pprod94 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Conky és KDE

    Csak egy szösszenet. Évek óta használom a jó Conkyt, gondoltam megosztom Veletek, mire jutottam. :)
    Ha van még valami hasznos ötlet, mit lehetne implementálni, várom az ötleteiteket!
    Igény esetén fel is töltöm a configot.

    Blogbejegyzés 2 éve 3

  • Munkavállalás Székesfehérváron?

    Sziasztok! A forum segítségét szeretném kérni. Jelenleg Debrecenben élek/dolgozom, de több okból kifolyólag is szeretnék továbblépni. A címben említettem is, Székesfehérváron szeretnék dolgozni. Nyilván túrhatnám a netet is, de nem hiszem, hogy releváns adatokat találnék. Egy gyárban, pl. operátorként milyen órabéreket ajánlanak? Nyilván privát üzenet formájában szeretnék választ kapni. :) Nem szeretnék sem túl keveset, sem sokat "kérni", mivel a kiszemelt város és cég egészen megtetszett. Előre is köszönöm a segítségeteket!

    Blogbejegyzés 4 éve 1

  • Dell laptop LCD nélkül?

    Sziasztok! A következő a problémám: munkatársam lezúzta a kijelzőjét. Gondoltuk megcsináljuk kompakt gépnek, szépen leszedtem a képernyőt. Ezután jött is a fekete leves. 8 beep, LCD check failure. Nem foglalkoztam még Dellekkel, főleg nem ilyen taknyolással. A kérdésem a következő: megoldható valahogyan a képernyő nélküli működés? Ilyen ötleteim voltak: valami lvds dummy, vagy bizonyos erek összekötése, hogy érzékelje legalább, BIOS mod, rejtett beállítások. Remélem lesz valami jó ötletetek! A végére maradt a modell: Inspiron 3537. Előre is köszönöm! :R

    Blogbejegyzés 4 éve 6

  • Lenovo X220 modded bios

    Sziasztok! Túrtam a fórumot egy jó ideig, de nem találtam semmiféle leírást. Valaki tudna segíteni, mire jó a sok paraméter? Nem akarom összeborítani a rendszert, nyilván. :) Csak a GPU-t szeretném kimaxolni, gondolok itt a "GT Turbo Mode Control"-ra, ez jó lehet nekem valamire? Köszi előre is!

    Blogbejegyzés 4 éve 7

  • Windows és a letiltott monitor

    Sziasztok!
    Egy ideje túrom a netet, eddig nem találtam megoldást a problémámra. A lényeg, a TV-m kiterjesztett módban van, de ha kikapcsolom a monitort, akkor a Windows automatikusan lecsatlakoztatja, mintha lehúznám, a TV lesz az elsődleges megjelenítő. Nemrég jött elő ez a hiba, régebbi WIndows 10 build-okkal nem volt ilyesmi. Ha van ötletetek, hogy maradjon csatlakoztatva a monitor, és ne kavarja meg a megjelenítő sorrendet, írjatok! :R

    Blogbejegyzés 6 éve 5

  • Uefi flash, nincs kép, helyrehozható?

    Egy ideje túrom a netet, de nem találtam még megoldást. Hdmi nem adott jelet az integrált VGA-n, ezért flasheltem egy régebbi UEFI-t. Azóta pörög a gép, de nincs kép... Asrock N3700M-ről van szó. Van valami recovery mód, vagy egyebek? Próbáltam az Instant Flasht előhozni, nyomkodtam, de nem kezdte el villogtatni a pendrive-ot. Persze cmos reset volt. Remélem valakinek van ötlete!

    Blogbejegyzés 6 éve 8

  • Mit is kezdjek vele?

    Ma szert tettem egy, a képen látható kis Seasonic tápegységre. No, de olvasgattam picit, nem is ajánlják asztali pc-be, meg nem is tudom, hogy építsem be. Valakinek, ötlet? :) Várok javaslatokat!

    Blogbejegyzés 7 éve 10

  • King of The Road.. egész napos keresés után sem megy

    Sziasztok! Hirtelen, és dühömben nem tudtam, hová írjak. Talán így a leggyorsabb. Szóval, a címben említett játékkal szeretnék időt tölteni az asztali gépemen is. No de, hibával kidob, "No graphics accelerator". Próbáltam már mindent, 3d-analyzer-rel becsapni, kompatibilitást állítani, virtuális gépen futtatni, de semmi. Valaki játszik még ezzel, vagy van ötlete, hogyan lehet régi videokártyát emulálni? Már fél napja túrom a netet, lassan feladom.

    Blogbejegyzés 8 éve 24

  • Lenovo T400 ma

    Sziasztok! Mire jó vajon napjainkban egy közel 8 éves notebook? Nos, én igazából fél éve vásároltam, de azóta is örömmel használom. Nem mindenki vehet új gépet, no de akkor már mérlegelni kell azt is, megéri-e? Kicsit sarkítottan, de véleményem szerint nem. A mai belépő kategóriás gépek egyszerűen gyenge anyaghasználattal, kényelmetlen klaviatúrával bírnak, igaz nem is szeretem a szigetes billentyűket. Továbbá a hardver sem őrült erős, az olcsó Celeronos gépek csupán fogyasztásban képesek felülmúlni ezt a kis eszközt. Bevezetőnek talán legyen is elég ennyi, nézzük mit kaphatunk ma 40000 Ft környékén!
    A külső: Matt, mindenhol. Jó hozzányúlni, látszik munkára tervezték. Magnézium rollcage, ütni-vágni is lehet, ha úgy tartja kedvünk. A fedlap a klasszikus selymes, grafit szürke-fekete anyag. Kicsit kopott, ez a rész könnyebben sérül, bár egy fényes műanyagnál abszolút nem feltűnőbb. Hasznosak a lecsukva is látható állapotjelző led-ek.

    Felnyitva elénk tárul a megjelenítő, jelen modellnél 1440x900-as felbontású panel. Kellett némi idő, hogy megszokjam a színeit, nekem kicsit hidegek, a gammán is mindig állítok. Minden esetre elég a megjelenített pixelek száma egy 14 "-os notihoz.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 8 éve 111

  • Az erősítő halála

    Sziasztok! A minap filmeztem, erre fel pattogó hang, majd védelem letilt, és azóta teljes csend. Biztosítékokat átnéztem, de ennél mélyebben nem tudok sajna belemenni. :( Hajdú-Biharban tudtok valakit, aki ért a régi vasakhoz? Sajnálom nagyon, eléggé vintage. Egy Technics SU-8080-ról lenne itt szó.

    Blogbejegyzés 8 éve 5

  • Mobility Radeon oc?

    A cím sokat elárul. Van egy t400-as Lenovom, a diszkrét vga-ját szeretném kicsit megpiszkálni, hisz az integrált Intelhez képest nem olyan nagy a teljesítménye. Tudnátok ebben segíteni? Google-ben nem találtam sokat róla, hogy meddig bírja, vagy egyebek.

    Blogbejegyzés 9 éve 20

  • Pendrive vásárlás

    Üdv! Most akarok venni valamilyen pendriveot. Ebay-en nem megy a paypal-om.. :( Mindenhol máshol tudom használni. A kérdésem az lenne, más forrást tudnátok ajánlani? Előre is köszönöm! :)

    Blogbejegyzés 9 éve 9

  • Az Innostor átok

    Jó napot mindenkinek! Ma kaptam egy ilyen chippel ellátott pendrive-ot. Nos, ntfs-ben formáztam, azóta eltűnt teljes mértékben. Sem particionáló programok, sem Linux és GParted nem látja. Kicsit szomorú vagyok, főleg, hogy nem tudom megcsinálni.. Próbáltam rengeteg programot a gyártótól, de egyik sem észleli. Valakinek volt már dolga ezzel a csodával? Remélem van valami megoldás a tárhely újraélesztésére! :(

    Blogbejegyzés 9 éve 8

  • Házi Bluetooth hangfal

    Sokszor az udvaron mókázunk, ilyenkor nem az igazi telefonról zenét hallgatni, az erősítőket pedig nem szeretném kipakolni. Így kapva az alkalmon én is készítettem egy kis zenedobozt, meg úgyis nagy divatja van. :) Elég low budget a projekt, hiszen csak a bt adapterre kellett költenem.
    További hozzávalók:
    - leselejtezett hangfalpár "erősítője"
    - rég porosodó JVC hangfal
    - nem használt power bank
    - ragasztószalag, némi kábel.

    Lényeg a lényeg, kellemes hangerővel működik! A szépség nem volt valami fontos, de a barkácsolás öröme elég volt, ezen felül használható a kis cucc! Pár kép az elkészült eszközről:

    Blogbejegyzés 9 éve 0

  • Kijelzővédő fólia

    Jó estét mindenkinek! Ma ragasztottam a telefonomra tempered glasst, de szöszös maradt picit a kijelző, rátapadt a fóliára. :( Ha leszedem utána mivel tudnám újra felragasztani? Neten keresgéltem de nem találtam erre megoldást. Remélem valakinek támad valami ötlete! :)

    Blogbejegyzés 9 éve 20