Yézi blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Újratöltve: GTA V, 1 maggal

    Anno már egyszer próbálgattam, hogy mire is lehet elég egyetlen processzor mag, bár akkoriban csak egy i7 860 volt a tesztalany, ami már akkor is jócskán idejétmúltnak számított.

    Az eredmény mondjuk ettől függetlenül is meglepően szolid volt, ezúttal viszont egy jóval erősebb processzorral felvértezve újra nekiestem ennek; jelenlegi alanyunk egy 7800X3D, egyetlen aktív maggal, SMT-vel megtámogatva.

    Sajnos az FPS korlátra még ezzel is szükség volt, pedig egyébként bőven tudna 60FPS-nél többet is, de korlátlan FPS mellett a CPU használat szinte konstans 100% volt, ami nagy frame drop-okat és lassan betöltő textúrákat eredményezett. 60-ra korlátozva viszont meglepően stabilan futott, szinte röccenésmentesen képes volt tartani ezt az értéket - ettől azért bőven rosszabbra számítottam. :))

    Blogbejegyzés 2 hónapja 7

  • RTX VSR: a fícsör, amiről senki sem beszél

    2023 február végén egy új fícsörrel gazdagodtak az RTX 40 és 30-as szériák tulajai, illetve az októberi frissítéssel immáron az RTX 20-as széria is megkapta a támogatást. Ez a fícsör nem más, mint az RTX Video Super Resolution.

    Ennek már közel egy éve, s mégis, szinte senkit sem hallok említést tenni róla, pedig szerintem egy kifejezetten jópofa funkció, ami szinte mindenkinek hasznára lehet, aki online videós tartalmakat fogyaszt. Tehát, mi is az az RTX Video Super Resolution?
    Röviden: real-time video upscaling, avagy valós idejű videó felskálázás, amely minden Chromium alapú böngészőben működik, viszont csak és kizárólag böngészőben..
    Ennek természetesen van némi felára is; többletfogyasztás, bár egy RTX 4080 esetében nálam ez nagyon minimális volt, ~12W-ról kb. ~25-35W köré ugrott a fogyasztás, a legmagasabb minőségű felskálázás mellett.

    NVIDIA Vezérlőpulton belül a Videó -> Videókép beállításainak megadása menüben megtalálható, RTX videójavítások címszó alatt. Itt bepipálhatjuk a Szuperfelbontást, s ez alatt a legördülő fülön állíthatjuk a minőséget, egy 1-től 4-ig terjedő skálán.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 3 hónapja 10