Meggyi001 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Szájmaszk....ha tudtam volna előre, hogy mekkora biznisz....avagy maszk körtúra

  Sziasztok.

  Hát igen. Ha tudtam volna előre, befektetek egy szájmaszk készítő gépbe, vagy kft-be 20 emberrel. Jelen blogomban pár érdekes szájmaszkot mutatnék be. Vagyis inkább egyedinek mondanám őket. Az ember képes mindenből hasznot húzni, így a különleges vagy különlegesnek kinéző szájmaszkokból is. A sima/normál kórházi/műtő , és az itthon használatos FP1-2-3.as , stb maszkok említésétől most eltekintenék, őket láttuk eleget. Megmondom őszintén, hogy az alább felsoroltak között van számomra tetsző is. Természetesen nem fogom, és nem is tudnám felsorolni mind a kb. 5000 típust, de pár darabot most szemügyre vehetünk. A linkelt oldalakon, még számos típust és fajtájú/színű/anyagú szájmaszkokat láthatunk. A teljesség igénye nélkül tekintsünk meg 30-40 db normál de egyedi maszkot, valamint 30-40 db viccesebb maszkot

  1:
  Be Happy Prémium Designer Szájmaszk, Ezüst szálas pamut belsővel, 2 Rétegű, Mosható, Fertőtleníthető, Állítható Pánttal, Ezüst karbon minta.

  Kattints a képre a link megnyitásához

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 hete 46

 • Gyorsabb Google Chrome? Igen!

  Sziasztok.

  Jelenleg számtalan módszer létezik a különböző böngészők gyorsítására. Most kettő olyan tippet tosztok meg veletek, amik már máshol publikálva lettek, de esetleg lemaradtatok róla. Jelen esetünkben a Chrome böngészőről lesz szó. A két módszert kipróbáltam, működnek, észrevehető a gyorsulás. Előre is elnézést kérek azért, hogy mások cikkeit idézem, de ha még pár emberrel ezzel jót cselekedhetek, már megérte. Az érdem amúgy sem az enyém, csak tovább adom a tudást.

  Idézve az eredeti cikket:

  "A “lazy loading” nevű megoldás már egyáltalán nem új, jó ideje működik egyes weboldalaknál. A lényege, hogy nem egyszerre töltődik be az egész lap, azok a képek és az iframe-ek kimaradnak első körben, amelyek a hajtás alatt vannak, vagyis nem látszódnak. Ezt persze a felhasználó alig veszi észre, hiszen az a része az oldalnak, amit látunk, ugyanúgy betölt, csak gyorsabban. A kimaradt elemek pedig akkor töltődnek be, amikor lejjebb görgetünk az oldalon (jó esetben még azelőtt, hogy az adott területre érünk, így az egészből nem veszünk észre semmit).Ez a megoldás jelenleg akkor működik, ha a weboldalt így készítette el a fejlesztő, alapesetben viszont a hagyományos betöltést kapjuk.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 hete 9

 • Vissza akarod kapni a Facebook régi kinézetét? Tessék!

  Kattints a képre a nagyobb változathoz

  A nagytestvér fogta magát, és eldöntötte, hogy majd én, te, ti, hogyan és milyen kinézettel fogjuk használni a facebook-ot. Nagyapám, isten nyugosztalja, mindig azt mondta, hogy a nagytestvér mindig figyel, és mindig ott van a hátad mögött. Erre csak ennyi lenne a válaszom, jó?

  [link] Majd mi eldöntjük jó? Na csak azért.

  A facebook régi kinézetét roppant egyszerű visszaszerezni egy plugin segítségével. A neve:

  Old Layout for Facebook

  Nincs más dolgunk, mint telepíteni, majd a pluginra bal gombbal kattintani, és az "Enabled"-et kijelölni. Utána fogjuk a facebook oldalt, majd frissítsünk egyet. És kész is. Ismét a régi kinézet fogad minket.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 hete 31

 • LG G2 - Neked is megvolt?

  Sziasztok! Nem is tudom, hogy hogyan kezdjem eme kis szösszenetet. Nehéz érzelmek nélkül beszélnem erről a telefonról. Pozitív érzelmekről beszélek természetesen. Ahogy visszaemlékszem, bátran kijelenthetem, hogy életem legjobb telefonja, és legjobb telefonos élményem volt a G2-vel. Az az innováció, amit dél Korea ezzel a telefonnal letett az asztalra, egy felejthetetlen élmény, és úgy gondolom, hogy azóta sem sikerült ezt a feeling-et überelni.

  Hét évvel ezelőtt írta Bog ezt a nagyon jó, és sokszor átolvasott cikket a G2-ről. És nem viccelek, tényleg nem tudnám megszámolni, hogy hányszor olvastam el. A G2 előtt körülbelül 2-3 évet eltöltöttem már az android világában, és így visszagondolva elég érdekes, hogy mindhárom telefon ZTE volt. Valószínűleg az árcédula miatt lehetett ez, hiszen akkor is volt már például Samsung androidos telefon is, de gondolom azok jóval drágábbak lehettek.

  Ezek voltak a ZTE-k:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 hete 35

 • Xiaomi Redmi 9 működő hivásrögzítő

  Sziasztok.

  Akinek Redmi 9 telefonja van, és szeretne rá hívásrögzítőt, így megoldhatja: [link] Nyitott bootloader kell hozzá, és másik régiós rom, amit fel flesselünk. Más új Redmiknél, ahol szintén nincs hívás rögzítés, ugyanez a metódus. Bootloader nyitás, majd egy másik régiós rom flesselése, amiben engedélyezve van ez a feature.

  Ide be akartam tenni egy telefonos hölgyet, képnek, de az operator girl-re ezt dobta ki: :D

  De azért találtam telefonos csajt is:

  Blogbejegyzés 1 hónapja 0

 • Kulisszatitkok 3-4.-rész - Merevlemez és memória

  Emlékeztetőül: Kulisszatitkok 1-2. rész, monitor és gép átnézés. [link]

  Sziasztok. Ez az írás a szekszárdi "Karöltve Szekszárdért" Facebook csoport számára készült, folytatván a kulisszatitkokat. Az adomány számítógépek és alkatrészek életét követjük vele nyomon. Ha szekszárdi vagy környékbeli vagy, csatlakozhatsz. Rászoruló embereken, családokon, szervezeteken szoktunk segíteni, vagy felajánljuk, ha nekünk például van egy felesleges mosógépünk, íróasztalunk, tévénk, stb. Karöltve Szekszárdért Facebook csoport. Én a Gyöngysor Alapítvány informatikai szálát viszem. Rászoruló diákoknak, családoknak építek használható számítógépet......mindenből....is :). Egy éves support-tal.

  És most a folytatás. Szóval...hogyan lesz 10 darab adomány merevlemezből 3, és 10 GB adomány memóriából 2-3-4 GB? Így:

  A képek csak illusztrációk. Kattints a képre a nagyobb változatért

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 hónapja 4

 • Kulisszatitkok 2.-rész - Hogyan lesz 10 adomány számítógépből 3

  Sziasztok. Ez az írás a szekszárdi "Karöltve Szekszárdért" Facebook csoport számára készült, folytatván a kulisszatitkokat. Az adomány számítógépek életét követjük vele nyomon. Ha szekszárdi vagy környékbeli vagy, csatlakozhatsz. Rászoruló embereken, családokon, szervezeteken szoktunk segíteni, vagy felajánljuk, ha nekünk például van egy felesleges mosógépünk, íróasztalunk, tévénk, stb. Karöltve Szekszárdért Facebook csoport. Én a Gyöngysor Alapítvány informatikai szálát viszem. Rászoruló diákoknak, családoknak építek használható számítógépet......mindenből....is :). Egy éves support-tal.

  Emlékeztetőül: Hogyan lesz 9 monitorból 5 monitor egyetlen nap alatt? Kulisszatitkok 1.-rész.

  Kattints a képre a nagyobb változatért

  És most a folytatás. Szóval...hogyan lesz 10 adomány számítógépből 3? Így:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 hónapja 50

 • Mire való? Tudtad e...

  Sziasztok. Jelen blog tartalma megtalálható az interneten itt-ott, én csak összeszedtem nektek úgymond egy csokorba, hogy így könnyebb legyen elolvasni. Tehát az eredeti cikkeket nem én írtam. Megmondom őszintén, hogy 1-2 esetben én is tanultam valamit a leírtakból. :) Bízom benne, hogy tudok nektek okozni pár perc kellemes kikapcsolódást. Negyven kis érdekességet hoztam el nektek. Kezdjük is el:

  1. Láttad már a Tic Tac fedelén belüli kis mélyedést?

  Bizonyára többször is szemügyre vetted már a Tic Tac dobozát, és láttad a fedélben lévő kis lyukat. Nos, sokan úgy vélik, hogy a fedél kialakítása csak a megfelelő záródásért lett így kialakítva, viszont van neki egy másik funkciója is. Pontosan. Ezzel a mélyedéssel pontosan egy Tic Tac-ot tud adagolni az ember.

  2. Extra anyag a vadonatúj ruháknál

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 hónapja 30

 • Wifis okos izzó

  Sziasztok.

  Mindig is szerettem az "okos" eszközöket. Mindig is szerettem volna, ha ilyenek vannak a közelemben, az életemben. Szerencsére jó pár éve, ez már nem álom. Már megvehető és megfizethető dolgok. A cikkben szereplő okos izzókat még januárban vettem Kínából, az Aliexpressről, 2.602 Ft / darabját. Most ugyanannál az eladónál ez 3.345 Ft. Egy kicsivel talán még mindig olcsóbb, mint itthonról. Gondolom jócskán belejátszott a vírushelyzet. A saját házamban majd mindenhol szeretnék ilyet. Egyrészt a kicsinek tűnő 15 wattos teljesítménye bőven felmúlta a várakozásaimat, nagyon jó és erős fénye van, és még keveset is fogyaszt. És persze nem utolsósorban lehet a telefonunkkal távolról, akár másik városból is irányítani a működésüket. Ennél az eladónál kétféle színből választhattam; sárgás vagy fehér. A fehér lett a győztes, és nem bántam meg. Azóta látok mindent a szobában rendesen. A vásárlási okhoz még hozzátartozik az is, hogy a papagájaimnak is szerettem volna kicsit beleszólni az életükbe, akik velünk egy légtérben laknak. Ugyanis téli időszakban, ha előbb sötétült kint, és mi még nem vagyunk ugye otthon 17:00 vagy 18.00 órakor, na akkor ők szépen elkezdtek aludni, elvonulni, pihenni.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 hónapja 22

 • A Lidl Silvercrest érzékelős habszappan adagoló jó?......... Jelentem:Jó!

  Sziasztok. Most egy szappanhab adagolót szeretnék nektek bemutatni, ami nem ugyanaz mint egy szappanadagoló. Ez a termék habosítja a folyékony szappant. Szappanhab adagolóból is sok van, és ezen belül még a Lidl SilverCrest kínálatán belül is van jó pár típus. Jelen termék típuskódja: SilverCrest SSSES 1.5 B1.

  Első találkozásom egy habszappan adagolóval Galyatetőn a szállodában történt, jó pár éve. Ott egy falra szerelt változat volt. Bevallom őszintén, hiába voltam már javában felnőtt, addig nem találkoztam ilyesmivel. Csak olyannal, ami simán kifolyatta, nem habosította. Maradandó emlékeket és hatást gyakorolt rám, mert nagyon jó és kényelmes volt így tusolni. El is határoztam, hogy fogok egy ilyet venni. Találtam róla egy 2013-as fényképet is, sajnos a márka név nincs meg, pedig olyat szerettem volna, nagyon jól habosított.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 hónapja 42

 • A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!

  A vírus helyzet miatt nagyon sok ember átállt most az otthoni kenyérsütésre, akár gépi úton, akár kézzel gyúrva. (Remélem ti jól vagytok, és senki nem kapta meg. Bár már egy topictársat tudok, aki elkapta, szegény egy hétig full lázon volt. Vigyázzatok magatokra!) Én már legalább 200 kenyeret sütöttem az elmúlt két évben, egy olcsó Tesco-s kenyérsütővel. Igaz, hogy mindig csak a sima alap fehér kenyeret, más módozatot még nem. A bolti ára 10-12 ezer környékén volt pár éve, de én egy garázsvásárban vettem kemény 1500 forintért. Az akkori tulajdonosai lekvárt akartak készíteni vele, de nem sikerült nekik, tiszta bordó ragacs volt belül a sütő. És ahogy hallottam kb. 20-szor használhatták összesen. Szóval jó üzlet volt 1500-ért. Nemrég adta meg magát sajnos végleg. Két héttel ezelőtt kora délután kezdett el kerregni a kenyérkészítés elején. Leesett az ékszij, és persze nem lehet szétszedni, csak speciális csavarhúzókkal vagy kalapáccsal. Úgy is lett. Kalapács. És hiába raktam vissza az ékszíjat, és nagyjából az alját is, többet nem volt hajlandó életjeleket mutatni. Szinte azonnal eszembe jutott, hogy a Lidl-ben is szokott lenni kenyérsütő. Meg amúgy is most van a idénye a vírus miatt. A porélesztővel és egyéb kellékekkel nem kellett foglalkoznom, hónapokra be vagyok tárazva velük. Gyorsan elmentem hát a Lidl-be, és nagy szerencsémre, egy!

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 hónapja 87

 • Windows: minden alkalmazásod egy ablakban.

  Avagy hogyan tegyük ki a Windows asztalra a Microsoft áruházból letöltött játék/alkalmazás ikonját .

  Még sohasem használtam a Microsoft Store-t. Eddig. Valahogy nem éreztem rá ingerenciát. Aztán jött a 11 éves unokaöcsém, hogy segítsek neki le tölteni a Minecraft-ot és a Forza Horizon 4 demoját , és a ....és itt végeláthatatlan játéknevek felsorolásai következtek. És honnan máshonnan persze, ha nem a Microsoft áruházból. Mivel én raktam neki össze a gépét, ezért tudtam, hogy a kért játékok futni fognak rajta. Le is töltöttem párat neki, nagy volt az öröm is. De akkor jött az újabb kérés. Tegyem ki a játékok ikonjait az Windows asztalra neki. Jó, mondtam, kiteszem. Azaz csak tettem volna, mert nem tudtam. Csak a start menübe vagy a tálcára tudtam kihelyezni őket.

  Katt a képre a nagyobb változatért

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 8 hónapja 10

 • Invázió - Második könyv: I-VI fejezet (18+)

  Mi lett Jenna sorsa? Hogyan alakult Frank sorsa ezek után? Kik a titokzatos humanoidok a földön?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Vélemény 8 hónapja 0

 • Helló Edge,viszlát Bing...

  Sziasztok!

  Ha volt már erről itt blog, kérlek akkor tekintsétek tárgytalannak az írásomat. De ha 1-2 embernek segítek ezzel, már megérte rászánni ezt a fél órát.

  Nem olyan rég (Január 15-én) megjelent a Microsoft új Edge böngészője Chromium alapú motorral. Engem nagyon kíváncsivá tett a dolog, így eldöntöttem, hogy kipróbálom. Fel is telepítettem, installáltam hozzá az összes plugint is, amit használok a Google-s Chrome alatt. Elindítottam. És lássatok csodát. Az oldalak, a Gmail, és úgy "ánplág" minden 10-30 %-al gyorsabbal töltődött be. Végre nem kellett várjak a Gmail-re 8 másodpercet. A kíváncsiság kedvéért a második számú éjszakázós (másik szobában lévő) gépemre is feltelepítettem, de ott is azonos százalékú gyorsulást tapasztaltam. Ezt nagy örömmel tapasztaltam, de azért természetesen a Chrome is fent maradt a gépen. Így most az Edge böngészőt nyüvőm pár hete. Két dolgot kell meg megcsináljak benne és tökéletes is lesz. (Vagyis már csak egyet)

  • A chrome alatt a FDM letöltővel szépen le tudtam szedni a videókat/filmeket az oldalakról. Edge alatt ez valamiért igazán nem akar össze jönni. Most erre keresek egy plugint. Ha tudtok, írjátok meg légyszíves nekem. Nem külsős oldalt vagy windows appot szeretnék, hanem Chrome plugint.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 7 hónapja 26

 • Tv nézés Androidon (update: 2019.11.28)

  Sziasztok! (update: 2019.11.28 12:53)

  Folytatnám a hasznos kis alkalmazások szekciót. Ugye eddig voltak már ezek:

  Hasznos Google Chrome pluginok
  Fényerő csúszka / Brightness slider
  PH - Prohardver alkalmazás ... Reloaded
  Android alkalmazás (apk) szerkesztő leírás kezdőknek

  És még folytathatnám a listát, de a többi írásom már csak termék bemutató/leírás jellegű, vagy éppen szellemes, esetleg sexy liftes....szóval uncsi....

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 11 hónapja 74

 • Terminator: Resistance - Reverse mouse (fordított egér)

  Szevasztok!

  Kezdjük mindjárt az elején. Na nem Ádámtól és Évától, de kb. 1996-től. Akkor találkoztam először az FPS játékokkal. Jó, oké, ezek kimerültek a Duke Nukem 3D és Quake 1-el. De arra elég volt, hogy megszeressem a műfajt. És akkoriban a "nagymenő" játékosoktól egy internet kávézóban, ahol 4 gép volt! (és woodoo1), na ott tanultam meg, hogy hogyan kell játszani. Most ki fogtok nevetni, de azóta is így játszom. És nem vagyok rossz! Cs 1.6 anno , CSgo, Cod, Apex Legends amiket szoktam nyomni.

  így játszok 23 éve, és a haverom is:

  Tűz: Bal egér gomb
  Előre menés: jobb egér gomb
  Balra oldalazás: "vessző" gomb
  Jobbra oldalazás: "pont" gomb
  Hátra menés: Nem megyünk hátra bazdmeg :), max ugrálunk jobbra/balra.
  Zoom/aim: "L" betű
  Guggolás: "M" betű
  Séta/futás: "K" betű
  Ugrás: "Space" gomb

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 12 hónapja 21