Xaels blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Samsung Galaxy S10 vélemény videóban csak erős idegzetűeknek


  Tudom-tudom, még dolgozom a beszédemen de javulok, egyre kevésbé van "lámpalázam".

  Blogbejegyzés 5 napja 12

 • Eszmecsere a Battle Royale jelenségről.

  Sziasztok. A játékpiacot időről-időre meghatározza egy-egy stílus, ilyen volt pár éve az MMO láz, aztán a MOBA majd legújabban a Battle Royale. Vannak akik mindig felülnek az adott hypevonatra, vannak akik viszont tűzzel-vassal ellenállnak és vannak akik általában csendben szemlélik a háttérből, hogy alakulnak a dolgok. Magam részéről a legutóbbi kategóriát képviselem és őszintén szólva nem kapott még el a gépszíj.


  Az eredeti Battle Royale

  Ezek után jogosan kérdezhetitek tőlem, hogy miért írom ezeket a sorokat. Nem ástam magam nagyon mélyen bele a játékok világába. Kicsi PUBG és Fortnite tapasztalataim vannak, a többieket, köztük a legújabb sikervárományos Apex Legends-et, videók és tesztek formájában vettem szemügyre. Biztos nem ismerem az összes ebben a stílusban megjelent alkotást, pláne mert aktívan csak 1 platformon játszom és ott sem igazán erőltetem a PVP alapú játékokat.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 hete 16

 • Anthem VIP- és Open Demo Beszámoló (PS4 Pro)

  Sziasztok. Lecsengett a két hétvégén tartó próbaüzeme a Bioware sokak által várt looter shooterének. Nem mindenre kaptunk választ, ilyen például történetet és a játék hosszát érintő kérdések, de legalább a játékmenetet és a közeget amiben játszódik szemügyre vehettük, még ha nem is teljes pompájában.

  Kezdeném a VIP Demo-val kapcsolatos élményeimmel. Ez a verzió a Bioware elmondása szerint akkor nagyjából egy 6 héttel korábbi verzióból származott és már a próbaverzió megjelenésekor is bőven elavult dolgokat tartalmazott. Ügyesen 2 nappal korábban mindenki számára elérhetővé tették a demot letöltésre minden platformon, a hozzáférést pedig EA/Origin felhasználói fiókhoz kötötték. A digitáls előrendelőknek nem volt különösebb tennivalójuk, míg a fizikai változatra áhítozók kód formájában kapták meg a hozzáférést illetve azok akik jogosultak voltak erre a verzióra meghívhatták 3 barátjukat Friend Pass formájában. Péntek délután 6 órakor elszabadult a pokol, a Bioware és az EA valamit nagyon elszámolhatott mert konkrétan a teljes szerverparkjukat térdre kényszerítette a start. Hozzáteszem, elég nagy marha volt aki ezt az időpontot kitalálta és globálisan el is indította. Órákig ment a próbálkozás és ha beengedett valakit a játék, az sem lehetett önfeledt mert stabilitási gondok tömkelege fogadta. Ezen kívül bugos is volt ez a verzió, nagyon sokakat (köztük engem is) a végtelen töltési hiba kergetett őrületbe.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 hónapja 8

 • Thronebreaker: The Witcher Tales Bemutató

  Üdvözöllek titeket. Őszintén szólva nem vagyok nagy rajongója a Witcher játékszériának és a könyveket sem olvastam még. Ezek után jogosan merülhet fel a kérdés bennetek, hogy akkor mégis miért írom ezeket a sorokat. Játékok terén elég széles skálán mozog az ízlésem és mivel szóba kerültek a kártyajátékok a PS4 topikban ezért engem is elkapott a vágy valami jobbfajta után. Nincs nagy választék a platformon, így a Yu-Gi-Oh mellett nem volt más mint a Witcher 3-ból ismerős Gwent, ami ingyenesen játszható külön játékként is megjelent. Az animéből ismerős játékkal nem volt nehéz dolgom, hisz PC-n a régi 3 részes játékkal orrvérzésig játszottam és ez sem más csak kinézetben. Viszont a Gwent próba után nagyon megtetszett, nagyon szépen kidolgozott és animált lapok. Könnyen elsajátítható rendszer de mégis rengeteg változó. Mivel az egész grindelős és csak online PVP így annyira nem volt kedvem belemélyülni. Nem nagyon erőltetem évek óta a játékos-játékos elleni játékokat. Akkor jött szembe a Thronebreaker ami nem más mint egy komplett sztori köré vont Gwent alapú játék.


  Főcím

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 hónapja 8

 • Strange Brigade Bemutató

  Üdvözöllek titeket. Miután haverral végigmentünk a Rebellion cooperative játékra kihegyezett lövöldéjének kampányán és 3 DLC-jén gondoltam leírom nektek a tapasztalatainkat.


  Egyértelmű logó

  A játék 2018 augusztusának végén jelent meg a 3 főbb platformra. Mi a Playstation verzióval játszottunk PS4 Pro konzolokon, amit a Sony digitális webáruházából szereztünk be Deluxe változatban mert az tartalmaz minden később érkező kiegészítő csomagot. Mikor megvásároltuk a játékot addigra az eddig megjelent 3 DLC-ből 2 elérhető volt.

  A történet nem kiemelkedő, igazából egy elég tág keretet ad a játéknak de mint olyan ebben az esetben nem ezen van a hangsúly. Spoiler nélkül arról van szó, hogy az 1930-as években egy balul elsült ásatás mellékhatásaként Seteki az egyiptomi boszorkány királynő elszabadult és nem csokismuffinnal akarja a világot elárasztani. A mi dolgunk lesz, vagyis a csapatunknak a Strange Brigade-nek, hogy megállítsuk miközben különféle mítológiai teremtményekkel, csapdákkal és fejtörőkkel kerülünk szembe egy szemkápráztatóan szép és kimunkált terepen.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 hónapja 4

 • Könyv újranyomtatása?

  Üdvözlet.

  Volna 1-2 régi, számomra nagyon értékes könyv. Annak idején sem nyomtatták őket igazán tartós, jómínőségű papírra és hát manapság már be is szerezhetetlenek. Az én példányom relatív jó állapotban van, nem szakadt, nem gyűrőtt de a papír elszíneződött már és a borító azért nem tökéletes. Szeretném ezt a művet újranyomtat(at)ni, jó minőségű papírra és adni neki egy tartós kötést is. Valaki kompetens a témában?

  Blogbejegyzés 2 éve 68

 • Shadow Warrior 2 teszt

  Manapság virágkorukat élik a feldolgozások és az újraindítások a játékpiacon is. Az, hogy ezek jól vagy rosszul sülnek el most lényegtelen. Három évvel ezelőtt dobta piacra a lengyel Flying Wild Hog studió a klasszikus Shadow Warrior rebootját. A játék ha nem is lett hatalmas siker minden értelemben, de azért szinte mindenhol pozitív visszajelzés övezte. Nekem is kifejezetten tetszett, a történet is remek volt, a látványvilág is kellemes atmoszférát kölcsönzött neki illetve Lo Wang karaktere igazi badass, nagydumás akit nehéz nem kedvelni ebben a stílusban. Nyugodtan oda lehet állítani Duke és Sam mellé.

  A fejlesztők sokáig titkolták a folytatás megjelenési dátumát és nem sok konkrétumot árultak el a játékról. Viszont előrendelői akcióban nagyon kedvező árat szabtak neki. Gyakorlatilag annak akinek meg volt az első epizód 20% kedvezményt adtak az egyébként sem "magas" Steam árból. Nem volt kérdés egy percig sem, hogy befizessek rá. Idén október 13.-án megjelent a folytatás. Lássuk milyen lett.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 13

 • Brütal Legend (PC)

  Metál, metál, és még több METÁL! A játékot mindenkinek ajánlom, akinek jelent valamit az igazi rock zene.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 3 éve 39

 • Samsung és a tartozékok... Mi a p@csa ez?

  1,5 éve vettem páromnak egy Galaxy Tab S8.4-es tabletet. Az LTE-s verziót tabletes csomaggal. Rendben van, ez nem telefon, se nem zsebrádió ezért a töltőn kívül semmilyen egyéb tartozékot nem rejtett a doboz. A gyári töltő kábele nagyjából 2hónap után szétnyílt. Le van szarva, használtuk másmilyen kábellel, mert emiatt nem volt kedvem boxolni a szervizzel, filléres tétel. Hozzáteszem az a kábel egy olcsó LG telefonhoz adott verzió volt és az több mint 2éves létére tökéletesen bírta a megpróbáltatásokat.

  Nagyjából fél éve vettem magamnak egy Galaxy S6-ot. Tavalyi csúcsmodell, igaz idénre már mérséklődött az ára. A gyári fülhallgató egy borzalom, ezt merik adni egy megjelenéskor 200+ ezerbe kerülő készülék mellé? Az a cég aki uralja a mobilpiacot... A töltőm kábele 1 hónapja elkezdte megadni magát, néha töltötte a telefont, néha nem. Vigyáztam rá, nem feszegettem és nem rángattam. Még csak nem is kotyog a csatlakozóban. A telefon írja, hogy "Fast Charging" azt kikapcsolt kijelzővel is merül, nem túl kellemes felkelés után azt tapasztalni, hogy 30%-on van a telefonod. Ha vittem is magammal a kábelt mindig óvatosan feltekertem, nehogy megtörjön. Most a Huawei Wifis modememhez adott kábelt használom helyette és azzal gond nélkül megy a gyorstöltés is.

  Filléres tétel de akkor is bosszant...

  Blogbejegyzés 3 éve 11

 • Mennyi az annyi? Játékra szánt PC-t, használt alkatrészekből

  Mennyit spórolhatunk ha ügyesen matekozunk? Sorvezető azoknak, akik szinte a nulláról belevágva építenének asztali gépet.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 3 éve 218

 • Pokémon Go (Beta v0.29) észrevételek

  Adott az elmúlt pár nap leginkább felkapott alkalmazása és a körülötte kialakult hype. Vajon tényleg ennyire jó? Próbálok objektíven hozzáállni a játékhoz. Elsőre leszögezném, hogy nagyon élvezem, de ugyanakkor vannak dolgok amik számomra kicsit illuziórombolóan hatnak. A jelenlegi verziót hivatalosan még csak az USA, Japán és Új-Zéland alkalmazás áruházaiból érhető el. Idehaza az egyébként ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlásokkal ellátott játékot külső forrásból beszerezve lehet telepíteni.

  Mi is az a Pokémon: egy kisállat vagy élőlény ami különleges képességekkel bír. Rengeteg fajtája van és mind mind másban járatos. A történet szerint ezek tökéletes szimbiózisban élnek az emberekkel akik amilyen módon csak lehet kihasználják a képességeiket. Küzdelmeket tartanak közöttük vagy éppen a házi munkában segítkeznek. Persze minket sokkal inkább az előbbi fog érdekelni. Minden lénynek meg vannak az erősségei és a gyengeségei is így nem mindegy mit mivel eresztünk össze.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 9

 • Megjelent az Iron Maiden: Legacy Of The Beast játéka

  Még tavasszal jelentették be, hogy a brit Heavy Metal legenda saját mobiljátékot dob piacra. Mai nap folyamán fel is került a Play áruházba a produktum melyet ingyenesen játszhatunk, de ne higyjük, hogy ennyire jófejek mert játékon belüli vásárlásokra számíthatunk amennyiben komolyan megragad minket a játék. Főhősünk Eddie, a zenekar kabalafigurája de nem csak őt kell irányítanunk. A játék körökre osztott RPG. Grafikailag rendben van, zeneileg ugye adott a téma. Az igazat megvalva engem egyelőre nem győzött meg különösebben, de hajrá hátha nektek jobban meghozza a kedvetek.

  Blogbejegyzés 3 éve 0

 • MARS Gaming Hades MKHA0 játékos billentyűzet

  Egy elvárásom volt csak tőle, az, hogy masszív legyen, de még ezt sem sikerült teljesítenie.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 3 éve 36

 • Fehér gamer konfigálom.

  Ma szembefutott velem az egyik oldalon, később itt a PH-n is, az MSI B150M Mortar Arctic alaplapja. Lehet gyerekes, de nagyon megtetszett és elgondolkoztam egy fehér-fekete számítógép összeállításán. Régebben nem foglalkoztam ilyesmivel, de most utána jártam kicsit.

  Ház: NZXT S340 fehér-fekete - ~20k boltban

  Jelenleg is ilyen házam van csak teljesen feketében. Nagyon szeretem és a lényeges dolgoknak van benne bőven hely.
  Táp: NZXT HALE82 v2 550W - ~22k boltban

  Tudom amúgy is takarva van a házban, de ez egy remek árú, full moduláris tápegység ami ajánlott is.
  Alaplap: MSI B150M Mortar Arctic - ~25k körül mozog a sima Mortar, remélhetőleg ez sem lesz drágább.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 15

 • Koss PortaPro: A Retró Mindenes

  Üdvözöllek Olvasó. Tudom, írásom alanyáról többen is írtak már előttem, de én egy másik megközelítésből is megvizsgálom. Aki ismer, tudja rólam, hogy elég elcseszett fejformám van, így nehezen találok magamnak általában megfelelő fejhallgatót, nézzük sikerült-e.

  Nem olyan régen, úgy 2 év kihagyás után, összeraktam egy játékos PC-t és elkezdtem kommunikációs lehetőségek után nézni. Telefonos headsettel, zsebre vágott telefonon keresztül nem az igazi. Próbálgattam "Gamer" fejhallgatókat, de többségében mind nagy és zárt. Ezek általában nem maradnak ott ahol kellene és ráülnek a fülemre, ezért rövidtávon kényelmetlenné válnak. Volt annak idején az AKG GHS1 ami kicsi, Supraaural kialakítású, plüss párnázatú készülék volt és ideális alanynak tűnt az igényeimet figyelembe véve. A bökkenő annyi, hogy szinte sehol nem lehet már felpróbálni vagy beszerezni.


  AKG GHS1 ami végül nem jött össze.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 1

 • DroidPodder: Zen Pinball

  Most egy régi kedvencemet mutatnám be nektek, amit nem mellesleg egy hazai fejlesztőcsapatnak köszönhetünk. Ez lenne a Zen Studios flipper játéka a Zen Pinball. Más platformokon Pinball FX2 néven találkozhattatok vele.

  A játék első verziója még 2011-ben jelent meg Android platformon, azóta rengeteget fejlődött, illetve módosult némiképp, ahogy az asztalok kínálata is folyamatosan bővült. Maga az alapjáték egy asztallal ingyen letölthető, viszont a többiekért fizetni kell. Ez 250.- és 700.- között mozog asztalonként, illetve lehet csomagokat vásárolni ahol ennél kedvezőbbre is kijöhet egy-egy új tartalom ára. Eleinte a saját témájú kiegészítők mellett Star Wars és Marvel alapú csomagok voltak elérhetőek.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 7

 • DroidPodder Akciófigyelő: Castle Of Illusion

  A Disney 3D platformerjét amiben Mickey Egeret tudjuk irányítani most akciósan tudjátok beszerezni a Play Áruházból [link].

  Blogbejegyzés 3 éve 11

 • DroidPodder: Tormentum - Dark Sorrow

  Kevés olyan klasszikus játékstílus van aminek annyira feküdne az érintőképernyő használata mint a Point & Click. Bemutatóm alanya is ilyen játék, eredetileg PC-re jelent meg és csak azt követte a mobilos kiadás, de ennek semmi hatását nem érezzük. A játékért felelős lengyel OhNoo Studio Indie játékokkal foglalkozik és 2013-ban debütáltak.

  A Tormentum - Dark Sorrow látványvilágát annak a H.R. Giger-nek a munkái ihlették, aki annak idején az Alien(magyar címe: A nyolcadik utas a halál) film látványvilágáért Oscar díjat kapott, illetve Zdzisław Beksińskié, aki a program alkotóihoz hasonlóan lengyel származású, szürrealista festő, fotós és szobrász volt.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 0