Kolondrum blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Éves rezsi

    Üdv. Nektek mennyi az éves rezsitek?
    Mint érdekesség érdekel, hogy tudjam hova tenni a miénket.
    Egyetlen szám érdekel amiben benne van az éves "minden".
    Minden alatt értem:
    - Net/tv/telefon
    - Gáz (ha van)
    - Villany
    - Víz
    - Fűtési rendszerek éve karbantartási díja

    A fenti 5 tétel összeadva.

    Persze mellé kell a lakók száma és egy négyzetméter.

    :R

    Blogbejegyzés 4 hónapja 84

  • Realme GT2 PRO villámteszt

    Update lent!

    Sziasztok!

    Néhány főbb pontba szedném a nekem fontos dolgokat és tapasztalatokat a telefonnal kapcsolatban. Ez néhány óra használat után értendő.

    Kijelző: Az LTPO2 nagyon jól teszi a dolgát. Ez alatt azt értem, hogy nagyon okosan állítgatja a frissítési frekvenciát. Az egy dolog, hogy gyönyörű a megjelenítés és a fényerő, de az a tény, hogy ugrál 1 és 120Hz között, az valami hihetetlen. Ha nagyon figyelsz és nem monitorozod, akkor 100-ból 1* talán kiszúrod, hogy éppen akkor váltott 10-120 között.
    A neten több helyen fellelhető információk szerint, 1-120Hz között ugrál, de ez nem teljesen igaz. Max felbontás mellett automata frissítési gyakorisággal, automata fényerő mellett az alábbi módon működik:
    Tegyük fel, hogy szinte nullán van a fényerő. Ekkor 60Hz alá nem megy, ugrál 60-120Hz között és inkább a 120 felé megy el a mérleg. Kicsit feljebb már csak 30-120 között, közepes és kicsit felette 10-120 között, maximumhoz közel pedig 1-120 között ugrál. Jellemzően egyébként 10-120 között. Keveset tölt 120-on, csak még az élményt adja. Gyakorlatilag amint megneszeli a telefon, hogy áll a kép, fogja magát és leesik a képkockaszám az adott fényviszonyhoz tartozó minimálisra.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 2 éve 25

  • Porckorongsérvem története, eddig

    -A képen még nincs kiszakadva-

    Sziasztok! Talán te is a "minden negyedik" vagy, csak nem tudod. Senki sem jár spontán MR/CT felvételre merő szórakozásból. Pedig, ha free lenne és/vagy könnyen hozzáférhető, azonnal lenne egy rakás "beteg", degeneráció. Attól, hogy látszólag minden oké, attól még probléma lehet, minden fajta jel nélkül (nincs tele a "kulacs"). Jelek? Jel az bármi lehet. Reggel nehezen tudsz kiegyenesedni? Jel. Gyakran zsibbad a lábad? Jel. Nem tudsz mindig megfogni egy tollat? Jel. Szédülsz spontán? Jel. Ezer ilyen van.

    Én a kifejezést sem nagyon ismertem. Aztán hirtelen azon kapom magam, hogy ülök egy folyosón párommal és várom a sorom sürgősségi MR-re. Na, de ne szaladjunk ennyire előre. 2021.07.06. reggelén, akkor már több napnyi "probléma" után jobbnak láttam lemenni a háziorvoshoz, hogy írjon ki 1 napra, mert hétvégén mennénk elő nyaralásra, szabadnap kiírva, előtte kicsit pihennék, hisz nem szoktam beteg lenni így 34 évesen. Rendelési idő előtt már ott ültem, mert utálom a tömeget. Meg is örültek nekem, mert engem nagyon ritkán látnak és akkor is hamar végzek.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 3 éve 39

  • Miért vált az ember jobb telefonról régebbi típusra? MI 11i >> Poco F2 PRO

    Sziasztok! Mióta Kínában megjelent a Redmi K40 PRO Plus , azóta vágyom rá EU-s kivitelben. Hozzánk MI 11i néven érkezett el. Már jóval az EU-s megjelenés előtt rendeltem hozzá tokot, lencsevédőt, mindent mi kell egy telefonhoz szerintem. Kettő nappal ezelőtt meg is vásároltam, ezzel nyugdíjba küldtem a Poco F2 PRO-t. Az öröm a vásárlás másnapjáig tartott. 5 óra aktív használat után már meg is hirdettem és nagyon gyorsan elkezdtem visszaköltözni a "jó öreg pocoba" még azelőtt, hogy hazaértem volna a munkából. (Vittem magammal a poco-t, hogy átmozgatom a média anyagot).
    Csupán egy fő és egy mellék ok miatt.
    Fő ok: Üzemidő
    Mellék ok: Ujjlenyomat olvasó oldalt van, nem a képernyő alatt.

    Visszaköltözés előtt kapott a poco egy MIUi ,12.5-öt és egy resetet. Mintha új telefon lenne.
    MI 11i: Értem én, hogy Stereo hangzás, 120Hz meg könnyű miegymás, DE ilyen hálózati viszonyok mellett nekem nem fér bele ennyi töltés /nap.
    Még nem jön ki egy legalább olyan üzemidejű telefon képernyő alá épített ujjlenyomat olvasóval mint a Poco, addig biztosan marad. Hála égnek az akkuja is megkímélt.
    Most elég nyomott áron (sztem), próbálok túladni a hibámom. :)

    Blogbejegyzés 3 éve 21

  • Blitzwolf BW-MLT2 "nagyfeszültségű" szúnyogirtó

    Sziasztok!
    Alapvetően jó, teszi a dolgát. A hangulatfények variálhatóak vagy akár teljesen ki is kapcsolhatóak. Akkuról már 2 napot ment, részben fényekkel. Negatívumként azt hoznám fel, hogy néha a hangulatfényre mennek a bogarak, nem a rázósra.
    MicroUSB-ről tölthető, jár hozzá kábel, kis ecset és angol leírás is.

    Blogbejegyzés 3 éve 4

  • Esővízgyűjtés esztétikus módon

    Sziasztok! Köszönöm éldegélek/lünk. :U

    Lassan minden kisebb-nagyobb problémára találok megoldást. Egyszerűen a korábbi lakóknak nem volt igényük esővízre. Mi meg nagyon sokat használunk. Én az húsevő növények miatt mást nem is nagyon tudok.
    Esztétikus módon megoldani úgy, hogy a jelenleg nem rosszul üzemelő csatornarendszert ne kelljen bontani, szerintem csak így lehetett. Szempont volt, hogy sok vizet, lehetőleg észrevétlenül gyűjtsön és nem mellékesen a szúnyoglárváknak se legyen tanya. Árakról annyit, hogy csak a kivezető 17k volt, létezik ebből nem elzárható light verzió is 8k körül. Nagyon ötletes, kár, hogy nem én találtam ki. :C
    Képek:
    [kép]

    [kép] 265L

    [kép]

    [kép]

    [kép]

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 3 éve 18

  • Én és a Martes foina, közismertebb nevén a nyest

    Történetünk hosszú és nem baráti. Nem mint Robert Gida és Malacka a viszonyunk. Soha nem leszünk barátok, sőt..
    Próbáltam én már mindent, bárki jöhet nekem bármivel, a válasz: Próbáltam....
    Ráadásul itt nem egy állatról van szó. Utolsó csepp az volt amikor a komplett motortér mosás után az "új" autóba bemászott és mindent is megnézett, de még nem rágott meg.
    Be szeretném nektek mutatni a KEMO M176 névre hallgató nagyfeszültségű - ultrahangos nyestriasztót. Nevében "nagy", egyébként csak DC 300V a plafon amit tud, de ha egy ilyen kis állatot (amúgy meglepően nagy) zárt szűkös térben ér egy ilyen élmény, biztosra veszem, hogy többet nem akar majd oda bemenni.
    Egyelőre azóta nem járt benne és biztosra veszem, hogy többet nem is fog. Next Level? Rá se másszon fel. :DD Terv már van.
    Galéria:
    [kép]
    [kép]
    [kép]
    [kép]
    [kép]

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 3 éve 93

  • Jó ez a csend

    Nem tagadom tetszik ez a csend az utcákon, elvétve pár ember, semmi mozgás. Nem búg a főút az autóktol, kevesebb probléma a munkában, alig tudok mondani árnyoldalt.
    Azt tudom, hogy sokakat ez megvisel vagy meg fog, de hála égnek a másik oldalon vagyok. Kb nem hat meg.
    Márciusban ugyan ez volt.
    Nálatok mi a helyzet?

    Blogbejegyzés 3 éve 63

  • Google Messages

    Sziasztok! Hátha tud valaki megoldást, a google alapú SMS felület hibájára. Nem mindig -jellemzően amúgy nem- küldi el a megírt üzeneteket.
    Leírás:
    Megírod az SMS-t. (Hossza, karakterek random) Küldés... Ekkor vagy órákat képes küldeni, vagy azonnal, vagy pár perc után kiírja, hogy nem sikerült küldeni kopp az újra próbálkozás miatt.
    A hiba jelen van telefon márkától függetlenül, a közös a google Messages. Még a VoLTE állapotához sincs köze.
    MI Note 10, Poco f2 Pro, Huawei Y6, mind ilyen hibákkal küzd. Szolgáltatótól is független a hiba.

    Blogbejegyzés 4 éve 10

  • Kertes vagy lakás

    Bocsi, de marad így a szöveg, megyek aludni.

    A téma adott. Ki mi felé húz? Azt észrevettem, hogy valaki viccnek tartja a kertes házat, már-már abszurd, hogy ki kell (nem kell, de ajánlott, mert a természet veszi át a hatalmat) menni füvet vágni. Ha még csak ennyi lenne, mert hát általában ebben kimerül a kertes ház körüli kép arról mit kellene ott csinálni annak érdekében, hogy az szép is legyen, jó is legyen. Már ha van erre igény. A szomszédom a jó példa neki nincs igénye semmire, ami szép. Van aki nem lát ebben szépet, nem tölti el jó érzéssel, hogy - ha csak a fűnyírást nézzük - olyan pofás az udvar. Engem zavar, ha megyek és rúgom a füvet olyan hosszú. Különböző nézetekkel találkoztam már erre a témára vonatkozóan. Van aki nagyon jó dolognak tartja, hogy terasz, árnyékot adó esetünkben mogyoró, bogrács, hajj de szép hajj de jó, viszont esze ágában nem lenne neki ahhoz ingerenciája, hogy kidugja a fejét és tegyen ezért. Csak élvezni akarja amit ez ad, tenni nem akar. Egyébként azért fűnyírás, mert komoly, van aki itt leragad. Nem ennyi, az csak egy szelet. Apró kis szelete a dolognak. Elemezzük a képet: [link]

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 4 éve 225

  • Blackberry & Android vonal

    Magamnak -de hozzá is lehet szólni-.

    BlackBerry vonal:

    - Z10 (STL100-2)

    - Passport

    Android vonal:

    Xiaomi Redmi Note 3 PRO 3/32 (cn verzió) - Blackberry Passportot adtam érte... Ez volt a "váltás" pillanata

    Xiaomi Redmi Note 4 (4/64)

    Xiaomi Redmi Note 5 Global (4/64)

    Xiaomi Redmi Note 6 PRO (4/64)

    Xiaomi Redmi Note 7 (4/64)

    MI 9T (6/128)

    MI Note 10 (6/128)

    Poco F2 Pro (6/128)

    Symbianból és hagyományos Nokiából annyi volt, hogy már magam sem emlékszem. Pl volt Nokia 7710-esem is és legalább 6eb 7650-esem.

    Nagyot ugrott a világ....

    Blogbejegyzés 4 éve 13

  • MI Note 10 vs. Poco F2 Pro Első blikkre

    - Üzemidő: A Poco olyan 75%-át hozza a Note 10-nek. 1 napot lazán kibír mindkettő.

    - Éjszakai merülés: Éjszaka a Poco 1-2%-ot merül még a Note 10 7-et simán. (Mért adat, de a Note részéről szoktak kilengések lenni, viszont a készenlét alatt mindig a Note áll rosszabbul). 24 óra alatt kerek 20% a Note 10 repülőgép üzemmódban.

    - Töltés:

    Poco látványosan gyorsabb (egyenként ezért nem tartom bajnak a kisebb üzemidőt). Legalábbis ahol én töltöm. Több PowerBank és egy fali töltő. 18W-ban van minden maximalizálva.
    (Blitzwolf Qc3-as bankkal 20 perc 34%). Ehhez a gyorsabb töltéshez (életszerű körülmények között) hozzájárul a kisebb akku (4700-5260mAh) és az a tény is, hogy nincs töltés throttling, ha mégis akkor alig érezhető. 30W-al gyári töltővel még nem néztem.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 4 éve 16

  • Ti is? Vagy nektek is?

    Mármint meg vagytok zakkanva? Illetve baj van a fejetekbe? Ennyire birka embereket. Nem hittem még nem láttam. Ha azt mondják a föld lapos elhiszitek?
    Pár napja boltokban látok zakkantakat. Mi a jó életet kezd egy karton liszttel? Zsákba vitte a húst, vagy 20 kilót.
    Jó én tudom, hogy amikor a drótokat csinálták a fejembe akkor isten technikusa nem figyelt, de akkor sem értem miért ennyire pörögni? Én érzem magam rosszul a 3 tejemmel és 2db tejszínhabommal. Gyöngyös - Kedvenc

    Blogbejegyzés 4 éve 34

  • Unatkozóknak

    Lábatok között.

    Blogbejegyzés 4 éve 0