Redneck blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Win10-re váltásban kérnék segítséget

  Az itthoni játszós gépnél eddig tartott részemről a Windows 7, de mostmár muszáj váltanom. Kérem a Win7 vs 10 kommentek mellőzését, a bejegyzés nem erről szól!

  Segítségeteket kérném. 10-est használok a rendszergazdák jóvoltából az elég zárt munkahelyi gépeken, illetve családi notebookokon alkalmanként. A rendszer nem ismeretlen a számomra, de játékosként egyelőre kerültem.

  Milyen beállításokat ajánlanátok ha felrakom a 10 Prot? Sajnos nem találtam pontos leírást hogy mit kapcsoljak ki vagy be, mit kell tiltanom. Szeretném ha a legnagyobb teljesítmény állna a rendelkezésemre, és minden felesleges a háttérben futó automata frissítés és egyéb felesleges funkciók ki lennének lőve.

  Én szeretném irányítani a rendszert, nem akarom hogy helyettem döntsön. A gép elsődlegesen játékra lesz használva.

  A segítséget előre is köszönöm!

  Blogbejegyzés 6 hónapja 45

 • Sony SRS-XB31 bemutató

  Pár éve kaptam ajándékba egy Sony márkájú, kompakt, mono, bluetooth hangszórót. Kényszerből, sokáig az volt a konyhai lejátszóm, de szerettem volna egy komolyabbat. Olyan sztereó hangfalra volt szükségem, ami kompakt, lehetőleg vízálló, és nem jön zavarba ha egy kisebb összejövetelnél, arról kell zenét hallgatnunk.

  A bluetooth hangszórós topik segítségével próbáltam készüléket választani, először a 20.000 Ft alatti, majd a 30-35.000 Ft-os kategóriában. Az alábbi dolgokat tartottam fontosnak:
  -relatíve jó hangzás
  -kompakt méret, lehetőleg vízálló kivitel
  -10 óra fölötti üzemidő
  -microUSB-s tölthetőség
  -legalább 2 év garancia

  Tettem egy rövid próbát egy olcsóbb Sencor készülékkel, ami jól összerakott és teljesen vízálló volt, de a hangja nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Utána több JBL és Sony hangfal is szóbajött, de az olcsóbb JBL-ek véleményes minősége és a kiválasztott Sony típusok elérhetetlensége miatt a Sony XB31 lett a befutó.

  Sony SRS-XB31

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 8 hónapja 3

 • Mit várok a következő konzoloktól?

  Egy ideje elhatároztam, hogy többet nem költök PC-re, és szeretném kihúzni a következő konzolokig. Remélem összejön és az új generáció, hardveresen és szoftveresen is elmozdul kicsit felfelé.

  Mit várok a következő konzolgenerációtól?

  Általánosságban:
  -márkánként két különböző teljesítményű gépet
  -visszafelé kompatibilitást
  -cserélhető kontrollert és billentyűzet+egér támogatást
  -tényleg elkülönített kontrolleres és billentyűzetes+egeres multit
  -több split screen címet
  -jobb VR címeket
  -a havidíjas játékcsomagok és szolgáltatások több kategóriáját
  -2020 karácsonya előtti bejelentést, 2021 Q1 végén, maximum 2021 Q2-re érkező hardvereket
  -a konzolokkal párhuzamosan a TV-k fejlődését is, FreeSync támogatás, és képfrissítés fronton

  Casual gép
  -erős, nem kicentizett hardvert
  -standard natív 4K@60Hz-et, legalább 30-60Hz közötti FreeSync támogatással
  -ésszerű hűtést, áldozva kicsit a méret oltárán
  -ha HDD-vel szerelik, egyszerűen cserélhető háttértárat
  -fejlett csatlakozókat és VR támogatást
  -reálisan 500-600 $-os árat

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 8 hónapja 27

 • Barátnőm a tippmixes

  Egy ideje kérdezgette hogy mi a tippmix, mik az oddsok, hogy van ez az egész fogadósdi. A foci VB alatt már nagyon benne volt a témában, meg is rakott több meccset, leginkább szimpátia alapon. A mák az volt benne, hogy jobb csapatok voltak neki szimpatikusak már az elejétől fogva, így nem volt full bukó a projekt.

  Az elmúlt napokban nagyon szórakoztatóba ment át. Egy-két meccstől eltekintve a futballt már nem erőlteti, de olyanokra fogad hogy behalok. Észak-amerikai és dél-koreai baseball liga és hasonlók... A csapatok neveit amúgy nem nagyon tudja, csak úgy lányosan, de jókat röhögök rajta. Szerintem a szabályokról sincs sok fogalma, de őt nem zavarja.

  Mondtam neki hogy addig csinálhatja amíg nyer és megvan a feltöltése, mert nem hagyom hogy szerencsejáték függő legyen és erre verje el a pénzét. Bosszantásként kapja is a tipszmix, tipszmixűté és hasonló dumákat, persze veszi a poént.

  Ma ezekkel elnevezésekkel "sokkolt", de amúgy aranyosan adta elő:
  BATE Borisz - BATE Boriszov
  Levszkij Szofi - Levszkij Szófia (mert a cicája Sophie)
  Cincini - Cincinnati Reds
  Lotti - Lotte Giants
  Junkies - New York Yankees

  :))

  Blogbejegyzés 11 hónapja 11

 • Legénybúcsú Siófokon

  A segítségeteket szeretném kérni! A szervezés egyébként jól megy, van szállásunk, pólóink, és a búcsúzó legénynek pár vicces, szívatós feladat.

  Mivel az "ünnepelt" szeretne egy jó kis "táncos műsort", a helyi night clubokról várnék hasznos hozzászólásokat. Az egyik legnagyobb helyet ajánlották, fel is hívtam, abban maradtunk, hogy a műsor előestéjén személyesen egyeztetünk.

  Nincs gyakorlatom a műfajban, így aki jobban ért hozzá, privát üzenetben legyen kedves keresni! Érdekelne hogy nagyjából mire számíthatunk, jó lenne kicsit felkészültebben tárgyalni a helyszínen.

  A legjobb barátomról van szó, szeretném ha életre szóló pozitív élményben lenne része.
  Vicces feladat ötleteket és egyéb hasznos segítséget, tippeket szívesen fogadok!

  Kérek minden hozzászólót, hogy a téma jellege miatt, különösen kulturáltan kommenteljetek! :B

  Tudom hogy nem épp logoutra való, de bízom a közösség erejében, és abban hogy normális keretek közt, ez is elfér itt. Megértéseteket előre is köszönöm! :R

  Blogbejegyzés 1 éve 3

 • Újra nyeregben

  16 év kihagyás után úgy gondoltam újra kerékpározni kéne, és mindenképp újat szerettem volna. Az országúti gépek nagyon tetszenek, de mivel elsősorban városi felhasználás volt a cél, néha könnyedebb erdei túrákkal, hamar letettem róluk. Felmerült a cross-trekking, de ebben az árkategóriában (150k) gyengébb felszereltséget kaptam volna, így maradt a mountain bike.

  Eredetileg olcsóbb 27,5-ös kerékkel szerelt kerékpárokat nézegettem, de hamar átnyergeltem a 29-es modellekre. Pár hetes fórumozás után a Cube Aim Race 29 2017-es modelljét választottam.
  Az óbudai Bergusonnál meg is rendeltem, de a 2017-es fekete-kék modellt már nem tudták biztosítani, így árengedményt ajánlottak a 2018-as verzióra. Mivel az fehérben jobban tetszett, megkérdeztem hogy úgy is kérhetném-e, de sajnos már nem tudtak rendelni belőle. Megnéztem máshol is, de már csak egy vidéki kereskedésben volt belőle, 10 rugóval drágábban. A magasabb ár mellett az első év garanciális szervizei is bonyolultabbak lettek volna, így át kellett gondolnom.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 21

 • Shift 2 problémák

  Pár éve elég sokat toltam a Shift második részét. Tetszett a sok pálya és autó, a tuning, a jó grafika, és a kontrollerrel is kezelhető irányítás.

  Gondoltam megnézem milyen egy modernebb gépen és megjelenítőn, ideje volt egy kis nosztalgiának. Mivel a játék lemezes változata van meg, manuálisan patcheltem, majd ahogy korábban is, az Originről akartam telepíteni az anno ingyenes Speedhunters és Legend DLC-ket.

  Hamar két problémába ütköztem:
  -a profilommal bejelentkezve, az EA szerveréhez csatlakozva nullázódtak a korábbi mentéseim
  -eltűntek a DLC-k Originről, és sehol máshol nem találtam meg őket

  Az első problémát félig sikerült megoldanom. Bemásoltam a korábbi mentéseimet a Dokumentumok mappába. Így visszakaptam az eredményeimet, autóimat, de mivel változott az EA fiókom kódja, cserébe lemondtam az Onlineról. Ez annyira nem zavar, de a DLC-s autók hiányoznak.

  Felkeresem az EA Supportot, de gondoltam leírom itt is, hátha tud valaki segíteni a megoldásban. Elég bosszantó a dolog.

  Blogbejegyzés 1 éve 11

 • Miniszterünk kalandjai a Breaking Badben

  A történethez hozzátartozik, hogy nemrég néztük végig a Breaking Bad-et barátnőmmel.

  Elég sokat dolgozom éjszaka, jobban szeretem mint a nappali műszakokat. Sok munkával jár, de néha egy-egy nyugisabb műszakban, néha van idő kicsit szusszanni, ilyenkor előfordul hogy az ember elbóbiskol. Munka közben nem tudok mélyen aludni, az álom és az aktuális események határán mozog a tudatom. Ebben az ébrenléthez közeli állapotban, előfordul, hogy álmodok valamit.
  Talán a kötelességtudat teszi, éberen leginkább munkáról szoktam, de néha véletlenszerű történetek is előfordulnak.
  Hol az ügyeletes doktornővel próbálunk úrrá lenni a zombi apokalipszisen, hol a Skynet gépei ellen vesszük fel a harcot. Sokban megjelenik, hogy szeretnénk embereken segíteni.

  A minap egy kis olvasás után elpilledtem kicsit, és a következőt álmodtam:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 7

 • Kipakoltam pár lomot

  Ezeket a "kincseket" találtam itthon:

  ESI QuataFire XL FireWire hangkártya
  Gameboy Classic + Saitek Game Booster, Killer Instinct kazetta
  ASUS FX 5600 XT
  Abit Siluro T400

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 16

 • Nanoxia Deep Silence 4

  Az elmúlt években sok gépet építettem barátoknak és ismerősöknek. Mindet minőségi alkatrészekből, rendezetten kábelezve, minőségi házakba pakoltam. Ezért jó ideje zavart a gépházam és cserélni akartam a 6 éves, több konfigot megélt FSP Hexa 400 tápegységet is.
  Mivel a hangerő is szempont volt, az eredetileg kinézett FSP Hyper M 500 helyett a kicsit drágább Cooler Master G550M-et javasolták, meg is rendeltem. A ház kiválasztása már nem ment ilyen könnyen.

  Első körben ezen szempontok alapján nézelődtem 20.000 Ft alatt:
  -álló ház, mATX laphoz
  -kompakt méret, egyszerű dizájn
  -alsótápos kialakítás, a táp alatt porszűrővel
  -legalább 2db 120-as ventilátor
  -oldalra nyíló HDD keret
  -legalább egy USB 3.0 és egy 2.0 bemenet

  Az első kiszemeltek:

  Thermaltake Versa H15

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 10

 • The Crew 2 Closed Alpha

  Kaptam hozzáférést a zárt alfához és gondoltam megosztom a tapasztalataimat.

  Egy kis előzmény:
  Az előző résszel sajnos több vason is küzdöttem, végül 30 óra játék után nagyjából elengedtem. Fix 60 fps mellett is képes volt képtörést vagy mikroakadást produkálni, több gépen, monitoron és TV-n is tesztelgettem. Valamilyen hiba volt a motorban, rengetegen tapasztalták. Nem tudtam mellette elvenni baromira zavart, sajnáltam, és a 22€-t is amit kidobtam rá. Hibái ellenére is tetszett, jóval több időt töltöttem volna vele ha nincs ez az idegesítő jelenség.

  A második résszel kapcsolatban nem voltam túl bizakodó, már az E3-mas gameplayeken láttam ugyanazokat a hülye kis akadásokat, féltem a hiba ugyanúgy megmaradt a PC-s verzióban.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 6

 • Haswell, Meltdown, Skynet

  Nagyjából egy éve raktam össze a jelenlegi konfigot (i7 4790, 16GB RAM, GTX 1060 6GB), ezért kicsit felhúztam magam a CPU-kat érintő hibákon. A fórumokon hamar kiderült, hogy az aránylag modern processzorokat otthoni felhasználóként nem kell temetni, de ettől még volt bennem egy tüske. Nem nagyon akaródzott 1-2% teljesítményről sem lemondanom.

  Egyelőre csak a Windows 7 frissítéseit telepítettem, az alaplapomhoz még nem adtak ki új BIOS-t. Gondoltam ezek birtokában mérek párat.

  3DMark Fire Strike frissítés előtt:

  Frissítés után:

  CS:GO FPS Benchmark frissítés előtt:
  303.23 fps
  310.74 fps
  307.32 fps

  Frissítés után:
  321.82 fps
  331.87 fps
  328.64 fps

  UT, BF1, GTA V és FIFA 17 közben sem vettem észre számottevő változást, sem processzorhasználatot, sem hőmérsékletet illetően.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 12

 • Karácsony, hajléktalanok, Steam

  Tudom, furcsa cím, de egy bejegyzésbe sűríteném az egészet.

  Mivel karácsonykor dolgoztam, így nálunk 27-én és 28-án volt családi összejövetel. Úgy érzem írnom kell róla. Az esetleges kommentek hatására, hátha más szemszögből szemlélem majd az eseményeket.

  December elején megbeszéltem a családdal, hogy idén nincs felesleges karácsonyi vásárlás, nincs kisgyerek, mind felnőtt emberek vagyunk, ezért nem ajándékozunk. Örültem hogy végre ők is erre az álláspont jutottak, évek óta kérem, hogy ne erről szóljon az ünnep. Így elkerülhetjük a "mire van szükséged" csomagokat és a kényszeresen vett felesleges dolgokat. Mindenki lehet kicsit felszabadultabb, végre nem kell az bevásárlóközpontok forgatagában elveszni.
  Megkönnyebbülten vágtam neki az ünnepi készülődésnek, végre kihúzhattam ezt a frusztráló momentumot a decemberi menetrendből. Pár éve úgy érzem az igazán fontos az, hogy együtt legyen a család, jókat együnk-igyunk, és örüljünk annak hogy vagyunk. Legszívesebben egy szép hegyi házban hoznám össze a őket karácsonyozni, de tudom hogy ez egyelőre nehezen kivitelezhető, mindenki nagyon be van táblázva.
  Nem tudom mások hogy vannak vele, de nekem elegem lett a kötelező vásárolgatásból és a "vásárolni kell" őrületből.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 23

 • A leghülyébb bugfix...

  Pár éve beszereztem, de el is felejtettem így nem játszottam vele. Mikor nemrég ingyenes lett az Assassins Creed: Black Flag, emlékeztetett rá hogy pótolnom kéne.

  Mivel az AC szerintem kontrollerrel jó, TV-n indítottam el. Hamar szomorúan konstatáltam, hogy pár Ubisoft címhez hasonlóan, ebben is megvan a v-sync bug. Vagy akadás vagy képtörés, lehet választani. Mivel egyiket sem akartam, próbálkoztam a driveres vertikális szinkronnal és a D3D Overriderrel de egyikkel sem jártam sikerrel. Előbbivel képtörés, utóbbival "AC4SP.exe has stopped working" hibaüzenetet kaptam. RTSS fps limiter nem segített, annyit sikerült elérnem, hogy 50-re fixálva kevésbé volt zavaró mint máshol.

  Véletlenül akadtam erre a youtube videóra, ami végül segített és megoldotta a problémát. A "komoly megoldás" 1 perctől látható.

  Mi ez hogy egy szaros Frapsben pár dolgot bepipálva megjavul a játék? Miért? Tudja valaki a választ?

  Egy biztos, ki fogom próbálni más Ubisoftos v-sync problémás konzolportok esetén is, hátha ez a bűvös trükk.

  Blogbejegyzés 2 éve 5

 • Predator XB241H vásárlás

  Harmadik körig jutott a monitor projektem egy hardveraprós hirdetésnek köszönhetően.

  Az üzletben kipróbált kalibrálatlan XB241H villámtesztje után nem voltam meggyőzve, ezért jegeltem az ügyet. Egy véletlennek köszönhetően vettem észre az előző nap, korrekt áron meghirdetett monitort, prémium kalibrálással, 4 év Oázis garanciával. Szombat reggel volt, azonnal írtam a hirdetőnek, meg is beszéltünk egy hétfői találkozót.

  Nagyon rendes, kultúrált srác volt, átmentem hozzá, kipróbáltam. Egyből megtetszett a kalibrált színprofillal, a gyári 180Hz is gond nélkül működött, meg is egyeztünk.

  Azóta még mindig csak ismerkedő fázisban vagyunk, de nagyon tetszik, itthoni körülmények között abszolút meggyőzött. A 144Hz-et és a G-Syncet is imádom, az OC módot egyelőre nem használom, de valószínűleg nem is nagyon fogom.

  Pár napja 144-ért adták Oázisban prémium kalibrálással, nagyon örülök hogy 105-ért sikerült elhoznom.

  Köszönöm az üzletet és a hasznos tippeket mindenkinek aki segített!
  Bewy, AxBattler, Brekk, Nektek külön köszönet! :R

  Sajnos csak ennyit tud a telefonom. Pár kép a kicsomagolásról és összerakásról:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 22

 • Hardveraprón nem kell értékelni

  Nem tudom miért vagyok ilyen szerencsétlen de már a sokadik üzlet után várom hiába az értékelést és a pontokat. Keveset aprózok (43 pontom van jelenleg), de azt mindig korrektül teszem, ezért idegesít. Hiába beszéljük meg hogy nekem számít az értékelés, valahogy mégis elfelejtik. Amég kell valami addig 10 percenként tudnak jelentkezni, de ahogy túl vagyunk az üzleten, mintha a föld nyelte volna el őket.
  A második vevőbe futok bele idén aki a biznisz után egy nappal teljesen felszívódik. :W

  Hat eset amikor eladóként pont nélkül maradtam:
  Phenom II X2 545
  HD 4850 512Mb - Sapphire Edition
  2GB HyperX CL4 800Mhz Kit
  Gigabyte GA MA770-UD3
  Phenom II X4 965, Hyper TX3 hűtő, Gigabyte 970-UD3
  8GB HyperX CL9 1600Mhz Kit

  Tényleg olyan nehéz párat kattintani, esetleg írni egy mondatot?

  Blogbejegyzés 2 éve 12

 • 144Hz és G-Sync gyorsteszt

  Aki lemaradt az első felvonásról, annak itt az előzmény.

  A gyorsteszt napja

  Jó barátommal és gépemmel felkerekedtem és felkerestük a monitor üzletet. Mivel 75Hz-es IPS kijelzőkhöz már volt szerencsém, csak a 144Hz-es Predatorok miatt mentünk.

  Sajnos kiállított model híján egyik szóba jöhető szinkron nélküli 144Hz-es 27 colost sem tudtuk megnézni, így a 24 colos, G-Sync-kel felvértezett Acer Predator XB241Hbmipr típust próbáltuk ki.

  A monitoron indítás után manuálisan átváltottunk Display Portra, majd az nV driver beállítása következett. Alaphelyzetben be volt kapcsolva a G-Sync, a 144Hz-et két kattintással aktiváltuk.
  Sajnos a gyári 180Hz-es OC módot nem sikerült működésre bírni, csak villogást kaptunk, így arról nem tudok nyilatkozni. Az eladó azt mondta, ezen a példányon nem megy, ezért nem értékesíthető, kiállított darab.

  Konkrét, naplózva mért fps értékeket nem tudok így be kell érnetek MSI AB OSD által kiírt átlag képkocka számmal. Minden játék 1920x1080 felbontáson futott.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 12

 • 75 vs 144 Hz dilemma

  Jelenlegi monitorom egy 8 éves TN paneles 1680x1050-es felbontású 60Hz-es (75Hz OC) Samsung 2233BW.
  Leváltására 24-28" között kerestem jó képminőségű, FullHD-s, legalább 75Hz-es IPS vagy ahhoz hasonló panelű monitort játékra 80, maximum 100k-ig. Lehetőleg minél nagyobbat, hajlítás nélkül, mert félek a kép torzulásától.

  Többen kérdezték, hogy miért nem keresek 144Hz-est játékra. Pár távoli ismerősöm és fórumtársak elismerően nyilatkoztak róluk, így a "Milyen monitort vegyek?" topikban ezekről kérdeztem.

  144Hz TN és VA

  Számomra elérhető áron leginkább TN panellel szereltek vannak, illetve pár hajlított VA-val találkoztam,de hajlítottat nem szeretnék. Olvasgattam a korábbi hozzászólásokat melyek szerint ezek a TN-ek (kalibrálva) már megközelítik az IPS monitorokat.
  A betekintési szög persze továbbra sem erősségük, de ezen nem aggódok, csak játékra kell, játék közben úgyis szemben ülnék vele.

  Mi a véleményetek a 144Hz-es monitorokról?

  144Hz vs 144Hz G-Sync

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 21