

Kijött egy újabb verzió a Supermium-ból. Ez már gond nélkül települ XP SP3-ra, és rendben működik!


pibácsi
(senior tag)
Blog

Én feltettem a Supermiumot és sikerúlt is. Sajnos nehezen indúl, sokat gondolkozik. Amúgy működik, ha lassan is.. Nehézkes. Nekem sajna ez a kereső nem jön be. Ezen kivűl a feladatklezelőben chrome exet megnyitja 10 sorban. Sokkal többet foglal, pl.mint a Firefox. Tudom ajánlani a MyPal programot. Az nagyon jó, ugrik, teszi a dolgát. Igaz, hogy alapban a DuckDuckGo-val keres, de be lehet állítni akár a Google-ra is, vagy másra. Szuper jó.
Üdv. Pibácsi.


ekkold
(őstag)

A MyPal-ra van hatékony reklámblokkoló kiegészítő? Anélkül ugyanis elég sok oldal egyszerűen használhatatlan.

üzenetek