Egy JÓ EMBER (csupa nagybetűvel, igen)

írta: bitpork, 2 éve

Itt most nem lesz ételről szó - sajnálom. Bár nem is annyira. Amiről írni szeretnék az sokkal de sokkal fontosabb nekem. És csak merem remélni hogy másoknak is.

TLDR: Bacsis egy JÓ EMBER!

Tavaly történt, hogy Balcsis kiruccanásunk során neteztem kicsit. Mit ad Istkefe, Logout (mert ugye én azt olvasom difóltba :B ) orcájának közepén megjelent egy felirat : BRSZK. Na mondom magamban, ha már úgyis a 'B' oldal megy aktívan az életem kazettáján nem lenne rossz egyet mélabúzva nosztalgiázni. Megolvasva a beharangozót kiderült, hogy Siófoktól nem is messze Fülé-n van a helyszín. Asszonynak kezébe adtam a kerti szerszámokat és már indulhattam is :) Átmentem, megnéztem és konstatáltam hogy jó.
Ami számomra a seggel a jövőbe menetelnél fontosabb volt, hogy megismertem a szervezőt Bacsis-t. Életvidám, pörgős fiatalember (aki ha oldalra fordul dimenziót vált annyira sovány :D ). A megnézve a megnézendőt, a búcsúzóul váltott pár szó alkalmával meghívtam egy kis beszélgetésre a nyaralóhoz (na jó lehet picit később volt és a neten keresztül de engedtessék meg nekem ez a kis dramaturgiai füllentés). Ő jól nevelt fiatalemberként nem utasította el az invitálást és meg is látogatott minket. Éppen MurdR-rel veséztük a jó étel titkát amikor egyik este beállított. A kockulás és autóbuzulás talaján nagyon jót sikerült beszélgetnünk amikor szerényen, már-már félénken megkérdezte hogy nagy baj lenne-e ha most Ő hazaszaladna és hozna magának két sert? Először nem is értettük a dolgot mert kínáltuk mi is csak hát ugye autó (pedig alkoholmentessel is bepróbálkoztunk) meg ecet és mogyoró volt a kifogásgenerátor által dobott lapokon. Addig erősködtünk hogy mi adunk neki hogy csak elárulta hogy csak egy órácskára szökött meg és a párja meg a gyerekek most otthon várják. Tanakodtunk h mi legyen és a végén hazazavartuk hogy hozza a családot is izibe nehogy kimaradjanak valamiből :)
Így esett hogy megismerhettük az élete párját és a két kislányát is (akikhez innen is gratulálni szeretnék még egyszer mert ilyen illedelmes és jól nevelt csemetékkel ritkán találkozik az ember). Az idő elment, az asszony jogsija bírta a rendes sert uh jót beszélgettünk.

Idén meglátogattam a BRSZK-t.
Új , nagyobb hely több dolog, sok-sok érdekes látnivaló és nem mellesleg jó pár ph-s kocka kapott ma is arcot :) Feltartottam flymi-t (bocsesz a sok röfögésért :D és tényleg dobd ki ha nem kell a laptop-hűtő! ), meghallgattam frescho-t amint az Atari 520 egeréért történő küzdés közben szabatosan fejezi ki magát, Pdaw-nak elsírtam hogy az eszközei miatt öregnek érzem magam majd Alpi. tuning próbálgatását hümmögtem kicsit. Meg persze megint bratyóztam kicsit Bacsissal és kedves nejével. Olvastam a phórumban hogy a kiCCSalád szeretne egy másik autót ami a következő 10 évben tenné a dolgát, kibeszéltük hogy egy nagyobb ház sem lenne rossz, kicsit főztünk verbálisan :) majd én eljöttem. Innen ízenem mindenkinek aki nem jött hogy 6+ órát vezettem egy nap csak hogy ott lehessek!

És amiért ezt az egészet leírtam. A megérkezésemkor egy fiatalember fogadott aki szépen mosolyogva köszönt, megkérdezte hogy a retro kiállításra jöttem-e és az igenlő válaszomra készségesen felajánlotta hogy mutatja merre tudok a parkolóba behajtani és még a betolatásnál is ajánlkozott. Amíg mindenki ki be mászkált és kénye kedve szerint jól érezte magát, ez a fiatalember reggeltől ott állt az út mellett és a parkolóban segített mindenkinek. Bacsis említette hogy ő egy helyi lakos, akinek az élete teli van nehéz kihívásokkal. De erre a két napra a fő szervezőnk felkérte hogy a parkolást és a biztonsági feladatokat lássa el. Amit el is vállalt. Ezt Bacsis a rendezvény éppen hogy nem veszteséges jellegét tekintve még egy jelképes összeggel honorálta is. Ezzel egy kihívásokkal küzdő embernek szemmel jól láthatóan szerzett két olyan jó napot amikor és ahol semmi nem számított mert felemelt fejjel mosolyogva, szemében vidámsággal része lehetett egy fontos dolognak.

Bacsis évről évre megszervezi ezt a kiállítást energiát és saját forrást nem kímélve mutatja be a jelen kornak a múltat (vagy ad lehetőséget kicsit nosztalgiázni, kinek hogy), oszt-szoroz hogy a családja is megkaphasson mindent - mindeközben a nálánál elesettebben is segít. Minden megbecsülésem a Tiéd, igazán JÓ EMBER vagy és sok hozzád hasonlóra van szükség!

PÁL APOSTOL ELSŐ LEVELE A KORINTUSIAKHOZ, 13. FEJEZET,

4. A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. 5 Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat.