KDenLive, avagy szivat a Technika

írta: Mr. Y, 3 éve

A KDenLive egy komolynak mondható videó szerkesztő, minden asztali platformra. Jómagam is előszeretettel használom, minden videómat ebben vágom össze mind Win10, mind Linux alatt.

Valójában ez egy segítség kérés olyanoktól, akik ismerik ezt a programot.
Benne vagyok éppen egy project-ben, amiben eddig kb 5-6 munkaórám van, amikor a program gondol egyet és nem hajtja véghez az utasításomat.

Ezen szokott segíteni egy újraindítás, meg is tettem. A látvány, mikor megnyílt, borzasztó. És egyben lehetetlen.
A gép újraindítását követően a helyzet változatlan, korábbi project visszanyitásánál nincsen probléma. Szemléltetem a gondot:

Kijelöltem a kritikus dolgokat. A program külön kezeli a videót és annak hangsávját, ezek együtt mozognak, de külön módosíthatóak. Valamiért betöltést követően (akárhány alkalommal) a két sáv elcsúszott egymástól, nem is kis mértékben. Továbbra is együtt mozog, de elcsúszva. Ez egyenesen lehetetlen kellene, hogy legyen. A képeken a vonalak jelzik, minek mivel kellene találkoznia.

Valaki találkozott már ilyennel? Mi lehet a probléma? Mi a gyógymód? Vagy most tényleg 5-6 órányi melóm ment a kukába?

Segítő kommenteket szívesen fogadok, előre is köszönöm!

Ui.: Nem egyszerűen eltolta. A harmadik percnél egy videóhoz nem tartozik hangsáv, onnantól a másodikhoz rendeli az elsőt és így tovább. A utolsó videó éppen ezért CSAK egy hangsáv!!!