tomiii. blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Old Fords never die...

    Ebben a bejegyzésben szeretném összeszedni az elmúlt évek jelentősebb pillanatait, amik összefoglalják az autó nálam töltött éveit és ezáltal ezt tudom linkelni egyben, ha valakinek épp magyarázok vagy akármi. :DDD

    Nem volt egyszerű élete. Pontokba gyűjteném a dátumokat:

    -2010-ben vettem. (természetesen magamnak kellett megvennem, fenntartani, ami egyre nehezebben ment a középiskolás évek alatt, így az állapot csak romlott)
    -2012-ben letettem a veteményes kertbe. (kb ekkor lehetettem azon a szinten, hogy tudtam kereket cserélni)
    -2013-ban egy hétre feléledt, majd újra a kertbe került, lejárt műszaki miatt és teljesen szétszedődött.(ekkor kezdtem el érdeklődni a szerelgetés iránt)
    -2017-ben lett újra műszakija. (most már szinte csak az autók körül forog az életem :D)

    Szóval kezdjük is a képes beszámolót:

    Vásárláskor:

    A baj hamar jött:

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 7 éve 16

  • Year in review 2016 - wastehouse

    Tavalyelőtt egy kis, pár képből álló poszttal emlékeztem meg az évről, idén ez mozgóképen történik. :D

    Bár IT portál, de mi a munka és az egyetem melletti szabadidőnket nem a gép előtt töltöttük, hanem a gépek alatt. Mondjuk a videóból tényleg nem látszik semmi értelmes, amit műveltünk volna, pedig valójában sok minden elkészült, amire nem is gondoltunk volna, hogy sikerül. Aztán, hogy mi is átlássuk mi mindent (nem) csináltunk, a telefonon levő videókat összedobtam egybe, mindenféle csicsa nélkül.

    U.i: Természetesen nincs semmi autókkal kapcsolatos tanulmányunk, mint látható. :D :DDD

    Blogbejegyzés 7 éve 4

  • Wastehouse, avagy a műhely művek

    Érkezett ez a kérdés a mai délelőtt, itt képekben összeszedem, mert a fórumot nem akarom tele spammelni, de annyit meg nem ér, hogy valaki linkekre kattintgasson egy hozzászólásban és teljen az ideje. Itt gyorsan végig lehet futni.

    Válasz:

    Eger és Miskolc között egy kis faluban mindent, aminek nincs értelme. :D

    -És hol szerelünk?

    Mindenhol.

    Benzinkúton.

    Néha a versenypálya mellett.

    Néha kérünk kölcsön műhelyt.


    De, ahol valójában sokat szerelünk:

    Az udvaron, -10 fokban is akár.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 8 éve 22

  • barn find: ford scorpio

    Rögtön egy kis helyreigazítás. Nem pajtában talált autóról van szó, hanem egy udvaron tároltról, de kivételes a 15 ott töltött év nem igazán viselte meg, mintha csak pajtában lett volna. :DDD

    A történet röviden:

    A bácsi reklámszakember, 70 éves már elmúlt, de még aktívan dolgozgat és internetnek is lelkes használója, nagyon képben van a mai autós technológiákkal kapcsolatban is, sokat beszélgettünk vétel előtt.
    '94-ben ment ki 2 hétre németbe dolgozni, de annyira jól ment a munka, hogy 6 év múlva jött haza az alábbi jószággal. Akkor leállította az udvaron és most jött rá, hogy ezt mivel már úgysem fogja lepapírozni, inkább eladja alkatrésznek, míg minden felhasználható.

    Jelenleg a pár éves Suzukijának a lecserélésén gondolkozik valami 30 év körüli autóra, mert hát...na, csak Suzuki, ahogy ő mondta.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 8 éve 7

  • "Lenne egy kis meló" - opel corsa

    A fenti mondattal kezdte az egyik ismerősöm a telefonhívást, melyben tudatta, hogy a kis Corsa bal első tornya felszakadt...

    Már vételkor tudtunk, hogy lesz vele egy kis melónk, de ennyire vészesnek nem hittük, csak miután már az udvaron állt, felszakadt toronnyal.

    Megbontva az autót már nem is tűnt lehetetlennek a feladatot egy nap alatt véghezvinni, ami (a másnapi 1 órás összeszereléstől eltekintve) sikerült is, pedig jöttek a telefonok közben is, ide kéne menni, oda kéne, eminnen jöjjünk vissza, oda ne menjünk....De ez csak a szokásos cécó.

    Akkor nézzük képekben.

    Itt már kézzel, meg picit géppel ritkítva van a már használhatatlan fém, de jött még ki bőven "vas".

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 8 éve 13

  • Drift test day 2015.09.13.

    Elkészült az autó, amit talán driftes körökben a legjobban vártak az emberek egy ideje, így hát egy napra tettük a tesztjeinket, mert mi pedig a Kiss The Wall eseményen indulunk hamarosan. Szóval hétvégén tesztelgettünk egy kicsit. :D

    Magunkról lusták voltunk videót készíteni, de ahogy az előző PRO pilóta szavaival éljek, aki az autóról fejtette ki a véleményét:

    "látványosan nem szar" :DDD

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 18

  • Alul motorizált autó? Mi a fenének?

    Megjegyzések a bejegyzés olvasásához:

    - Erről tudok bőségesen beszélni, mert ezt a típust ismerem a legjobban, de nem ajánlás miatt, ezek java része munkásautó mivolta miatt nem való "átlagos" embernek.
    - Japán autó szeretnék versenyre is, utcainak is, mert imádom őket, de mivel csak hátsókerekes autók jöhetnek nálam szóba, a pénztárcám vékony, különböző igények vannak, ezért ez az egyetlen típus, ami NEKEM megfelel.
    -Főként csak magamnak írom ezt le, hangos gondolkodás. Elhiszem, hogy van akinek az a lényeg, hogy minél újabb legyen az autó, mert üzembiztosabb és nem érdekli a sok kopogós műanyag és a full-fapad, csak újabb legyen. Én inkább veszek régebbi, de magasabbra pozicionált autót és foglalkozok vele néha, mert ez a hobbim.
    -Ezeket a sorokat a bejegyzés megírása után írom és már lehiggadtam, látom, hogy semmi értelme a leírtaknak, mivel előző pontban megválaszoltam mindent, hogy különbözőek vagyunk. Ez a válasz az egész írásomra, de már nem törlöm, de emiatt hozzászólni is felesleges. :DDD

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------

    "Minél kisebb motorú autót szeretnék, a fogyasztás miatt."

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 9 éve 121