Zolaash blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

  • Önzőség?

    Tényleg önzőség, hogy szeretek egyedül lenni? Hogy nem akarom, hogy az asszony traktáljon a munkahelyi problémáival, a gyerek meg nyúzzon minden fassággal, amit 2 percenként kitalál?

    "Mert mindig csak te vagy, meg te meg te meg te"

    Blogbejegyzés 5 hónapja 15

  • Valamire még jó lesz

    Erről a posztról jutott eszembe a cím, amivel életem során annyiszor találkoztam.
    Vannak a hoarderek, ők nyilván más tészta, én az átlagembereket nézem: ha a szüleim majd elmennek egyszer, napokig kell ifával elhordani a sok lomot, amit az öregem összegyűjtött és elrakott, hogy majd jó lesz valamire.
    Azon szekrényeink, amiket a nejem "menedzsel" sem különbek, kinyitom az ajtaját, és folyik ki belőlük a cucc. Teljesen mindegy, hogy ruhás, konyha vagy előszobaszekrény.

    Néha összetörik egy-egy bögre, valami beugrik a szemétbe, így tartható fent az egyensúly valamilyen szinten.

    Egyszer hallottam egy ökölszabályt, hogy ha valamit egy évig nem veszel elő, nem használod, akkor arra nincs szükséged. Kevés kivételtől eltekintve igaznak tűnik.

    Nálatok mi a helyzet?

    Blogbejegyzés 3 éve 25

  • SNES

    Vettem egy Super Nintendo-t. Használni még nem tudom, de láttam működés közben. Nincs hozzá kontroller, meg játék sem. A kontrollerek, a hozzá való csavarhúzó és a scart videokábel már úton vannak a világ másik feléről, a Super Everdrive-ra még gyűjtögetni kell. "Megvalósult gyerekkori tech álmom" rovatom ezzel a harmadik részéhez ért. ;)

    Blogbejegyzés 7 éve 4

  • Ozone Ground Level L mousepad unboxing és teszt

    A cím megtévesztő, és nagyképű.

    Unboxing: külső papírdobozban egy hasonló műanyag, benne a pad. Igényes, jól néz ki.

    Teszt röviden: tetszik.

    Bővebben: Az alja gumis, nem csúszkál az asztalon. Ez fontos szempont volt. A felső része szaténhoz hasonló anyag, csúszós, de azért nem siklik le az egér a padról, ha oldalba tüsszenti egy cece. A csuklóm alatt van folyamatosan, tehát nem irritál a széle. Anyagvastagsága 3mm. Én 3400 forintért vettem, ha sokáig kibírja, akkor megérte.

    Videó a képi világért: [link]
    Lőttem egy saját fotót is, hogy mégis mekkora az a 40x32 centi például egy nem kicsi billentyűzethez képest:

    Hivatalos oldal:[link]

    Blogbejegyzés 7 éve 0

  • Intervenció

    Van egy alkesz cimborám. Szeretnék segíteni neki, hogy lejöjjön a szeszről, de nem akar. Rohamtempóban száguld lefelé a leejtőn. Mit tudnék vele csinálni?
    A háziorvosa elküldte laborba. Ott megállapítottak nála, hogy (valószínűleg a GGT érték, bár értelmesen elmondani nem tudta) valami érték 50 lehet, neki pedig 950. Mondta a doki, hogy jöjjön le a szeszről, mert meghal.
    Azt mondta erre, inkább szed valami tövist (Máriatövis?), az majd védi a máját. Ha meg meghal, legfeljebb megy az anyja után.
    Egyébként 6 évig nem dolgozott, csak szeszelt, majd minden nap, kábé fél éve melózik megint, de le akar számolni. Az életét egy garázsban cefrézve tölti, néha haza sem megy se fürdeni, se kulázni, semmi. Az arcát ellepték a ragyák, és teljesen lila. Attól félek, hogy hamarosan mehetek a temetésére, pedig nem szeretnék.

    Olyanok hozzászólásait várom elsősorban, akik vannak/voltak hasonló cipőben haverok/rokonok által, vannak tapasztalataik.
    Köszönöm.

    Blogbejegyzés 7 éve 17

  • Karácsonyi meglepi magamnak

    AMD Phenom II X4 970 Black Edition -> Intel i7-2600

    Doom:

    AMD: Low: 60 fps, Medium: ~20 fps

    Intel: Low, Medium: 60 fps, Ultra:~45 fps

    :C

    Blogbejegyzés 7 éve 26

  • Megpróbáltak lehúzni

    Ma is, de ma nem a megszokott módon. Általában csőlakók kérnek százat-kétszázat, de ma valami régi-újjal találkoztam. Aki nem ismeri a módszert, az itt olvashatja.
    Esetemben szerencsétlen embernek kifogyott a benzinje, nincs nála pénz, és most jön a kórházból, mert meghalt szegény apja.
    Nehezen tudtam kivenni mit mond, illetve nem is értettem pár mondatát, úgy hadart.

    Rendes ember vagyok mert megálltam, -mondta, aztán dicsért még vagy fél percig. Tudtam, hogy nincs nálam lóvé, ezért kinyitottam a brifkóm, mutattam neki. Mondtam, hogy csak Bözsi van nálam. Megkérdezte mi az, és miután tisztáztuk, hogy Erzsébet-utalvány, megpróbált meggyőzni, hogy azért is adnak benzint. :)
    Itt már vigyorogtam mint a vadalma, mondtam neki, hogy menjünk a kútra, veszek neki belőle benyát. Visszautasította, mondván látja, hogy bizalmatlan vagyok, pedig visszaküldte volna nekem készpénzben.

    Elköszöntünk egymástól, és meg hazáig röhögtem. :N

    Blogbejegyzés 8 éve 29

  • Napirenden van a sorkötelezettség visszaállítása

    A cikk

    Kíváncsi vagyok a mai fiatalok véleményére az alábbi kérdéssel a témát illetően...

    Blogbejegyzés 8 éve 159

  • Esetem a jófogással

    Régóta böngésztem a hardverapró hasábjait, mert szerettem volna lecserélni a procimat (Athlon II X3 445) egy négymagos Phenom II-re, mert a 3 mag néha (na jó, sűrűn) kevésnek bizonyult az újabb játékokhoz. Mindenképpen személyes átvételt akartam, mert nemrég átb@szódtam egy vga vásárlás kapcsán, és nem akartam ismét.
    Vagy sokalltam az árát annak amit találtam, vagy az ország másik végén volt a protkó. A jófogáson találtam végül egy Phenom II X4 970-et 20 darab Mátyásért. Elmentem, kipróbáltam, jónak tűnt, megvettem.
    Kaptam hozzá ajándékba egy Cooler Master hűtőt is, aminek nem tudom a nevét. Képek alább:

    Blogbejegyzés 8 éve 16

  • Nepperélet

    A vérükben van a hazudozás. Biztos nem mindnek, de én csak ezt az oldalt tapasztaltam. Pár hete lecseréltem a régi szekeremet egy Rezsó 307SW-re. 1.4 Hdi motoros. Olvastam nemrég a Totalcar-on, hogy a magyar vevő igényli, hogy átverjék. Én kösz, de kösz, nem.
    Megkérdeztem, hogy a kettős tömegű lendkerék illetve a részecskeszűrő ki lett-e cserélve benne, mire azt a választ kaptam (némi [zavarodott] gondolkodást követően), hogy igen, ki vannak cserélve.
    Gyárilag nincs is benne, egyik sem.

    Az órában ~176 ezer kilométer van. Az autó 2003-as évjáratú. 2006-ban lett cserélve benne vezérlés (megtaláltam a motortérben a matricát), 101 ezer kilométernél. Ezt követően 9 év alatt került bele a maradék 75 ezer?

    A forgalmiban egy olasz név volt, mint előző tulajdonos. Megtudtam, hogy a kocsi végig magyar rendszámos volt, csak egy olasz orvosé volt, akinek persze a neje használta, és most visszaköltöztek olaszba, ezért hagyták itt a kocsit. A fedélzeti computer olaszul brekegett, mikor megvettem. A kocsi csomagtérajtaján egy olasz autószerelő (autómentő? mittoménmi) plecsnije van. A rendszám M-mel kezdődik.

    Folytatás...

    Blogbejegyzés 8 éve 44

  • Tesszelláció

    Végre megérkezett az én életembe is a tesszelláció. Sok éve vártam már, de csak most ért ide. A Unigine Heaven demóban ég és föld a különbség. Viszlát DirectX10.1, isten hozott DirectX12! Jöhet a Doom 4! ;]

    Blogbejegyzés 8 éve 7

  • Sci-Fi

    Jelentek meg 2014-ben normális filmek a fenti kategóriában? Ha tudsz valami normálisat ajánlani, akkor ne tartsd magadban!

    Blogbejegyzés 9 éve 15

  • Hirdetés

    Átverés-e?

    Múlt héten jelentkeztem a megadott e-mail címen, telefonszám természetesen nincs. Meg akartam venni a motyót, személyes átvétellel. Kétszer írtam a csókának, mire válaszolt. Kértem telefonszámot, azt írta(!), majd küldi.
    Aztán törlődött a hirdetés, és tegnap felkerült ugyanúgy. Van a DC-hez 2 slukker, ami nincs a képeken, meg talán VMU is, de az "nemtomholvan" állapotú. Továbbá gyanúsan olcsó.
    Szerintetek?

    Blogbejegyzés 9 éve 7

  • Csődör vagyok!

    Az összes orosz nő hozzám akar feleségül jönni. :DDD

    Blogbejegyzés 9 éve 15

  • Segítség az autósoknak – térképek a megyei matricákhoz

    Jelentősen csökkennek az autósok úthasználati költségei 2015-től a megyei matricák bevezetésével. A matricák megyei területi érvényességéről szolgálnak hasznos információkkal a 2014. december 30-án közzétett térképek.

    Mivel ha többet fizetsz, az tulajdonképpen jó neked. Érted van. Vágod?
    Januárban teszünk a nejemmel egy pár napos kiruccanást a Balcsira. Fizetnem kellene a kaposvári elkerülőre való felhajtásért. Ha átmegyek Kaposváron, az díjtalan. Kaposvár, jövünk!

    Még egy ilyen ország nincs... :U

    Blogbejegyzés 9 éve 74