magmakocka blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Segítségkérés TV szekrény keresésével/vásárlásával kapcsolatban

    Üdvözlök minden kedves olvasót... Hol is kezdjem?

    Nemrégiben vásároltam egy Samsung S90C TV-t 77inch méretben, albérletbe. Egy olyan problémával szembesültem, hogy nem tudom, hogy hol találok egy olyan TV szekrényt/állványt amely elbírja a 38kg-s TV-t. Fontos lenne számomra, hogy a PS4/PS5 és későbbiekben egy házimozi esetében a szellőzés ne okozzon gondot.

    Ilyen paraméterekkel kezdtem elindulni az interneten, majd egy pár hetes keresgélés után feladtam...

    Paraméterek, amiket gondoltam:
    - Szélesség: 170 - 180 cm között
    - Magasság: 53 - 65 cm között
    - Mélység: 40 cm (ez a minimum)
    - Felső lap bírjon el ≥38kg (biztonság kedvéért ezt haladja meg bőven, ezt egy 27/38 mm-s lap megoldja, nem?)
    - Kialakítás: Legyenek benne üreges, szellőző polcok az elektronikai eszközök gyanánt (Interneten Entertainment Center néven futnak ezek a szekrények?)

    Elkezdtem megnézni az IKEA kínálatát, ahol az összes modellt megnézve is azt láttam, hogy ez esélytelen... Az összes bútor zárt, nem tud benne a konzol vagy egyéb elektronikai eszköz szellőzni, de még egy 170-180 cm-s bútornál is a felső lap max 30 kg-t bír el, akkor mi legyen? Vígasznak, talán az IKEA BESTA az, ami érdemleges lett volna, csak túl zárt, nem értek a kókányoláshoz...

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 1 hete 33

  • Internetbeli problémák egy ASUS 4G-AC53U routeren... Mi lehet a gond?

    Kedves fórumtársak!

    Szeretnék mindent leírni ebben a bejegyzésben ezzel leírva a jelenségeket, amiket tapasztaltam, tapasztaltunk az otthoni hálózatunkkal kapcsolatban.

    Sajnálatos módon, nálunk itt nem lehetséges bekötni a vezetékes internetet, hiszen legalább 2-3km-re van behúzva az utca elején a net. A másik problémát pedig az okozza, hogy ahhoz, hogy teljesen belegyen húzva, legalább 2 vagy 3 oszlopot kellene letennünk, hogy a házhoz lehessen húzni. Ezért azon gondolkodtunk, hogy beruházunk egy telekomos internetre. Ehhez kihoztunk egy 4G SIM kártyát, emellé egy Alcatel LinkZone eszközt. Az internetre leginkább az iskolai dolgok miatt volt fontos, csak sajnos mint az megbizonyosodott az Alcatel eszköz nem vált alkalmassá arra a feladatra, hogy kiszolgáljon legalább 4+ eszközt. Ekkor azon gondolkodtam, hogy veszek egy komolyabb eszközt, amivel ilyesmi problémák nem lesznek, hogy lekapcsol, vagy egyes weboldalakra 404-s hibát ír, holott adatforgalommal behozza az adott weblapot. (csak az nem korlátlan)

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 3 éve 7

  • Van-e ennek továbbra is értelme? Mit csináljak?

    Leginkább azért nyitok erre egy blogbejegyzést mert szeretném kikérni a véleményeteket, hogy ti mit tennétek az én helyemben, ezzel a fura helyzettel kapcsolatban!

    Aki esetleg még régebben olvasta blogbejegyzéseimet, az láthatta hogy kissé mentális problémákkal küzdök az életemben, emellett tudom azt, hogy rendkívül szánalmas embernek nézek ki, hiszen leginkább a mozgássérülteknek és egyéb lelki és fogyatékkal élőknek lehetnének nagyobb problémájuk, ezzel is tisztában vagyok.

    A blogbejegyzésemet leginkább szakmai oldalról szeretném megközelíteni, de előfordulhat az is, hogy lelki oldalról is lesz egy pár szó a blogbejegyzésemben.

    Amikor visszatekintek, miért is léptem az informatika világába, nem tudom eldönteni a mai napig, hogy jól választottam-e, de ha meg abba gondolok bele, hogy mi mást választhattam volna, akkor szörnyülködök el magamon, hogy leginkább ehhez a szakmához képest máshoz nem igen értek és ez rendkívül nagy szomorúsággal tölt el!

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 3 éve 29

  • PCX Garancia, hogyan?

    Sziasztok!

    Tudom, hogy sokan úgy fogják gondolni hogy nem tudok olvasni, csak egyszerűen számomra ez lesz az első, hogy egy tápot fogok feladni Postán! :D Ne gondoljatok élettelennek, csak szeretném a bölcs tanácsotokat, válaszotokat megfogadni!
    Vázolnám is a helyzetet. Adott egy TÁP, egy FSP Hexa+ 500W tápegység, ami most Nov 28.-n jár le (garancia) és már bőven előtte, de most már tényleg elgondolkoztam, hogy érik-e a visszaküldés, ugyan is folyamatosan hallom, hogy zúg, volt olyan is, amikor traktor hangmagasságban zúgott esetleg kattogott, de előfordult olyan is, hogy némán csendben van.
    Csináltunk olyat, hogy megállítottuk a ventilátorokat egy pillanatra, hogy valóban a táp felől jön és sajnos azt vettük észre, hogy valóban ez a helyzet.
    Írtunk a PCX felé, és a Posta Pont mellett döntöttünk, de van 1-2 dolog, ami nem nagyon tiszta...
    --> A kapott iratokat kinyomtattam, de a becsomagolt áruba bele kell-e tennem mondjuk az MPL ÜZLETI CSOMAG - CÍMIRAT papírt? Mellette van 2 iratom, egy Feladójegyzék és egy Feladás összesítő. Elmondja valaki, hogy most hogyan csomagoljak?
    --> A termékre kiszabott 990Ft-s díjat hogyan fizetem? Elkérik Postán, vagy most hogy?

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 4 éve 10

  • Dell Latitude 110L linux disztribúció Kodi használatra?

    Még mielőtt segítséget kérnék, szeretnék ezzel kapcsolatban leszögezni valamit.:

    1. Nem várom olyan embereknek a segítségét, akik nem a segítést tartják szem előtt!
    2. Lehet nem egy i9 vagy egy olyan laptop, amiben szuper iGPU ketyeg benne ne mondjátok hogy dobjam ki a kukába és társai stb...
    3. A laptopnak vannak határai, tisztában vagyok vele! De tudom, hogy képes arra mert megtudta csinálni...

    Felvázolnám, hogy meddig jutottam ezalatt a 2 hét alatt ezzel a laptoppal, de eleinte nem voltak nagyobb elvárásaim csak fusson rajta a Kodi alapként az RTL8812AU illesztővel és boldog leszek, ha INDAVIDEÓ-S videót képes lejátszani.

    Csak leírom előtte a specifikációkat, mert nem lesz teljesen tiszta, amit olvashattok a neten:

    *Intel Celeron M 1.4Ghz (Intel® Celeron® M Processor 360)
    *768MB DDRI 333Mhz RAM
    *Intel 915GML, pedig gyártó weblapján 910GML van...
    *40GB ATA HDD
    *CDROM olvasó CD-R, CD-RW-t támogat csak!

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 5 éve 17

  • ZTE Smart Style 7 (Prime 7) HS-USB QUALCOMM 9008 HELP!

    Nagy segítséget kérnék!
    Egy Vodafone Smart Prime 7 telefonnal rendelkezem, amin egy stock rendszer volt, csak TWRP recovery-vel.
    Történt egyszer, hogy a telefon nem akart indulni. Megjelenik pirosan egy led, majd be sem kapcsol. Eszközkezelőben a HS-USB Qualcomm 9008-s portként ismeri fel.
    QFIL program ezt eredményezi a Stock Firmware programmal.
    (Igaz most Android van ott, de mindkettővel is próbálva ugyanaz az eredmény).
    A telefon semmilyen kombinációra nem reagál.
    A drivereket is felraktam újra, minden egyebet, de nem értek hozzá.

    Egyedül, csak ezt a QFIL mentést találtam, GSMTURKEY SMart Prime 7
    Kérlek segítsetek! :)


    Blogbejegyzés 5 éve 1

  • Kék masináról, piros masinára váltottam 2.0

    Nos, nemrégiben írtam egy blogot, amiben már a számítógépem 75%-t sikerült lecserélnem!
    Elérkezett a mai hónap arra, hogy ezt a maradék 25%-t beteljesítsem!
    Pontosabban három nappal ezelőtt, ekkor jött meg a fizetésem, ezért már aznap elkezdtem videókártyákat keresgélni.
    Akitől megvettem egy 1070-t az 95.000Ft-ért adta el nekem, garival együtt! A választás egy MSI Armor OC GTX1070 8GB lett!


    Mivel, az a monitor ehhez a kártyához semmiképpen sem lenne a legjobb választás, így egy FHD monitort választottunk haverommal! Egy AOC F22+ 21.5-s monitort 1920x1080-s felbontással.

    Mivel csak a GTA V van jelenleg a gépemen egy rövidke, kis benchmark eredményét szúrom be ide!

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 6 éve 24

  • Kék masináról, piros masinára váltottam 1.0

    Nemrégiben elkezdtem dolgozni, hogy régi masinámat félredobhassam, hogy elkezdhessek végre egy saját gépen gondolkodni!

    A koncepcióm semmi más nem volt, minthogy az iskolai évekre, egy olyan gépet szedjek össze magamnak, ami a régi öreg 2 mag 2 szálat helyettesíti. De itt voltak szinte már más problémák is..

    Aki régebb óta követ az jól tudja, hogy rengeteg probléma volt a régebbi gépemmel. Kezdetben táppal, majd videókártyával, majd a processzorral és végül az alaplappal...

    Abba a számítógépbe már felesleges volt fektetni bármit is, pedig egy Core 2 Quad processzorral szerintem még tovább bírhattam volna, de mindegy.

    Az elején gondolkodtam, hogy milyen gépet vegyek, hogy legyen Intel és NVIDIA kombó vagy kipróbáljam az új Ryzen-t? Haverom nagyon biztatott egy Ryzen 5 1400-ra, de én inkább 1600-t szerettem volna, csak mivel az árak elszáltak, így maradtam abban. Ami a legdurvább, hogy nem bántam meg!

    Régebbi, konfig:

    GIGABYTE GA-EP31-DS3L Rev1.0 F5f
    2x2GB DDRII 800Mhz KINGSTON LP Dual-Channel
    Sapphire Radeon HD7790 Dual-X OC 1GB
    Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
    Egy Mercury régi gépház...
    FSP Hexa+ 500W
    Samsung HD161HJ 160GB

    Mostani konfigurációm:

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 6 éve 24

  • Mi van veletek, fiúk és lányok?

    Miről is fog szólni ez a téma pontosabban?

    Pontosabban arról fog szólni ez a bejegyzés, hogy Én 17 éves fejemmel, hogyan is látom ezt a kapcsolati témát férfi és nő avagy fiú és lány között itt, Magyarországon!

    Jöhet a sok rizsa, csak figyelmesen, de előtte...!

    Képzeljétek el, hogy sosem jártam senkivel sem, sosem csókolóztam és sosem tudtam komolyabban lenni egy lány jelenlétében. Egyszer megpróbáltam, de nem lett belőle semmi, és kész... Akkor hogyan fogok nektek ide írni egy nagy kérdést, egy ilyem nagy témát, ha semmi tapasztalatom sincsen efelől? Nyílván hülye kérdés, mert mások személyes életeiből szereztem tapasztalatot és elég sok volt már ahhoz, hogy tényleg feltegyem ezt a kérdést, ide.

    Előbb vázolnám a hibák tömkelegét, majd utána pedig annak következményeit, kimeneteleit fogom leírni. Neveket nem fogok megemlíteni, a problémák elkerülése végett... (Max kitaláltat)

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 6 éve 74

  • Core 2 Quad Q9400 egy EP31-DS3L alaplapban... Két magot lát csak, miért?

    Sziasztok!
    Nem olyan régen itt hardveren vettem egy Core 2 Quad Q9400-t, majd mielőtt elfoglalta volna helyét az E8400 helyett, fogtam és kipucoltam az egész gépet.
    Majd a vége felé behelyeztem a processzort, majd a pasztát és rá a ventilátort. Miután mindent összekötöttem elindítottam a gépet a BIOS azonnal fel is ismerte...

    Minden információt megtaláltam a BIOS-ban, aminek örültem, addig ameddig...
    A Windows 7 ugyan felismerte a processzort, de csak 2 magot látott.
    Hozzávetőlegesen a gép magától random eldobta mindig magát, egyszer majdnem benyaltam @BIOS frissítésnél, még szerencse, hogy csak letapogatta a BIOS-t...
    Az msinfo is csak annyit mutatott, megpróbáltam msconfig-ban, hátha, de ott is csak 2 mag mutatkozott...
    A kedvencem, az az amit a CoreTemp kiírt...

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 6 éve 72

  • Hogyan rakhatnám fel a telefonomra a frissítést, kedves ZTE?

    Sziasztok!
    Elég rég óta használok egy Vodafone Smart Prime 7-s telefont, még régebben felmentem a ZTE weboldalára, ahol letudnám szedni a legújabb frissítéseket.
    A gond az, hogy régebben valamiért mocskos volt a weboldal és nem engedte leszedni a HU romot, csak a Turkey-t vagy az Italy-t, gondoltam lesz benne magyar nyelv, amit jól meg is szívtam, amelynek okán most is Angolul használom...
    Nem is ezzel van a gond, hanem azzal, hogy most megpróbálnám leszedni ezt a 346320B2368VFD600B01-HU_MR02k-t, de egyszerűen kicsomagolásnál CRC hibát kapok. Próbáltam neten keresgélni, de csak egy MR02i végződésű ROM-t találtam, ami ugyanúgy CRC hibás. Sőt XDA-n láttam, hogy nem csak a magyar nyelvvel van a gond.
    Próbáltam Supporton csodát teremteni, hátha megdobnak egy régi linkkel, hogy újra Happy lehessen minden, de egyszer a Kínai vonalra akartak dobni, egyszer az USA vonalra, majd most meg a Magyarra, csak az a gond, hogy nem veszi fel senki sem a telefont és nem hinném, hogy tudnának erre megoldást találni.
    A MoreLocale 2 apk nem segített, folyamatosan összeomlik az APK még gyáriadatok visszaállításával is.
    Garancia nincsen már a telefonon.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 6 éve 9

  • Az alaplap "bedurcizott"?

    Sziasztok!

    Szeretnék egy hatalmasan nagy problémával felétek irányulni, miszerint az alaplapom egy behelyezett új merevlemezre valamilyen oknál fogva az OC-zott értékeket, amik a processzorra voltak beállítva, csak úgy lenullázta... Valójában csak az FSB értékét rakta önmagát vissza 266-ra.
    Utánajártam nagyon sok angol oldalakon, megkérdeztem Redneck társamat, hátha látott már ilyet, a haverjaimat is megkérdeztem, akik értenek ezekhez, de olyanokat mondogattak, hogy kell csinálni egy CMOS Reset-et vagy a BIOS-t újrakell flashelni.
    A CMOS Reset nemigazán működött, de a BIOS felfrissítése már kedvezőbb volt számomra, de sajnos csak BETA Bios volt az, amire frissíteni tudhatnék. Gondoltam kipróbálom, nem kellett csalódnom, eleinte...
    Kezdetekben engedett mindent állítani, de mikor hangolni szerettem volna tovább a gépet, akkor a POST Screen olyan baromságot írt ki, amire el sem mertem volna hinni, hogy tényleg ilyet fog kiírni.

    Kérdezem magamtól, 3.6(5)Ghz-re miért 3.07Ghz-t ír a POST? He? :U ;]

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 6 éve 37

  • LCPOWER kínai masina váltás.

    A cím megtévesztő lehet, de a lényeg a lényeg, hogy terveznék venni egy tápot, ami hatékonyabb, sok ideig bírja és a beszerzése, nem olyan drága. Lehet, hogy kicsit elulra teszem a mércét, de azzal kell számolni, ami van. Sajnos adottak a körülmények, így emiatt nem tudok 10K fölé menni, maximum csak alá!

    Tudtok-e jó tápot ajánlani 5~10.000Ft keretében, amit már tudok esetlegesen több ideig is használni. (3~10 év ((a 10 tudom, kicsit sok :DD)) )
    Config:
    Egy GIGABYTE-GA-EP31-DS3L Revízió 1.0-s alaplap...
    Egy Sapphire Radeon HD 7790 Dual-X OC 1GB-s videókártya...
    Egy Intel Pentium Dual Core E6600 2x3.06Ghz @2x3.52Ghz 320x11-s processzor...
    Egy 2x2GB DDR2 800Mhz KINGSTON-s (nem KIT-ben) memória...
    Egy SAMSUNG HD161HJ SerialATAII
    Egy semmitmondó Suli.net-s házikó...
    Egy nem tudom, mit hagyhattam ki még, esetleg egy KÍNAI HULLADÉK, aaaaa LCPOWER LC6420...

    Az se gond, ha nem bírja 5 évnél tovább, mert próbálok, majd olyan 100.000~120.000Ft környékén rendesen használható gépet venni, ami nem fog majd a talpam alatt kifutni.

    Még mielőtt másról lenne szó a témában megjegyezném, hogy értelmes kommenteket várok, ami a témához teljes mértékben kapcsolódik.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 7 éve 20

  • Milyen játékok mennének el ezen a gépen?

    Sziasztok!

    Kicsikét bővült a gépem, na de fel is hívnám a figyelmet arra, amit szeretnék kifejezetten tőletek kérni!
    Ez a bejegyzés nem csicskázás miatt jelenik meg, csak úgy gondoltam, ami elfut a gépen, minimum 24FPS-el azt megoszthatnátok ti is, esetleg kedvenceieteket, vagy éppen ami az eszetetekbe jut!

    Kiindulópontok:
    °OS: Windows 7 Home Premium 64bit
    °Motherboard: GIGABYTE-GA-EP31-DS3L Rev 1.0
    °RAM: 2x2GB Dual-Channel DDRII 2x800Mhz
    °GPU: Sapphire Radeon HD7790 Dual-X OC 1GB GDDR5
    °CPU: Intel Pentium Dual Core E6600 2x3.06Ghz

    Elvárás:
    °Olyan játék, ami a gépemen elfut!
    °Legyen legalább egy kedvenc a listádban!
    °Próbáld meg leírni röviden, mi fogott meg benne és mit hozhat a játék!

    Amik nem elfogadottak:
    °Hamis játékok
    °Troll komment ;)

    Blogbejegyzés 7 éve 69

  • Mi értelme van az életemnek?

    Hogy miért írom le ide ezt mindenki elé? Azért, mert úgy érzem, hogy én így egyedül nem fogok jutni semmire. Szeretném látni, hogy mások hogyan gondolnák ezt az egészet... Nem megbántás sem sértői célból írom ezt a bejegyzést, de ha valami gond van nyugodtan írj privátban. Szívesen várok tőletek sok segítséget! ((első osztályos évemre nem térek ki))

    Kis gyerek voltam, de nem sejtettem, hogy mi forog körülöttem történni. Sejtéseim voltak de mivel nem tudtam sok mindent, így aránylag boldogan éltem az életemet. ((2. osztály)) Körülbelül 8-9 éves lehettem és a Pittner Dénes Általános és Művészeti iskolába jártam. Jól éreztem magamat, boldogan éltem minden egyes napjaimat a barátokkal és az emberekkel, de amint eljött a nyár, kezdtem érezni valamit. Kezdtem érezni, hogy itt valami nincsen rendben, változik minden, változik ez és ez.. Anyukám elvált az apukámtól és átkerültünk az anyukámhoz mind a hárman. Láttam, hogy az anyukám nagyon szomorú volt. Láttam egy veszekedést, egy olyan eseményt amelynek következményei is voltak.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 7 éve 30

  • Játékok erre a gépre?

    Nos mivel a régi gépemnek a kártyája meghalt, de most "jelenleg" egy HD5450-s kártyával muzsikálok, várok olyan játékokat, amit így osztályoztam be, de előtte a konfigom:

    -Alaplap: GIGABYTE-GA-EP31-DS3L Rev 1.0
    -CPU: Intel Pentium Dual Core E6600
    -GPU: AMD RADEON HD 5450 ASUS SILENT 1GB
    -RAM: 4GB DDR2 800Mhz (2X2GB DDR2 800Mhz Dual-Channel)
    -TÁP: Power IV Pentium LC6420 vr_2.0 SILENT 400W

    -OS: Windows 10 x64 Home
    -Monitor: IBM C170 CRT 1024x768 60Hz,65Hz,70Hz,75Hz,80Hz,85Hz
    Elvárt játékok témákba osztva:
    -Játék fajtája
    -Vélemény (+multi if van!)
    -Leírás
    -Freeware és társai
    Pl:
    -Szimulátor
    -Kamionos játék, amiben a rakományokat kell, ide-oda cipelgetni, de multiplayeres verzió is van belőle, a TruckersMP
    -Az Euro Truck Simulator 2 (rövidítve ETS2) egy teherautó-szimulátor játék, melynek fejlesztője és kiadója az SCS Software ...........
    -DVD, Steam-es letöltés, Origin-es letöltés, Buyable Game
    Ezeket a játékokat ne írjátok bele!
    Sims sorozat, SimCity sorozat, Life is Strange, GTA SA, GTA VC, GTA 3, GTA 2, GTA, Max Payne 1-2, Colin Mcrae Rally sorozat, Dirt 1-2-3 és a Showdown, Unturned, Mirrors Edge, Horrorok játékai, Diablo 1-2-3, ETS2. ETS, ATS, Portal 1-2 + Stories Mel

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 7 éve 23