oriic blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Debütált a Linkin Park - Lost című száma, amit anno a Meteora albumhoz csináltak

    Több mint 5 éve már, hogy elhunyt Chester Bennington, azóta a Linkin Park mint banda kvázi tetszhalott állapotban van. Február 6-án érkezett a hír, hogy kapunk egy eddig kiadatlan számot a csapattól (Méghozzá olyat, ami anno a Meteora-hoz készült), mely ma reggel végül a terveknek megfelelően debütált YouTube-on.

    Blogbejegyzés 1 éve 14

  • 100 000 hozzászólás

    No komment! :B

    Blogbejegyzés 2 éve 32

  • Google Translate helyett: DeepL Translator

    Többé-kevésbé nincs gondom írásban a magyar-angol közötti fordításokkal, de néha bizony nekem is jól jön egy kis netes segítség, amihez sok emberhez hasonlóan én is a Google Translate-et szoktam használni. A minap egyik Twitteres ismerősöm mutatta meg, hogy talán van ennél jobb megoldás is, méghozzá a DeepL Translator. Ismeritek, használjátok esetleg? Én erről még mért nem hallottam? o.O (van esetleg nála, vagy Google Translate-nél jobb megoldás a neten?)

    https://www.deepl.com/translator

    Blogbejegyzés 3 éve 49

  • A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó

    No comment. :D

    szerk:

    Az eredeti hozzászólás 2019. 03.13-án keletkezett és egész eddig minden hónapban az aktuális lista volt a sor elejére hozva. A mai naptól (2020.06.08) mindig az aktuális havi sorrend lesz látható, a következő hónaptól pedig a friss, illetve az előző havi, hogy látni lehessen, hogy hány hozzászólásnyi változás történt. Plusz extraként immáron nem Top 5, hanem TOP 10-es listát láthattok. Amennyiben valakinél az előző jelentésnél kevesebb számot láttok, az azért van mert töröltek a moderátorok bizonyos hozzászólásokat, esetleg egy Logout bejegyzést a saját készítője törölt, utóbbi esetében a hozzászólások is mennek a kukába.

    FRISSÍTVE (2023.10.20.)

    109 509 hsz - Qru
    105 499 hsz - oriic
    100 425 hsz - Gubek-Einste
    97 536 hsz - Integra
    89 384 hsz - -secret-
    81 661 hsz - hackeeeee

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 5 éve 194

  • 3700 napja a Prohardveren

    3700 nap.
    Több mint 10 év.
    81 595 hozzászólás.

    Köszönöm, hogy itt lehetek és úgy-ahogy elviseltek. :B

    Blogbejegyzés 5 éve 11

  • Születésnapi TheGamers Hungary nyereményjáték

    Két éves lett a TheGamers Hungary Facebook csoport és az Ajándékkosár kezdeményezésük, ennek tiszteletére negyedik alkalommal rendezik meg a BiG! különkiadást/nyereményjátékot.

    [link]

    Itt tudtok csatlakozni az oldalhoz.

    "Tisztelt Tagjaink.

    2018. 05. 07. napjával immár második életévét tölti be a csoport és az Ajándékkosár kezdeményezésünk, aminek tiszteletére, immár negyedszer rendezzük meg a BiG! különkiadást. Két év alatt, sok víz lefolyt a Dunán és rengeteg játékot ajánlottatok fel valamint nyertetek meg itt a csoportban, reméljük ezzel nagyon sok embernek örömet szerezve. Most, végignézve a diát, büszkeség tölt el, mit sikerült ismét összehoznotok.
    A mostani BiG kosár, több 1400€ azaz 430 ezer forint értékben gyűlt össze. Mindenkinek Gratulálok!"

    A felajánlott játékok listája:

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 6 éve 2

  • VamosART - Az első magyar YouTube csatorna, ami átlépte az 1 millió feliratkozót

    Videománia, Pamkutya, The VR - Biztos sokan ismerik ezeket a YouTube csatornákat, amelyek az ország legtöbb feliratkozóval rendelkező csapatainak tartanak. Azonban van valaki, aki náluk is jóval több követőt szerzett meg, ez pedig nem más mint Vámos Sándor csatornája: a VamosART. :R

    Kissé késve írom ezt a bejegyzést, ugyanis két héttel ezelőtt érte el Vámos Úr az 1 millió feliratkozót, jelenleg 1 017 954-en követik a csatornáját.

    Csatornájának leírása:

    "Rajzolással, festéssel kapcsolatos csatorna. Rajz, festés, grafika. Rajzolás és festés gyerekeknek és felnőtteknek. Anamorfózisok, optikai csalódások rajzolása bemutatása. A rajzolás tanulásának segítése. A rajzolás inspirálása. Portré és szituációs karikatúrák. Ábrázoló technikák, anyagok eszközök bemutatása. Iratkozz fel, hogy értesülj a legújabb videókról! Videó feltöltése hetente! Véleményezd amit láttál!
    Készítette, Vámos Sándor. Magyar vagyok."

    Csak egy a sok videója közül:

    Blogbejegyzés 6 éve 12

  • PixelCon 2017 - John Romero Budapestre jön!

    Ha pár éve valaki azt mondja, hogy egyszer személyesen is találkozhatok John Romeróval, kiröhögöm. De mégis megtörténik a dolog november 11-én.

    PixelCon 2017 - John Romero lesz a sztárvendég (GAMEPOD-ra kitettem már a hírt)

    Lehet szeretni vagy utálni, elmondani hogy mostanában nem sokat tesz le az asztalra, de Ő mégis csak Romero!! :C

    Blogbejegyzés 7 éve 9

  • Öngyilkos lett Chester Bennington, a Linkin Park énekese!

    Konkrétan sokkolt a dolog, még mindig nem hiszem el. Sokak szerint évek óta egyre gyengébb dalokat játszik a Linkin Park, de nekem akkor is a kedvenc bandám voltak. Most még jobban sajnálom hogy nem jutottam el Volt-ra a koncertjükre. :( :O 6 gyereket hagyott hátra...

    HVG cikk

    Egyik kedvencem tőlük:

    Blogbejegyzés 7 éve 55

  • PlayStation Now használata PC-n

    A LEÍRÁS MÁR NEM AKTUÁLIS!

    Üdvözletem Kedves Olvasó!

    Túl sok hajcihőt nem kerítek a dolognak, az alábbiakban a lehető legegyszerűbben, mondhatni nagyon fapadosan mutatom be, hogy lehet Magyarországról a legegyszerűbben, és a legkönnyebben kipróbálni a Sony PlayStation Now szolgáltatását.

    Ha van olyan aki nem tudná, a Now egy játék stream szolgáltatás, amelynek lényege, hogy fix havi vagy éves díjért cserébe számos PlayStation 3 és PS4 játékkal játszhatunk például PC-n. (korábban egyéb eszközökön is pl: TV-n, de ezek megszűnnek) Külön adatokat nem kell letölteni, minden játék streamelve lesz a gépünkre.

    A PlayStation Now jelenleg hivatalos nem érhető el Magyarországon, a legközelebbi országok, ahol él ez a szolgáltatás az Németország és Anglia.

    Mi leginkább az angol változattal foglalkozunk a lentiekben.

    Árazás:

    17 euró/ hónap (kb. 5200 Ft)

    Játékok listája:

    [link]

    Ha valaki szeretné kipróbálni, annak van lehetősége 7 napos trialra, ennek lényegét/leírását olvashatjátok lentebb.

    Ami szükséges:

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 7 éve 53

  • A Linkin Park is fellép a 2017-es VOLT nyitónapján

    Nem kell kommentelnem. Végre, végre végre. El sem tudom hinni. Az elmúlt években lejtmenetben volt a csapat, de én kitartottam mellettük, külföldre sajnos nem jutottam el. De ide elmegyek, mindenképp, ott fogok az első sorban üvöltözni. \o/

    Jegyek november 17-től kaphatóak. [link]

    Blogbejegyzés 7 éve 18

  • 5 napig ingyen letöltheti az iGO navigációt, teljes Magyarország-térképpel

    Forrás: HVG.hu

    "Az iGO ingyenes, de teljes értékű navigációs alkalmazásában többek között 795 km új útszakasszal és 610 új érdekes hellyel bővült a Magyarország-térkép.

    Tavaly 10 napon át volt letölthető az alkalmazás, amit akkor közel félmillióan töltöttek le az alkalmazást, melyhez most ingyenes frissítést tettek közzé – ennek apropóján pedig a következő öt napban (május 16-áig) ismét le lehet tölteni az ingyenes appot.

    Az androidos telefonokra, bármelyik iPadre, valamint iPhone 4S és újabb iPhone-okra kiadott appot az androidosok ide kattintva érhetik el, az Apple eszközeinek használói pedig az App Store-ból telepíthetik. A telepítőfájl mérete kb. 160 MB."

    Blogbejegyzés 8 éve 36

  • Streamelés PC-ről Twitch-re?

    A terv az, hogy ha már lett PC, akkor néhanapján jó lenne normális minőségben Streamelni a nagyvilág felé. Ebben kérném segítségeteket, hogy a legegyszerűbben plusz költségek nélkül, hogy tudnék a legjobb minőségben streamelni Twitch-re.

    Gép adatlapja:

    Samsung T260●ASRock 1150 B85M Pro4●Intel i5-4440●Gigabyte 7870 2GB●Corsair 8GB 1600 DDR3 Vengeance●PSU Thermaltake Hamburg 530W●Western Digital 3,5" Caviar Blue 1TB●KINGSTON 2,5" HyperX Fury 120GB●Cooler Master Master Midi● Zowie FK1

    OBS-t ajánlották a legtöbben, van esetleg valakinek tapasztalata vele? Mire érdemes odafigyelni, van valami tipp-trükk, hogy a legjobb legyen a streamem? Minden tanácsot elfogadok. Köszike. :R

    Blogbejegyzés 8 éve 20

  • Minefield - A böngészős aknakereső!

    Régen jelentkeztem böngészős játékokkal, de most egy újabb csodára találtam rá. :D Szerettétek/szeretitek a Windows-os aknakeresőt? Ha igen, akkor ezt is ki kell próbálnotok!

    Minefield

    Blogbejegyzés 8 éve 6

  • Tom Clancy's The Division - Chat, klánok, TS szobák, egyéb közösségi témák

    Innen jöttünk!

    A téma lényege, hogy ne a játék topikját tömjük tele offokkal és egyéb vitákkal, valamint a klán, chat és TS témákkal. A bejegyzés lényege, hogy akik PC-n közös játékot terveznek, azok itt tudják megbeszélni a részleteket, hogy milyen módon szeretnének klán formájában játszani, valamint a különböző chat témákat is itt lehet megbeszélni. Minden hasonló dolog törölve lesz a játék topikjából mert nem oda való.

    Köszönöm a megértést!

    oriic

    Blogbejegyzés 8 éve 29