apatyas blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • AMD és immunitási készség

    Tisztelt Olvasók!

    Azt már nagyjából tudjuk és kitárgyalták, hogy a kisebbik processzorgyártó designjai a más elveket követő tervezés miatt jóval immunisabbak a manapság terjedőben levő nindzsa bitrablási kísérletekre. Viszont, ez, illetve a biológiai vírusok jelen időben időszerű kutatottsága adta az ötletet az amúgyis karanténban önsanyargatott brit tudósoknak, hogy a két jelenség közti koincidenciaszintet megvizsgálják.
    A biológiai vírusnak jól ellenálló processzorgazdák közel egyes koincidenciaindexet mutatnak az AMD tulajdonosok halmazával. Azt viszont nem sikerült megállapítani, hogy kauzálisan összefügg-e a két halmaz átfedése, vagy valamilyen harmadik hatás következményeképp fednek olyan jól a vizsgált részhalmazok.
    Mi viszont megállapíthatjuk, hogy ismét eltelt egy hónap.

    Blogbejegyzés 4 éve 3

  • Minecraft modok 2019 JAVA

    Régen a modok kezelése merőben más volt, ideje egy friss bejegyzést írni róla.

    Általában véve, a modok a minecraftban új blokkokat, díszítő elemeket, funkciókat, segédeszközöket, szerszámokat, varázslást, szörnyeket adhatnak a játékhoz.
    Jelenleg csak a PC-n és MAC-en JAVA JRE8 környezetben futó játék moddolható (Minecraft JAVA Edition). A konzolok, Win10 Edition, kézi eszközökön nem moddolható (natívan futó program, a Bedrock Edition illetve manapság már csak simán ezt hívják Minecraftnak, sajnos sokszor keverik a változtatás miatt)
    A modokat is emberek készítik, ráadásul nem sok bevételt kapnak érte, így nem tökéletesek, ezt sose felejtsük el!

    Modokat telepíthetünk kézileg, illetve modpakk kezelő programok segítségével is, ezekben előre összeállított, kitesztelt, egymással összhangban működő (khm..) modcsomagokat egyben tehetünk magunkévá. A legelterjedtebb jelenleg a Twitch csomagkezelője, de ebben sokminden egyebet is megtalálhatunk.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 4 éve 0

  • Egy HKC USP3430 táp boncolása

    Sziasztok!

    Akasztják a korrektor hóhért, első logoutos bejegyzésemet írom.

    Történt anno, hogy öcsém gépében videokártyát fejlesztettünk, R5770-ről RX 480-ra nemsokkal azután hogy megjelent, a proci egy FX-6300, disk, ssd, kb ennyi.
    Ezután nem sokkal elhalálozott az addig benne éldegélő HKC USP3430 típusú tápszerű képződmény.
    Jó kérdés, hogy eleve miért ez volt benne: gyorsan kellett előzőleg, és ezt adták épp.. Ha ráértem volna, nem ez került volna bele anno. Íme:

    A fejlesztéskor felróhatom magamnak, hogy csúcsra lett járatva a táp, ha a ráírt +12V-os 264W terhelhetőséget tekintem. Ennyit a felhasználói oldalról.

    Jelenségek a tápnál: nem megy, büdös, rögtön ki lett szerelve, túl meleg.
    Csak jóval később vettem a fáradságot, hogy szétszedjem.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 6 éve 15