mexel blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • CoreElec telepítés Android 7es Amlogic TV box belső tárhelyére Dual rendszerként

  Változás: Választható hogy a komplett belakott, beállított rendszerünket telepítsük, vagy egy alap, üres CoreElec-et.

  SZERK: a 905W boxokra feltett dual rendszerre csak azután telepíthető ha elolvastad ezt !
  A kijelzőt, távot a CoreElecben neked kell beállítani ugyanúgy mint normál telepítésnél!
  Mecool M8sPro W újabb rev2-es ( kék nyákos) boxon a dual nem telepíthető!
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Közben kiderült hogy más típusú ( S905 és S905X) boxon sem minden esetben indul el.
  Ami biztos: Android 6-os, vagy régebbi droiddal működő box-on nem működik.
  Ha megpróbáljuk maximum annyi történik hogy marad a régi módszer, kárt nem okoz a telepítés. Az Android 7-el működő boxokon viszont szinte kivétel nélkül működik az eddigi tapasztalatok szerint.
  Ha valamiért nem indul megpróbálhatjuk mégegyszer mert volt akinél az bevált de ha úgysem indul akkor sajnos nincs szerencsénk azzal a box-al.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 hónapja 176

 • CoreElec telepítése és indítása, kiírása pendrive-ra, SD kártyára

  A leírás még nem készült el végig, az indítási részt majd folytatom hamarosan!

  CoreElec telepítése ha még nem csináltál ilyet:

  Megpróbálom kezdőknek részletesen leírni hogyan kell CoreElec-et vagy LibreElecet kiírni egyszerűen pendrive-ra vagy SD kártyára. (Később ha lesz időm teszek képeket is ha szükséges és el nem felejtem)
  Windows rendszeren ismertetem, aki mást használ annak ez a leírás már úgysem fog kelleni :)

  Mindenekelőtt kell egy program amivel kiírjuk, erre tökéletes a LibreElec USB-SD Creator program amit nem kell telepíteni sem. Töltsük le innen.
  (Én Win64 alatt is a 32 bitest használom, tökéletesen működik telepítés nélkül)

  Vannak egyéb programok is amik egyszerűek mint pl az Etcher, de ezt telepíteni kell, nem magyar nyelvű ami egyeseket zavarhat, viszont rendkívül egyszerű, ehhez leírás sem kell. Ennek ellenére én az előző LibreElec USB-SD creatort javaslom és mutatom be.

  A szükséges CoreElec fájl kiválasztása:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 hónapja 0

 • Dual Sytem firmware S905W TV box-okra (X96mini - W95 - TX3mini - Alfawise S95 )

  Friss infó: újonnan vásárolt ( 2019 kb január-februári) Tanix TX3 mini-re ne próbálja meg jelenleg senki feltenni a rendszert mert a visszajelzések szerint semmilyen firmware-t nem lehet szinte telepíteni a boxra! Talán a Tanix változtatott valamit, még nem tudni, külföldi oldalak is csak most kezdik jelezni hogy valami nem stimmel a box-al. Szóval új infóig inkább ne frissítsen senki új Tanix TX3-at.

  Új telepítő metódust kellett kitalálnom, ez remélhetőleg már nem fog hibázni. Sajnos a sok különböző boxon sok féle firmware található és a partíciók nem voltak mindig egyformák, sok minden eltért még azonos típusokon belül is, a gyártók nem nagyon foglalkoznak a szabványokkal. Ezért most egy dupla telepítést kell végrehajtani. Első lépésben egy nagyon egyszerű telepítőt kell futtatni, ami helyreteszi és beállítja a partíciókat ami a dual systemhez kell. ( Ez egy gyári Tanix signed firmware). Ez pár perc alatt lefut, és utána már telepíthető a javításokat tartalmazó mentésem. A leírást folyamatosan frissítem.
  Ez az első telepítő rom csak abban az esetben kell ha először telepítünk dualsystem rendszert, a későbbiekben, ha már egyszer volt telepítve akkor ez az első telepítés kihagyható! ( Vagy olyan Tanix boxokon aki már használja a gyári dualsystemet, nekik sem kell telepíteni, természetesn nem okoz gondot ha megcsinálják csak felesleges lehet)

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 325

 • Android 7 TV Box pixelesedés hiba és kadenciahelyes lejátszás (AFR)

  Sziasztok!

  A bejegyzés már nem teljesen aktuális, igaz használható, de vannak más megoldások is.
  Amint lesz időm szerkesztem.

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  FRISSÍTVE: Az AFR-re és a Noise reduction-ra és az init.d mappa használatára a megoldást már beleépítették a legújabb Amlogic TV Box tool-ba, és lényegesen egyszerűbb lett a használata. Nem kellett sokáig várni hogy meglegyen :)

  Tovább frissítve: a javasolt alkalmazás még nem jegyzi meg újraindítás után mindig az értékeket, meg kell várni mit hoz a frissítése, de egy próbát megér van akinél ez is működik. Addig ha valakinek fontos lentebb megtalálja a módszert a megoldásra.
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 21

 • Coolpad F1

  Bevezető előtt rögtön itt a 2db EMUI 3.0 rom:
  EMUI 3 Build.262 Kangvip (02.09b_x) - Android 4.4.2 - magyar (változás a 02.09-hez képest: új root, új gapps + gmail + youtube, + xperia billentyűzet ) ez még várat magára addig itt a régi
  EMUI 3 Build.262 Kangvip (02.09)
  EMUI 3 Build.258 Kangvip nélküli (02.05) - Android 4.4.2 - magyar ( odex )

  Itt van 2 kamera is ami ha nem is képminőségben, de beállításokban jobb mint a gyári emui. Első és második bejegyzés. A hang nélküli linkjét a másodikban találni.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 0