M0ng00se blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Skeler type phonk-wave mix új előadóktól

    Nem sokkal megjelenésük után találtam rá, az erősen Skeler ihlette Shexpir - NightDrive ,és Rouds - Wave mixekre. Aki szereti a stílust, annak ajánlom mindkettőt, van bennük 1-2 jó track, a mix pedig összességében elég jó:

    SHEXPIR // NightDrive Mix

    ROUDS - 2024 Wave Mix

    Blogbejegyzés 3 hónapja 0

  • Wave+Phonk=SKELER

    Kb 2 éve találtam rá phonk, wave, vagy phonkwave stílusokra, akinek kiemelkedő esetenként stílusteremtő előadója: skeler.

    Az eddigi mixek:

    Skeler - N i g h t D r i v e スケラー

    Skeler - N i g h t D r i v e スケラー PART II

    Skeler - N i g h t D r i v e スケラー PART III

    A mixekben hallgató kedvenc számaim (persze szinte végtelen a sor):


    Folytatás...

    Blogbejegyzés 5 hónapja 7

  • Dark Mode

    cirka 10 éve használok dark mode-ot a tőlem telhető módon, először addonok formájában, de szerencsére nemrég a windows-ba is bekerült és számomra érthetetlen hogy androidra mennyire későn jött ez a frissítés (már nem emlékszem de az első próbálkozás szimplán megfordította a színeket :U )

    abba ne menjünk bele hogy miért is nem ez az alapértelmezett (jó oké, könyv fehér lapjai, és fekete betűi miatt), plusz van egy elméletem is, hogy mennyi villanyt megspórolhattunk volna, ha a világító fehér ablakok helyett, fekete ablakokat huzigálunk...

    a legidegesítőbb az egészben, hogy még a mai napig elő tud fordulni a negyed másodperces kis villanás fehérről feketére....

    tőlem távol áll a programozás, de ne mondja senki, hogy ennyire nehéz lenne megoldani, hogy ne fffff legyen az alapértelmezett blank ablak, hanem 00000....

    tudom first world problems, csak számomra annyira egyszerűnek tűnik a megoldás, de mégsem jön rá válasz

    szerk.:
    a kontrasztos módot pedig ne merjétek említeni :DDD
    próbáltam, és írtam is a céges gépen a tudtom nélkül neonzöld betűszínnel fehér alapon e-mailt... persze nálam stimmeltek a színek :U

    Blogbejegyzés 2 éve 11

  • FM2 konfig 2022-ben

    Blogbejegyzés 2 éve 1

  • AM4 B450 VRM hűtés

    Blogbejegyzés 2 éve 14

  • VIA Chipsetes 775 mi baj történhet?

    Kisgépbe jól jött a lap, gondoltam egy próbát megér.

    Blogbejegyzés 2 éve 5

  • AGP társkereső

    Sziasztok Urak!

    Ismét hozzátok fordulok, ti esetleg tudtok segíteni.

    Van nekem a "kis"gépem, amivel lanozni szoktunk, sajnálatos módon a legutóbbi lanon szégyenszemre a nagygépeket kellett vinnünk mert az enyém nem hajlandó működni.

    Tipikus tegnap még működött felállás.
    ABIT IC7-G, P4 3,2GHz Prescott, 2x1GB DDR.
    Na és a videókártyák...

    Itthon 3 darab AGP videókártyám van.
    HD4650, HD3650, 7600GT.

    Legtöbbet a 3650-nel használtam, majd hardveraprón találtam egy 4650-et majd váltottam arra és szépen is működött vele. Erre haxoltunk egy zalman flower type hűtést, szépen fel is feküdt, max 55 fok körül járt a kártya.
    Aztán amikor egyik nap nézegettem a kártyát, láttam hogy 2 kondenzátor le van törve róla, ami érdekes mert anélkül is működött mindegy, kapott rá kondikat és működött is utána.
    Ez után eltelt egy nap és azóta tetszhalott állapotban van.
    Ami a legbosszantóbb, hogy a 3650-nel sem ad képet, viszont előzőleg működött, de hiába volt rádugva az extra táp, azt írta hogy nem kapja meg ezt azóta sem értem.

    Jelenleg a 7600GT-vel működik de azt régebben sikerült megfőzőcskéznem és a mag pár másodpercre 120 fokos volt hehe, szóval azóta csíkoz.
    Most ad képet karakteres módban, és 2D-ben, de 3D terhelésre kifagy.
    Ebből kiindulva az alaplap "jó" lehet de nem mondanám biztosra.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 2 éve 5

  • Minimal gépház mod II.

    Az előző részek tartalmából: Bitfenix Shinobi XL gépháznak megnyitottuk az elejét, mivel az szinte teljesen zárt.

    Már egy ideje foglalkoztatott a dolog, de annyira mégsem, hogy csináljak is vele valamit. Ez egy plexi oldallapos gép, nem ilyet szerettem volna, de ez volt szinte féláron úgy hogy zsír új volt, szóval ennyi kompromisszum belefért, ráadásul időközben tetszett is, hogy belátni, főleg, hogy így lehetett látni a post led-et ha valami nem stimmelt (és sok elcseszett OC miatt volt hogy nem stimmelt :DDD ).

    Nem is feltétlen a modolás kimenetele a cél, hanem az azzal eltöltött idő, és ötletelés, meg persze a legvégén a megvalósítás. Az, hogy lesz-e haszna a végén kb mindegy is.

    A terv az volt, hogy az oldalsó plexi lapot amit push-pinek tartanak lecserélni egy rácsra, hogy tudjon valamennyit onnan is szellőzni. Az ötlet nem feltétlen jó, mivel a nyitott oldallap bezavarhat a légáramlatnak, de úgy gondolom, ha a procinak nem is kedvez, de a videókártya mindenfelé kavarodó levegője, talán ki tud meneküli a rácson, résen. Mostanában OC-zgattam a videókártyát és elég meleg volt a plexi, mivel ide csapódott a meleg levegő, így egyre erősebben mozgatott a mod megvalósítása.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 3 éve 7

  • 15 éves VGA hűtő gányolás(?)

    Van egy P4 konfigom, amit szerettem volna kimaxolni, és úgy érzem, hogy lassan sikerül is. A napokban a VGA hűtését mókoltam kicsit.
    Socket 478 a platform, csúcstechnológiás AGP sínnel, amiben egy HD4650 "terpeszkedik"


    Nem egy világbajnok hűtés a gyári, viszont a feladatát bőven ellátja.

    Gyárilag, új pasztával, kb 60 fokon állt meg a gpu hőmérséklete szóval nem volt indokolt a csere.A világmindenségnek viszont más tervei voltak: FB-n láttam egy hirdetést erről bontatlan a cukiról:


    Zalman VF700-AlCu

    Gyorsan rá is kerestem, a legelső cikk amit láttam az egy 2005-ös TechPowerUp review volt. Elsődlegesen a kompatibilitás érdekelt, ámbár a csomagoláson az van, hogy "minden létező vga-val kompatibilis", de ugye akkor a HD4000-res sorozat még a kanyarban sem volt.Kedvező áron jutottam hozzá, gondoltam ha már ennyi pénzt ellocsoltam a P4-re, akkor ez már nem oszt, nem szoroz :B .

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 3 éve 7

  • A hányatott sorsú FM2

    Előzőleg megírtam már, hogy újra hozzám került a legelső "nagygépem".Megnéztem, hogy mit tud 2020-ban.

    Szóval a konfig:
    ASROCK FM2A75 PRO4 alaplap
    AMD A8 5600K processzor
    2x4GB DDR3 1333MHz RAM

    8GB ram van jelenleg a rendszerben, amiből 2GB megy a VGA-nak így a maradék 6GB nem túl sok, de legalább kevés.Ha már szóbajött az integrált GPU mag kicsit részletezném a dolgot.FM2 lévén az "A" jelű processzorokban van egy (akkoriban) combos grafikus mag, ami felépítéséből adódóan a rendszermemóriából táplálkozik.A keresztségben a "Radeon HD 7560D" nevet kapta amiből a 7000-res jelzés egy nagy kamu.Ez már megszokottnak mondható,a szakmában (AMD\NVIDIA oldalon egyaránt),bár szerencsére manapság kevésbé találkozni vele,hogy egy újonnan megjelent generáció alsópolcos tagjai technikailag az előző generációhoz tartozó kártyákból lettek összeollózva.(Az egyik leghirhedtebb kártya a GT 710 ami kvázi egy GT210-nek felel meg.A vezérlő HD 7000-res nek van eladva, viszont sajnos csak az előző generációs HD 6000-res, Terascale 3 feldolgozó egységeket kapott, számszerint 256 darabot továbbá,16 TMU-t, és 8 ROP egységet, az órajel 760MHz.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 3 éve 9

  • Rosszul öregedő foglalat? AMD FM2

    A legelső "nagygépemet" FM2 platformra építettem, mivel az akkori socket 478-cas P4-ről az is egy megváltás volt.

    Ez egy ASRock FM2A75 Pro4 alaplapot, AMD A8 5600K procit, 2x2GB 1600MHz ramot, és egy FPS HEXA 400W-os tápot takart. Meg ODD,gépház, winyó stb kiskerben összerakva emlékszem, hogy pontosan 99800FT volt. Akkoriban ezt az ösztöndíjamból fizettem ki szóval ezért is volt ilyen szerény a keret. Ennek ellenére nagyon éltem ezt a korszakot, amint meglett a gép (2013 aug. vége) meg is vettem a BF3-mat és ámultam rajta, hogy mennyire jól néz ki. A grafika hozzávetőleg 1336x768 medium beállítás volt, viszont APU-val vagyis csak az "integrált" grafikával játszhatóan futott multiban. 1-2 hétre rá kapott egy Cooler Master TX3 hűtést. Nem azért mert a gyári nem bírta volna, csak addig a pontig mindig gyári hűtőket használtam, és egyrészt kíváncsi is voltam rá, hogy milyen élőben egy, plusz jól is jött ugyanis ezután alapfeszen 4GHz-n használtam viszont így is minimálisan melegedett csak.Ez egy darabig maradt így, aztán ahogy az egyik legelső cikkemben megírtam, kapott a gép egy HD6850 videokártyát. Ehhez már kevés volt a proci 4 GHz-ce ezért próbáltam ki először életemben a feszültségemelést overclock-nál és ez olyan rossz hatással volt rám, hogy a mai napig ezzel bohóckodom.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 3 éve 2

  • Bezzeg régen

    hehe xd

    Blogbejegyzés 4 éve 4

  • Csúcs(?) pénégy 0.rész +random benchmark

    Eszembe jutott, hogy jó lenne megvalósítani egy régi tervemet ami egy fullos Pentium 4 konfig összeállítása.A napokban felnéztem hardverapróra és megláttam hogy eléggé "lementek" az árak. Amikor megpróbálkoztam ezzel először, akkor nem csak hobbi projekt volt, hanem jobb lehetőségek híján a főgépem is egy Pentium 4 volt.Akkor egy Celeron D-t váltottam egy 3 GHz-s Prescott magos P4-re és érezhető volt a gyorsulás.Szigorúan socket 478.Ezután kicsivel összeállt az FM2-tes "nagygép", és ez a projekt elnapolásra került.

    Aztán kövi évben megint kezelésbe vettem a pénégy konfigot, mivel kellett egy LAN-ozós "kisgép".Ekkor került bele egy 6600GT szigorúan Leadtek kiadás, mert azzal már volt dolgom plusz egy GA-8IG1000MK alaplap. Ez lanra tökéletes volt, bár szó mi szó messze volt a csúcskonfig kifejezéstől.Ezért kicsivel később év vége fele nézegettem megint az alaplapokat és vettem egy Abit IC7-G lapot. Ez nem sokat bírt, pontosan egy bekapcsolást, ahol megfagyott a bios, majd utána csak fekete kép fogadott ha bekapcsoltam...

    Ezek után nem nagyon jött szóba kisgép, plusz az alapanyagot is elajándékoztam, szóval leállt a projekt.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 4 éve 0

  • XFX TS 550W Bronze tápventillátor

    Nos, ez csak egy időkapszula lenne, mivel sehol nem találtam meg az említett tápnak a ventijét.

    Jamicon KF1225BH1--R
    12V - 0,35A

    Dual Ball 80.49cfm 0.141 inchH2O 0.35A 2200rpm 38.5 dBA
    avagy
    Dual Ball 81.17cfm 0.126 inchH2O 0.35A 2200rpm 36.8 dBA

    Ezt a kettő infot találtam róla, most hogy pontosan melyik van a tápban gőzöm sincs, de légszállításban nincs nagy különbég.

    Ami fontosabb ,hogy 2,3V-tól már forog a ventillátor, szóval érdemes olyat választani ami haszonló fesznél már elkezd forogni.
    Szóval tanulj a hibámból és ne vegyél akasa apache ventit, mert az csak 5v-tól indul...

    Blogbejegyzés 5 éve 0

  • Most leltem rá ezekre

    Halgastyátok ti is meg (vagy ne)


    Blogbejegyzés 5 éve 2