pelgrim_v1 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Hogy oldjam meg az érettségit 2+2-es műszak mellett?

    Sziasztok
    Long story short: Sajnos én nem tehettem meg anno hogy tovább tanuljak. A középsuli második évének végén el kellett mennem dolgozni családi okok miatt. Mindig is szégyeltem a 8. Ált. Azóta már le tettem munka mellett két szakmát de nem érzem elégnek. Felső oktatásba szeretnék részt venni. De ehhez ugye az érettségi a belépő. Mindamellett hogy tanulok, nem ártana nem éhen halni, illetve jó lenne a tetőt a fejem felett kifizetni. Szerencsére van egy gyönyörű párom aki támogatja hogy tanulja, ettől függetlenül nem engedhetjük meg magunknak hogy 2 évre ki essen egy fizetés. Jelenleg logisztikai ágon dolgozom mint targoncás. A beosztás két nap 12 óra nappal 2 szabad 2 nap 12 óra éjjel kettő szabad.
    A kérdés: valaki tud olyan iskolát/intézményt ahol ilyen beosztás mellett le tudnám tenni az érettségit?
    Ahogy rá gugliztam a legtöbb iskola heti 2-3 nap igényli 4-6 órára a jelenlétet és a beosztásom miatt sajnos túl sok nap esne ki. Az online/otthon tanulós dolgokat amiket feldobott a gugli meg hiteltelennek találtam. Inkább átverès szaguk volt. Van rá mód hogy egy ilyen intézményt valahogy le informáljon az ember hogy valós oktatás folyik és a végén siker esetén a bizonyítvánnyal gazdagodom?

    Blogbejegyzés 4 éve 41

  • Origin premier acces - Nem is olyan rossz?

    Nagyon szemezek az új star wars-al illetve az új nfs-el. Alapjáraton nem szoktam sajnálni magamtól a játékokat ha olyan megjelenés van ami érdekel de valahogy mostanában kicsit félve adok ki 18-19e jó magyar forintot a játékokért. Lehet okkal, lehet ok nélkül nem tudom de az új sw és nfs tényleg érdekelt. Végül viszont csak nem vettem meg teljes áron őket, helyette kipróbáltam az origin acces premiert. Mi is ez? KB 15euroert hozzá férsz egy nagy rakat ea játékhoz köztük az új címkéhez is (megjelenés előtt már pár nappal akár) + season pack okhoz. Mindamellett hogy elsők között nyúzhattam az nfs t majd a sw-t egy rakat olyan régebbi címet is találtam amiket mindig is ki akartam próbálni. 5e forint körüli összeg nem is olyan sok ha belegondolok hogy általában egyszer végig játszom a single player címeket és többet elő se veszem illetve nem vagyok fizikai forma rajongó.

    Blogbejegyzés 4 éve 1

  • History of the World of Warcraft

    Lehet szeretni, vagy nem szeretni de nem lehet vitatni hogy korunk egyik legsikeresebb játéka és a játék történelem legsikeresebb MMO-ja a world of warcraft. Személy szerint warcraft 3 óta vagyok az univerzum aktív része és körülbelül 1 éve gondolkozom egy "történelem könyvön" ezzel kapcsolatban ahol mélységében, háttér infókkal, érdekességekkel végig utazhatnánk hogy egészen a kezdetektől hogy is jutottunk el idáig. A world of warcraft classic indulása révén illetve hogy idén ünnepli 15 születés napját a játék pont aktuális is lenne. Kérdés hogy a logout olvasókat érdekli-e a dolog vagy pedig csak magamnak írnám.

    Szóval tegye fel a kezét aki szívesen olvasná, csak egy kis igény felmérés.

    Blogbejegyzés 5 éve 24

  • Kína - Amerika kereskedelmi háború. Új lépcsőfok?

    Nem vagyok egy közgazdász, ezért kérdem a ti véleményeteket, hátha tanulok valami okosat, tájékozódom

    [link]

    Mit gondoltok, legit fenyegetés? Következő világ válság?

    Blogbejegyzés 5 éve 19

  • 97000 munka óra

    Új munkahelyemen vagyok már 3 hónapja (raktáros). Tok egyedül vagyok a területemen, saját főnököm vagyok élvezem az új helyet. Kaptam kapásból négy targoncat. Van egy új, alig egy éves elektromos stilh, egy középkor, 5 éves gázos nissan és egy szintén középkorú, 6 éves toyota bála fogó. De az érdekes a negyedik.

    Ez egy 25 éves stilh toló oszlopos ami nem rég túl lepte a 97000 munka órát. Belegondolni is durva hogy velem egyidős a gép és szinte tökéletesen megy. Bár esztétikailag meg látszik a kor rajta, mechanikaag toketesen szuperál. Mikor atjott az irodabol a logisztikai vezető beszélgetni (aki már akkor logisztikai vezető volt itt 15 éve mikor ezt a targoncat vették) mesélte hogy gumin és 10e óránként aksi cseren kívül semmit nem cserélték rajta.

    [link]
    [link]
    [link]

    Blogbejegyzés 5 éve 10

  • Műhús a jövő?

    [link]

    Vélemény?

    Blogbejegyzés 5 éve 102

  • Órafordulás volt melóban

    Körülbelül 10.000 órát tettem én bele. 12 év alatt ment bele ennyi a targoncába.

    Blogbejegyzés 5 éve 2

  • Oled találós kérdés

    Mi lesz egy több mint fél milliós oled-del ha márciustól idáig csak 3 féle termelési statisztikát mutatunk rajta 7/24 ahol az alap kép ugyanaz csak a számok változnak? A megoldás a képen látható. A beszerzés jó ötletnek gondolta az Oledet. Mindegy. Majd leírják :D Csak az én munkahelyemen vannak ilyen idióták?

    Blogbejegyzés 5 éve 7

  • Információ kérés Norvégiával kapcsolatban

    Sziasztok

    TLDR: érdeklődnék van-e itt olyan ember aki tud valamit a Norvég kiköltözésről munka szempontjából, feltételek, tanácsok, hivatalos és nem hivatalos dolgok vele kapcsolatban.

    Úgy döntöttünk párommal mi is elhagyjuk a szülőföldet és Norvégiát szemeltük ki célpontnak (valahogy nem vonzanak a manapság népszerű bevándorlási helyek pl Németország, Anglia, Ausztria és társai) de nulla ismerős van aki Norvégiával bármilyen féle kapcsolatban lenne. Gondoltam hátha itt lesz valaki aki információval tudna ellátni. Milyen hivatali feltételei vannak, mennyire nehéz (elméletben Norvégia tagja az Eu-s szabad piacnak) milyen tanácsokkal lehetne szolgálni az útra. Úgy gondoltuk spórolás mellet letesszük a Norvég nyelvet és 2 éven belül kivitelezzük a kezdést.

    Előre is köszi

    Blogbejegyzés 5 éve 24