A bakuczi címerezőtábor története

Sok éven át, minden nyáron a tengeriparton, de sajnos manapság már nem üzemelhet az ÁNTSZ és a diákok miatt sem. – írta: Victoryus, 10 éve

Bevezető

:::::::::: Találkozó várható időpontja: 2014.08.15. vagy 2014.08.16. Békéscsaba ::::::::

Most egy kis nosztalgia következik. Az én korosztályom és az idősebbek biztos tudják, hogy mi az a címerezés.
9 éven át minden nyáron eltöltöttem vele néhány hetet. A többi diákmunkához képest elég jól fizetett anno. Persze a jó fizetéshez jó munka is kellett. Ha ráérzett valaki a címerezés lényegére, akkor nem mondanám kimerítő munkának. Ideális fogyókúrának is, mivel elég sok kilométert legyalogol az ember. szóval ég a zsír. Utócímerezés esetén akár a napi 20 km is megvolt, ellenőrként pedig ennél is több.

Sajnos a címerezőtábor megszűnt, manapság már nem üzemelhet, illetve a mai diákok képtelenek betartani néhány alapvető szabályt. Lehetett bulizni régen is, de aki tökös legény éjjel, az másnap is az volt, ha esett, ha fújt. Ez csak akarat és önfegyelem kérdése. Az utolsó években nagyon sokat romlott a diákok mentalitása!

Én dolgoztam ellenőrként is, és előfordult, hogy csak a sor első-utolsó 20 méterét csinálták meg, vagy bealudtak valahol a tábla végében. Ilyenkor figyelmeztetés, majd legközelebbi alkalomkor viszlát. Puhányok.

Sajnos a tábor felszereltsége nem felelt meg az uniós előírásoknak/ÁNTSZ-nek. Ők nem szerették a pottyantós megoldást, márpedig csak az volt. Nincs is vele semmi baj, ha normálisan tisztán van tartva. A másik oka, hogy kicsit túlszabályozták a tanulók munkavállalását, szerintem. Korábban nem volt abból semmi gond, ha véletlenül becsúszott egy-két túlóra, mert másik nap meg lehet, hogy ugyanannyival rövidebb ideig voltunk kint, főleg, ha jött egy kiadós zápor.

Azt is bevezették, hogy hétvégén nem lehet dolgoztatni a diákokat, pedig a kukoricát pont nem érdekli, hogy milyen nap van. Nekünk sem okozott semmilyen problémát, hogy hétvégén is dolgoztunk anno. Azért általában volt heti egy szabadnap elosztva, hogy legyen mindig munkára fogható csapat is.

Az utóbbi években minden hülyeség miatt képesek voltak egyesek perrel fenyegetőzni, minimális munkaidő túllépés pl... Jellemzően olyanok, akik ugyanakkor átlagon alul teljesítettek. Az ilyeneket minimum kapálni kellett volna beosztani büntetésből.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények