Dvarw 16 - törpe e-cigi tank

Manapság minden egyre nagyobb az e-cigi világában, de most kaptunk egy egészen aprócska eszközt. – írta: Geri Bátyó, 5 éve

Bevezető


A főszereplő.

Megkaptam tesztelésre az új Dvarw 16-ot. Gondoltam, összehasonlítom a hasonlóan kis méretű tankokkal, hogy kiderüljön, mit sikerült alkotni. Talán nem kell mondanom – de azért megteszem –, hogy a Dvarwok magyar fejlesztésű és gyártású tankok. A másik két tesztalany (amiket már régóta használok) a Taifun GS és a Kayfun V3 mini. Mindkettő kifejezetten jó íz visszaadású eszköz. A Dvarw nyilvánvalóan eredeti. A V3 mini egy jó minőségű klón. Az első képen látható GS egy jó minőségű klón, de mivel abban kávés aroma volt, nem erőltettem, és egy másik (korábban nem használt) klónt üzemeltem be (a többi képen az látható), ami hibásnak bizonyult, és így a teszteket végül egy eredeti GS-sel végeztem, amiből kiborogattam a kedvenc mentolos málnámat.

Az első körös összehasonlítást három egyforma modon végeztem (VTC/Vtwo mini), egyforma ízzel, ami a Big Mouth Malaysian Tea lett, mivel az egy kellően összetett aroma és a V3 miniben már eleve ez volt (de azt is újratekertem). Eredetileg nem is akartam ennél többet, de rájöttem, hogy ez így kevés, ezért 2 másik elektronikával is megnéztem és még 3 ízzel. Természetesen az ízek között vattát cseréltem.


A tesztalanyok: Kayfun V3 mini, Dvarw 16, Taifun GS.

A Dvarw 16 nyilvánvalóan 16 mm-es és mellé 2 ml kapacitású. A Taifun GS 15/17 mm és 2.7 ml, míg a Kaifun V3 mini 19 mm és a gyári üvegpalásttal 2 ml, de a képen látható bővített fémpalásttal 4.5 ml (Elméletileg. Szerintem kevesebb.).

A Dvarwhoz 5 különböző AFC-t (levegőszűkítő) adnak: 0.8, 2×0.8, 3×0.8 (ez van benne gyárilag), 2×1 és 2×1.2 mm. A levegő mennyisége ebben a sorrendben növekszik. Menet közben kicseréltem az AFC-t a legnagyobbra.


A szokásos Dvarw doboz és a kiegészítők.

A GS-ben egy hivatalosan nem belevaló 1.5 mm-es levegőcső van. Ezt eredetileg a GT-be ajánlották, de csereszabatos és így jobban tetszik nekem. Amúgy 1 és 1.2 mm-es még a lehetőség.
A V3 mini levegője egy csavarral állítható és most kb. 1.7 mm-nek megfelelő a beállítás.

A tekerés mindhárom tanknál azonos: 2-es mag, 0.25-ös SS316L huzalból 8 menet és Cotton Bacon vatta. Persze az jól látszik, hogy teljesen másképp kell őket vattázni. A Dvarwnál nagyon kevés vattát használtam szétborzolva, mert kissé szűknek tűnik a léellátás (ez jó döntésnek bizonyult). A GS, felépítéséből adódóan sok vattát kíván, a V3 mini pedig viszonylag egyszerű ebből a szempontból, mert ha több a vatta, jobban ki kell nyitni a levesellátást, ha kevés a vatta, akkor pedig el kell zárni.


Megtekerve, bevattázva.

Ami kissé meglepő volt, hogy nem a Dvarwnak a legkisebb a kazántere, hanem a V3 mininek, a legnagyobb pedig a GS (igaz, nem sokkal nagyobb, mint a Dvarw).

Az ellenállásokban van egy kis szórás, de ez betudható a tank saját ellenállásának (mert ugyebár az sem egyforma). Nagy különbség azért nincs. Mindhárom tankot 10 W-on szándékoztam használni (a kép ne tévesszen meg senkit), de az hamar kiderült, hogy a Dvarwnak az bizony sok, így 8.5 W-on kóstolgattam.


Felkészültünk az első körre.

Töltés szempontjából a Dvarw és a GS alultöltős, a V3 mini viszont felültöltős. Mondhatnánk, hogy utóbbi kényelmesebb, de el kell zárni a léellátást, utána letekerni a kupakot, majd ugyanez fordítva. Ez sem egyszerűbb, mint leszedni a tankot, szétcsavarni és ugyanez fordítva.

Mindent összevetve felépítés, levegőzés, tekerés, vattázás szempontjából nincs nagy különbség. Talán a GS kicsit nehézkesebb a léellátást biztosító fémszövetcső miatt. Azt először jól el kell találni és az tud szívatós lenni, de utána már nincs gond.
Hogyha összehasonlítjuk őket egy 22 mm-es (vagy nagyobb) tankkal, akkor persze kicsit macerásabb, de ezekhez sem kell nagyító. Viszonylag kényelmesen szerelhető mindegyik.

Egyik tesztalany sem mutat igazán jól egy 22-es modon. A V3 mini elfogadható, hiszen az a legnagyobb, a Dvarwhoz pedig van szépséggyűrű (nem a csomag része), de úgy is eléggé szerencsétlenül néz ki. A GS meg semmin sem néz ki jól (ámbár a tank önmagában szerintem szép). Viszont utóbbi kettőt nem is igazán erre találták ki, hanem valami eGo szerű cuccra. Illetve a Dvarwot valami törpe boxmodra is el tudom képzelni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények