Palma aquarium

írta: zone, 4 éve

Már régebben meg akartam írni, halogattam, aztán elfelejtettem és most a YouTube fiókom nézegetve újra eszembe jutott.

Tavaly novemberben úgy éreztem, hogy szükségem van egy kis levegőváltozásra, még ha csak rövid időre is... és persze a lehető legkevesebb pénzből. Elkezdtem keresgélni, hátha találok olcsó repülőjegyet, ami sikerült is: 20 font oda-vissza, Mallorca szigetére. Kézipoggyász elég, csak öt napra megyek, helyjegyért sem fizetek, jó lesz a random. Parkolást is lefoglaltam 25 fontért, vicces, hogy drágább, mint kétszer 6000 km-t repülni. Hotel: dupla ágyas szoba, 5 éjszaka, reggelivel 160 font. Költőpénz 200 euro (179 font), amiből megmaradt kb. 40.

Sok mindent megnéztem, a Bellver kastélyt, a katedrálist, a királyi palotát, múzeumokat, de a legnagyobb élmény a Palma aquarium volt. 23 euro a belepő, amit elsőre kicsit sokalltam, de fél napos kikapcsolódást nyújtott. Kacskaringós útvezetése miatt nagy területű, két szabadtéri résszel. A leglátványosabb a 8,5 méter mély, 3,5 millió literes cápákkal és rengeteg hallal teli akvárium, a nagy üvegfalak melletti nagy párnákon sokan lazítottak. Minden akváriumnál érintőkijelzős információs monitorok, angol, nemet, spanyol és katalán nyelven. Így utószezonban mar a turisták tömegei miatt sem kellett aggódni.

Sajnos mire kijöttem az épületből, el kezdett esni és lőttek a délutánomnak. Az idő ezt leszámítva végig jó volt, este nyolckor is 15-18 fok, napközben 20-23. A helyiek egy része már kabátot vett, én persze pólóban vidáman jártam a várost, főleg a 6-10 fokos Anglia után. A visszaúton egy utastársam azt tanácsolta, legközelebb jöjjek november elején, akkor még jobb az időjárás. Ha megint találok olcsó repjegyet, mindenképpen visszamegyek, bármikor meg tudnék enni egy ibériai sonkás szendvicset és egy enseimadat.

És végül itt az elején említett videó, (LG G4-gyel készült, Movie Makerrel szerkesztve):