Navaren blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Visszatekintés a Steam-hez igazított konfigokra

    Jelen írás szigorúan szubjektív vélemények s benyomások bemutatása és felidézése, elsősorban a steam kliens és a counter-strike program felhasználóinak és ismerőinek.

    A minap néhány régebbi játékos ismerősömmel mircen keresztül egy érdekes témát feszegettünk, mégpedig a Steam program elindulása és fejlődése kapcsán. Nagy vonalakban leginkább a gépigény, a felhasználói felület és az alkalmazott segédprogramok voltak a főbb „pontok”. Ezek közül a Steam változó rendszerigénye annyira érdekes témának bizonyult, hogy úgy döntöttem, megosztom Veletek az én tapasztalataimat.

    Világéletemben szerettem a counter-strike-ot. Azóta, hogy egy téli délután egy budapesti – azóta már sajnos megszűnt – internetkávézóban először megláttam, hogy az akkori verzióval (most már tudom, hogy az az 1.3-mas volt) 2x4 srác vérre menő csatát vívott egymással. Akkoriban otthon még nem nagyon volt lehetőségem interneten keresztül játszani, ugyanis saját gépemen (celeron 433MHz, 128MB RAM, és úgy emlékszem, valamilyen Savage videókari) csak édesapám gépére kapcsolódva volt internet, és csak böngészésre meg levelezésre volt alkalmas, sem chat programra, sem játékra nem lehetett használni, édesapám gépe pedig tabu volt, mind nekem, mind az Öcsémnek.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 15 éve 5