A középkategória csúcsa Vol.2 - Z580

A Lenovo legújabb játékos laptopja, melyhez elérhető áron juthatunk hozzá már hazánkban is! – írta: Dr.Byte, 12 éve

Belső

Processzor

Egy Core i3 2350M-ről van szó, mely közel 2,3 GHz-en számolgat. A kétmagos processzor Sandy Bridge architektúrás, mely 32 nm-es gyártástechnológiával készül és támogatja a Hyper-Threading technológiát is. Ez annyit jelent, hogy a 2 fizikai magot 4 logikai magnak mutatja az OS-felé, így "olyan mintha 4 magos procink lenne".
Persze ez azért nem jelenti azt, hogy valóban olyan mintha egy "ténylegesen" 4 magos processzorunk lenne.

Lássunk is egy kis összehasonlítást:

Videókártya

Gépünkben, egy integrált Intel HD 3000-es és egy GeForce 630-as megjelenítő áll rendelkezésünkre. Sajnos a két kártya csupán külön-külön képes "izza(d)ni", de még így is kiugró teljesítményre képesek. A HD 3000-est értelemszerűen az akkumulátorról történő üzemeltetés során használjuk ki leginkább, megnövelve ezzel az akku időtartamát.
Ezzel szemben a GeForce 630M, 2GB memóriájával egy igazi nagyágyú a maga kategóriájában. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy személy szerint nagyon örülök, hogy a Z580-asban GeForce dolgozik. Ugyanis elődjével, a Z575-össel voltak némi driver problémák (és vannak is mái napig) ami jelen esetben nem áll fenn. Igaz, hogy erről is olvashattok Z575-ös teszt fórumában, mégis megosztanám veletek, hogy hogyan sikerült megoldni az "AMD Radeon HD 6720G2"-es driver problémákat. Leszedtem a legújabb drivert, és a "Catalyst Control Center" kivételével mindent felraktam. Ezek után nem történt fennakadás, és a dual graphic is működött. Az, hogy ennek mi értelme, ne kérdezze meg senki...

Térjünk is vissza a lényeghez és folytassuk az összehasonlításokkal:

Játék

Nem mondanám, hogy valami nagy játékos vagyok, de azért amikor High beállítások mellett toltam a Crysis 2-t, mindenfajta akadozás vagy szaggatás nélkül, akkor bizony új vert a szívem mint az első randin. :) Nem volt ez másként a Max Payne 3-al sem, mivel szintén hibátlanul futott a masinán.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények