Med1on blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Egy igazán furcsán működő monitor

  Sziasztok!

  A szóban forgó monitor: Philips 227E6QDSD/00. A rajta lévő bementek: dsub, dvi, hdmi. A számítógépem egy HP Prodesk 600 G1 TWR típusú PC. A fent megnevezett monitor egy DisplayPort-HDMI kábellel van összekötve az integrált grafikus kártyával (Intel HD 4600). A rendszer így működőképes, de akadt egy kis gondom akkor, amikor kikapcsolom a PC-t. A monitor kikapcsolt számítógép mellett nem áll készenléti üzemmódba, hanem a következő üzenettel villog:

  Figyelem! Nincs video bemenet

  Ha a számítógép alvó üzemmódba kerül, akkor a monitor is képes készenléti üzemmódba váltani. Viszont, ha a számítógépet teljesen kikapcsolom, akkor olyan, mintha a monitor nem látná a videokapcsolatot, ezért a fenti hibaüzenetet villogtatja. Mit lehet tenni ebben az esetben? Esetleg van bárkinek ötlete erre a bárgyú monitorra? :-D

  Köszönöm a tippeket!

  Blogbejegyzés 2 hete 3

 • Állatvédelem kínai módra

  A lenti hír számomra azért is különösen izgalmas, mert a múlt héten volt szerencsém meghallgatni Tóth Lászlónak, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság tájegység-vezetőjének színvonalas előadását.

  A téma egyébként a hevesi puszta tájvédelme volt, ami jelen esetben az ott megjelent egyik prezentáció miatt érdekes. A szóban forgó dián Tóth László mentorának intelmeit olvashatta a hallgatóság, ezen az alábbi bölcselet volt látható: bakancs, ceruza, papír.

  „Ennyire van szüksége egy természetvédőnek” – kaptuk meg a magyarázatot.

  A dolog nyilván néhány évtizedre nyúlik vissza, de azért messze nem az őskorról beszélünk. Az egész sztori a The Telegraph frissen megjelent híre révén kerül igazán különös megvilágításba, mely bejegyzés arról szól, hogy kínai kutatók arcfelismerő technológiát hoztak létre az egyes pandák azonosítása végett. A természetvédők számára készült alkalmazás mögött dolgozó adatbázist több mint 120 000 képpel és 10 000 videóval töltötték fel, ez segít abban, hogy az eljárás a lehető legjobb hatékonysággal működjön.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 hónapja 0

 • Ezt tudja a Windows 10 áprilisi megafrissítése!

  Az alábbi összefoglaló Chris Hoffman cikkének fordítása, melyet a How-To Geek portálon tudtok fellelni.

  A redmondi mamut továbbra sem lazít a Windows 10 fejlesztési tempóján, úgyhogy az operációs rendszer áprilisban ismét kap egy jelentősebb frissítőcsomagot (1903/19H1). Újítások ezúttal is szép számban akadnak, ezek egy részét az Insider Preview 18323-ban már most megfigyelhetjük. Nézzük is, hogy nagyjából mire számíthatunk a Windows 10 soron következő kiadásában!

  Gyorsabb működés
  A tavalyi év egyik leginkább megrázó eseménye (biztonsági szempontból) a Spectre sebezhetőség felbukkanása volt. Mint ismeretes, a Microsoft komoly erőfeszítéseket tett a probléma kiküszöbölésére, ezek viszont esetenként igencsak jelentős mértékű teljesítményvesztést okoztak. Úgy fest, a programozók most komolyabban hozzányúltak ezekhez a javításokhoz, sikerült olyan megoldásokat (retpoline, import optimization) találniuk, melyek révén elkerülhető a lassulás, vagy legalábbis drasztikusan csökkenthető annak mértéke.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 7 hónapja 15

 • Mercusys MW325R router

  A könnyű használhatóság és a szerény költségvetés miatt esett a választásom erre a filléres Wi-Fi routerre.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 8 hónapja 29