Jack Hunter blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Neked mi a kedvenc fagyid?

  Halihó!
  Azt hiszem, a kérdés épp aktuális, dübörög a nyár, meleg van, mindenk valami hűsítő után áhítozik. Mi is bevásároltunk dobozos jégkrémből, tölcsérest már régóta nem veszünk. Egyrészt pofátlanul drága, másrészt nincs már kisgyerkőc a családban, harmadszor nagyon édesszájúak vagyunk, két-három gombóc sem elég. :B
  Szóval körülnéztünk, miből lehet válogatni. Én szeretek újdonságokat megkóstolni, asszonykám meg inkább a régóta bevált ízeket preferálja.
  Most is hoztunk három darabot, egy sztracsit a páromnak, egy klasszikus csoki-vaníliás vödrös kiszerelésűt, mert azt mindketten szeretjük, meg egy Carte Dor Rákóczi Túróst, mert olyan még nem volt.

  Asszonykám kedvencei a gyümölcsös jégkrémek, a vanília és a csoki, valamint rajong a sztracsatelláért.
  Az én kedvencem a diós,ez itt:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 21 órája 47

 • Piaggio és az elveszett szikra

  Halihó!

  Rendben elmúlt egy hónap, de hogy ezzel a motorral mindig van valami... :) Hiába, olasz a lelkem. Amikor jó, akkor nagyon jó, de mindig kitalál valamit. 792 km. Ennyi ment bele eddig. Egyre jobban szeretek motorozni.
  Nagyon jól összeszoktunk, minden nap öröm, amikor használhatom. Pedig semmi extrát nem tud, csak elvisz a-ból b-be. Nincs hűha gyorsulás, nincs jajistenem végsebesség, csak tömény szabadság. Mindezt fillérekből, és azzal a tudattal, hogy nem fogja rámszakítani a bankot, ha mégis megkotlik.
  Ami a mai hülye világban egyre inkább becsülendő. Minden hiba nélkül róttuk a kilométereket, annyi szerelés volt csak, hogy karbaraktam a féknyerget, mert szorult picit, meg kapott egy új akksit, szóval jött, ment, világított, ahogy kell. Aztán riszpekt ezeknek a jó magyar utaknak, néha csinált olyat, hogy egy erősebb döccenőnél megtorpant picit, mintha kihagyna a gyújtás. Nem tűnt nagy hibának, testelésre, kidörzsölődött kábelre gondoltam.
  Hétvégén inkább csak elővigyázatosságból szétszedtem, átvizsgáltam, csatlakozókat fújkáltam, testpontokat csiszoltam, és úgy tűnt, használt.
  Pár napig tünetmentes volt, aztán előjött megint, csak durvábban. Döccenő, és mintha levettem volna a gyújtást. Harrrrr....De hirtelen megjavult magától, és hiába próbálgattam újra előidézni a hibát, gond nélkül végigcsinálta a napot.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 napja 3

 • A nap hirdetése

  Halihó!
  Böngésztem a neten, mert gondolkodom rajta, hogy lecserélem mégiscsak a házimozi hangfalait, valami jobbra. A szándék nem komoly, csak nézelődtem. Aztán megláttam ezt a hirdetést, és nem tudtam, most sírjak vagy nevessek. Már a kézzel készített mórickarajz sem semmi, de a mélynyomónak beállított aprócska mágnesű, egymásnak fordított maximum mélyközép hangszóró viszi a prímet. :C Nem tudom, mire gondolt a költő. Aztán ott van még az igényesen megépített láda, meg a találomra kifúrt reflex nyílás is. Hörcsögketrecnek még csak- csak, de hangfalnak :C
  Tudom, én vagyok a hülye, kell nekem a jófogáson turkálni... :DDD
  [link]

  Blogbejegyzés 2 hete 21

 • A lehetetlen küldetés

  Sziasztok.

  Van egy Hitachi 55HAK5350 köcsög "okos"tévém. Azért ez, mert ilyen volt a szolgáltatónál akciósan. Mai nap lőttem pár képet egy motoros találkozóról a Xiaomi Mi9 SE telefonommal. Na, ezeket a képeket szerettem volna megnézni a tévén. Ismerik a viccet, ami úgy kezdődik, hogy két kínai veszekszik egymással? Én igen, de nem tudok rajta nevetni.
  Ahhoz hogy összepárosítsuk a tévét a telefonnal, kell egy app, pl Chromcast, Miracast, Screen Mirroring, amin keresztül tud kommunikálni a két eszköz. Itt az egyik probléma. A tévé Play áruházában nincs ilyen app. :F Másmilyen van, de azzal sem tudom összekapcsolni a két készüléket. :((( Mindkettő ugyanazon a wifi hálózaton lóg, meg vannak adva a telefonon a szükséges engedélyek, akkor sem.
  Jó, akkor azt találtam ki, hogy szimplán átküldöm bluetooth-on a képeket. Haha, nem müködik. Marad a kábel. Bedugtam a kábelt, adatátvitel aktív, a tévé viszont nem látja a telefont! :W
  Leszedtem hát a tévére mindenféle fájlkezelőt, multimédia playert. Azért sem! Hát a f...om. :((
  Megoldás: számítógépre rámásoltam a telefon tartalmát, onnan átmásoltam egy pen drive-ra amit bedugtam a tévébe. Így már megnézhettem a képeket. Komolyan mondom, ez a modern technika fog a sírba vinni...

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 hete 17

 • Támadnak a macskák

  Halihó!

  Eléggé pocsékul indult az idei év, legalábbis nekem. Kilátástalanság, csalódások, gyász váltotta egymást, de a sok rossz után felcsillant egy kis öröm is. Úgy néz ki, lesz cicánk.
  Szüleim macskái új apróságokkal örvendeztettek meg minket. A családdal átbeszéltük a dolgot, és úgy döntöttünk, befogadjuk a csemetéket.
  Arra gondoltam, jó lenne, ha segítenétek a névválasztásban. Ide a kommentekhez írhatnátok pár ötletet. Mivel még nagyon picik, nem tudni, melyik fiú, melyik lány, ezért bármilyen név jöhet. Itt van pár kép róluk: :)  Blogbejegyzés 1 hónapja 22

 • Piaggio élmények

  Halihó!
  Ott hagytam abba, hogy eladtam az Opelt, és vettem helyette ezt a kétkerekűt:

  Ez egy tipikusan semmilyen robi. Előröl bamba küklopsz, oldalról esetlen a nagy kerekeivel meg a nevetségesen felhúzott első sárvédőjével, hátulról meg a sztender okoz vizuális környezetszennyezést. Olyan motor, ami ha elmegy előtted, pár pillanat múlva már nem is emlékszel rá.
  Nem túl szép, nincs túl jó hangja, nincs túl szép színe. Olyan kis semmilyen. A külső azonban nem minden. Én speciel nagyra értékeltem, hogy minden nap rögtön indul, és egykedvűen teszi a dolgát. Voltak, vannak hibái, de semmi olyan ami a működését befolyásolja.
  Illetve volt itt egy gumicsere, amiről azt hittem, ráérek fizukor megejteni, de egyre jobban rázott, plusz esőben erősen a nulla felé tendált a tapadás. Első keréken ez külön élvezet, csak nem nekem. Nem ezen a gyöszön akartam megtanulni salakmotorozni, tehát megnéztem a típust és méretet. Amikor így, tüzetesebben átvizsgáltam a gumit, na akkor lepődtem meg igazán, majd rögtön rendeltem egy garnitúra 14-es abroncsot.
  Ezért, ni:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 hónapja 0

 • Napi vicces

  Halihó!

  Szeretek kijárni a pécsi vásárba. Ha hasznos dolgokat ritkán is, de annál viccesebb dolgokat annál inkább találni. Mutatom, kommentár nélkül:

  :DD

  Blogbejegyzés 2 hónapja 28

 • Kicsit a robogózásról

  Halihó!

  A szokásos "problémám": munkába kell járni. Tömegközlekedés az idősáv miatt kilőve. Bicajozni nem optimális, napi huszonöt kilométer, oda vissza ötven. Sok. Az Opelnek vége, de mégis járni is kell valamivel.
  Az Opel elment,( hatalmas szopás volt, nem kívánom senkinek, soha többet.) vettem az árából egy robogót. Őszintén szólva kicsit elbizonytalanodtam, tényleg akarok- e írni erről, ide. Amikor a Nissant mutattam be, kidöntöttem vele a kertkaput. Aztán motorikusan kérte a törődést, én hülye meg eladtam.
  Utána írtam az Opelról, hát megkotlott az is. Lehet nem kellene kísérteni a sorsot, és nem kéne írni a mociról, hátha ez is megkotlik. ;] Egy szó mint száz,ti tehettek mindenről. :D
  Amit azért sajnálnék, mert kezdem megszeretni a kis Piaggio-t. Miután a kezemben volt a pénz, feltúrtam a Marketplace- t és bosszúból szinte mindenkinek küldtem egy " ez még megvan?" Üzit. ;]

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 hónapja 27

 • Ez még megvan?

  Ez még megvan? Mi az alja? Mennyit lehet alkudni?
  Hát halihó. Nagyjából ez a három mondat, amit ha látok/ hallok, ölni támad kedvem. Bizonyára ti is jártatok hasonlóképp, ha el akartatok adni valamit. Az alkuval nincs baj, alkudni mindig lehet, sok helyen szinte kötelező.
  A baj ott kezdődik, hogy nagyon sok értelmi fogyatékos van kis hazánkban, aki olvasni nem tud, köszönni nem tud, írni nem tud, ellenben kiváló fizikuma fitogtatásával próbálja helyettesíteni ebbéli hiányosságait.
  Nagyon elkeserít, hogy egy szépen,értelmesen megfogalmazott hirdetés amely tartalmaz minden szükséges információt, nincs még átfutva sem, ehelyett rögtön küldözgetni kell ilyen hülyeségeket.
  A másik elkeserítő dolog, hogy ez nem csak a Facebookra érvényes, hanem nagy általánosságban minden oldalra. Oké, itt -ott találni normális hirdető oldalakat, de ezek szinte mindegyike egy adott műfajt ölel fel, nem univerzális. Mint például a Hardverapro vagy a használtautó. Megkockáztatom, olyan hirdetőoldal, amire mindenfélét fel lehet tölteni és részletesen, aprólékosan fel lehet tüntetni mit szeretnél eladni, nem létezik.
  Az nem elég, ha szövegben leírod mit szeretnél eladni, mert arra a kutya nem kíváncsi.
  Valami olyasmit kellene kitalálni mint a használtautó hirdetési oldala.
  Ott aztán mindent ki lehet választani, mit szeretnél eladni és ebből kifolyólag pofonegyszerű rákeresni.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 hónapja 20

 • Ennyire jutottam az Opellel

  Halihó!
  Emlékeztek még rá? A guruló múzeum. A virágláda. Piroska. Vagyis, Pirosszka. De ez már plágium, befejeztem. Na, ez az:

  Kezelésbe vettem az öreg kotlát. Valahogy élveztem is, hogy minden hétvégére van fix programom. Először természetesen megkapta a kötelező olaj, szűrő, gyertyacserét.Aztán a belsejét ganéztam ki. Apukám, egy alapos porszívózás csodát tesz! Új nem lett, de látható és érezhető lett a végeredmény. Aztán letörölgettem mindent, ami műanyag és valaha hozzáért emberi kéz. Így már a kormány sem ragadt, és végre elértem azt, hogy nem úgy markolok rá mint a friss kutyagumira.
  Mondjuk sokáig nem örültem a patika beltérnek, mert pár nap múlva apró narancsszínű morzsák jelentek meg az ülésen. Meg a vállamon. Meg a sapkámon. Egen. A plafon öreg, málló, potyogó szivacsa.
  Beláttam, ez így nem maradhat. Először az volt a terv, hogy szimplán letépem a régi szövetet, majd felrakok valami másik anyagot. Az eredmény az lett, hogy jól teliszemeteltem az autót málló szivaccsal.
  Kicsit elkapott az agyfsz hogy a szép beltér pillanatokon belül össze lett cseszve, és az egész napos takarító, ápoló munkám tíz perc alatt csatatérré változott.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 hónapja 10

 • LG K41S: Hülye vagy,fiam!

  Halihó!

  Anyumnak kiválasztottuk élete első okostelefonját. Mivel végig hagyományos telefonjai voltak, ezért nem volt túl fontos a vas. Mégis lebeszéltem az olcsó kínai vackokról, amitől valószínűleg megundorodott volna egy életre az okoskütyüktől. Ez egy középkategóriás gép, már dadogás nélkül fut rajta a menü, jó nagy a kijelzője, és vállalható képeket készít a macskákról, ételekről. Mivel édesanyámtól mindig is távol állt a játék, így bőven elég a 3 GB ram, és ez elég az alapszintű hírolvasáshoz, receptnézegetéshez is a neten.
  A beköltözés rendben lezajlott, beállítottam egy egyszerű módot, megmutattam neki mit hogyan, és egész hamar belejött.
  Beállított magának csengőhangot, háttérképet, és megvolt az első videóhívás is Messengeren. Viszont eltelt egy hét, és észrevettem, hiába hívom, nem veszi fel, ugyanakkor rendben visszahívott. Pár alkalom után már gyanús lett, hát leruccantam hozzájuk a hétvégén, hogy miújs.
  Vonakodva bár de elmondta, hogy nem tudja felvenni a telefont. Mutatta is: Zárolt, sötét képernyőn kicsöng a telefon, de a képernyő nem éled fel. Csak a bekapcsoló gomb többszöri megnyomására ébred fel a készülék, viszont ha megnyomod a bekapcsoló gombot, akkor elnémul. Tehát rezeg, villog a vaku, csak már nem csörög. Aztán a sokadik nyomogatásra feléled a kijelző, és lehet ostobán a hívást fogadni: a karika széléhez húzni az ikont, ami vagy sikerül, vagy nem. Inkább nem.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 hónapja 18

 • Eladtam a Nissant,és az autóvásárlás szépségeiről néhány szösszenet

  Halihó!

  Úgy alakult, hogy megszabadultam a Niszmonytól.

  Az utóbbi időben egyre több pénzt igényelt, ami a jelenlegi helyzetemben nem igazán engedhettem meg magamnak. Azzal kezdődött, hogy csikorogni kezdett a fék. Oké. Elkopott a jobb oldalán a pofa. De persze csak a belső, mert az úszónyereg szépen berohadt. Oké, kopó alkatrész, várható is volt, hiszen egy éve, mióta birtokomban van, ehhez nem nyúltunk hozzá. Szokásos alap dolgokat a vásárlás után, mint olaj, gyertya, szűrők, megkapta, a fék jó volt, jól fogott, minek piszkáljuk ugyebár.
  Kapott két pár pofát, körben át lett nézve a fék, ki lett cserélve a fékolaj nem volt nagy durranás, 14 ezer forint. Otthon megcsináltam apuval, ő hobbi autószerelő, tehát munkadíjat nem számolok.
  Ezután majd egy hónapig jött ment szótlanul. Egy szép napsütéses délutánon-dehogy volt szép, rohadjon meg. Kattogni kezdett a baloldali féltengely. Hurrá. Jól van, húszéves a szocska. Párban szép az élet, 60 ezer forint. Szintén családi programban kicserélve, nagyon jó. Aztán most nemrég munkaügyben járván, reggel, fagyott úton ajtókilincsel előre csúszva a kanyarban azon morfondíroztam, lám, a négyévszakos valóban nem túl jó téli guminak.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 hónapja 116

 • Monitor vs tévé: miért drágább???

  Halihó!

  Unaloműzésképp bogarásztam csak a netet, hirdetésről hirdetésre ugorva, úgy valahogy mint amikor kirakatot nézeget az ember. Megakadtam egy piszok nagy furcsaságon, amit nemigen értek. Aztán, hogy neked is legyen olvasnivalód, gondoltam ide is teszek egy bejegyzést, hátha közösen kisütünk valami okosságot.
  Ha a címben szereplő kérdésre rögtön darálod a választ, hogy válaszidő, színhűség, frissítési frekvencia, betekintési szög miatt drágább egy monitor a tévénél, azt mondom, igazad van. De mi van akkor, ha két nagyágyú feszül egymásnak? Játszunk kicsit. Adott egy felső kategóriás OLED monitor, Dell Alienware AW5520QF [link]
  Főbb tulajdonságai az 55" képátló, 0,5 ms válaszidő, 120hz frissítési frekvencia.Plusz ugye a lenyűgözően élethű, vibráló színek. 1 220 000Ft az ára, nem írtam el, egymillió kétszáz húszezer Forint. Nagyon sok pénz. Még jó, hogy ez csak elméleti játék.
  Ellenfeléül választottam egy igen népszerű televíziót a felső polcról: LG OLED55A13LA
  [link]
  Főbb jellemzői az 55" képátló, 1ms válaszidő, 120hz frissítési freki. Az OLED technológiának köszönhetően szintén lélegzetelállító megjelenítéssel és árral: 334 990Ft.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 hónapja 38

 • kibeleztem a karácsonyfát

  Halihó!

  Az elmúlt karácsony nem volt nagy szám, drága feleségem csak a véletlen folytán állított fát. Én ugye nem voltam vele, a fiunk már kirepült, akkor meg kinek, minek ugyebár. Azonban asszonykám szülei, és az enyémek is hasonló helyzetben voltak, ezért beterveztek egy közös karácsonyt. Tehát mégis lett fa, az ünnep kedvéért, egymásért. Na most ezért nem akarta költségbe verni magát, pár felnőtt miatt nem kell már nagy fa, elég valami apróság is. Nálunk amúgy régóta divat a karácsonyfa bérlés, úgy gondolom, ez talán a legjobb döntés abban az esetben,ha nincs kisgyerkőc a családban. Jó, mert élő és csodálatos illata van, ünnep végén meg nem kell kidobni, eltüzelni. Plusz, többször is felhasználható. De.
  Még december elején a garázsban, padláson pakolászva találtunk egy zsákba tuszkolt műfenyőt, amitől a tavaszi lomtalanításkor akartunk megszabadulni. Amúgy jó állapotban volt, sajnáltuk kidobni. Használni nem kívántuk, az előbb felsorolt indok miatt, azonban most kapóra jött. A bérléshez már késő volt, olyat már nem lehetett kapni, ami ideális lett volna, maradt tehát ez.
  Egy viszonylag egyszerű 80 centis műfenyőről van szó, annyi különbséggel hogy ehhez nem szükséges izzósor, mert optikai szálas.
  Kép nem készült róla, de valami ilyesmi:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 hónapja 12

 • normális böngészőt a tévére

  Halihó!

  Van egy Hitachi 55HAK5350 "okos"televíziónk. Ma kipróbáltam, milyen lenne filmet nézni rajta online. Alapesetben rá van kötve az asztali számítógépre, és azon keresztül szoktunk filmezgetni. Én, nagyeszű sündisznó, megpróbáltam feltalálni a spanyol viaszt, ha már "okos" a tévé, van benne wifi, fut a youtube, akkor mennie kell a böngészőnek is rajta. Nosza, le is rántottam az áruházból mindenféle nevenincs browsert, mert Mozillát, Operát, Chrome-ot még véletlenül sem lehet.
  Megy a böngetés, alap dolgokat meg is lehet nézegetni, e-mail, Logout, videómegosztók, eceterá. Nyilván nem lélegzetelállító a sebesség, de ez nem is az a felső kategóriás tévé. A távirányító kezdetleges irányítását hamar kiváltottam a telefonommal, majd kíváncsiságból megnyitottam az egyik sötét bugyrot, ahol ingyenesen lehet filmeket nézni. Ez az online filmek.me. Szándékosan nem link, mert vírusirtó nélküli készülékeken nem ajánlott a megnyitása. Kiválasztottam egy filmet, beküldött linkek megtekintése, katt, videó, katt, reklám. Eddig ismerős. Két sikertelen kattintás és reklám felugrás után indulni szokott a film. Persze, itt csak dobálta fel a reklámokat, de nem indult a tartalom.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 hónapja 10

 • Végre otthon

  Halihó!

  Semmi extra, csak helyzetjelentés. Azért vagytok szép számmal, akik érdeklődnek kalandos kálváriám alakulása után, ez szép tőletek, köszönöm szépen. :) A szalámiexpressz rendben megérkezett, kis mutogatással, becsülettel derékba törve magyar, német nyelvet egyaránt.
  Ezúttal szeretném közölni azt is, hogy nem lett belőlem szalámi, sem egyéb feldolgozott élelmiszer, amit azzal bizonyítanék, hogy a szaláminak se keze, se lába, és egyáltalán nem tud ilyen hülyeségeket írni, mint énmagam, kinek ugyan megvan mind a négy végtagja, ellenben hiányzik egy kereke. :)
  Szóval épségben újra itthon, a több mint tízórás úttól kockás fenékkel, és megcsömörödve mindenféle harmonikás muzsikától, ugyanis herr Müller úrnak csak egy cédéje volt, azon belül pedig csak ez az egy műfaj. Ezt kellett hallgatni negyed tizenkettőtől éjfélig. Itthon minden változatlan, a ház nem dőlt össze, csak életem nőjét sikerült rajtakapni ahogy álommanóval hancúrozik. Csórikám úgy megijedt, hogy kicsi híján megölt. Látszik, hogy szeret a nyavalyás, na. Azért vágta hozzám két kilotonnával a párnát. Sikerült egyszerre rémültnek, dühösnek, és boldognak látszania. Lehet, telefonálnom kellett volna. :) Az ő baja, ha nem olvassa Logout-ot.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 hónapja 7

 • vidáman indul az újév a szókeresőnek

  No komment :DD :DD :DD

  Blogbejegyzés 6 hónapja 11

 • Merengő

  Halihó!

  Azon gondolkodtam, miről is szól a karácsony. Eddig úgy gondoltam, hogy csak egy elgiccsesedett, kötelező felesleges ajándékosztással járó nyűg. Igen, volt hogy én is besokkaltam, és inkább hagytam volna a ...csába. Most döbbentem rá, hogy ennél sokkal több.
  Nem akarlak itt felesleges, elcsépelt frázisokkal untatni, hogy a szeretet ünnepe és hasonlók. Csak ahogy céltalanul bolyongtam a lelombozóan üres lakásban, ezer kilométernyire a szeretteimtől, a családomtól, akkor nyilallt belém, hogy valami hiányzik. Nincs konyhai sürgés, nincs esti fadíszítés, nevetés, hiányoznak a díszek, a fények, és még az összeszólalkozások is, amit valamely családtag próbál gyorsan elsimítani.
  Nézem a lepedőt, ami függöny gyanánt az ablakra van akasztva. Átszűrődnek rajta a színes lámpák fényei. Odakinn már sötétedik. Egy fiatal pár sétál odalenn, kézenfogva egy pici gyerkőcöt. Nagy bojtos sapkája ide-oda libben, ahogy játékosan ugrabugrál a szülei körül. Édesen csengő kacagása átszűrődik az ablaküvegen. Összeszorul a torkom, pislognom kell.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 hónapja 5