Zaied blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Ajánlott mechanikus encoder egérbe


    ALPS
    20 - 40 gf
    100 000 görgetés
    Elérhető méretek: 7, 9, 11 mm
    Ajánlott beszerzési forrás: Farnell, liqquidg

    Kailh Red
    15 - 30 gf
    300 000 görgetés
    Elérhető méretek: 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 mm
    Ajánlott beszerzési forrás: liqquidg

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 2 hete 0

  • Puretrak Valor

    Megnéztem, hogyan sikerült a patinás egérpadgyártó első egere, a Puretrak Valor.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 6 hónapja 30

  • Ajánlott mechanikus mikrokapcsolók egérbe


    Japán Omron D2F-01F
    75 gf
    1 millió lenyomás (ez nem hazugság , mint a kínai Omronra írtak)
    Ajánlott felhasználási terület: főgomb
    Ajánlott beszerzési forrás: TME
    Régen ez volt a legnépszerűbb cserekapcsoló opció főgomboknál, olcsó, megbízható.
    Hátránya, 0,1mm-el magasabb, mint többi társa a listán, van olyan egér amibe már nem fér be.


    Kailh GM 8.0 Black
    65+/- 10 gf
    80 millió lenyomás
    Ajánlott felhasználási terület: főgomb

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 7 hónapja 24

  • Mi az a kis izé a vezeték nélküli egér dobozában?

    Egyre nagyobb teret hódít a vezeték nélküli technológia az egerek körében is, a minimális input lagnak és az elérhető árnak köszönhetően. Ezeknek a rágcsálóknak a dobozában vagy egy "kis izé", amit első egeres vásárlók nem igen tudnak hová rakni a kibontás után. Ebben szeretnék segíteni, bármilyen bugyután is hangzik.

    Kicsomagolás után a (jó) vezetékmentes akus rágcsáló dobozában a következőket nagy valószínűséggel megtalálod: kábel, USB dongle és az a "kis izé".

    A "kis izé" mindkét végén valamilyen USB aljzattal rendelkezik. Ha ilyennel rendelkezel, akkor az eszközöd képes kábeles üzemmódban is üzemelni. Ez az aprócska kiegészítő arra szolgál, hogy megkönnyítse a vezeték nélküli módból való átváltást vezetékes módba, úgy hogy csak 1 USB aljzatot használjunk számítógépünkről.

    Először is dugjuk be a mellékelt kábelt gépünk tetszőleges USB portjába.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 1 éve 28

  • Vancer Gretxa bemutató

    A pehelykönnyű perifériák piacán egyre több az új gyártó, akik próbálják megvetni a lábukat ezen a terepen, több-kevesebb sikerrel. A bemutató alanya, a külföldi fórumokon igen népszerű egyegeres kínai cég terméke, a Vancer Gretxa, annak is a kék változata.

    Csomagolás

    A csomagolás minőséget sugall, és a dobozon megjelenik a rágcsáló védjegye, a francia kártyás motívum, jelen esetben a kőr/káró páros. A pakk tartalmaz egy adaptert, egy USB dongle-t, egy igen jó minőségű USB Type-C/Type-A parakábelt és egy extra szett teflontalpat. Az összes holmin ott virít a Vancer felirat, de sehol sem tolakodóan.

    Tömeg, talpak, forma

    Formailag egy szimmetrikus, 123 mm hosszú, 63 mm széles és 37 mm magas egérről beszélünk, de a bal kezesek bánatára csak a bal oldalán helyezkednek el gombok, szám szerint kettő darab. A doboz elmondása alapján a jószág 63±5 grammot nyom, a használati útmutatójában 69 gramm van írva, nálam a mérlegen viszont 71 gramm lett mérve, és.ez nem mondható ma már karcsúnak, még a zsinór nélküliek világában sem – gondoljunk csak a Pulsarra Xlite v2-re, ami csak 59 gramm körül van.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 2 éve 6

  • Ducky Feather bemutató

    A Ducky egy 2008-ban alapított, tajvani székhelyű, mechanikus billentyűzetek gyártására specializálódott cég, és klaviatúrái a kellemes minőséget képviselik az egyszerű földi halandók közt. A teszt alanya a vállalat első szimmetrikus, pehelykönnyű egere, a Ducky Feather (Blue Edition).

    Csomagolás

    A csomagolást nem gondolták túl, a doboz stílusa hű a márkához, benne pedig a rágcsáló, egy qucik start guide és egy nagyobb méretű csere teflontalp található.

    Összeszerelési minőség

    Első tapintásra azt mondtam volna, hogy a ház felső részének anyaga PBT, viszont utánanéztem, és ki volt írva mindenhova, hogy ABS. Az oldalsó gombok simább felülettel rendelkeznek, mint a főgombok, de nem fényesek.

    Tömeg, kábel, talpak, forma

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 3 éve 2

  • Logitech G PRO X Superlight bemutató

    Megnézem közelebbről a svájci gyártó első pehelykönnyű egerét, a G PRO X Superlightot.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 3 éve 7

  • Bemutatkozik az ASUS ROG Keris egér

    Megnéztem, hogy mit tud a tajvani óriás új ultrakönnyű, kábel nélkül mindössze 62 grammos, aszimmetrikus rágcsálója.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 3 éve 25

  • A SteelSeries Rival 710 egy jó egér?

    A Milyen egeret válasszak? topik egyik aktív tagjától, Amerigo57-től, kaptam egy igen érdekes egeret, nevezetesen a SteelSeries Rival 710-et. Nem is olyan régen ez volt a SteelSeries csúcsragadozója; lássuk miért is annyira érdekes!

    Formára egy Rival 310-re hasonlít a legjobban, ez lett "továbbfejlesztve". Eltávolítható a kábele, a kioldó mechanika szerintem elég ötletesen van megoldva és jó is. Két darab zsinórt mellékeltek alapból, de nem kell félni, egyik se paracord!
    Az első sokk az egér megmérésekor ért, hiszen madzag nélkül 136 gramm. :Y Őszintén szólva ilyen nehéz téglát még nem rángattam sose egérpadon, így gyakorlatilag nem éreztem hogy kényelmes-e vagy sem.
    A tesztelés is kisebb fájdalmat okozott. Ezen az se segített, hogy a kornak megfelelő gagyi, teflonbevonatos műanyag talpak vannak rajta gyárilag.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 3 éve 14

  • Artisan Ninja FX Shidenkai

    Sok helyen lehet hallani, hogy a japán Artisan gyártja a világ legjobb egérpadjait. Kíváncsiság által vezérelve úgy gondoltam, hogy kipróbálok egyet. Igaz e a legenda. A speed padokat kedvelem inkább, ezért az FX Shidenkai-ra esett a választásom, XSOFT, L-es méret (420x330x3mm), Strawberry & Milk színben.

    A honlapjukról rendeltem. Maga a pad ára 4500 jen, erre jön rá a szállítási költség. Két mód közül lehet választani EMS és DHL. Tapasztalataim szerint az utóbbi mindig jobb és gyorsabb, így most is ezt választottam. Ennek a költsége 3000 jen volt, ami a vámolási eljárás költéségét is tartalmazza. Körülbelül a rendelés leadását követő 7. napon kézhez is vehettem. A 7500 jen átszámolva 19538Ft volt a vásárlás pillanatában.
    Egy kicsi, vékony hullámkarton dobozban érkezett, amin az összes kímélési plecsni szerepelt amit egy szállításra kérni lehet. Ebbe volt az egérpad igazi csomagolása, ami egy szimpla nagyobb borítékra hasonlít.

    A egérpad alján hasonló habszerű anyaga van, mint az új XTRFY GP4-es egérpadokon. A széle varrott, itt meg is jegyezném, az én példányomon ezt nem éppen mondanám szépnek. A hozzám érkezett modell egzotikus különlegessége leginkább a felületében rejlik, ugyanis valamilyen üveg-szövet hibrid. Ettől valóban nagyon gyors lesz, az egyik, hanem a leggyorsabb azok közül amit próbáltam. Viszont használat során nem volt egy kellemes érzés, bőrirritáló hatása van/volt nekem.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 3 éve 21

  • Logitech G7 Laser vitarendezés

    Nemrég egy elég komoly vita alakult ki a Milyen egeret válasszak? fórumon. A vita témája a Lightspeed előtti wireless egér technológia milyensége és a lézeres egerek teljesítménye volt. Mivel nem született konklúzió a kérdésben, úgy döntöttem ideje pontot tenni az ügy végére, mert ez egy visszatérő dolog/kérdéskör.

    A kihívó fél, mint "10 évvel ezelőtti egész jó wireless egér", a Logitech G7 Laser.
    A másik sarokban pedig az amatőr Logitech G305.
    Az összehasonlításban szerepel még a Razer DeatAdder és Logitech G5 Laser, mint vetélytárs. Ezúton is szeretném megköszönni Duracellm... kölcsön G5 egerét.

    A tesztek minden esetben 800cpi 500Hz lettek elvégezve a G7 miatt, OxyPlot MouseTester 1.5.3 program segítségével.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 3 éve 9

  • Az üvegpadok új királya: SkyPAD Glass 2.0

    Rettentően minőséginek érződik és látszódik is, de azért vannak hátrányai és az ára sem alacsony.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 3 éve 21