tghwinner blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Ladies and Gentlemen... Introducing... Xbox 360!

    Mivel is nyithatnám alábbi bejegyzésemet, mint az Xbox One elhíresült bemutató mondatával. Talán fél éve vagyok benne a casual konzol gamingben. PS2 és PS3 játékokkal nyomultam a nyáron, lassan kezdek a gép elé is oda ülni. Viszont előkerült ismét az exkluzívok iránti érdeklődés. Az Xbox One és PS4 címek 90%-ban már megjelennek PC-re, viszont van olyan játék, amit még mindig csak a 2005-2006-ban megjelent konzolokon lehet játszani. PS3 alatt jelenleg az Uncharted 2-nél járok, talán az egyik legjobb választás volt exkuzív címek terén (...el fog érkezni a Last of Us ideje is). De mi a helyzet a Microsoft háza táján?

    Miért pont az Xbox 360?

    Halo, Forza, Gears... Sorolhatnám. A visszafelé kompatibilitás miatt miért nem az újabb tagok választása mellett döntöttem? A válasz egyszerű: A redmondi cég játéksorozatainak újabb címei vagy újra kiadásai 90%-ban már jön PC-re, Game Pass-ba, Xcloud-ra. Pont emiatt választottam a régebbi kozoljukat. A PS3 esetében is PS4-re Remasterelték a játékaikat, de a Playstation Studios mostanában kezdte kiadni személyi számítógépre is portjaikat. Az eredeti PS3-as játékok szintén elérhetőek streaming platformon, offline nem lehet játszani velük. Kihúzzák alólam a platformot és volt-nincs régebbi játékok. Van, mikor 1 hétig nem játszok, így az összeg kidobását nem szeretném.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 1 éve 10

  • Konzol gaming PC-s szemmel

    Keresztszüleim lomizásából előkerült unokatestvérem PS2 FAT és Slim modelje, tartozékukkal együtt megváltak tőle. A FAT modelről tudtam, hogy nehezen olvassa be a lemezeket, a Slim modell pedig Myth chippel van ellátva. 2021. májusában előkerült a korábban hibásnak hitt 70 cm-es CRT TV-nk, melyet TV okosítóval használok manapság. Ekkor jött elő a gondolat, hogy meg kellene nézni a konzolok működését. Beszereztem a NFS Underground 2-t, Most Wanted-et, Burnout 3-at és Revenge-et, és a Black-ek. A lendület alábbhagyott, egészen 2022. áprilisig.

    Megvilágosodás

    Meglepődve láttam bemutató videókon, hogy a Hot Pursuit 2 PS2 verzióját az a Black Box csapat készítette, akiktől a 2000-es években a tuningolós versenyjátékokat köszönhetjük. PC-n emulátor alatt ki is próbáltam, csak a jelenlegi gépemben lévő videókártya nem a legerőssebb, így kis felbontáson tudtam kipróbálni. Itt kezdődött minden. Tavaly már gondolkodtam PS3-on, viszont a kontroller használata sosem állt kézre több 10 éves PC-s múltam miatt. Megnéztem a játék kínálatot, melyek miatt használt PS3-at vásároltam. A cél az volt, hogy olyan konzol exkluzív játékokat szerezzek be, melyek nem jelentek meg PC-re: Red Dead Redemption, The Last of Us, Uncharted trilógia, Battlefield Bad Company...

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 2 éve 10

  • FX-8370 vs Ryzen 5 1500x - Videó renderer sebesség teszt

    Fél éve elég jutányos áron jutottam hozzá az alábbi fél konfighoz:

    CPU - AMD Ryzen 5 1500x 4c/8t 3.5GHz
    Alaplap - Asus Prime B350-PLUS

    Az alábbi konfigot használtam 2 éven át előtte:

    CPU - AMD FX-8370 8c/8t @4.5GHz
    RAM - 2x8GB HyperX Fury DDR3 1600MHz
    Alaplap - Gigabyte GA-970A-DS3P AM3+
    GPU - AMD Radeon RX 560 4GB
    SSD - Silicon Power (SP) A55 Ace 128GB SATA3 SSD
    HDD1 - WD Blue 2TB 5400RPM (WD20EZAZ)
    HDD2 - Toshiba 4TB MD04ACA400
    PSU - FSP Hyper 600W

    Ha már megvettem a Ryzen alapot, vásároltam 2db G.Skill Aegis F4-300C16S-8GISB 8GB DDR 3000MHz-es ramot. Belőttem az XMP profilt mellé, OC-ztam a procit 3.7GHz-re, a tápegység és a háttértárak maradtak. Huffyuv AVI (576i) és H.264 AVC (1080i) kamerafelvételek rendelerélését próbáltam ki mindkét konfigon.

    Eredmények:

    FX-8370

    TMPGEnc Plus-2.58.44.152
    MPEG2 10000kbps
    A videót körülbelül mindig az adott videó teljes idejének fele annyi ideje alatt renderelte ki. Pl. 3 perces videót másfél perc alatt.

    Sony Vegas Pro 13
    AVC 9000kbps
    A videó teljes idötartamát dupla annyi idő alatt renderelte ki. Pl. fél órás videó 1 óra alatt. MPEG anyagot real time renderelt.

    Ryzen 5 1500x

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 2 éve 1

  • Intel Celeron N3350 vs. Intel Celeron Dual Core T3300 - Vitafórum

    Egy kis agyalásra invitálok mindenkit, aki olvassa a bejegyzést.

    Szerintetek melyik processzor az erősebb, jobb processzor?

    Intel Celeron N3350 vagy a Intel Celeron Dual Core T3300

    Ár/érték arány, Teljesítmény, Órajelek, Cache méret, alaplapra forrasztott vagy a cserélhető processzor... Bármibe bele lehet kötni.

    Egy kis közvéleménykutatást mérnék ezzel a következő blog bejegyzésemhez. Szabad a pálya, indulhat a komment háború! :DD

    Blogbejegyzés 6 éve 20

  • Új PC építés 0,5/?. rész

    Testvérbátyám megkért arra, hogy állítsak össze egy Asztali Számítógépet, ugyanis kinőtte a Laptopját. Videovágásra használja, így a HP EliteBook 2540p felszabadul a videóvágások gyötrelmei alól. Egyébként kifogástalan állapotban van, SSD-vel felszerelve, így netezésre, filmnézésre, utazásra kiválóan alkalmas.

    A cél az volt a konfig összeállításban, hogy új alkatrészek kerüljenek bele és kiemelkedően fontos az, hogy fejleszthető legyen. Így alaplapból a Gigabyte Z370M DS3H-ra esett a választás. A processzor támogatási listájából kiderül, hogy ez a deszka a 8. generációs Intel processzorok fogadására képes. Ehhez mérten kerül bele egy Intel Core i5 8400, amit a későbbiekben lehet majd cserélni i7-re (persze, ha lejjebb megy az ára). Memóriából 2x8GB DDR4 2400MHz kerül, marad két slot a bővítésre. M.2 SSD 120 GB bőven elég az Operációs Rendszernek, ajándékba kap tőlem egy WD Blue 1TB az adatainak (4TB-os vinyót tervezek venni, kell a hely a gépházból). Tápegységből az FSP Hyper 500W kerül beépítésre (Hyper 600W-osom van a gépemben, nincs probléma vele). Direkt nem írtam a videokártyát, ugyanis elsőként nem fog bele kerülni. Az Intel QuickSync gyönyörűen képes hardveresen kódolni a videóanyagokat.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 6 éve 34

  • PC-n a Single Player játékmód halott... (Rant írás)

    Nem rég került bejelentésre a Call of Duty Treyarch által fejlesztett következő része: Black Ops 4. Amikor a régi Call of Duty csapat kiszállt az Infinity Ward-ból, a másodlagos Treyarch csapat elsődlegesként lépett előre kiváló Black Ops 1 és 2 kampányaival. Az Advanced Warfare és Infinite Warfare-ről meg nem is akarok beszélni. Kezdett gyanús lenni a dolog, ugyanis a Black Ops 3-nál nem folytatták a történetszálat, karakterünket Player-nek nevezték. Csak azért, mert könnyebb volt így bele fejleszteni választható karaktert: Nővel akarunk játszani vagy Férfival? Na mindegy.
    Black Ops 4. Gondolhattuk volna, hogy a 3 éves fejlesztési ciklus visszahozza a Treyarch hamvaiból egy tökéletes Single Player kampányt. De nem. Dobták a Single Player kampányt. Kapunk egy szabványok Multi Player módot, karakterizált Zombi módot 3, ismétlem 3 pályával, és a hab a tortán: Mikrotranzakciós és Loot Boxal teli Battle Royale módot. A Fortnite ingyen ad egy lehetőséget a Battle Royale szerelmeseinek (Ígaz, lehet fizetni, viszont semmi olyan dolgot nem adnak az előfizetőknek, amiből előnyt kapnának. Nincs sebzés növelés, csak skin. A skinek még nem bővítik az előfizető Pay to Win gondolkodását.)

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 6 éve 60

  • Asztali PC konfigom - 2018.05.

    Korábbi Blog bejegyzésekben virtuális géppel és régi számítógép hardverekkel foglalkoztam. Szerencsére nem csak 10 éves PC konfigokkal rendelkezem, így megosztom az asztali számítógépem teljes specifikációját. Ez a konfig 2013 óta folyamatosan bővül és fejlesztve van, kisebb-nagyobb kihagyásokkal. Jelenleg VHS, D8-miniDV digitalizáláshoz használom, így videovágásra van nagyobb részben használva (Sony Vegas, TMPGEnc, Ulead DVD Movie Factory DVD készítéshez). Néha előkerül egy kis Fortnite Battle Royale, de már nem nagyon szoktam játékokkal játszani.

    Alaplap: Asrock N68C-S UCC (2x2db DDR2 és DDR3 memóriák támogatása, együtt nem lehet őket használni)
    CPU: AMD Phenom II x6 1055T 2.8 GHz 95W TDP
    VGA: Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X 1GB
    RAM: RAMMAX 2x4GB 1600MHz
    HDD: WD Blue 1TB (WD10EZEX) SATA3 - OS, fontosabb adatok és HD filmek
    WD Blue 1TB (WD10EZEX) SATA3 - Digitalizált nyersanyagok
    Samsung 500GB SATA2 - Játékok
    Samsung 400GB IDE - Ideiglenes fájloknak (Telepítők, konvertált és tömörített felvételek)
    Samsung 1TB USB3.0-SATA3 - Külső merevlemez
    Samsung 250GB SATA2- Linux Disztribúciók tesztelésére, viszont nincs beszerelve a gépházba
    ODD: LG HL-DT-ST GSA-H12L DVD-RAM (Kamera felvételeket legtöbbször DVD-n kérik, ezért visszakötöttem a DVD írót)
    Monitor: ASUS VW202SR 16:10 LCD (1680x1050) - Csak VGA bemenettel
    Tápegység: FPS Hyper 600W (Nem moduláris)
    Gépház: Régi 12 éves Mercury

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 6 éve 16

  • Csak én nem látom az értelmét a UWP-nek? (Egy kis elmélkedés...)

    Nem vagyok régi motoros PC-s, de Windows 95, 98, XP, Win7 után nem értem a Microsoft gondolkodását az applikációk iránt. A Windows Phone halott, akkor miért erőlteti a felhasználóknak számítógépre az alkalmazásokat? Minecraft Windows 10 Edition? Ja, hogy ebből akarnak pénzt keresni? Tableteken és hordozható érintőképernyős laptopoknál megértem ezt. Miért nem adnak ki egy olyan Windows 10-et, amiben teljesen mellőzik az UWP-t? Az XBOX és DirectX12 miatt ez sajnos sose fog teljesülni. Nem gond. A Windows 7 2020-ig kap frissítéseket. Utána megyek át Linuxra, ott még a régi PC-s gondolkodásmód működik.

    Ti mit gondoltok a Microsoft UWP-jéről? Jó-e az, hogy minden félévi frissítésnél érdemes újratelepíteni a Windows 10-et? Várom a válaszokat!

    Blogbejegyzés 6 éve 25

  • Az elrejtett Windows XP telepítő zene mégis létezik?

    Tavaly májusban tesztelgettem Windows 98 és Windows XP rendszerekkel egy Compaq Deskpro EN Pentium 3 számítógépet. A cél az volt, hogy egy DOS gaming PC-t rakjak össze. Nagy előny lett volna, ha a számítógépnek lenne Sound Blaster támogatása a beépített hangszóróban, de ez a projekt besült. Megpróbálkoztam egy Windows XP telepítéssel és ekkor ért a meglepetés:

    Hiányzó hangkártya driver

    Az interneten terjedt egy "legenda", miszerint a Windows XP telepítésének végénél (felhasználó létrehozásának szekciójában) egy zene szólt. Ez a "title.wma" benne is van egy könyvtárban telepítés után is. Miért nem hallottuk a 2000-es évek közepén ezt a zenét? A válasz egyszerű: Az újabb hangkártyáknak a drivere nem volt beleintegrálva az alap telepítő lemezre. Csak régi illesztőprogramos hangkártyák alatt szólalt meg a hang a telepítés legvégső fázisában. Manapság Virtuális környezetben (VirtualBox, VMware...) szintén megszólal a zene, így a legenda igaznak bizonyult. Az alábbi videóban alá is támasztom az állításomat. Vigyázat, halk a felvétel!

    Blogbejegyzés 6 éve 10

  • Erősebb számítógépen drágább lesz a Windows 10 licensz?

    Az egyik internetes oldalon lehozták azt a hírt, hogy tervezik az erősebb számítógépekre a drágább Windows licensz bevezetését. Sokan így is elég drágának tartják a Windowst, nem hiába sokan illegálisan használják. Most tegyük fel. Van egy 200.000 Ft-os konfigom. Ehhez hozzá kellene vennem egy Win 10-et. Árszabások nincsenek. Ha dupláját kérnék el az erősebb gépre optimalizált Windows 10-ez, akkor 260.000 Ft-ban fog megállni a számítógépem? Gondolom limitálás lesz a butább Windowsban, nem fogja kihasználni a teljes konfigurációt.

    Már egy ideje hangoztatom, de nagyon Mac szintre akar lépni a Microsoft, ezzel szépen "elüldöz"... akarom mondani, átcsábít a Linuxra. Nem hiába mondják, hogy a szegények operációs rendszere. De azt mondom, hogy az informatika mindenkié!

    Egy kis saját agymenés, nem kell minden szavával egyet érteni...

    Blogbejegyzés 6 éve 31

  • Pentium 4 HT - Geekbench 4 CPU Benchmark

    Az elmúlt 2 napban próbálkoztam a HP Compaq DC7100 számítógépre különböző Operációs Rendszereket telepíteni, majd a Geekbench Cross-Platform Benchmark programmal tesztelni a számítógép processzor teljesítményét. Korábban írtam, hogy nem szoktam számadatokat közölni, viszont ennyivel tartozom, ha már sokan szám adatokban szeretik látni a processzor teljesítményeket.

    Operációs Rendszerek:
    Windows XP 32 bit (Csak a Geekbench 2 futott rajta, a későbbi verziókban már nem támogatták)
    Windows 7 SP1 32 bit
    Q4OS 2.4 32 bit
    Lubuntu 16.04.4 64 bit

    Konfig:
    CPU: Pentium 4 HT 2.8 GHz s775
    RAM: 3 GB DDR1 400MHz
    VGA: Intel GMA
    HDD 80 GB Western Digital SATA1

    Próbáltam Windows 7 64 bitet telepíteni a gépre, viszont a beépített integrált Intel VGA már nem támogatott Windows 7-től (Vista 64 bites driverrel se ment fel), így a 32 bites verzióban a régi XP-s illesztőprogrammal sikerült működésre bírni a vezérlőt. Az Aero felület el se indult. Q4OS 64 bit esetében az x.org nem indult el, így szintén csak a 32 bittel tudtam tesztelni. Lubuntu 16.04.4 64 bitnél gyönyörűen felment a videóvezérlő, Mesa driverrel együtt. Nem tudom, hogy köze van-e a teljesítmény javulásának, de ezen a gépen a legjobb eredményt a Lubuntu 16.04 hozta.

    Eredmények:

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 6 éve 46

  • Pentium 4 HT - Még mindig használatra képes?

    Egyik ismerősömtől kaptam egy HP Compaq DC7100 fekvő gépházas gépet. Mindig is szerettem volna egy hasonló gépet egy esetleges média box kiépítése végett. Elég sokáig használta az ismerősöm. Konzol tulajdonos, így az ő céljainak tökéletes volt, de tavaly megvált tőle. Új gépet rakott össze. Mikor megkaptam, figyelmeztetett, hogy kék haláltól szenved. Egyből beugrott, hogy itt memória gondok lehetnek. A benne lévő Low Profile videókártyát eladta belőle, így csak az integrált videóvezérlővel tudtam tesztelni. A 2 GB DDR1 RAM helyett tettem bele 3 gigát. Így használtam Windows 7-el DV kamera digitalizálásra. Alap böngészésre így is jó volt, de kíváncsi voltam, mit tud egy Linux Operációs Rendszerrel. Mint tudjuk, a Linux képes a régebbi számítógépeknek egy kis doppingot adni a megfelelő disztribúció kiválasztásával. Ezért a Lubuntu 16.04 került kiválasztásra 64 bittel.

    Miért pont 64 bit?

    A gép OEM alaplapja socket 775-ös, viszont a foglalatba behelyezett fizikai két magos processzorokkal már nem indul el a gép. A processzor támogatja a 64 bites utasításkészletet, így ki akartam próbálni, mennyit javít az Operációs Rendszer működésén. A korábbi gépkonfigomat 3 GB DDR2 RAM esetében is 64 bites Windows 7-el használtam, ugyanis sokkal jobb teljesítményt kaptam a játékok terén.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 6 éve 20

  • Celeron Dual Core E1600 - A Spectre és a Meltdown "kinyírta" volna?

    Korábbi posztomban említettem, hogy Dual Core konfigokat fogok tesztelgetni. Úgy adódott, hogy egy proci cserét kellett végre hajtanom a nappalinkban található netezős PC-ben, így egy kis ízelítőt tudok adni a fejleményekről.

    A gépen egy Linux Operációs Rendszer fut (Xubuntu 14.04.5 32bit). 2 évig 2 GB DDR2 800MHz memóriákkal futott zökkenőmentesen. Mivel csak Facebook, YouTube, Jófogás, Időkép és egyéb hasonló feladatokra van használva, így nem is nagyon kellett hozzá nyúlni. Az év elején kernel szintű frissítés jött Linux alá a Spectre és Meltdown sebezhetőségre. Miután települt a javítás, a család tagjai panaszkodtak a sebesség miatt, érezték a lassulást. Mivel én csak ritkán ülök oda, így nem volt viszonyítási alapom. A 2 GB memóriát bővítettem 3-ra. Azt hittem megoldja a problémát, de csalódnom kellett. Elméletileg a betöltési idő volt a sok. Gondoltam egyet, így a tavaly év végén beszerzett Core 2 Duo e8400 processzorral helyettesítettem a Celeron Dual Core-t. Az eredmény meglepett: Egész gyors lett a gép. YouTube 720p lagmentes, ha nem mozgatom az egerek, pici laggal 20-25 FPS kijön 1080p-ben is. Meg kell jegyeznem, hogy integrált videovezérlőjét használja (bővíthető PCIe x16 kártyával is) 80 GB IDE merevlemezzel.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 6 éve 12

  • A Dual Core halott? - Intel i3 8100 (Reggeli elmélkedés)

    Az AMD Ryzen széria eléggé elnyerte a tetszésemet. Ár/Érték arányban igen erős processzorok kerültek a piacra, így elérhető szintre került a 4 magos processzorok. Erre lépett az Intel, és a 8. generációs Intel Coffee Lake i3 processzor 2 mag/4 szál helyett fizikai 4 magot kapott.A teljesítménye megegyezik a 7. generációs i5 7400 processzorral, viszont az ára jóval kedvezőbb, mint az i5 variáns.
    Van egy olyan érzésem, hogy a 2 mag már csak a budget számítógépekbe orientálódnak, így csak a Pentium és Celeron processzorokban lesz megtalálható a 2 mag (Minek is több, ha az ember internetezésre és irodai alkalmazásokra használja manapság a számítógépét, nem? :D ).
    Mit akartam ebből kihozni? Nem kell használt, régi processzort venni ahhoz, hogy az ember egy középkategóriás számítógépet építsen össze.

    Terveim közt szerepel 2 magos számítógépek tesztelése alapszinten, az eredményeimet Blog formájában meg fogom osztani.

    Blogbejegyzés 6 éve 59

  • ADSL Internet az én szememmel

    A mai világban az optikai internetnek köszönhetően olcsón juthatunk széles sávú internethez. De mi van azokkal a településekkel, ahol ADSL, Mikrohullámú és USB-s mobilinternet érhető el?

    11 éve ADSL

    2007-ben köttettük be az internetet, ugyanis a nővérem a középiskolai tanulmányai miatt a házi feladatok nagy részét e-mail-ben kérték. Az akkori sebességünk 1/0,5 Mbit volt (letöltés/feltöltés). 2 éves hűségnyilatkozatnak köszönhetően többször is növelték a sebességünket:

    - 2/0,5 Mbit
    - 15/1Mbit
    - 20/1 Mbit

    Mi a legnagyobb gond ezzel? Igaz, a letöltés számít igazán, viszont egy böngészés is "adok-kapok" kapcsolati viszonyban van. Egy weboldal betöltéshez is szükség van feltöltésre, hiszen én utasítom a böngészőt arra, hogy az adott weboldalt betöltse a képernyőmre. Ha a feltöltési sebesség ilyenkor kicsi és több számítógép/laptop kéri ezt az utasítást, megölheti az egész hálózatot. 300 MB adatot is fél óra alatt töltöttem fel, ilyenkor egyik számítógépen se lehetett használni az internetes kapcsolatot. Azzal magyarázták a szolgáltatónál, hogy: "Telefon vezetéken nem lehet nagy feltöltést biztosítani, ugyanis a hálózat le van terhelve." vagy "Az illegális letöltések és feltöltések miatt nem engedhetjük meg a nagyobb feltöltési sebességet." Ez mind szép és jó. Viszont a mai világban mindent felhőben tárolunk.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 6 éve 26

  • Hibernált NTFS meghajtóról adatmentés Linuxal (Lubuntu 14.04.5)

    Első videós segítségnyújtásom. A mostani Windows Operációs Rendszerek (Windows 8, 8.1 és a 10-es) Hibernációt alkalmaznak a gyorsabb boot idő eléréséért. A hibernált meghajtókat nem lehet másik számítógépben és Linux Operációs Rendszeren csatolni.
    A videóban Lubuntu 14.04.5-ös verzióban mutatom meg, hogy lehet egyszerűen, terminál nélkül megoldani ezt a problémát. Persze, működik minden Live CD-n, amin megtalálható a Disks (Lemezek) program.

    Blogbejegyzés 6 éve 7

  • Windows 10 lecsupaszítás Windows 7 stílusra

    Mostanában gyakran csak olyan újonnan vásárolt laptopok kerülnek hozzám, amire csak Windows 10-et lehet telepíteni UEFI módban. Véleményem szerint a Windows 10 a Modern alkalmazásaival igen rossz irányt vesz az Operációs Rendszerek piacán. Hiába ez a trend, de én még a .exe alkalmazások híve vagyok. A karácsonyi szabadidőmben volt egy kis időm egy friss Windows 10-es telepítést szétkapnom Virtual Box alatt. Azt még meg kell jegyeznem, hogy az első Technical Preview kiadás kimondottan tetszett! A cél az volt, hogy a felület hasonlítson a Windows 7-re, lepucoljam a Modern alkalmazások 90%-át, így csökkentve a Windows adatfigyelését és a lemezhasználatot.

    1. Konfiguráció (VBox alatt is)

    CPU: AMD Phenom II x6 1055T 2,8 GHz 95W TDP
    RAM: RAMMAX 2x4GB DDR3 1600 PC3 12800 CL11
    GPU: Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X 1GB
    Alaplap: Asrock N68C-S UCC
    Táp: FSP Hyper 600W (Nem moduláris)
    Ház: egy régi 12 éves Mercury, de ez nem fontos :D

    A Virtual Box ezeket kapta:
    CPU: 3 mag, PAE/NX támogatás, VT-x/AMD-V
    RAM: 3 GB (3072MB), Memóriavirtualizáció
    GPU: 256MB, 2D és 3D gyorsítás
    HDD: Egy adattárolásra használt SAMSUNG 400GB IDE merevlemezre készült a virtuális lemezkép
    Integrációs szolgáltatások telepítve, egy megosztott mappa a Gazda gép között (1TB).

    2. Eredmény

    - Asztal

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 6 éve 29