konzolszrviz blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • A Saeco története

    Néhány éve még automata kávéfőzők csak a svájci konyhák és irodák alapfelszerelései voltak. Mára széles körben elterjedtek és megváltoztatták sokak fogyasztási szokásait.

    A kávékészítés lényege mindig is ez volt: megdarálni a kávébabot , a kávéőrlemény egy szűrőbe rakni, forróvizet kell rá önteni, majd eltávolítani a szűrőt, végül szervírozni az elkészült kávéitalt. A kávégépekben a kávékészítés elve mit sem változott.

    Az olaszok nem kedvelték ezt a svájci kávét. Nem akartak kávét reggeli italként fogyasztani, hanem inkább stimulánsként használni azt. Sergio Zappella az 1970-es években elektronikai üzletet vezetett, és az olasz testvére által épített eszpresszógépeket értékesítette, amik nem voltak igazán kiforrottak. Sok volt a meghibásodás. Egy szomszédos üzlet elárusítója megígérte, hogy átküldi egy mérnök barátját, aki segít a kávégépeket üzembiztosabbá tenni. A mérnök Arthur Schmed volt, aki valójában gépészmérnök volt, és nagyüzemi mérnökként dolgozott egy speciális hulladékégető üzem projektvezetőjeként. Schmed végül megoldotta a kávéfőzők technikai problémát. Végül egy ötletet fogalmazott meg: „Nem kellene teljesen automatizálnia az eszpresszógépet, hogy még egy laikus is egy gombnyomással készíthessen egy jó eszpresszót?”

    Professzionális kávét mindenkinek!

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 5 éve 0