Yézi blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Olcsó telefon fotós képességei

    Itt volt már az ideje, hogy végre leváltásra kerüljön a szeretett iPhone 5S készülékem, bár ha testesebb akksi lett volna benne talán el sem gondolkodom a cserén. Alap felhasználásra kellett valami olcsó készülék, s habár továbbra sem szimpatizálok a tepsi-telefonokkal, végül egy Redmi 7 mellett döntöttem.
    Próbálgattam kicsit a kamerát, lőttem néhány képet a szabadban, ezek lettek az eredmények:


    Eredeti méret


    Eredeti méret


    Eredeti méret

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 5 éve 3

  • FX vs. Ryzen

    Üdvözlet minden olvasónak!

    A napokban sikerült egy processzorcserét megejtenem a gépemen, s úgy gondoltam talán érdemes lenne összedobnom róla egy kis szösszenetet.

    Bevezető

    Mint ahogy a címből is kiderült, egy FX és egy Ryzen processzorról lesz szó; FX 8350 és Ryzen 5 2600.
    Az FX 8350-t bő 2 hónapja szereztem be, előtte egy i5 2500K duruzsolt a gépben. Különösebb oka nem volt a váltásnak, elvoltam a 2500K-val is, pusztán szerettem volna kipróbálni végre egy FX-et.
    Kellemes csalódásban lehetett részem, a sok negatív vélemény ellenére is teljesen elégedett voltam vele.
    Jó pár hete viszont elég erősen felütötte a fejem a fejlesztés gondolata. 1 évvel ezelőtt is gondolkodtam már rajta, de végül úgy döntöttem, hogy csak felesleges pénzkidobás lenne. Az igazat megvallva most sem érzem úgy, hogy erre mindenképp szükségem van, de végül is egy időtállóbb gép azért már elkél, emellett az újdonság varázsa is egészen csábító.
    Szóval a napokban bele is vágtam az újításba, először a processzor/alaplap/memória cseréje mellett döntöttem. Pár hét aztán jön a többi sallang is, de csak szép sorjában.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 5 éve 5

  • A lánctalpas cölöpverő vége

    Már tavaly nyáron is nagyon tervezgettem a gépújítás, de végül lemondtam róla, mert teljesen feleslegesnek éreztem. Egészen jól elvoltam a több éves hardverekkel is, arra a néhány játékra amivel alkalomadtán játszom bőven megfeleltek. Járt nálam azóta W3530, W3670, i5 2500K és egy FX 8350 is. Utóbbit kb. bő 2 hónapja szereztem be, s az irdatlan mennyiségű kritika ellenére is azt kell mondjam, hogy egyáltalán nem olyan rossz mint amilyennek egyes emberek beállítják.
    Eltelt viszont egy újabb év, megint felötlött bennem a fejlesztés gondolata. Továbbra sem érzem úgy, hogy irdatlan nagy szükségem lenne egy erősebb PC-re, de hosszas gondolkodás után végül csak ráadtam a fejem. Meg kell mondjam, hogy sajnálom rá a pénzt... Mégis, valamilyen szinten azért csábítóak az újdonságok, pláne, hogy elég sok régebbi platformot bejártam már.
    Gondolkodtam Haswell-alapú brand gépeken, illetve szemezgettem régebbi HEDT (s2011) platformmal is, ezeket viszonylag jó áron betudtam volna szerezni, bár végül arra a következtetésre jutottam, hogy ha már pénzt ölök bele akkor az lehetőleg viszonylag tartós befektetés legyen.
    Így jutottam el oda, hogy ma végül lecseréltem a kis FX 8350-t, melynek egy Ryzen 5 2600 vette át a helyét.
    Ezen kívül persze a videokártya, táp és minden egyéb is cserére kerül, de az még várat magára pár hetet.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 5 éve 0