PC-n a Single Player játékmód halott... (Rant írás)

írta: tghwinner, 5 éve

Nem rég került bejelentésre a Call of Duty Treyarch által fejlesztett következő része: Black Ops 4. Amikor a régi Call of Duty csapat kiszállt az Infinity Ward-ból, a másodlagos Treyarch csapat elsődlegesként lépett előre kiváló Black Ops 1 és 2 kampányaival. Az Advanced Warfare és Infinite Warfare-ről meg nem is akarok beszélni. Kezdett gyanús lenni a dolog, ugyanis a Black Ops 3-nál nem folytatták a történetszálat, karakterünket Player-nek nevezték. Csak azért, mert könnyebb volt így bele fejleszteni választható karaktert: Nővel akarunk játszani vagy Férfival? Na mindegy.
Black Ops 4. Gondolhattuk volna, hogy a 3 éves fejlesztési ciklus visszahozza a Treyarch hamvaiból egy tökéletes Single Player kampányt. De nem. Dobták a Single Player kampányt. Kapunk egy szabványok Multi Player módot, karakterizált Zombi módot 3, ismétlem 3 pályával, és a hab a tortán: Mikrotranzakciós és Loot Boxal teli Battle Royale módot. A Fortnite ingyen ad egy lehetőséget a Battle Royale szerelmeseinek (Ígaz, lehet fizetni, viszont semmi olyan dolgot nem adnak az előfizetőknek, amiből előnyt kapnának. Nincs sebzés növelés, csak skin. A skinek még nem bővítik az előfizető Pay to Win gondolkodását.)
5 éve... 5 éve kapott a PC-s társadalom egy igazán jó Single Player játékot: Bioshock Infinite, GTA V... PC-n eluralkodott a Multi Player láz. Hiányoznak a jó történetközpontú játékok. Mindent Multihoz kötnek és ebből van a pénz, a kis fiatalok kikönyörgik anyucika/apucika pénzét és széttrolkodják más játékélményét, mert megvett a fejlődéshez szükséges boostot. Manapság már PS4-en érhető el olyan játék, ahol még a történet fontos szerepet kap: God of War, Unharted, Last of Us 1 és 2...
PC-n meghalt a Single Player. R.I.P.