RIOS Gépház blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Pénteken leállás lesz!

    Pénteken, azaz február 16-án délelőtt 10 órától teljes leállás lesz a lapcsaládon, ami minden oldalt és szolgáltatást érint. A leállás legalább késő délutánig tart.

    Köszönjük a megértéseteket!

    Blogbejegyzés 1 hónapja 65

  • Klón, replika, másolat: mit szabad adni-venni a Hardveraprón?

    Tilos olyan terméket a Hardveraprón és a Prohardver lapcsalád oldalain adni-venni-cserélni, ami márkanév vagy logó illegális megjelölésével van ellátva.

    Az utángyártott, klón, replika termékek tehát akkor hirdethetőek, ha nincs a terméken vagy a csomagoláson jogvédett márkanév vagy logó (úgy sem hirdethetőek, ha a hirdetésben a márkanév vagy a logó ki van takarva!).

    Röviden: hirdethető utángyártott iPhone tok, de nem lehet rajta Apple logó vagy iPhone felirat, mert mind a kettő jogvédett.

    Blogbejegyzés 9 hónapja 0

  • A privát üzenetek küldésének szabályai a Prohardver lapcsaládon

    Szabályok:
    - 24 órán belül 20 privát üzenetet lehet írni captcha nélkül, utána captchát kell kitölteni (prémium tagoknak nincs ez a korlátozás)
    - 24 órán belül maximum 50 címzettnek lehet írni, többnek captchával sem lehet írni! (prémium tagoknak nincs ez a korlátozás)
    - 24 órán belül maximum 10 címzettnek lehet hasonló szövegű üzenetet írni (ez a korlátozás a prémium tagokat is érinti)

    További szabályok korlátozott tagoknál (30 napnál frissebb tagok):
    - minden privát üzenetnél captchát kell kitölteni (prémium tagoknak nincs ez a korlátozás)
    - maximum 5 címzettnek lehet írni 24 órán belül (prémium tagoknak nincs ez a korlátozás)

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 hónapja 0

  • Mi történik a FIZETETT szolgáltatásokkal kitiltás, felfüggesztés esetén?

    Hardverapró
    A fizetett hirdetés (például: Plusz, Extra, Ultra, Bazár csomag, előresorolás, kiemelés, stb.) kiszolgálása attól a pillanattól kezdve szünetel, amikortól a hirdetés felfüggesztett vagy kitiltott* státuszba került, így a hirdetés feladójának anyagi kára nem keletkezik.

    * Kitiltott hirdetést (jelzése itt: ) csak az adminisztrátorok publikálhatnak újra, míg a felfüggesztett hirdetést (jelzése itt: ) a hirdető és az adminisztrátorok is.

    Ha a hirdetést akár a hirdető, akár a Hardverapró adminisztrátorai újra publikussá teszik, akkor a fizetett szolgáltatások kiszolgálása folytatódik.

    Ugyancsak szünetel a fizetett hirdetések kiszolgálása, ha a felhasználó hirdetési jogosultsága megvonásra kerül.

    Prémium előfizetés
    Felhasználói fiók ideiglenes kitiltása esetén a prémium előfizetés hossza az ideiglenes kitiltás időtartamával automatikusan meghosszabbodik.

    Blogbejegyzés 11 hónapja 0

  • Szabaddá válik az ingame itemek árusítása a Hardveraprón

    A tipikusan a számítógépes játékokban használt virtuális tárgyak (karakter, pénz, egyéb) árusítását mostantól nem tiltjuk.

    Blogbejegyzés 1 éve 0

  • Állandósodott DDoS támadás a Hardverapró ellen

    A december 11-én 13:30 előtt valamivel DDoS támadás érte (és éri azóta is) szerverünket a Hardverapró doménen keresztül. A domént jobb híján átmenetileg leállítottuk, hogy legalább a többi oldal addig is működjön, az érintett fizetett szolgáltatásokat a kieső idő mértékéig természetesen meghosszabbítjuk.

    Elnézést kérünk a kellemetlenségért. :(

    Blogbejegyzés 1 éve 256

  • Megemeltük árainkat, de vannak jó hírek is

    Decembertől megváltoznak a Hardverapró és a Prohardver fizetős szolgáltatásainak régóta stabil árai.

    Az árakat igyekeztünk úgy belőni, hogy ne jelentsen nagy problémát számotokra, de mi is levegőhöz jussunk, emellett pedig támogassuk a hűséget, ezért először a kedvezményeket vesszük sorba.

    Kedvezmények

    Megmarad a Barionos fizetésnél az 5%-os jóváírás PH!ontokban (amit 1 PH!ont = 1 Forint árfolyamon be lehet váltani szolgáltatásaink kifizetésére), de ezentúl prémium tagjaink további 5%-os PH!ont jóváírást kapnak, így tehát ha Prémium előfizető vagy és Barionnal fizetsz, mindenből automatikusan 10%-ot jóváírunk.

    Hogy a jövőről is beszéljünk: a Hardveraprón tervben van a Prémium előfizetésnél is szélesebb körű kedvezménycsomag bevezetése is, ami ezen a 10%-on felüli kedvezményekre is jogosít majd.

    A Hardverapró árai

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 1 éve 0

  • Kész a dark mode!

    Régi adósságunkat törlesztve elkészült a sötét oldalkinézet is azoknak, akik este vagy bármikor máskor sötét színekben néznék inkább oldalainkat (kivétel Logout, ott nem is lesz addig, amíg az egészet le nem cseréljük).

    Fontos:
    - egyelőre csak a Prémium tagjainknak elérhető
    - portálonként külön bekapcsolható minden oldal láblécében:

    Blogbejegyzés 2 éve 139

  • Új funkció: mentett keresés a Hardveraprón

    Mostantól kezdve azonnal értesítünk arról téged, ha valaki felad egy olyan hirdetést a Hardveraprón, mely megfelel az általad előzetesen megadott feltételeknek.
    Az értesítés kérése egyszerű: csak használod a Hardveraprón a keresőt, és a találatoknál a [Keresés mentése] gombra kattintasz:

    Fontos:
    - egyelőre BÉTA állapotban és csak prémium tagoknak elérhető a funkció
    - az értesítés lehet emailes és / vagy belső értesítő is (a csengő ikon fog jelezni a fejlécben)
    - jelenleg maximum két keresést lehet elmenteni (ez változni fog)
    - a "gyökérkönyvtárban" nem lehet menteni keresést, csak az egyes főkategóriákon (Hardver, Mobil, stb.) belül
    - értesítést törölni vagy módosítani a fejlécben az avataros menüben található linken, tehát itt lehet

    Blogbejegyzés 2 éve 8

  • Tilos a keresőeltérítés a Hardveraprón!

    Tilos a hirdetés tárgyához nem releváns kulcsszavak (tipikusan terméknevek, gyártók) elhelyezése a hirdetésben azzal a céllal, hogy a hirdetés minél több keresési találatot adjon.

    Megjegyzés: hiába jó a hirdetőnek, hogy a keresőeltérítéssel minél több találati listában megjelenik a hirdetése, a többi felhasználónak ez nem jó, mert nem releváns találatok közül kell kiválogatnia a keresett hirdetéseket.

    Gyakorlati példa: egy csak NVIDIA GEFORCE 3080 videókártyát tartalmazó hirdetésben nem lehet felsorolni egyéb (a hirdetésben nem árusított) termékneveket is, például "1050 1060 1070 1080 2060 2070 2080 3060 3070".

    Blogbejegyzés 2 éve 0

  • Információ kérése felfüggesztett (kitiltott) felhasználói fiókról

    Felhasználói fiók kitiltásának vagy felfüggesztésének okairól vagy a felhasználó nem publikus adatairól (pl. IP cím, stb.) adatvédelmi okokból nem nyújthatunk felvilágosítást semmilyen formában sem.
    Kérjük, hogy ezügyben ne írj számunkra emailt vagy jelentést, hiszen az adatok védelme jogszabályi kötelezettségünk, ez alól sajnos nem tehetünk kivételt.

    ***

    Ha a kitiltott felhasználóval a Hardverapro.hu-n kötött adás-vétel során kerültél kapcsolatba és ezzel anyagi károd keletkezett, akkor azon a hirdetésen keresztül jelenthető az eset, amelyiken keresztül üzletet kötöttél vele (a privát üzeneteid között ott lesz a link!). A jelentést követően remélhetőleg fogunk tudni segíteni neked az ügy rendezésében! (Rendőrségi feljelentést természetesen ettől függetlenül is tehetsz ellene!)

    Megjegyzés:
    - személyes adatot erre a hardveraprós jelentésre válaszul sem fogunk kiadni neked (csak a hatóságok részére, ha ők ezt kérik tőlünk!)
    - ha nem te jelentkeztél a kitiltott felhasználó hirdetésére, hanem a te hirdetésedre jelentkezett ő, akkor a saját hirdetésed jelentsd!
    - hiába törölte a felhasználó a hirdetését vagy te a sajátodat, keresd ki a linkjét a privát beszélgetéseidből és amíg a "Jelentem" gomb ott található, addig jelenthető!

    ***

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 2 éve 0

  • Boldog karácsonyt kíván a LOGOUT!

    Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk minden kedves írónknak és olvasónknak!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Vélemény 2 éve 20

  • Elhunyt MurdR

    MurdR HARDVERAPRÓD a tegnapi napon tragikus hirtelenséggel elhunyt :(

    Részvétünk :( Legyen neki könnyű a föld! Családjának sok erőt és kitartást kívánunk!

    Blogbejegyzés 3 éve 87

  • Készül a dark mode

    Régi elmaradásunk lesz pótolva :)

    Blogbejegyzés 3 éve 52

  • Ezért jelentsd fel a legkisebb csalást is!

    Sajnos volt egy csalónk, aki évek óta visszajárt. Nem volt egy Normika (bár ugyanúgy saját néven, saját számlaszámmal űzte az ipart), kisebb összegekben utazott.

    Éveken át nem jelentette fel őt senki (hiába javasoltuk minden károsultnak, aki nekünk őt bejelentette) amiatt a rossz vélekedés miatt, hogy kis összeggel nem csinálnak semmit feljelentéskor :(

    Ez nem igaz, mert végül valaki mindössze pár ezer forintért (!!!) feljelentette, a rendőrség pedig tette a dolgát önjáróan és most bebukott az egész sorozat.

    A sorozatosság/üzletszerűség és az összesítve már nagyobb elkövetési érték miatt a rácsos intézmény is közel került az illetőhöz.

    Mindig jelentsd fel azt, aki átvert!

    Blogbejegyzés 3 éve 16

  • "250.000-ért adják az Xboxot és ezt ti hagyjátok??!!"

    A nyerészkedés, árfelhajtás és hasonló fogalmak (melyeket napi több tucat hirdetés-jelentésben írnak meg az emberek nekünk) a szocializmus-kommunizmus termékei, mely rendszernek vége van.
    Jelenleg piacgazdaság-(vad)kapitalizmus van, ahol főszabály szerint mindenki annyiért ad egy terméket, amennyiért szeretné.

    Sajnáljuk, ha a hivatalos bolti árnál drágább egy luxustermék, nekünk sem tetszik, nyilván pofátlan dolog, de ne keverjük össze a pofátlanságot a szabálytalansággal.

    Más szolgáltatók sem tiltják ezt itthon, és a külföldi hirdetési oldalakon is ez megy*.

    *zsigo13 fotózta.

    Blogbejegyzés 3 éve 323