matej013 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • GOW és Alan Wake letöltőkódok (Xbox 360)

    A dobozban csücsülnek már jó ideje, gondoltam ha valakinek kell akkor beaktiválhatja. A gears of war 2-t már felhasználtam, a többi szabad préda.

    Jó játékot azoknak akiknek sikerül az aktiválás!

    Blogbejegyzés 3 éve 0

  • 576 és a Black Friday

    Fantasztikus akciók! :D
    [link]
    Szakadok.

    Blogbejegyzés 6 éve 6

  • Elkezdődött (SSD)

    Fél év használat után és 2,38 tb-nyi adat írása után 1%-ot romlott az SSD-m kondíciója. :D

    Blogbejegyzés 7 éve 43

  • Játékok melyekkel az átlag magyar nem játszik 1. rész

    Call of Duty, Grand Theft Auto, Assassin's Creed. Ismerősen csengő játékcímek, melyekkel nyugodtan kezdhetünk egy játékos beszélgetést barátaink körében mert sokan már találkozhattak valamelyik részükkel.

    16 éve játszom és ez idő alatt rengeteg nagyszerű játékot és közösséget ismerhettem meg. Sok olyan játékhoz volt szerencsém, amit csak nagyon kevesen ismertek itthon és persze sok "mainstream" játékkal is találkoztam nap, mint nap. Az iskola alatt amikor CD lemezeket (és floppy-kat) cserélgettünk akkor általában az utóbbi kategória játékaihoz volt szerencsénk: GTA Vice City, Call of Duty 1-2, Quake, Half-Life, Prince of Persia stb.

    A bejegyzés címe talán kicsit sarkításnak tűnhet, a nagy átlag tényleg nem lép túl a jól bejáratott címeken. Ha már hallottál az alábbi játékról, akkor:

    Mégis néha zavarba ejtő tud lenni, ha olyan klasszikusok neveit hozom fel, mint a Kingdom Hearts, mert sokan azt sem tudják, hogy létezik ilyen játék. :)

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 7 éve 12

  • Ha van Microsoft fiókod változtass jelszót!

    Figyelmeztetésként szánom mindenkinek, hogy a mai napon 11 órakor feltörték a Microsoft fiókomat, kitörölték az e-mail címem és levásároltak 30000 Ft-ot a bankkártyámról.

    Már beszéltem az ügyfélszolgálatosokkal és azt mondták, hogy intézik az ügyemet, de azért legyen mindenki résen! És ne tároljon senki bankkártya infókat az accountján!

    Blogbejegyzés 7 éve 38

  • Shader Model 3.0, avagy generációnk mumusa.

    2007 nyarán 12 éves fejjel nagyban élveztem a nyári szünetet, amikor is elhatároztam, hogy veszek egy PC GURU magazint. Még nem jelent meg az augusztusi ezért a júliusi számba ruháztam be. A magazin fellapozása után megláttam az új Colin Mcrae játékot (Dirt) és egyből beleszerettem, tovább növelte izgatottságom, hogy a DVD-n rajta volt a demója. Nosza, mondom, gyorsan telepítsük fel és játszunk. Azonban, amikor a telepítésre kattintottam volna rá, egy piros szöveg a következőre figyelmeztetett:

    Ettől a mágikus pillanattól kezdve már nem volt olyan játék, ami nem követelte volna a Shader Model 3.0-t. A probléma csak az, hogy olyan nagy érdemi javulást grafikában nem nagyon hozott, és ne próbálja már meg senki sem bebeszélni nekem, hogy az X1300-as, ami az egyik legalapabb SM3.0 kártya volt akkoriban jobban teljesít így mint egy X850XTX, mert elsírtam volna magam.

    Pár korai SM3.0-ás játékkal lehetett trükközni, mint például a Bioshocknál, ahol a config fájlokat meg lehetett buherálni, így elég volt neki az SM2.0 is. Kane & Lynch első része pedig habár alapból X1300XT-t követelt, vígan futott mind a Radeon 9550-en, mind pedig az X850-esen.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 7 éve 18

  • Vége a magyar videós játéktesztek korának

    Lassan egy hete már, hogy az Otherworld bejelentette, hogy nem fog foglalkozni játéktesztek készítésével. Illetve ez egy kicsit sarkított kijelentés, mivel még fognak, Budgetworld, Retroworld továbbra is megmarad, na meg ha a szerkesztőknek tetszik egy játék, akkor arról is készül(het), de igazából ennyi. Átállnak Let's Play videók készítésére.

    Böngészem a PC GURU csatornáját - végig ezzel játszunk
    GameDayIroda - Let's Play mindenhol
    VRTech - ÖSSZEFO**TAM A BOKÁM!!!!4négy - féle videók
    Gamestar csatorna - ez még létezik?
    GameTeve - vége

    Azt hiszem újra magazin előfizető leszek.

    Blogbejegyzés 7 éve 21

  • Xbox One első benyomások

    Szóval úgy adódott a dolog, hogy 1 hónapja vettem egy felújított (Refurbished) Xbox One-t a konzolvilágtól. Relatíve jó árban volt és már úgyis terveztem a 3 jelen generációs gép közül valamelyiket beszerezni, de mivel a pénztárca dirigál így az Xbox One mellett döntöttem.

    Szerencsére nem fogadtam felkészületlenül, az előtte lévő hónapokban bevásároltam, mind 360 mind pedig One-os játékokból, ezek az alábbiak:

    Xbox 360:
    - Kane & Lynch 2 Dog Days
    - Gears of War
    - Gears of War 2
    - Gears of War 3
    - Halo Reach

    Xbox One:
    - Watch Dogs
    - Batman Arkham Knight
    - Sunset Overdrive
    - Lords of The Fallen
    - Battlefield Hardline
    - Assassin's Creed Unity

    Nem volt még időm mindet kipróbálni persze, de amivel eddig játszottam eléggé meg voltam elégedve, különösen a visszafelé kompatibilitással. A Kane & Lynch 2 minden gond nélkül tartotta a 60 FPS-t. A Gears of War-ral, különösen a 3-mal már voltak kisebb gondok. Néha nagyon durván le tudott esni a képkockaszám, meg az irányítással is van valami, mert mintha a válaszidő egy kicsit késne. Tehát ha elfordítom a kontrollerrel a kamerát, olyan mintha laggolna, de nem volt olyan vészes.
    Már az is nagyon szép, hogy képesek voltak a 360-as hardvert emulálni.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 7 éve 0

  • Licitálás

    Imádok licitet nyerni, olyan mintha karácsony lenne. :D

    Nektek mi volt az eddigi legjobb vételetek licitnél?

    Blogbejegyzés 8 éve 21

  • Első rendelésem Amazonról

    Kíváncsi vagyok, hogy megérkezik-e. :) Sok híresztelést hallottam arról, hogy Magyarhonban előszeretettel lopják az amazonos csomagokat a postán. Remélem én nem esek áldozatául.

    Blogbejegyzés 8 éve 0

  • Nahát! Mi ez?

    Kiengedem a gőzt. :U


    Blogbejegyzés 9 éve 5

  • Hogyan készül a Plumbus?

    Minden háztartásban megtalálható ez a nélkülözhetetlen eszköz, de azt is tudjuk, hogy hogyan készül?

    Blogbejegyzés 9 éve 4

  • Lakótársam kenyere

    Úgy látszik, hogy spenótosan szereti. :)) :W

    Blogbejegyzés 9 éve 14

  • Amikor a Made in China már nem a minőségtelen bóvlikat jelenti

    Talán csak az akkumulátor kapacitására lehet panasz.

    Blogbejegyzés 9 éve 2

  • Mobiltörténelmem

    Manapság sokan töltik fel, hogy miként váltottak telefonról telefonra, ezért úgy gondoltam, hogy én is megosztom veletek. :) Én is korán kezdtem a mobilozást, habár én nem az a fajta voltam, aki 2 havonta lecseréli telefonját. Én kihajtottam belőlük a szuszt is. :D

    1. Nokia 3410 (2004 - 2006)

    Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy egy 10 évesnek minek telefon? A választ pedig én sem tudom. :F Jónak jó volt, nagyon szerettem, az akksija viszont tönkrement. Kár érte.

    2. Nokia 6070 (2006 - 2008)

    Ez is egy tucattelefon volt, de én nagyon szerettem. Színes kijelzője volt, remek kamerája. Volt benne MP3 lejátszás is, habár nem sokat ért, mert a memória csak 5 MB volt és nem volt bővíthető. :(

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 8