.LnB blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • uRage Exodus 800 Mechanikus billentyűzet

  Sose szoktam követni a black friday akciókat, múlthéten mégis elkezdtem böngészni a Konzolvilág leárazásait. És akkor figyeltem fel, egy meglehetősen olcsó, mechanikus billentyűzetre. Gondoltam ennyiért, kipróbálom, hogy milyen. Most pedig leírom tapasztalataimat, és első benyomásaimat.

  Kezdjük ott, hogy eléggé laikus vagyok mechanikus billentyűzet témában. 8-9 éve, amikor még elég aktívan játszottam PC-n, multiplayer játékokkal, akkor többször megfordult a fejemben, hogy kellene venni. De a 40-50 ezer forintos árat én sokallottam, és nem gondoltam, hogy érdemi pluszt nyújtana számomra a játékokban. Azóta nem is játszok PC-n, el is távolodtam teljesen a PC-től, és mechanikus billentyűzet vásárlása se jutott eszemben sose.

  Amit itt fogok írni, az abszolút csak egy átlagfelhasználói vélemény. Mert tényleg nem értek annyira, ezekhez a perifériákhoz, mint fórumtársaink közül oly sokan. Tisztában vagyok valamennyire a kapcsolók típusával, de mostanra ha jól tudom, rengeteg féle gyártó gyárt már kapcsolókat. Ezért minden féle kiegészítést majd szívesen veszek a hozzászólások között, a tapasztaltabbaktól.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 hete 10

 • Melyik konzolt válasszam? (2022)

  Manapság, főleg az ünnepek közeledtével, egyre többször látunk olyan kérdéseket, hogy melyik konzolt ajánlanánk. Leginkább apukák kérdezik, sokszor olyanok, akik első konzoljukat tervezik vásárolni. Ezért gondoltam összefoglalom a mondandómat a témában. Próbálok a családos, új belépőkre fókuszálni, hátha így több kérdésükre is választ kaphatnak.

  Nem lesz ez cseppet sem objektív, mert tényleg csak a saját véleményemet próbálom most megfogalmazni. Mert jelenleg van tapasztalatom a témában. Családos ember vagyok én is, van itthon három konzol is. Nintendo Switch OLED, Playstation 5, és Xbox Series X. Szóval le van fedve a paletta.

  Kezdjük rögtön azzal, hogy szerintem a gaming ipar nem éppen most éli a legszebb napjait. Önmagában sem, erre még rájön sajnos a világpolitikai helyzet, a gazdasági recesszió. Ami ugyan úgy kihat erre a területre is, mint az életünkben máshol. Ezért az árakról sem könnyű beszélni, mert folyamatos drágulás figyelhető meg a konzolok körül is. Amennyire tudom, próbálom majd kerülni az anyagi vonzatok megemlítését. De ahol még is meg fogom tenni, ott a Konzolvilág árait fogom figyelembe venni.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 hónapja 54

 • NYXI Athena Nintendo Switch Joy Con bemutató

  Bemutatom ezt a nagyon jó alternatívát azok számára, akiknek kényelmetlen a Nintendo gyári Joy Con megoldása.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 2 hónapja 9

 • Floor796

  Floor796.com

  A Floor796 egy folyamatosan bővülő animációs jelenet, amely a hatalmas űrállomás 796. emeletének életét mutatja be! A projekt célja, hogy minél hatalmasabb animációt hozzon létre, sok utalással filmekre, játékokra, animékre és mémekre.

  Minden jelenet az online szerkesztővel rajzolódik közvetlenül a böngészőben. A youtube-on megnézheted néhány blokk rajzolásának folyamatát.

  Kellemes nézelődést! ;)

  Blogbejegyzés 1 éve 5

 • 2,5 évem a Playstation 4-gyel

  Az, hogy miért, hogyan váltottam PC-ről konzolra, azt már leírtam (túl)sokszor, (túl)sok helyre. Akit érdekel, egyben itt olvashat róla.
  Ezt azt írást inkább egy lezárásnak szánom a Playstation 4-es korszakomhoz. Az nem titok, hogy ez a kis masina elég rendesen behúzott engem, ebbe a konzolos buliba. És hát olyan jól sikerült mindez, hogy nem is tervezek visszatérni PC-re. Ezek után nem volt kérdés bennem afelől, hogy váltani fogok PS5-re is, amint lehet. Sikerült is lefoglalóznom ebben a nagy előrendelési káoszban, egy példányt. Szóval elég biztosnak tűnik, hogy lesz is. Ezzel a lendülettel pedig már el is adtam a PS4-et. Ennek az oka részben az, hogy már kétszer volt otthon egyszerre két platform. De minden egyes esetben, az egyik csak porosodott. Előbb az X360, utána pedig a Nintendo Switch jutott erre a sorsra. Ezért nálam ez egy elv, egyszerre egy platform lehet csak. Talán megtarthattam volna tovább is, de ez a két és fél év elég aktív volt számomra. Úgy gondoltam, hogy 1-2 hónap pihi nem árt. Annál jobb lesz majd leülni a PS5 elé.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 14

 • ProtonMail(?)

  Sziasztok,
  Abszolút nem vagyok paranoiás ember, vagy ilyesmi. De a napokban elgondolkodtam, hogy megpróbálok elszakadni a nagy tech cégektől, akik termékként kezelik a felhasználóikat. Elkezdtem olvasni, hogy milyen lehetőségeim vannak. Akkor bukkantam rá, erre az email szolgáltatásra.

  A ProtonMail egy titkosított emailszolgáltatás, amit a CERN három kutatója alapított. Svájcba van bejegyezve a cég, ezért megfelelnek a szigorú, svájci adatvédelmi törvényeknek.

  Nem igazán találok a fórumban topikot róla. És híreket is alig. Ha esetleg használja valaki itt közülünk, megosztaná velem a tapasztalatait?

  Teljesen átlagos felhasználó vagyok. Jelenleg gmail fikótot használok, már az első beta óta. De azért egy email szolgáltató váltás járhat macerával. Ezért mielőtt vakon belecsapnék az egészbe, érdekelne pár dolog a ProtonMail-lel kapcsolatban. Annyira össze vagyok nőve a gmail-es címemmel, hogy nem kis váltás lenne. Mivel sok regisztrációnál nem lehet email címet változtatni, ezért elsősorban az email-ek átirányításával tudnék "átköltözni". Vagy van más opció? Mert ha belegondolok, azzal, hogy csak átirányítom ide a leveleimet, azok még ugyanúgy átmennek a Google rendszerén.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 109

 • Ghost of Tsushima - Élménybeszámoló/Vélemény

  Emlékszem, amikor még kisgyerek voltam, általános iskolás, meglátogattunk távoli rokonokat. És ott a rokon fiúnak volt egy Playstation (1) konzolja. Nekem akkor maximum lengyel piaci sárga kazettásom volt, és egy Nintendo SNES. Két játékot mutatott meg, az egyik a Metal Gear Solid volt, a másik egy Tenchu nevezetű. Nindzsás lopakodós! Kikerekedett szemekkel ámultam, hogy Wáó!! Olvastam róla az 576 Konzol magazinban, viszont élőben lehengerlő volt. De sose játszottam vele. És ha belegondolok, az elmúlt nagyjából 20-25 évben még hasonlóval sem. Ezért is ragadott magával a Ghost of Tsushima már első kedvcsinálója is. Az első gameplay trailer után pedig semmi kétség nem volt az előrendeléssel kapcsolatban.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 13

 • SPOILER! The Last of Us Part II

  Előre szeretnék mindenkit figyelmeztetni, hogy írásom teljesen mértékben SPOILERES lesz! Még a képek is a bejegyzésben!!

  Alapjáraton nem szoktam játékoknak külön Logout bejegyzést írni. Általában a Playstation 4 topikban szoktam egy hosszabb kommentben kifejteni az élményeimet, véleményemet a játékokkal kapcsolatban, amit egy logout bejegyzsében mindig összegyűjtök. Ennél a játéknál viszont annyira elszabadultak az indulatok, a spoilerek, hogy jobbnak láttam kiragadni a topikokból, és külön kitárgyalni. Azért, hogy itt a kommentek alatt, nyugodtan leírhatja mindenki kendőzetlenül a véleményét.

  The Last of Us Part II

  A Last of Us volt az első játék amit a Playstation 4 megvásárlása után végigjátszottam. Sajnos PC-s koromból már emlékeztem rá, mert híres játék volt, és nagyon felkapott. Ezért én végignéztem már akkor Youtube-on. A végigjátszás során megtapasztaltam természetesen a Naughty Dog minőséget, de a történet előzetes ismertében rám nem hatott úgy, ahogy sokakra.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 94

 • Death Stranding az én szememmel

  Nagyra értékelem, hogy egy komplett, élő, működő ökoszisztémát lehet benne elindítani és működtetni.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Vélemény 3 éve 59

 • The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  Sikerült végre pótolnom, az eddigi egyik legnagyobb lemaradásomat gamer szempontból. Ennek ugyan meg volt az ára, amit az előző írásomban kifejtettem. Ugyan természetes, de ugyanakkor kicsit kényelmetlen dolog is az, hogy mindegyik platformnak megvannak a maga szuper exkluzív címei. Ennek a tortának a legnagyobb szeletét a Playstation birtokolja. De nem sokkal van lemaradva tőle a Nintendo. És a Nintendo nem kicsit tartja becsben ezeket a címeit. És mivel itt ott hiányosságok ütik fel a fejét a Nintendo háza táján, és a konzoljaik körül, ezért extrém szinten rá vannak utalva ezeknek a címeknek a kiaknázására. A The Legend of Zelda: Breath of the Wild c. játék pedig a Nintendo egyértelműen legnagyobb system seller címe. (A másik pedig a Super Mario Odyssey). És bizton állíthatom, hogy ha ez a játék nem jelenik meg a Switch első napján, akkor ez a konzol se ezt a pályát írta volna be. Biztosan döcögősebb lett volna a rajt. De nem lett az. Mert jött a The Legend of Zelda: Breath of the Wild (mostantól BotW) és a Nintendo jött, látott, és győzött??

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 29

 • Miért vegyél Nintendo Switch-et? (szerintem)

  Az előző, Playstation 4-es írásom után, adta magát, hogy ezután a konzolvásárlás után is írjak. De ez merőben más indíttatásból íródott. Míg a Playstation 4 teljesen elvarázsolt, addig ezt a Nintendo konzoljáról nem tudom elmondani. De ne szaladjunk ennyire előre. Ismét leszögezném, ez nem teszt, nem kimondottan bemutató, csak egy élménybeszámoló. Nem kell teljesen komolyan venni amiket írok. Ez az én véleményem, az én tapasztalataim alapján!

  A Playstation-t azért vettem mert Kojima arra készítette el a Death Stranding-et. És a Death Stranding megjelenéséig, végigjátszottam szinte minden említésre érdemes exkluzív, és nem exkluzív címet a konzolon. És végül ez lett az elsődleges platformom. Aztán miután platináztam a várva várt Death Stranding-et, nem volt nagyon semmi, ami érdekelne PS4-re. És mivel mindig is nyitott voltam az újdonságra, mindig hajtom a jobbnál jobb játékokat, ezért eszembe jutott egy nagy lemaradásom, a The Legend of Zelda: Breath of the Wild. 2017-ben az év játéka szavazásokon földbe döngölte a Horizon Zero Dawn-t. És az óta is a legtöbben úgy emlegetik, mint a generáció legjobb játékát. Szóval úgy gondoltam, jó lenne bepótolnom.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 157

 • A Death Stranding az én szememmel

  Chapter 0: Előszó

  Úgy gondoltam már előzetesen is, hogy ennek a bemutatónak rendhagyónak kell lennie. Mivel ez a játék már a megjelenése előtt is nagy hatással volt rám. Szerintem sokak számára köztudott, hogy mekkora Kojima rajongó vagyok, és mennyire szeretem a Metal Gear szériát. Lehet ezzel egyetérteni, vagy ellenezni ezt a rajongást, ettől még nálam ez megvan. Ezért amikor 2015 decemberében a Sony bejelentette, hogy ők állnak be Kojima, és új stúdiója mögé, hogy segítsék új játékának elkészítésében. Attól a pillanattól kezdve tudtam, hogy nekem kell majd vennem egy Playstation konzolt. Egy konzolt. Nekem. Az elvakult PC gamernek. El nem tudtam képzelni, hogy nekem valaha is konzolom lesz, ráadásul pont Playstation.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 35

 • Durva világ koncepció - RWB

  Ez egy rendhagyó ismeretterjesztő/elmélkedős poszt lesz. Évek óta, ahogy egyre többet csodálom, és tudok meg Akira Nakai-ról és az ő általa készített Porschékról. Úgy fészkelődik egyre többet a fejembe egy gondolat erről az egészről.

  De ne szaladjuk ennyire előre. Valószínűleg ennek a témának a boncolgatására nem a logout a legjobb felület, nagyon szubkultúr téma ez. Lehet, hogy komment sem fog érkezni az írásom alá, de szívesen beszélgetnék erről.

  Kezdjük az alapokkal, akiknek elsőre semmitmondó ez az egész.

  Ki is Akira Nakai?

  Akira Nakai (56) mára már egy autóépítő legenda. Karrierjét drift-tel kezdte, egy Japán drift csapat tagjaként, melynek neve Rough World volt. Nakai ebben a csapatban versenyzett egy Toyota "hachiroku" AE86 volánja mögött. Már ebben az időben is kitűnt a tehetsége. Sok, mára már mindennapos átalakítást, ő vezetett be a drfitesek köztudatába. Olyanokat mint az ültetés, mínuszos kerékdőlés stb stb.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 37

 • Játék bemutatóim

  Gondoltam, összeszedem a Playstation 4-en eddig végigjátszott játékokról írt véleményeimet. Ritkán írok külön logout-os bejegyzést játékról. Viszont így könnyebben megtalálom, hogy miről mit írtam. Mert sokszor szoktam belinkelni ezeket a korábbi kommentjeimet, ha valaki egy játékról kérdez, érdeklődik. Szóval ez nem egy önfényező bejegyzés, ez csak egy katalógus.

  De az egyszeri idetévedők miatt azért kicsit kifejtem.
  Nem mindegyik teljes értékű vélemény, van ami csak egy rövidebb komment. És van ami hiányzik is a felsorolásból. Például a Detroit: Become Human. Pedig az a játék az egyetlen a felsoroltak közül, amit kétszer is végigjátszottam. Aztán ott van a Red Dead Redemption 2, ami az egyik legnagyobb kedvencem. És több különböző kommentben is méltattam. De ez sok játékra igaz. Van viszont olyan, amikor rendesen kifejtett, rendesen átgondolt, és megszerkesztett véleményt fogalmaztam meg, amiben szinte minden gondolatomat leírtam az adott játékról. Olyan is előfordul, amit nem a végigjátszás után írtam, hanem közben, de végigjátszás után nem változott a véleményem. A lista lentről felfele, végigjátszási sorrendbe van rendezve.

  Nintendo Switch (2022)

  Astral Chain

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 11

 • Miért vegyél PlayStation 4-et? (szerintem)

  Ez nem egy PlayStation 4 bemutató, hanem válasz a kérdésre, hogy szerintem miért a legjobb választás a PS4 játékra.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Vélemény 4 éve 1087

 • V4 Future Sport Festival - Magyarország ilyet is tud?

  Élménybeszámoló a V4 Future Sport Festival vasárnapi napjáról.

  Amikor felreppentek az első hírek, hogy Magyarországon nagy Esport versenyt terveznek rendezni, egyáltalán nem kaptam fel rá a fejem. És úgy gondoltam szépen majd elhal ez a kezdeményezés ahogy szokott. Aztán egyre jobban körvonalazódott, hogy itt tényleg valami lesz. 2 milliárdos állami támogatás, CS:GO top csapatok, több versenyszám. Viszont még mindig ott volt bennem, hogy túl szép ez, hogy igaz legyen.

  Én az mellett, hogy elég nagy kocka vagyok, nagyon szeretem az esportot. Sőt, annyira, hogy ha visszatekintek az időben akkor a játékok iránti szeretetemmel szinte egyszerre alakult ki az érdeklődésem az esportal kapcsolatban is. A 2000-es évek elején már Counter-Strike NiP, mTw, SK, eoLithic meccseket néztem. Aztán pedig picivel később már Quake 3-at is, fatal1ty, Cooller stb. Persze már amennyire akkoriban lehetett nézni, mert akkor még csak demo-k beszerzésével jutott ilyen meccsekhez az akit ez érdekelt. Volt akkoriban a játékostársadalomnak egy szűk rétege aki már akkor is felfigyelt az esportra.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 éve 17

 • 2017-es évértékelés

  Tavaly írtam az első évértékelésemet, és elég sokan elolvastátok, kommentek is szép számmal jöttek. Szóval úgy gondoltam idén is visszatekintek a tavalyi évre. Így január 9 felé én is megkezdtem immár hivatalosan is az idei évet, szóval lássuk. Nem könnyű pozitívan visszatekintenem, sajnos az irl megpróbáltatások miatt. Erről itt nem fogok írni, de megpróbálom ezt félretenni.

  Kezdeném a filmekkel. Ez könnyű számomra, mert volt két véglet. Egyik oldalon ott volt a Blade Runner 2049. Egész évben vártam ezt a filmet. Annyira biztatóak voltak az előjelek, a rendező, a szereplők, az alap. És még így is sikerült felülmúlnia a várakozásaimat. Én egy nagyon jó filmre számítottam, de szerintem ez inkább instant klasszikus lett. Szerencsére nagyrészt elég jó filmekre mentünk moziba. Baby Driver, Dunkirk, mind remek filmek a maguk stílusában. Köztudottan nagy DC fan vagyok, ezért szeretnék pár szót megejteni a Justice League filmről is. Amit nem vártam, féltem tőle. Az előzetes herce-hurca, utóforgatások stb. miatt. Nem is akartam moziba nézni, de adódott egy szabad hétvége, és úgy gondoltam legyen, lássuk. Már a moziba befele menet is spannoltam maga, idegtől kidudorodó érrel a nyakamon ültem be. "Na gyere, hadd lássalak, most majd jól kidühöngnöm magam" - gondoltam. És nem! Nem volt rossz!

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 éve 9

 • Visszafogott Windows pimpelés unalomból

  Réges-régen szerettem kísérletezgetni, szerettem csinosítgatni a windows-t. Aztán ennek mindig rendszer újratelepítés lett a vége. Ezért hosszú időre le is szoktam erről. :) Aztán tegnap unalmamban elkezdtem olvasgatni. Elsőre csak a parancsikont jelző nyilakat akartam eltüntetni az ikonjaimról. Ami egy egyszerű registry-s sor beírásával sikerült is. Aztán a dolgok egymást követték. Lettek új ikonok is akkor már. És szembe jött velem a Rainmeter szoftver is, amiről hallottam korábban, de sose akartam kipróbálni. Nézegettem a Ph!-s Desktop modding verseny műveit is, ott is vannak szép dolgok.

  Általánosságban nem szeretek semmit feltenni ami folyamatosan fut a háttérben. Remélem nem lesz gond a géppel ezek után.

  Szóval a dolgok egymást követték, és így született meg ez: [link]

  A videó leginkább a Spotify pluginokat mutatja be, de szerintem jól látható az összkép.

  Mit szóltok hozzá? Tényleg minden vélemény érdekel. Vagy jó tanács, ha esetleg ennek a Rainmeter-nek vannak buktatói. Mint látható leginkább a minimal, flat stílus jön be.

  Ha valaki tud még jó dolgokat ajánlani azt is szívesen venném. Nem szeretném túlzásba vinni a dolgokat, de nyitott vagyok az ötletekre.

  Blogbejegyzés 5 éve 3