A118C diszkrét Full HD autós kamera

Átlagos nappali és éjszakai képminősége miatt méretben és árban a konkurencia csak Mini 0805 lehet. – írta: TaaT, 9 éve

Használat és video felvételek

Elhelyezés

Ahogy a korábbi tesztben is írtam, itt is a belső visszapillantó tükör környékére érdemes elhelyezni, ügyelve a tükröződésre, amire sajnos eléggé érzékeny ez a kamera. Így én közvetlenül a tükör alá raktam.

Itt is melléraktam a G1W-t és a G90C a méretek és rögzítések szemléltetésére.

A mini USB csatlakozó a kamera hátulján úgy van elhelyezve, hogy a bedugott kábel kicsit feszítheti az aljzatot. Érdemes beszerezni egy 90 fokos mini USB-B toldót.

Természetesen ez a kamera is képes a loop recordingra azaz a végtelenített felvételre, be lehet állítani 1, 3, és 5 perces szegmenseket, ha betelik a kártya, a legrégebbi fájlt felülírja. A fájlok között kevesebb mint 1 másodpercnyi átfedés van, tehát az első fájl végéből egy kevés szerepelni fog a következő fájl elején.

Hang

Az eddig nálam járt kamerák közül ez rögzítette a legjobb minőségben a hangot. Van mély, van magas, a menetzaj sem zavar be neki nagyon. Álló helyzetben lehúzott ablaknál hallani lehet az utca zaját, nagyon jó.

Rögzítés/tartó

Atombiztos, egy műanyag lapot kell kétoldalas ragasztóval a szélvédőre ragasztani. Ebbe pattintjuk bele a kamerát. Hátránya hogy nagyon macerás áthelyezni, ha rossz helyre raktuk. Arra is ügyelni kell, hogy a szélvédőre ragasztott műanyag lapról felfele tolva tudjuk levenni a kamerát, tehát hagyjunk mögötte pár centiméter helyett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Viofo A119S autós kamera

    Sokszor eszembe jutott, hogy nekem is jó lenne egy autós kamera, de nem igazán éreztem a szükségét...

Előzmények

  • Dome G90C 1296p autós kamera

    A Dome G90C jól teljesít nappal, kicsit gyengébben éjszaka, van benne GPS, így a felhasználók igényeinek 90%-át kielégítheti.