Fórumozás a PH-n - női szemmel

írta: aggleány, 9 éve

Mostanában elég sokat nézelődök-írogatok itt a fórumon, főleg mobiltelefonos témákban. Elég régóta vagyok itt regisztrált felhasználó, de régebben az olvasásra szorítkoztam, maximum egy-két kérdést tettem fel, ha nem tudtam valamit. Úgy érzem, hogy az eltelt idő alatt nagyon sokat tanultam, amiért felettébb hálás vagyok mindenkinek, aki segített. :R

Érdekes dolgok vannak itt mindenfelé. Volt egy olyan topik, ahol nagyon barátságosak voltak a topiklakók minden érdeklődővel, és készségesen válaszolgattak is a kérdésekre. :K Egy fél év elteltével azonban a topik témája erősen eltolódott a különféle romolás, root, és hasonló rafinériák irányába, amit egy átlagos felhasználó nem fog megcsinálni, mivel fogalma sincs arról, hogy a többiek miről beszélnek. Ezen a fórumon azóta csak néhány ember van, aki hajlandó válaszolni az olyan egyszerűbb kérdésekre is, amik az alapvető tudnivalókra, beállításokra, magára a topik nevében található készülékre vonatkoznak. Úgy gondolom, hogy nem kellene lenézni azokat, akik kezdők egy adott témában, hiszen a legtöbb ember nem úgy született, hogy járatos volt a mobiltelefonok kezelésének témakörében. Ezt a topikot egy ideje nem látogatom, nincs miért.

Sok összezördülés is van a különféle platformok felhasználói között. Persze mindenki a saját akármijét védi, de ez természetes. Ettől még nem értem, hogy a másik fajta készülék miért lenne vacak és használhatatlan. :F Mindenkinek szíve (és pénztárcája) joga, hogy azt válasszon, amit akar (és ki tud fizetni). Soha nem értettem, hogy egy eltérő vélemény miatt miért kell rögtön a másik torkának ugrani, és minősíthetetlen stílusban nyilatkozni nem csak a készülékről, hanem magáról az illetőről is. Ha támadás ér, én is visszatámadok. Ha van miért. Például ha megtámadnak az utcán, és el akarják venni a táskámat, vagy egyéb csúfságra akarnak kényszeríteni, akkor védeni fogom magam, mert van rá okom. Az miért ok, hogy a másiknak egy másfajta rendszer jobban tetszik? Ezért ő már nem is ember? Én sem vagyok szent, és nekem is megvan a saját kedvenc oprendszerem, de ettől még nem hangoztatom azt, hogy aki bármi mást használ, az nem normális, és nem kezdem el fennhangom emlegetni az anyai ágú felmenőinek a szexuális szokásait sem. Részemről ennyire egyszerű ez a dolog.

Van egy másik topik, aminek az a lényege, hogy aki jobban benne van a témában, az segít a kevésbé tájékozottabbaknak készüléket választani. Itt valóban segítőkész emberkék vannak, akik megpróbálnak még a nehezen értelmezhető kérdésekre is választ adni. :K Ezen a fórumon én is szoktam válaszolni a kérdezőknek, ha tudok. Nem olyan régen egy számomra elég érthetetlen, furcsa dolog történt, ami ugyan nem fogja megrengetni a világot, de az én szememben nagy fontossággal bírt a további hozzászólásaimmal kapcsolatban. Egy PH-n regisztrált, a fórumokon régóta jelen lévő illető tanácsot kért készülékvásárlás ügyében. Mivel nem sokkal előtte pont erről a kategóriáról volt szó, kikerestem neki az adott hozzászólást (amihez négy oldalt kellett visszaolvasnom), és bemásoltam a válaszba néhány apróbb kiegészítéssel. Semmi reakciót nem kaptam, de arra gondoltam, hogy éppen nincs itt, majd ír később. Pár perc múlva egy másik topiklakó rámutatott az én hozzászólásomra, mondván, az jó lesz. Erre a kérdező elkezdte ontani magából a fórumtársnak (aki férfiember) a hajlongós meg vigyorgó szmájlikat, és biztosította örök hálájáról. Nem baj, biztosan csak elnézte, hogy kinek nyomta meg a válaszgombot. Ugyanaz az illető megint kérdezett, én megint válaszoltam. Megint semmi reakció. :( Ám, érdekes módon, midőn újfent rámutatott az írásomra a fiúnemű topiktárs, újabb éktelen lelkendezés érkezett. Természetesen nem nekem, hanem a fiúkollégának. Na ez az, ami már nem véletlen, és nem elnézés. Vajon tényleg ennyit számít, hogy a szaporítószerveimet belül avagy kívül hordom? Csak az adhat értékelhető választ, aki állva pisil??? Félreértés ne essék, semmi bajom a férfiakkal úgy általában. Csak ne futnék bele oly sokszor abba a néhány példányba, akinek a nőkhöz való hozzáállása az alapvető minimális szintet sem éri el.

Talán az is probléma lehet, hogy nekem annak idején azt tanították, hogy ha segítséget kérek, és kapok is, akkor azt köszönjem meg, még abban az esetben is, ha nem várt helyről vagy személytől érkezett. A tanácsként kapott dolgot nem kötelező elfogadni vagy megtenni, de illik megköszönni, akármi is a véleményem róla. Lehet, hogy engem rosszul neveltek?

Szerencsére a segítőkész fiúkollégák többségben vannak, ilyen szempontból mégis jó volt a névválasztásom. Ha a topiklakók - ez minden topikra vonatkozik - meglátják, hogy egy lánynemű kérdez, készséggel segítenek. Lehet, hogy közben azt gondolják, hogy "Na, legyen egy jó napja a csajnak.", de nem baj. Az a lényeg, hogy segítenek. :K Mellesleg nem hiszem, hogy a többség lekezelő lenne az itt lévő kevés hölggyel, én is nagyon sok segítséget és elismerést kaptam már, amiért tényleg nagyon hálás vagyok.

Azt azért kénytelen vagyok elismerni, hogy valószínűleg én is furán néznék, ha egy férfi olyan otthonosan mozogna egy női fehérneműboltban, mint én a PH fórumok egyes részein. :DDD

Mielőtt még megtámadnátok, ezt az irományt nem kekeckedésből és rosszindulatból írtam, egyszerűen így látom a helyzetet, és arra gondoltam, megosztom másokkal is, hogy milyen a PH fórum az én női szememmel.

Akinek nem kabátkája, ne kapkodja magára! :N ;)