Blasius0704 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Back to Windows

    Viszonylag hosszú ideje mactértem és egy macbook pro volt a társam mindenféle buhera nélkül a mindennapokban. Viszont mostanra elértük azt az állapotot hogy nem nagyon mozdulok laptop nélkül és a 2012mid (nem retina) gép kezdett terhes társ lenni a mindennapokban. Egy hónapja- másfél nézegetem hogy mivel, hogy tudnék könnyíteni a mindennapokon, és minden alkalommal szívrohamot kaptam a frissebb gépek árától. így a mai nap megtörtént a könnyes búcsú- és egy HP Envy ultrabook lett a társam.
    A váltás fura és érdekes. a kijelző csodálatos (3200x1800 pixel) bár ezt egy új mac is megadta volna.
    Windows fura módon hiba nélkül megy :D
    A proci előrelépését érdekes módon nem érzem, pedig jelentős, 3gen i5-ról 7gen i7.
    A gép ára pedig valami végtelen kellemes volt. Ha csak az új árát néznénk a dolognak, akkor is van a HP-nak az aktuális pro-val 200ezer forint árelőnye úgy hogy a hardvere erősebb, a hardverapró csodáinak köszönhetően a végeredmény még jobban sikerült.
    Szóval will see windows, will see...

    Blogbejegyzés 5 éve 51

  • iPhone dilemma..

    Eddig minden év októberében friss telefonra cseréltem, az alapján az elgondolás alapján, hogy az értékvesztést így kerülhetem ki a leginkább, illetve a remek flottás konstrukciómnak köszönhetően nem volt nagy vállalás évente az új csúcsmobil. Tavaly igazábol a méret motivált, sima 7-et cseréltem 8 plus-ra. Idén? Először eljött az a pont hogy nem látom értelmét a cserének.. illetve az ár is átlépte azt a vonalat ami már fáj.
    Ti hogy gondolkoztok az idei felhozatalról?

    Blogbejegyzés 6 éve 63

  • USA 2nd round // IGÉNYFELMÉRÉS

    Sziasztok!
    Idén másodjára járom majd meg az Egyesült Államokat, míg tavaly a coast-to-coast trip volt a cél idén inkább az eldugott helyek, nemzeti parkok lesz a fő prioritás. Klasszik autóbérlős road trip :D
    Van igény egy részletes 4-5 napont jelentkező blogra?

    Blogbejegyzés 7 éve 9

  • Egy gólyatábor margójára.

    Húztam 19-re. Bebuktam, úgy érzem 22 lett. Szerencsére nem a 22-es csapdájáról van szó. Kiszabadultam emiatt. Kiszabadultam egy rossz kapcsolatbol ami körülbelül másfél éve nem ad csak gyilkol. És a lány, akit megismertem, aki a 21 lett volna? Köszönöm neki hogy nem lett annyi, hogy továbblökött. Bebuktam? Nem. 22-vel nyertem. Szabad vagyok. Bármit megtehetek. Elkezdődik a szemeszter. Szabadon mehetek bármelyik buliba, vagy ha kell akkor tanulhatok a szobámban, sötétben a következő ZH-ra. Nincsenek elvárások, nem kell megfelelnem, csak magamnak.
    Mi voltam eddig? Konzumidióta. Nem a szó eredeti jelentésében, nem vagyok kényszeres vásárló. Vagyis nem ez az életem fő idiotizmusa. TÁRSADALOM. Meg kell feleni. Mindíg. Minden esetben. Válaszút elött álltam? “A” út jó nekem? “B” Út az elfogadott? Persze hogy”B”. Leéltem így 20 évet. Egy hete nem ezt teszem. Ha kell önző vagyok, ha kell jóarc, ha kell igenember, ha kell nyugdíjas trotty aki nem vállalja be az ökörséget mert..mert nem akarom. ÉS. Jó nekem.
    Beleőrülök? Persze hogy igen. Érzem hogy változik az az ember aki voltam. Hogy a 4-5-6 éve letapadt szokások, érzések szakadnak fel, deformálódnak. Meddig tart? Nemtudom. Van értelme hogy leírtam ezt a zagyvát? Vagy teljesen öncélú 203 szórol van szó? Nemtudom. Csak élem, csak sodródom. És így lesz jó nekem....

    Blogbejegyzés 9 éve 17

  • Munkahely probléma

    Dolgozom, diákként. Helyzetemhez képest elég jó órabárt kapok, 680huf 18 óra elött, 904huf 18 óra után. Gyülölöm a munkahelyem, és a főnökeimet. Muszáj vagyok dolgozni, sajnos jelentős hiteltartozást szedtem össze. Gondoltam rá, hogy elmegyek egy konkurens céghez, ismerősöm is ott van és ő szereti a munkahelyét. A másik helyen kevesebbet keresnék, már érezhetően (604, ill. 785). De úgy érzem jobb lenne. Nemtudok dönteni, mivel sajnos minden megkeresett forint számít. Legyetek okosak helyettem, adjatok tanácsot.
    A leírt bérek bruttóak, vasárnapi pótlék nincs. A munka nagyából ugyanaz lenne. A jelenlegi helyemen már nem sima dolgozó vagyok, oktatói pozícióban vagyok. A másik helyen viszont dolgozó lennék és diákként nem is tudok továbbmenni..

    Blogbejegyzés 9 éve 26

  • Windows 8 érintőképernyő letiltás heelp!

    Meghülyült a laptopom kijelzőze, teljesen használhatatlan, mivel ügy érzékeli mintha a bal szélén folyamatosan hozzá hozzá érnék. Vissza fogom vinni garanciálisan, de pár napig nem tudom nélkülözni. Szoftveresen le lehet tiltani a touchscreent? Fujitsu márkaszervízről mik a tapasztalatok? 3hónapos gép, egy stylistc q702...

    Blogbejegyzés 9 éve 5