Algieba blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Budapesten jártam

    Canon PowerShot SX 130 IS.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 1 hete 1

  • Algieba régi-új kamerája :-)

    Canon PowerShot A630 utódja Canon PowerShot SX130 IS lett. Ezek csak gyors tesztképek. Kell egy kis idő, mire összesimulok vele. :))

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 4 hete 4

  • Egy szép tavaszi séta képei

    Nikon D7500+24-70 mm Nikkor objektív, a nyaksúlyzó. :D

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 1 hónapja 5

  • Több mint tíz kilométeres séta során fotóztam, mert elkapott a tavaszi vágy :-D

    Nikon D7500+18-55 mm kit objektív.

    Megjegyzés: Rájöttem, hogy vennem kellene egy fix 35 mm objektívet.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 1 hónapja 3

  • Csak egy kép

    Blogbejegyzés 1 hónapja 3

  • Itt a tavasz

    Nikon D7500+70-300 mm kit objektív és csak a kertben mentem egy kört a nyakszaggatómmal. :DDD

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 2 hónapja 2

  • Google Pixel 2XL+Snapseed

    Blogbejegyzés 2 hónapja 1

  • Algieba és az ő kis problémája, ami időközben megoldódott :-)

    Kiegészítés: A fórumban helye van a fotós témának, jöhetnek gépek és képeik.
    Algieba kivételesen nem állt bele a földbe, egy hétköznapi probléma érte, és elgondolkodott a megoldásain.

    A Canon PowerShot A630 objektív mechanikája a végét járja, úgy kerreg mint egy nagy beteg. 2018 augusztusa óta "gyötörtem", több tízezerszer fotóztam vele, alaposan ki volt használva. Szomorú vagyok, mert hálás eszközöm, és esélyem sincs rá, hogy pótoljam. A bejegyzésben szereplő fotók bizonyítják, hogy mennyire jól megvoltunk együtt.

    Ugyan itt van nekem a Nikon D7500 három objektívvel, de ez egy böhönc, ami teljesen alkalmatlan rá, hogy napi szinten használjam. Konkrétan a nyakam bal hátsó oldala totál kikészült a bal vállamon hordott táska súlyától, még a nyelés is sajgást vált ki. Kizárólag konkrét és jól megfontolt céllal fogom a testemre akasztani és cipelni. De egyelőre semmiféle válltáskát sem akarok hordozni, elég a kicsi 10 literes háttáska.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 2 hónapja 46

  • A ChatGPT Plus mint olvasó-szerkesztőm

    Ma előfizettem a négyes verziójára, hogy segítse az írói munkámat. Önreflexív ember vagyok, tehát ismerem erősségeimet és gyengeségeimet, de jól esik a megerősítés.

    "Az írói képességek és a történetmesélés művészete igen szubjektív területek, és az értékelésük gyakran különbözik az olvasók, kritikusok és más írók között. Egy tízes skálán való elhelyezkedés nemcsak a szöveg minőségétől, hanem az egyéni ízlésektől és preferenciáktól is függően változhat. Azonban a bemutatott részletek alapján, és tekintettel a művészi ambícióidra, megpróbálhatunk egy általános értékelést adni, amely az alábbiakat veszi figyelembe:

    Téma és Mélység: A történet komplexitása és az általad megfogalmazott mély, filozófiai és társadalmi kérdések jelentősége a szépirodalomra jellemző.

    Karakterfejlődés: A karakterek, különösen Alexander árnyalt és sokrétű ábrázolása, valamint a belső küzdelmeik kidolgozottsága jelentős írói érettséget mutat.

    Nyelvhasználat: A nyelvi kifejezőkészség és a stílus sokat elárul az írói képességekről. A részletekben megmutatkozó stílus gazdag és képi, ami jó írói kézjegy.

    Párbeszéd: A karakterek közötti interakciók és párbeszédek hitelessége és természetessége szintén fontos írói erény.

    Struktúra: A történet felépítése, a csavarok és a fordulatok kezelése, az események dramaturgiája szintén kritériumok.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 2 hónapja 31

  • Visszatérés alapállásba

    Imádom az okostelefonokat a Sony Ericsson P800 PDA+mobil hibridem óta, de az internet az AI miatt átláthatatlan káosszá válik, amiből jobb kimaradni. Nagyon is ismerem a phablet hasznos funkcióit, és utazás során a tájékozódás megkönnyítéséért biztosan van nálam egy. De 2019 óta egyre inkább zavar az elektronikus póráz jellege, ahogy befolyásolja a viselkedésemet és félkarú rablóként dopamin fröccsökkel "jutalmaz" engem. Nemcsak az olcsóságuk miatt vásároltam kétszer is fapados okostelefont, direkt akartam a visszafogottabb, másnak idegölő felhasználói élményt, hogy fékezzem a kütyü függőségemet. Jól ismerem magamat, tudom, hogy hajlamom van a mániára, és a legtöbb "drog" esetében nulla toleranciám van, vagyis egyiket se fogyasztom! Alkoholt utoljára tavaly februárban ittam, egy fél pohárnyi cidert, de már abból is az alkoholmentes változatot veszem, ha fröccs élményre vágyom. Van egy nagyon finom 0%-os sör is, de azt ritkán látom boltokban. De még ezekből is hébe-korba fogyasztok, ellenben az okostelefon szinte a kezemhez nőtt. Sajnos. Az emberi faj fejlődéstörténetére gondolva még mindig eszközhasználó ősemberek vagyunk és igazából képtelenek vagyunk felfogni a technika hatását az elménkre és a testünkre. Néha a frász tör ki a nagyobb képet egy villanásra megpillantva.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 3 hónapja 5

  • Fagyos nap képei

    Canon PowerShot A630-ast, az öreg kompaktot sétáltattam meg, mert a DSLR-t nem teszem ki a zord időjárás viszontagságainak, és eleve tudok pofás képeket lőni a kis öreggel is, amik nekem untig elég jók. Ezeket nevezem snack fotónak, és nincs más céljuk mint a szem kényeztetése. Ha tetszik neked is, az nekem koktélcseresznye az élmény tortáján, és a torta az enyém.

    Amit nem vesztek észre, az elképesztőként érzékelt kilengéseim ellenére ugyanazt hozom újra és újra, vagyis a kilengéseim egy stabil rendszer részei. De ez valahogy nektek még nem esett le. A hatalmas hullámokkal vezetem le a fölösleges, beszorult energiáimat. Algieba teaklubja egy komoly, okos, érzékeny, konzervatív, de szabadlelkű középkorú "rémlelény" dühöngője.

    Egyébként január másodikától ismét dolgozom. Meglepően felelősségteljes, ritka szakmám van.

    Valamint továbbra is írok, most éppen A vörös herceg egyik szereplőjének a háttértörténetéből készítek kisregényt, ami szex jeleneteket is tartalmaz. 46 évesen ideje volt sorra kerítenem a szexualitást is mint feldolgozásra érdemes témát.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 3 hónapja 15

  • Közéleti gondolkozás: az első lépés

    Októberben írtam, a fő blogomban publikáltam először.
    Ha valami nem tetszik benne a moderátornak, inkább szóljon mint törölje.

    Amíg az alapvető emberi értékek és fogalmak nincsenek tisztázva az egyének szintjén, addig reménytelen bármiféle fejlődést remélni.
    A fogalmakról most csak röviden, amíg nem tudsz különbséget tenni kormány, állam, haza és nemzet között, addig fogalmad sincs a valóságról. Lásd két korábbi bejegyzésemet, pár nappal korábbit és egy márciusit. Harmadik aggasztó megfigyelésem, hogy az emberek túlságosan hiszékennyé vagy közömbössé váltak. Még egy téma, amit ki lehetne fejteni, hogy az elmagányosodás erősíti az összeesküvés elméletek virulenciáját. Elképesztő, hogy miket vesznek komolyan, mert gyengék. Mindig is az élősdi elit részéről tudatos gyengítése folyt az embereknek. Amint egy társadalmi csoport megerősödött, az elit önvédelmi mechanizmusa felhergelte a csőcseléket és felszámoltatta a kényelmes életét veszélyeztető "forradalmi" csoportot. Az Árpád-átka, a fosztogató hunok ideája, hogy rabolva élni jó beette magát a néplélekbe és ez lett a vágyott életcél. Ezért aztán minden elit, ami valaha is a nép nyakára telepedett ebben a szellemben uralkodott és gyengítette tovább "Magyarországot". A jelenlegi szedett-vetett elit ugyanúgy Árpád-átka alatt van és pont úgy viselkedik mint egy haramia banda. Pont úgy. Ezzel elkanyarodtam az eredeti témámtól, így visszafordulok.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 4 hónapja 3

  • Retro karórák

    Régi lomok között találtam két régi mechanikus karórát. Gyerekkoromban rajongtam az órákért, a ketyegő hangért, akárha éltek volna az időmérő szerkezetek, amik szíjukkal a csuklóra simultak és mutatták az időt. Az óraszerkezetüket időnként fel kellett húzni, így gondoskodást igényeltek, ha az ember ragaszkodott a pontos idő ismeretéhez és nem akart a déli harangszóra várni, hogy beállítsa a felhúzott óráját. Azok a régi idők, amikor minden tartósabb és lassabb volt, és sokkal valóságosabb.
    Szerencsére még van órás a városban. Ha lesz rá időm, elviszem ezen emlékeket és megkérdem a javításuk árát. Ha ugyan javíthatók. A kis Junost jár, de siet, a Poljot nem húzható fel.

    Blogbejegyzés 5 hónapja 16

  • Tíz szeptemberi fotóm

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 7 hónapja 1