Zsébernardo blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Retró Konzol Játékok 2019. Game Over

  Retró konzol játékélményeket és a SEGA konzol elemzéseket a blogbejegyzésekben megírtam.
  Viszont sok minden történhet még időközben és felmerülhetnek kérdések, amit most itt kibeszélhetünk.
  Remake és remastered retró játék megjelenések, a retró konzolok és kiegészitők, a retró konzolokra a Multicart kazetták folyamatosan érkezni fognak. A retró konzol gyüjteményeket lehet bővitgetni tovább. :)
  SEGA Genesis/Mega Drive Mini idén érkezik, de szinte biztosra vehető majd a Nintendo N64 Classic Mini.
  Szerintem sokszor elhangzott már az a kérdés, meddig tarthat még a Retró konzol hangulat megidézése.
  A választ inkább magunkban kell keresni, hogy a retró játékok a belső énünkre milyen hatást gyakorolnak.
  Linkek
  Konzol és játékvezérlő azonositó adatbázis [link].
  Játéknapló extra [link] Nintendo és a Japán retró konzol világába kapunk bepillantást. :)

  Blogbejegyzés 4 napja 8

 • Retró konzol játékok 2019. V. rész

  Retró konzol játékok 2019. V. rész
  Retró konzol ajánló és játékbemutató maradt a végére. A jelenleg elérhető konzolokat szemrevételeztem. Játékbemutatók megtekintése egyik korosztálynak sem ajánlott, mert erős játékfüggőséget okozhat. :D
  Retró konzol
  Atari 2600
  Handheld 8bit kézi konzolok
  retro-bit Retro FC
  Nintendo Game Boy kinézet miatt választottam, de itt inkább a 8bit és a Nintendo NES játék kinálat van.
  Mindig akad néhány szórakoztató játék, amivel jó ideig elfoglalhatja magát a retró játékos. :)

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 hete 0

 • Retró konzol játékok 2019. IV. rész

  Retró konzol játékok 2019. IV. rész
  Hyperkin MegaRetron HD és az Analogue Mega SG konzolok, a retró konzol játék emulátorok elemzése és tesztelése következik. MegaRetron HD és az emulátorok a rendelkezésemre állnak. Viszonyitási alapnak az eredeti SEGA Mega Drive konzol képminőségét tekintem. Előzmények SEGA Mega Drive II
  Analogue Mega SG
  Analogue Mega SG konzol bekapcsolása után a konzol szoftverének kell egy pár másodperc a betöltéshez. Analogue logo forog a képernyőn közben, majd rövidesen megjelenik a kezdőképernyő. Ultracore játék.
  SEGA kazetta itt nem inditható el direktben, hanem betöltödik a konzolba és csak utána játszható.
  Hyperkin Retron 5 konzol esetében az Auto-start cartridge on insertion beállitás lehetőséget ad a kazetták hagyományos lejátszásához. Quick Play... :)

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 hete 0

 • Retró konzol játékok 2019. III. rész

  Retró konzol játékok 2019. III. rész
  SEGA Mega Drive, Hyperkin MegaRetron HD és az Analogue Mega SG konzolok elemzése következik. SEGA Mega Drive konzolon régen sokat játszottam, de azért frissitettem a játékos ismereteimet.
  Mega Drive 2 Japan
  SEGA Mega Drive
  Az eredeti SEGA Mega Drive II konzolon nemrégiben még egy ismerősnél játszottam.
  SONY Trinitron TV-re a SEGA kompozit (sárga RCA) videó kábelt használtak, mert a SEGA-hoz alapfelszereltségben mellékelt RF kábel minősége negativan befolyásolta a megjelenitett képet (zajos volt a kép és a hang). Kompozit videó jel amúgy is erősebb, mint az alapértelmezett RF videókimenet képe. Szerintem a hagyományos TV-re a kompozit videó kábel a legtőbb játékosnak megfelelő megoldást jelent. SCART átjátszókábel jó képminőségre és sztereó audió hangzásra képes, a komponens videó jelátvitelre képes SCART (RGB) átjátszókábel a SEGA Mega Drive konzolon elérhető legjobb megoldást jelenti, de előzetesen a SEGA Mega Drive konzol tipusához illeszkedő kábelt kell választani.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 hete 0

 • Retró konzol játékok 2019. II. rész

  Retró konzol játékok 2019. II. rész

  SEGA Mega Drive konzol bevezető következik most, de megint egy picit a retró konzol gyüjteményen
  és a saját nézőponton keresztűl. Kezdem akkor az elején, valamikor a 90' évek elején...
  Ezekben az időkben a kvarcjátékok már réges-régen szétkoptak a kezeimben, a sárga kazettás konzol a szekrény mélyére került. 90' évek a magnókazettás zenehallgatás és a party helyek péntek esti látogatása, a VHS videókölcsönzés és a videójáték korszaka volt. Mivel a felnőtté cseperedés nálam egy VHS LP felvételen át zajlott, ezért 1-2 éven át a játék üzleteket és a Játékterem Flipper és Arcade gépeit látogattam. SEGA Mega Drive konzolokat és a játék kazettákat ezekben az időkben szintén ki lehetett kölcsönözni a nyugodtabb hétvégekre. SEGA Mega Drive konzolon időrendben a Disney Aladdin, Sonic The Hedgehog, Mortal Kombat 3 kazettákat játszottam. Még sok minden más SEGA játékot, de minden jó egyszer csak véget ért... A retró játékos Gamer üzleteket megszüntették, ezért a SEGA hosszú évekre kimaradt. Playstation 1 konzol viszont jőtt, látott és meggyözött... A retró konzol játék akkor nem érdekelt, csak a Need for Speed részek, a Crash Bandicoot és a MediEvil. 2001-ig tartott a Playstation 1 konzol játékom.
  PC Gaming gépre költöztem át, mert a PC játékok (Far Cry és a DooM 3), a multimédia fogyasztás

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 hete 0

 • Retró konzol játékok 2019. I. rész

  Retró konzol játékok 2019. I. rész

  Retró konzol gyüjteményemnek a jelenlegi SEGA bővitése közben kitekintést végeztem a retró konzol játékok helyzetére. Az eredeti konzol játékon kivűl a repró és az emulátoros retró játékélmény elemzésre is kitérek. Minden retró konzol játék rajongónak az átélt játékélmények hatására megvan a saját kialakult elképzelése a retró játék gyüjteményéhez, ezért sokminden idetartozhat a retró játékhoz. Playstation 1-2 konzol és a 8 bit, 16bit, 64bit kazettás konzol egyaránt jelenheti a retró játékot, amig másoknak csak az emulátorok jutnak. Kezdetekben a Nintendo vonalra fókuszáltam, majd a régi élmények hatására a SEGA konzolra és játékokra is szert tettem. A gyüjteményem az eredeti konzolokra és a repró játék kellékekre is támaszkodik (beleértve az emulátorokat), mert a retró játékok elérhetősége igen változatosan alakult.
  Régen minden jobb volt... Vagy nem és most jó a retró konzol játék, vagy nem.... A kérdésre ha nem is tudok egyértelmű válaszokat, de gondolatébresztőnek talán megteszi.

  NINTENDO és a Sárga Kazetták

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 hete 0

 • Music FM Rádió...

  Music FM rádió adása is megszünt a mai naptól. :((( 2019.02.07. éjfélig volt hallgatható, mert további 5 évre nem hosszabbitották meg a 89,5 MHz-es frekvenciát. Előzmények itt [link]

  Blogbejegyzés 3 hónapja 0

 • Fehérvár Rádió - Múlt időben...

  Székesfehérvár legnagyobb hallgatóságú és kedvelt rádiócsatornája a Fehérvár Rádió a mai naptól már nem elérhető a 94.5 MHz-en. Rádió 1 adása megy mostantól ezen a frekvencián. Évekkel ezelőtt a Rádió 1 még a 101.8 Mhz-en adta a műsorát, majd hosszú időre elhallgatott Fehérváron. Ezt a Rádió 1-et eddig egyszer már sikerült betolni egy másik kedveltebb rádiócsatorna, a Kék Duna Rádió (103.8 Mhz) helyére. Kék Duna Rádió földfelszini súgárzása azóta teljesen megszünt, de az online elérhetősége megmaradt. Viszont útközben és a munkahelyen igy elég nehéz hallgatni. Music FM és a Fehérvár Rádió a leghallgatottabbak voltak itt Fehérváron. Már egy ideje ment a Rádió 1 reklámozása a Fehérvár Rádióban, de az igéretek szerint a FEHERVAR elnevezés és a műsorkinálat változatlan marad... Ez viszont most színtiszta RADIO 1. Eddig még nyomokban sem emlékeztet a Fehérvár Rádió-ra, mert a név változtatás mellé a megszokott "Királyok városa" és más promó bejátszások is lecserélődtek. Műsorvezetők...? A zenék kinálata szintén elvesztette a megszokott szinvonalát. Szóval az igéretekkel ellentétben a műsor és a csatorna teljesen megváltozott és nem a rádióhallgatók igényei szerint.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 10 hónapja 31