aggleány blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Férfi avagy fiúcska?

    Az, hogy egy hímnemű egyén férfi vagy fiúcska, nem kor függvénye. Több olyan húszas évei eleján járó srácot ismerek, akik már most felnőtt férfiak, és több 40-es fiúcskát, akik valószínűleg sosem lesznek azok. Nem is pénztárcafüggő a dolog, még csak nem is diploma, nem vagyon, nem magasság, sem semmi ilyesmi és bármi. Szerintem ez a gondolkodáson múlik. Főként. Na jó, elismerem, hogy egy 140 centis embert nem tudnék saját pasasnak elképzelni, akármilyen is a gondolkodása, de ez pusztán az én gyarló női mivoltomat mutatja. :U

    Mostanában többekkel is beszélgettem a megbízhatóságról. Volt a beszélgetőpartnereim között férfi és nő, fiúcska és leányka is.

    Ahogy a mondás tartja, akkor higgy nőnek, ha ló legel a sírján. Valahogy mi is így vagyunk ezzel: akkor higgy pasinak, ha ló legel a sírján.

    Egy férfinak bármikor hiszek, és 101%-ig bízom benne. Mert férfi, ennek összes előnyével és hátrányával együtt. És itten van az eb hantja. Ugyebár vannak a férfiak, akiknek atomstabilan lehet adni a szavára, mert amit megígérnek, azt meg is tartják. A férfiakat szeretem és tisztelem. Természetesen nem attól lesz egy fiúcskából férfi, hogy megbízható, vannak a dolognak más vetületei is, de jelen irományban a megbízhatóság kerül fókuszba, mivel az utóbbi időben ezzel a problémakörrel volt szerencsém többször is találkozni.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 5 éve 236

  • Bízni vagy nem bízni?

    Ezt a bejegyzést négy éve írtam, de most is egyetértek minden szavával.

    Nemrég hosszas csevelyt folytattam a barátnőmmel a bizalom tárgykörében. Mint azt köztudjuk, a bizalmat csak egyszer lehet eljátszani, utána már nem lesz az igazi a kapcsolat - akár baráti, akár párkapcsolatról van szó. Hasonló szintet el lehet érni, mint ami előzőleg megvolt, de ugyanazt már soha.

    Illetve az sem igaz, hogy ez mindenkinél így működik. Van, aki képes teljesen elfelejteni a dolgot. Én például nem. Aki egyszer elveszítette a bizalmamat, az úgy járt.

    A barátság kialakulása nálam eleve nem gyors folyamat. Több évnyi folyamatos jó kapcsolat, egyetlen árva kis csalódás nélkül. Nem egyszerű. :N Ha én azt mondom valakire, hogy "A BARÁTOM", akkor az annyit jelent, hogy vakon bízom az illetőben, és simán rá merném bízni akár az életemet is. A haverok teljesen más kasztba tartoznak.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 5 éve 91

  • Az e-cigi és én

    Kedves Dohányzó Ismerőseim és Ismeretleneim!

    Nagy dolog történt velem nemrég. Megvettem életem első e-cigijét. :Y Sok év dohányzás után úgy döntöttem, hogy ha már kütyübuzi vagyok, és nekem mindig a legmodernebb akármi kell, akkor ilyen téren is ideje modernizálni. Nem mellesleg az eddig havi dohányzásra költött összeg felét sem fogom kifizetni hosszú távon, ha már ragaszkodom ahhoz, hogy súlyos összegeket pöfékeljek el.

    Jó szokásomhoz híven alaposan utánajártam a dolgoknak, hiszen ez is egy műszaki cikk, amiből nem szabad megvenni a legolcsóbbat. Akik ismernek, tudják, hogy ha bármilyen témában műszaki cikket akarok venni, az komoly olvasgatással, kapcsolódó fórumok böngészésével, az adott dolgot használók véleményeinek meghallgatásával kezdődik.

    Miután egy kedves ismerősöm (köszönöm, Kati :D) elmesélte, hogy most vett egy e-cigit, és tetszik neki, úgy döntöttem, hogy időszerű komolyabban utánajárni a témának.

    Szokás szerint elkezdtem keresgélni egy olyan fórumot, ahol ez a téma. Meg is találtam a megfelelőt, méghozzá itt, a Logouton. Elkezdtem kérdezgetni, hogy mit ajánlanak egy kezdőnek. Leírtam, hogy mennyi rendes cigit szívok, milyen erőset, és hogy mennyi pénzem van jelenleg ilyen célra - és másnap már meg is vettem a kezdőkészletet.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 10 éve 72

  • Elektronikus könyvolvasó választása

    Ha e-book readert akarsz venni, de nem tudod eldönteni, hogy milyen legyen, akkor jó helyen jársz.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 185

  • vs. Samsung Galaxy S2, S3 és S4 Mini

    Ez a cikk azért született meg, mert tudomásom szerint elég sokan gondolkoznak azon, hogy S3-at vagy S4 Minit vegyenek az S2 után. Remélem, egy kicsit tudok nekik segíteni ezzel az összehasonlítással.

    Ha professzionális szemszögből megírt, adatokkal teletűzdelt, különféle mérésekkel megspékelt irományt vársz, akkor ez nem a Te olvasmányod lesz. Az alábbiakban a címben szereplő három készüléket hasonlítom össze aszerint, amit az ember a kezében lát és használ.

    Mindhárom telefonon Jelly Bean van, melyikre mi éppen elérhető verzióban. Az S2 és az S3 kártyafüggetlen, az S4 Mini szolgáltatófüggő. Mindegyiken az eredeti gyári szoftver van, egyik sem buherált, rootolt. Az S2-ben normál SIM, az S3-ban és az S4 Miniben microSIM teljesít szolgálatot. A fényerőt minden telefonnál automatára állítottam, a kamerákat szintén, ha nincs külön jelezve egyéb opció.

    Az alábbi írásmű nem sok-sok, hanem egy-egy nevezett készülék képességei, tulajdonságai alapján készült, tehát nem reprezentatív felmérés. Tudomásom szerint mindhárom készülék hibátlan, tökéletesen működik, fagyás, egyéb renitens magatartás egyiknél sem tapasztalható.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 10 éve 2

  • Elidegenedett világ

    Na, ilyesmit sem írtam még, tehát éppen itt az ideje. :K

    Most kezdtem el olvasni egy könyvet, ami a szeretetről szól, de még nagyon az elején járok. Erről jutott eszembe, hogy a szeretetet ugyan nem nagyon, de a távolságtartást, az érzésektől elzárkózást elég jól ismerem, hiszen szinte mesteri szintre fejlesztettem.

    Összesen két ember van, akikre azt merem mondani, hogy a barátaim. Illetve lehet, hogy az egyik már kicsit múlt időbe megy át, de csak bennem. Az illető kedves hölgyismerősöm nemrég mondott el egy csomó olyan dolgot, amiről eddig fogalmam sem volt, pedig azt hittem, elég jól ismerem, és őszinte velem. Az, hogy az ex-barátjával kapcsolatban sok mindent nem tudtam, még érthető, mivel ez eléggé magánügy, és nem szoktuk igazán női módon kitárgyalni az ilyesmit. Mellesleg biztosan nem bírtam volna ki beleszólás nélkül, hogy tulajdonképpen ő tartotta el a pasast nyolc évig, és ezért cserébe folyamatosan felügyelték minden lépését, el kellett számolnia minden egyes percével, és csak lekezelő megjegyzéseket, az önbizalmát romboló dolgokat kapott cserébe. Ja, és vett a pasasnak egy kocsit is. A fene sem érti. :(

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 12 éve 185

  • Idézetek

    Arra gondoltam, hogy gyűjtsük ide azokat az idézeteket, amik valamiért megragadtak bennünket. Nem koplett verseket vagy kisregényeket várok, hanem az alábbiakhoz hasonló, az élet nagy igazságait és alaptörvényeit, valamint az emberi érzéseket, gondolatokat és hülyeségeket bemutató dolgokat. Ha nincs meg az író neve, az sem gond, a lényeg maga a gondolat.

    Az alábbiakban hosszú évek alatt összegyűjtött gondolatokat írok le, amik nekem nagyon tetszenek. Remélem, Ti is találtok benne olyat, ami elgondolkodtat vagy megnevettet. :K

    "A bölcs ember megváltoztatja a véleményét, az ostoba soha."

    "Műveld a csodát, ne magyarázd!" Nagy László

    "Az igaz szerelemben egyik fél sem parancsol; mindkettő engedelmeskedik." Alejandro Casona

    "A szellemesség művelt pimaszság." Arisztotelész

    "Lusta vagyok. De lusta ember találta fel a kereket és a biciklit is, mert utált gyalogolni és cipekedni." Lech Walesa

    "Minden férfi a nő javát akarja. A legjavát!" Bókay János

    "Az igazság lehet vak, de nagyon jó a hallókészüléke." Edgar Argo

    "Ne meggyőzni akarjuk embertársainkat, hanem elgondolkodtatni." Georges Braque

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 12 éve 16

  • PH-s tali már megint! 2011. december 23.

    Felbuzdulva Mr. Csizmás pénteki szervezésű PH-s találkozójának világméretű sikerén, úgy döntöttem, hogy újabb kísérletet teszek arra, hogy megint összejöjjünk egy páran. Az előző talin szereplő emberkéknek szólni fogok, de természetesen tárt karokkal várjuk az új jelentkezőket is.

    A tervezett program nem túl változatos. Beülünk valahova, dumálunk, sírdogálunk a röhögéstől, guvadt szemekkel kukkoljuk egymást telefonját, és az alkoholista népeknek sem kell lemondaniuk a napi rendes söragadjukról. :N

    A legutóbbi alkalommal mindenről szó esett, még technikai kütyükről is, bár mindössze pár percben.

    Csupa jó figura gyűlt össze, ami abból is látszik, hogy engem is odaengedtek. :DDD

    Az időpont december 23, pár jelentkező már van, de mindenkit várunk, aki úgy gondolja, hogy lenne kedve egy jó bandában végigökörködni az estét.

    A helyszín Budapest, Zöld Pont Pizzéria. Én délután 5-kor már biztosan ott leszek, de az is lehet, hogy előbb.

    A bátor és nem túl normális jelentkezőket az alábbi topikban várom. :DD

    Blogbejegyzés 12 éve 251

  • Android - Hasznos programok I.

    Itt gyűjtöttem össze a reményeim szerint sokak számára hasznos alkalmazásokat, lehet csemegézni!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 13 éve 398

  • Android? Azmiaz???

    Kedves kollégák, elérkezett az ideje annak, hogy egy újabb történettel szórakoztassam a PH népét. :K

    Történetünk abban az időben játszódik, amikor még a Samsung Galaxy Spica volt az Androidos telefonok csúcsa. Egyedül ez tudott magyarul, gyors volt, mint a villám, és nem talált magának méltó ellenfelet. Ebben az időben döntöttem úgy, hogy ideje megismerkednem az Android világával, elvégre is haladni kell a korral. :DDD

    Mivel én kis naív úgy gondoltam, hogy egy mobiltelefonokat értékesítő cégnél bizonyos szinten értenek a mobiltelefonokhoz, felkerekedtem, és meglátogattam egy budapesti szolgáltató nagy-nagy boltját, ami egy igen forgalmas helyen található a belvárosban.

    Mikor megérkeztem a bolthoz, megcsodáltam a fényesen csillogó kirakatokban önmagukat kellető készülékeket, beléptem az elárúsító egységbe. Miután a sorszámosztó pult mellett álló fiatalember megérdeklődte, hogy mit akarok, azt mondta, hogy sajnos nem tud segíteni, mert ilyen itt nincs. A beszélgetés valahogy így zajlott le:

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 13 éve 210

  • Fórumozás a PH-n - női szemmel

    Hogy hogyan látom a PH fórumot nőneműként? Erről olvashatsz most.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 13 éve 120

  • Ő

    Már akkor szerettem, amikor még csak hallottam róla, csak néhány kósza hírben lehetett látni a nevét. Amint megtudtam, hogy létezik, bár még csak alig-alig, már akkor tudtam, hogy nekem Ő kell. Nem hittem volna, hogy létezésének puszta ténye ilyen lelkesedéssel fog eltölteni. Remegve vártam, hogy újabb híreket kapjak felőle, folyamatosan kerestem a nevét mindenhol, de nem találtam.

    Nem tudtam, mit tegyek, meddig bírom még nélküle. A jelenlegi kedvest is szeretem, de ez más érzés. Ha csak eszembe jut, elönt a forróság, és reszketek a vágytól, hogy hozzám tartozzon, hogy velem lehessen.

    Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy ez nem normális érzés, de szerencsére nem gyakran szoktak meggyanúsítani azzal, hogy normális vagyok, úgyhogy ez rendben is van. Mostanában mindenhol azt látom, hogy az emberek nem merik kimutatni az érzéseiket, mindenhez fapofát vágnak, úgy viselkednek, mint akit semmi nem érint meg. Vajon tényleg így van? Kihaltak az érzések, mindenki hideg és távolságtartó lett? Mindenkit annyi csalódás ért, hogy inkább már nem adja meg a lehetőségét annak, hogy igazán boldog lehessen? Hogy igazán szeressen? Nem tudom.

    Én nem szégyellem az érzéseimet, nincs miért.

    Vágyakozom szép csendben, csak szemem csillogása és fegyorsult pulzusom árulkodik arról, hogy mennyire várom már Őt.

    És egyszer csak azt hallom, hogy nemsokára itt van.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 13 éve 17

  • Egy segítőkész telefonboltos története

    Ez a kis történet pár hete esett meg velem.

    A Mobile Meetingen volt szerencsém megismerkedni az SE Xperia Neo-val, és mikor kiderült, hogy egyszer majd lesz bordóban is, teljesen rágyógyultam arra, hogy nekemezkellnekemezkell!!! :B

    Azóta lestem a híradásokat, de azért lassan csökkent a vadászláz, midőn kiderült, hogy az ismert okok miatt sokat fog csúszni a hazai piaci bevezetése. Bilifüle-szindrómával átmenetileg lemondtam róla, és abbahagytam a róla szóló híradások keresgélését.

    Békésen kolbászolgattam a WestEndben, amikor az egyik kirakatból egyszer csak rámkacsintott egy Neo. ;) Nem bordó, hanem kék, de Neo! Már robogtam is befelé, és nagy lelkesen mutogattam, hogy azt szeretném megnézni. Az eladó fiatalember mindenttudóan mosolygott, és a kezembe adta a készüléket. Miután egy darabig hagyta, hogy nézegessem, csodáljam kecses ívét, karcsú alakját és fénylő gombjait (a telefonét!), kedvesen megjegyezte, hogy ha nem bánom, inkább egy másik készüléket ajánlana, ami jobban illik egy olyan hölgyhöz, mint én. Egy kicsit meglepődtem (na jó, halálosan ledöbbentem :Y ), és megkérdeztem, hogy miért. Erre ő azt válaszolta, hogy ez egy elég bonyolult, új operációs rendszert futtató készülék, és ő biztos abban, hogy számomra sokkal jobb választás lenne egy olyan készülék, ami nőiesebb és elegánsabb.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 13 éve 182

  • Android kezdőknek

    Ha ez az első androidos telefonod, akkor ez a cikk neked szól.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 13 éve 434

  • Fórumozás a PH-n - női szemmel

    Mostanában elég sokat nézelődök-írogatok itt a fórumon, főleg mobiltelefonos témákban. Elég régóta vagyok itt regisztrált felhasználó, de régebben az olvasásra szorítkoztam, maximum egy-két kérdést tettem fel, ha nem tudtam valamit. Úgy érzem, hogy az eltelt idő alatt nagyon sokat tanultam, amiért felettébb hálás vagyok mindenkinek, aki segített. :R

    Érdekes dolgok vannak itt mindenfelé. Volt egy olyan topik, ahol nagyon barátságosak voltak a topiklakók minden érdeklődővel, és készségesen válaszolgattak is a kérdésekre. :K Egy fél év elteltével azonban a topik témája erősen eltolódott a különféle romolás, root, és hasonló rafinériák irányába, amit egy átlagos felhasználó nem fog megcsinálni, mivel fogalma sincs arról, hogy a többiek miről beszélnek. Ezen a fórumon azóta csak néhány ember van, aki hajlandó válaszolni az olyan egyszerűbb kérdésekre is, amik az alapvető tudnivalókra, beállításokra, magára a topik nevében található készülékre vonatkoznak. Úgy gondolom, hogy nem kellene lenézni azokat, akik kezdők egy adott témában, hiszen a legtöbb ember nem úgy született, hogy járatos volt a mobiltelefonok kezelésének témakörében. Ezt a topikot egy ideje nem látogatom, nincs miért.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 13 éve 109

  • Samsung Galaxy Gio - szubobjektíven

    Megszereztem. Itt van. Itt figyel a kezemben. Még a homlokát is ráncolja a nagy koncentrálásban. :DDD

    Már volt néhány androidos telefonom, de egyik sem volt tökéletes valamilyen okból. Ez sem az, de már közelít a számomra ideális felé. Kezdésnek akár egy kézzel is tudom kezelni (szemben a Galaxy S-sel), és nagyító sem kell hozzá (mint az X10 Minihez). Ha kapott volna egy vakut és egy exponálógombot, akkor már nagyon közel lenne az igazihoz. Úgy már csak az kellene, hogy... Hagyjuk. Most a Gio a főszereplő. :K

    Tehát a Samsung Galaxy Gio. A doboz igen pici, egy közepes női táskában már kényelmesen elfér, tehát könnyen becsempészhetjük a lakásba, nem fogunk lebukni vele.

    Külső

    Szerintem szép.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 13 éve 36

  • Lovaglóiskola

    Szóval maguk azok?! És mind lovagolni szeretne? No, majd teszünk róla! Maguk egy óráért befizettek 2.000,- Ft-ot. A ló ingyen csinálja. De ahogy magukat elnézem, még így is ő jár rosszabbul.

    Lovat láttak már? Igen? És miről ismerték fel? Arról, hogy röfögött? Akkor az vagy nem az volt, vagy ahogy magukra nézett, attól félrebeszélt. Nem baj, mutatok egyet én. Ő az, amelyik alul van. Helyesbítek, amelyik felül van. Tehát a ló. Mint látják, két vége van, amit egy kis zenei hallással meg lehet különböztetni egymástól. Ugyanis elöl böfög, hátul pedig... hátul pedig van a farka. De ezt maguk lovaglás közben úgysem láthatják, vagy ha mégis, akkor maguknak már régen rossz. Gondolom, a fejét minden különösebb előképzettség nélkül is felismerik. Ott elöl, a száján bemegy a lóhere, ...nem, nem homoszexuális... a másik végén pedig kijön a ... még jó, hogy nem narancs. A szeme a fej elülső részén található, ezért előrefelé jobban lát. Amelyik minden irányban egyformán lát, az a vak ló. Az a két hegyes a feje tetején nem irányjelző, hanem a füle. Ez egyrészt arra való, hogy hallja, amit én mondok neki, másrészt pedig arra, hogy maguknak vészhelyzet esetén legyen mibe kapaszkodni, de ez magukon úgysem segít. Egyébként ez egy farmotoros állat. Hátul van két lába, ezekkel fut, elöl is van kettő, ezekkel fékez. Mind a négy patában végződik, így lehet megkülönböztetni az asztaltól. Mint látják, mindegyik patájára patkót szereltünk.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 13 éve 9