2016 CTO MacBook Pro 15” tapasztalatok

Hardveresen erősebb, szebb, jobb a kijelző, van Touchbar is, viszont nincs MagSafe, SD, USB3 mint a 2015-ösben. – írta: TBMC, 7 éve

Bevezető, külső

(Azok számára, akik az előzőt nem olvasták volna: LINK)
Nos, akkor vágjunk is bele!

A gépem minden nap nálam van, utazgatok, irodázok. Még hétvégén is, kb. 24/7 nálam van, igen sokat dolgozom, ez van – én nem hobbiból vásárolok Apple eszközöket, hanem a munkám megkönnyítése érdekében. (Az Apple-t illető fikázó PC-s, Windows-os kollégák kommentjeit most mellőzném, ha lehet – ezúton is köszönöm.) A súlya nekem nagyon bejön, pont ideális, ennél könnyebb nem kell, tökéletes, imádom. Remélem, nem fogják tovább vékonyítani a gépet, kijelzőt, így még pont jó, kényelmes.

A gép még mindig gyönyörű, minden nap megcsodálom, mikor előveszem a tokból. Ööö tok, incase plüss tokot használok a mindennapokban (ami belül bélelt-szőrmés, így óvja a gépet mindenféle karctól), illetve egy hátizsákot, amiben hordozom. Számomra ez a tökéletes kombó. Hisz óvom a gépet mindenféle karctól, és mégsem kell külön laptoptáskát cipelnem, nagy veszélynek kitéve ezzel a gépet –vagy magamat, nem is tudom. Eltulajdonítás szempontjából...

A hangzás, avagy az új nagyteljesítményű hangszórók. Fenomenális. Pont. Tökéletes lett, az iMac-em hangzását imádom, na, ez pont ugyanolyan, sőt, jobb lett. Nekem nagyon bejön, gyönyörűen szól, kiegyensúlyozottan.

A kijelző gyönyörű, még szebb, élesebb, fényesebb, színesebb. Így tudnám jellemezni – szemre. Maradt a 2880x1800 felbontás, iszonyú részletességnek örvend, jó ránézni bármely képre a MacBook kijelzőjén. Azért az az 500 nit eléggé szembetűnő, ha felhúzzuk a fényerő csúszkát, bár ellenfényben kiváló – és kell is. A kisebb káva nekem szintén elnyerte tetszésem, sokkal szolidabb, elegánsabb hatást kelt bármikor, ha ránézel. Immáron nem látok bevilágítást, és glow sincs a képernyő szélein – VÉGRE. Bővebb technikai jellemzőim nincsenek, mert nem teszteltem a kijelzőt, sőt műszerem sincs hozzá ily téren. Rajzolok rajta, de színhelyességgel/-get nem ezen a beépített kijelzőn fogok foglalkozni/tesztelni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények