skutaigergo blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • 1366 próbapadon: Frankenstein szörnye

    Sziasztok!

    Történt nem is olyan régen, hogy egy régi barátom jóvoltából hozzám jutott egy Asus P6T alaplap, amin állítólagosan csak a hálózati vezérlő halt meg. Processzor hiányában nem tudta tesztelni, emiatt is került hozzám.
    A gondom csak az volt, hogy alapból nekem csak RAM-om (2x2 Gb DDR3 1333 MHz) volt ehhez a konfighoz, CPU és hűtő nekem is hiányzott a polcomról. Előbbit végül Bobby-tól (Gemini Műhely YT-on) sikerült szereznem egy i7 920-at, de hűtőm így se volt hozzá, de ez már így alkalmat adott arra, hogy ki tudjam próbálni a lapot, hogy beindul-e.
    Kb. a 6 sikertelen indítás után (igazából csak a kondiknak kellett feltöltődniük, illetve egy bios reset) bekapcsolt és vidáman elfutott a 9500GT-vel, így érlelődött bennem a gondolat, hogy: "Jó-jó, elindul, megy, de mégis ki kellene deríteni, hogy ténylegesen mik a hibái a lapnak. Ehhez viszont megfelelő hűtés is kellett, amim nem volt, így hosszas gondolkodás után fogtam az egyik rézmagos AMD-s hűtőmet és rászorítottam. Az eredmény nem lett szép, de egészen működőképesnek bizonyult.




    Folytatás...

    Blogbejegyzés 4 éve 5