IPhone SE 2020

írta: Luck Dragon, 3 éve

Megjelenés dátuma 2020, április 15. Megvásárolható 2020, április 24-től .

Apple iPhone SE (2020) - tesztje itt olvasható.

Kicsit a készülékről.
Sokan vártak már egy újabb kompakt iPhone-t amivel már egyszer találkozhattunk 2016-ban is ismert Iphone SE, azaz Special Edition személyében ami méretei mellett életképes árazásával hódított igazán.
Miről is szól Special Edition? Nos az első SE esetében Iphone 5 házát vették alapul így a költség hatékonyságot figyelembe véve már sokat segítettek ezzel az eljárással. Ezt követően az iphone 6S új hardverét "kalapálták" bele.
És most sem lett másképpen, jól bevált receptet vette elő a gyártó ismét és az iPhone 8 házába a legújabb hardvert építette bele ami az A13 SOC /Iphone 11 szériában is megtalálható és egy kellemes árcímkével látta el (Apple mércével nézve).

Csomagolás
Kettő fajta csomagolásban tudhatjuk magunkévá , első megjelenési dátumtól számolva egészen 2020, október 13.-ig azaz IPhone 12 megjelenésével számolva egy nagyobb dobozban maga a készüléket és a hozzá tartozó kötelező leírásokat, matricák mellett kapunk egy lightning csatlakozóval ellátott earpodst és egy 5-wattos USB-A adaptert lightning adat és töltőkábelt .
Második csomagolás az Apple új környezetvédelmi elgondolását követően 2020, október 13-i dátuma után egy keskenyebb kivitelt kapunk amiben szinte a fentebb írtakat tartalmazza, kivételt képez a töltő adaptert és az earpodst meglétét , de itt még nem állunk meg, ugyanis a lightning kábelt igaz kapunk de itt már nem a jól megszokott USB-A szabványt , ha nem USB-C-t.

Támogatás & frissítés
- Apple hivatalos oldalán itt tudod mindig nyomon követni az aktuális és friss IOS tartalmakat.
- Támogatás további témakörök keresésére itt érhető el.
- iPhone felhasználók szakmai topikja .
- iPhone-t használók OFF topikja.

Verziók:
Készülék vásárlás előtt érdemes ellenőrizni melyik régióba szánt készüléket választjuk a későbbiekben nagyobb meglepetések elkerülése végett .
-A2296 (Globálispiac)
-A2275 (USA, Kanada, Puerto Rico, AmerikaiVirgin-szigetek)
-A2298 (Kína)

Kijelzővédő üvegfólia
- Sajnos az SE esetében ez nem egyszerű témakör. Két oldalsóív nagyságrendekkel kerekítettebb így a legtöbb fólia vagy üveg egy idő után feljön és sajnos a ronda esztétika mellett maga a funkcióját is elveszíti.
Topic többségének a MédiaMarktban található okospultnál felhelyezhető Clearplex volt a megoldás. Akinek van más jó bevált tippje az kérem ossza meg velünk.

Telefon tokok
Tokok terén szinte nyert helyzetben vagyunk mert az előd amire építkeztek az Iphone 8-hoz kiadott tokok kompatibilis szinte százszázaléka . Amik ajánlott márkák: Apple, Spigen, Pitaka , Mofi, stb

Töltők
Fontos az elején tisztázni, ha más márkától vásárlunk akkor csak olyan adaptert válasszunk amin megtalálható a csomagolásán a PD szabvány azaz (Power Delivery) az Apple ezt a technológiát alkalmazza a gyors töltéseinél. Másképpen ha QC (Qualcomm Quick Charge) választunk, csak alap töltést fogja kihasználni.

-Vezetékes megoldásként maximum 18 wattra képes adapterben kell gondolkodnunk, hisz ez a maximum ami a gyártó megszabott . Dobozban található 5-wattos töltő mondanom sem kell hogy ez nem éri el a kívánt maximumot. Ezért ha vásárlásra adod a fejedet , érdemes az alábbi márkák közül választanod: Apple, Baseus, Blitzwolf , Spigen , Belkin, Xiaomi.

-Qi , vezeték nélküli töltő.
Töltőpadot szeretnék vásárolni ,sajnos itt is más specifikációt kell szemügyre venni. Maximum 7,5-wattra képes a kütyü felvenni "étkezés" közben. Így a legtöbb pad szinte erre alkalmas lesz. De az ajánlás itt sem maradhat el, fentebb írt márkákat kiegészíteném az Ikeában található LIVBOJ-al.

Üzemidő
Leendő gazdik szinte első kérdésük között található hogy a specifikációban meglátott 1821mAh után ténylegesen milyen üzemidőre számíthatnak (átlagos) felhasználás során. Na igen , kinek mi az átlagos felhasználás igaz? Topicot olvasva összességében 3,5-4,5 órával kell számolni.

Színek
Három színben találhatjuk meg a boltok polcain, alapszínek mint fekete és fehér mellett egy piros színt is kapunk, ami product red névre hallgat.

Fekete,fehér,piros.

Külső paraméterek
-Méretek:138,4 x 67,3 x 7,3 mm (5,45 x 2,65 x 0,29 in)
-Súly:148 g (5,22 oz)
-Anyaghasználat: Üveg előlap, üveg hátlap, alumínium keret.
-SIM kártya tipusa: Nano-SIM és/vagy eSIM
-Védelem:IP67 por/vízálló (1m-től 30 percig)

Specifikációk
- Specifikációk

Fizetési mód
-Apple Pay (Visa, MasterCard, AMEX tanúsítvánnyal)

SAR értékek
-Sar:1,17 W/kg (fej) 1,16 W/kg (test)
-SAR EU:0,98 W/kg (fej) 0,99 W/kg (test)

Teljesítmény
-AnTuTu: 462253 (v8)
-GeekBench: 3237 (v5.1)