Somatom blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Ebben mi lehet a trükk?

    Üdv!
    Kaptam egy e-mail -t innen.
    EZ a tartalma. Nem emlékszem, hogy valaha is lett volna Spotify fiókom és ezt az e-mail címemet nem is szoktam regisztrációra használni. Most akkor aggódnom kéne, hogy kompromittálódott az e-mail címem?

    Blogbejegyzés 11 hónapja 23

  • Egy kamionos és a múlt.

    Ecccer volt, ..... Szóval, én is voltam fiatal. Jártam egy lánnyal. Jól elvoltunk, de nem voltam szerelmes. Tudtam, hogy van vmi szívbetegsége. Egy haverom járt a barátnőjével. Egy kellemes délután épp szereltem a motoromat, amikor jött a cimborám azzal, hogy "hallom, apa leszel". Mit is mondhatnék. Kiesett a villáskulcs a kezemből. Persze, azonnali beszélgetést kértem. Azt mondta a lány, hogy csak terv, gyereket szeretne, de elismeri, hogy nem volt jó ötlet, hogy ezt az infót előbb osztotta meg a barátnőjével, mint velem. Mindazonáltal Ő szeretne gyereket, akár "nélkülem is". Hát erre mit reagáljak? Hogy rendben, de ha vmi bajod lesz, akkor semmi közöm a gyerekünkhöz? Nonszensz. Nem szóltam semmit, áttértem a "ridegtartásra". Egy távoli ismerősöm ostromolta, és ilyen körülmények között borítékolható volt, hogy előbb-utóbb sikerrel jár. Esküvő, gyerek.
    Ugorjunk 16 évet! Találkoztam vele egy buliban. Elvált. Volt egy kis smaci, de semmi több. Azt mondta, az volt a különbség, hogy engem igazán szeretett, a férjét nem.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 1 éve 92

  • Ki mit ünnepel ilyentájt?

    A minap volt egy kütyü bemutató és az ahhoz kapcsolódó hsz. -ek érdekes irányt vettek. Nem lenne jó szétoffolni azt a topikot, ezért indítom ezt a blogot. Konkrétan innen.
    Sztem egyáltalán nem mindegy, hogy mit ünnepelünk. Ezen a fórumon talán nem kell kifejteni azt, hogy mi az erőszakos marketing. Jézus születésének rászervezése a napforduló ünnepére ennek tipikus példája. Számomra nehéz a "béke és szeretet" ünnepét elvonatkoztatni attól, hogy e kamu marketing kitalálója egy olyan szervezet, aminek a nevében több ember halt erőszakos halált, mint a náci, kommunista, egyéb vallási szervezetek miatt együttvéve.
    Számomra ez a napforduló ünnepe. Útálom a telet és jó érzéssel tölt el az, hogy innen már "kifelé" megyünk.

    Blogbejegyzés 1 éve 113

  • Mad Max II. Budapest

    Ma kiálltam egy parkolóhelyről, de egy Merci állta el az utat. Pasi a kormánynál, asszony próbálta tolni. Segítettem félretolni egy parkolóhelyre. Benzinvadászaton voltak, de ott kifogytak. Én is próbáltam tankolni, de a kút/tankolás arányom 5/0 lett.

    "A legkegyetlenebbek közül is csak az maradhatott életben, aki menni tudott, hogy raboljon." ;]

    Blogbejegyzés 1 éve 51

  • Hordozható monitor kérdés.

    Nem szeretném ezt a kérdést az összes Samsung S, Note topikba beírni. Inkább itt kérdezek. Arra gondoltam, hogy tablet helyett, egy hordozható, érintős monitort vennék a telómhoz. De, ehhez mindennek át kell mennie, ami a teló kijelzőjén megjelenik. Videókból úgy tűnik, hogy pl. a virtuális billentyűzet nem jelenik meg. Van vkinek tapasztalata ilyen monitorral?

    Blogbejegyzés 3 éve 22

  • Miért vannak lomkupacok a közterületeken?

    Avagy egy lomtalanítás kálváriája.

    Idős nagynéném nyugdíjkiegészítésként kiadja a garázst. A szomszéd bérelte, de nemrég meghalt. Így rám maradt a garázs kipucolása. Nagy gyűjtögető volt az öreg. Benéztem, megszédültem, aztán elmentem PVC padlót venni "platóbélésnek" az Espace -be. Hétvégén kirámoltam a garázst és egy baltával "lapra szereltem" a szekrényt. Hétfőn irány a fémátvevő. Síma ügy volt, csak a két kemping gázpalackot dobták vissza. Azt javasolta az ember, hogy csavarjam ki a réz zárófejet, eresszem ki a gázt, töltsem fel vízzel és vágjam ketté. Úgy már átveszik. Hááát... Nem vagyok biztos abban, hogy ez a szakszerű módja és hogy ezt nekem kéne otthon végrehajtanom. Úgyhogy a palackok visszakerültek a polcra, majd kinyomozom, hogy mi velük a teendő.
    De, mi legyen a többi kacattal? Kinyomoztam, hogy ez "lom" és a szeméttelepre kell vinni. De, az nem úgy van ám, hogy csak úgy odaállítok. Regisztrálni kell és időpontot foglalni (rendszámmal!). Milyen címet adjak meg? A garázsét? Megadtam a sajátomat. Ebéd közben átfutottam a honlapjukat. Nem hittem a szememnek. Egy ember, egy időpontban max. 150Kg lomot adhat le. Vinni kell a regisztrált címhez tartozó, befizetett szemétszállítási csekket, vagy társasház esetén igazolást a közös képviselőtől, hogy nincs közös költség tartozásom. Mivaaan??? Mi köze ennek a szemétszállításhoz?

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 3 éve 53

  • Huawei Talkband B5 beszerzés

    Bedöglött a B2 -m, a B5 -öt nem forgalazzák EU -ban. Szeretnék egyet, de nincs fizikai címem, ahova lehetne postáztatni. Van olyan ember, cég aki foglalkozik ilyen beszerzéssel (Ali, Amazon, E-bay, stb.)? Ha megjött, akkor személyes átvétel (Bp.), vagy Foxpost (azt ismerem, úgy már kaptam ezt-azt). Esetleg adjak fel rá PH -s hirdetést? Ötlet?

    Blogbejegyzés 4 éve 19

  • Nagyon gáz-művek story (1.?)

    Augusztus óta zajlik az ügy, amit a végén akartam megírni, de úgy tűnik, hogy ez egy neverending story, úgyhogy inkább az eddig történteket írom meg, amíg még emlékszem az elejére. Van egy lakás a Bp. Fiumei úton, ami évek óta lakatlan, gyakorlatilag tároló. Megbeszélés szerint nem nekem kellett volna foglalkozni vele, de én vagyok a tulaj, úgyhogy a végén úgyis rajtam verik el a port. Így is történt. Tartozás, szerződés megszűnt, ügyvéd, stb. Lerendeztem. Bementem a Gázművekhez (cím: Fiumei út 9-11, cirka 500m -re a lakástól) új szerződést kötni. Ott is volt még sár, kifizettem.
    -Akkor most rendben vagyunk?
    -Rendben.
    Kötöttünk új szerződést havi alapdíjjal (vmi 900Ft), mert úgysincs fogyasztás.
    Viszont, az óra már nem hiteles, kell egy leolvasás, plombacsere, stb. Mondom, nosza, rajta. Én minden hónapban két hetet külföldön vagyok, viszont a másik kettőben itthon, szabin, úgyhogy abban az időszakban mondják meg, hogy mikor jönnek. Rendben, a hölgy feljegyezte.
    Eltelt két hét, kaptam egy újabb számlát. Irány a Gázművek.
    -Amikor legutóbb itt járt, akkor ez a tétel még elszámolás alatt volt.
    Remek! Kifizettem.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 4 éve 15

  • Biztosítós matek

    Karácsonyi ajándékként dec. 21. -én egy Tigra - kamikaze kiütötte alólam a kis Kalosomat. A biztosító megszemlézte és megállapította, hogy gazdasági totálkár. Szerintük 300 ezer a kár, 118 ezer a roncsérték. Fájt, mert az autó műszakilag teljesen rendben volt, 100 ezer Km alatt futott. De, elfogadtam. "Ha szereted, akkor engedd el!" A biztosító küldött egy embert, aki közölte, hogy 40 -ezret ad az autóért. A biztosító levele szerint a megállapított roncsérték és az adásvételiben szereplő összeg különbözetét a biztosító elbírálja. Vagyis, vagy kifizeti, vagy nem. De, adásvételi csak akkor lehet, ha én már lemondok a tulajdonjogomról 40 -ért. A biztosító állapította meg a roncsértéket és küldte a vevőt. Most akkor kinél hibázik a matek?

    Blogbejegyzés 4 éve 28

  • RE: Kivételek hozzáadása a reklámblokkolókban

    Sajnos, az eredeti bejegyzéshez nem lehet hozzászólni. Csak azt akartam volna jelezni, hogy Androidos Opera:
    Beállítások -> Reklámok blokkolása szövegre bökés -> Kizárt webhelyek -> + gomb.
    Sztem más böngészőkben is van beépített reklámblokkoló.

    Blogbejegyzés 4 éve 18

  • Supershop anomália

    Sziasztok!

    Tudna vki tanácsot adni Supershop kártya ügyben? 80 éves nagynéném elvesztette a bankkártyáját, meg a Supershop kártyáját. A bankkártya tiltás/pótlás síma ügy volt, de ezen a Supershopon én is elakadtam. Telefonos elérhetőség napok óta felejtős. Gondoltam, megpróbálom onlány. Elmondása szerint eredetileg a Spar -ban jutott egy igénylőlaphoz, amit kitöltve küldték neki a kártyát. Tehát nem volt online regisztrációja. A weboldal kártyapótlás almenüje úgy kezdődik, hogy regisztráció. Az első, amit meg kell adni, az a kártyaszám. Mármint az elveszett kártyáé. Zsákutca. Hogyan tovább?

    Blogbejegyzés 4 éve 0

  • HUP ajánlás plíííz!

    Régóta várok ennek a telónak a megjelenésére. Kiderült, hogy más is. Szeretnék emiatt regelni a HUP -ra, de kell hozzá egy tag ajánlása. Köszönöm, ha tud vki ebben segíteni!

    Blogbejegyzés 5 éve 15

  • Anti - bitpork blog 4.

    Szóval, ahogy ígértem, kengurusteak ... vagy mi.

    Csak pár napot ülök ezen az autón, úgyhogy minimális cuccot hoztam magammal. Se asztal, se szék, ezért a fülke mögötti fellépő volt a konyha.

    Az alapok:

    Sül az erszényes:

    A kész fincsi (kis borssal és mustárral):

    Blogbejegyzés 5 éve 18

  • Anti - bitpork blog 3.

    Tojásos lecsó két személyre (10 tojás).
    Az alap:

    :

    Házilecsóval:

    A végtermék:

    A következő részben kengurusteak lesz. :)

    Blogbejegyzés 5 éve 4

  • Anti - bitpork blog 2.

    Sajttal, sonkával töltött sertéscomb, bacon -ba göngyölve, sültkrumplival és ubisalival.

    Blogbejegyzés 5 éve 14