A4-Tech X710BH: gamer egér kezdőknek?

Meghalt a 6 éves Logitech egerem, kellett egy olcsó utánpótlás. – írta: raziel01, 13 éve

Funkciók, értékelés

Az egéren 7 gomb van a görgővel együtt. Bal-jobb egér gombra nem térnék ki, ez alap. Felül található a görgő mellett bal oldalt egy hosszú piros gomb, ez "2X tűzgomb" néven fut. Ezt megnyomva olyan mintha a bal egérgombot kétszer nyomtuk volna le.

A görgő alatt található a DPI választó gomb. 5 féle választási lehetőségünk van és a választásunkat az egér 3 különböző színű LED-el jelzi.

400 DPI - nem ég a LED
800 DPI - zöld LED
1200 DPI - sárga LED
1600 DPI - piros LED
2000 DPI - piros-sárga felváltva villog

Az egér bal oldalán van még két gomb. A távolabbi alap esetben a visszalépést jelenti például Firefoxban vagy a Windows Intézőben, a közelebbi pedig az ellentéte.

Essen pár szó az antivibrációs technológiáról. Azt jelenti, hogy van egy kis gomb az egér alján és csak akkor hajlandó megmozdulni az egér a képernyőn ha ez be van nyomva, azaz az egér az asztalon van. Tehát ha felemeljük és még ha közel is van az asztalhoz akkor sem fog megmozdulni. Ez a szoftver segítségével könnyen kikapcsolható ha valakit nagyon zavar.

Az egérben van beépített memória is, 64 KB a mérete. Arra jó, hogy eltárolhatjuk benne a profilokat és ha egy másik gépen játszunk akkor az egérben benne van minden beállításunk, nem kell azon a gépen is külön driver. Én most hasznát vettem, mert olyat is lehet, hogy ha valaki nem használja ki mind az 5 DPI lehetőséget akkor azt lehet csökkenteni. Nekem most úgy van beállítva, hogy alapból 800 DPI és a LED nem világít, ez jó simán netezni, a másik pedig 1200 DPI és játékhoz jó. Így most csak e kettő közt vált az egér és nem kell végigzongorázni mindig az 5 DPI beállítást.
A memóriába scripteket is lehet feltölteni ami CS-ben és COD-ban igazán hasznos tud lenni.
Beállítások rátöltése az egérre 5 mp-et vesz igénybe, addig meg sem mozdul.

Maga az egér könnyű, az USB kábel elég vékony, 1,7 méter hosszú. A végén törésgátló van.

Tapasztalatok, értékelés

Pár óra játék után rájöttem, hogy nem jó 2000 DPI-n játszani. 1200-on lett a legmegfelelőbb a számomra. Nem szoktam rángatni az egeret, csuklóból játszok tehát max 2-2 cm-re mozdítom el az egeret a középponttól. Teljesen pontos volt az egér játék közben.

Csúszásmentes bevonatú az egér felülről, kissé érdes tapintása van. Bal oldalon pedig gumi borítást kapott. Teljesen kézbe simuló az egész. Nagy kezem van és nem volt semmi problémám vele.

Bátran ajánlom azoknak akiknek nincs pénzük nagyon drága egerekre és használtan sem akarnak venni. A 3400 Ft körüli árat véleményem szerint megéri. Átlag játékosoknak, akiknek nincsenek különleges igényei illetve nem 20 órát játszanak COD-ban, azoknak teljesen megfelelő lehet. Ez a gamer kategória belépő szintje, ennél olcsóbban nem érdemes egeret venni.

Egyetlen negatívumot tudnék felhozni, illetve annyira nem is negatívum de érdemes megemlíteni, hogy egy fekete egérpad erősen ajánlott, mert fényes egérpadon illetve fa asztalon teljesen használhatatlan. Ilyen szempontból jobb a lézeres egér. Egyébként a profik játékra optikai egeret ajánlanak.

Végszó:

Vegyétek, megéri, külföldi fórumokon, youtube-on is dicsérik. Jó egér ez.

A legfontosabb, hogy a kockák állításával ellentétben nem minden 10 ezer Ft alatti egér használhatatlan kacat.

Tőlem kap egy AJÁNLOTT plecsnit. Ha pontozni kéne akkor 9/10.

Végül egy videó az egérről

Azóta történt