A V12-es duruzsolása – Lamborghini Sián FPK 37

Nem csak az egyik legnagyobb Technic autót kaphatjuk meg, hanem ékes díszévé is válik a lakásunknak. – írta: elektrotank, 3 éve

A doboz

A doboz egy része ugyanúgy megkapta azt a jellegzetes limezöld színt, amit az autó. Tapintásra és ránézésre is minőségibb hatást kelt, mint az átlagos LEGO dobozok. A teteje elég letisztult, kapunk egy dombornyomott Lamborghini logót és kettő, átlósan haladó csíkot (mintha V-t formáznának), amik ugyancsak dombornyomottak.

A doboz első oldallapján találunk egy LEGO Technic logót, egy korhatár besorolást, a számozott nevét és a darabszámát. Elmondható, hogy az aranycsík végigfut a doboz mindegyik oldalán, mindemellett a karbon hatású résznek is más a tapintása. Ezekkel a mintákkal valószínűleg az autó vonalait próbálták a dobozra varázsolni, tulajdonképpen a doboz ezen fele a Sián elejét „testesíti” meg.

A doboz következő oldalán kapunk némi információt, figyelmeztetést (fulladásveszély, apró alkatrészek), a gyártó által hitelesített hologramos matricát, az olasz zászlót és egy 1:1-es méretarányú kereket. Természetesen ez az oldal (ideértve a vele párhuzamosan lévőt) az autó oldalát képviselteti.

Az autó fenekét a doboz eme oldalán jelenítik meg. Dombornyomott a Lamborghini felirat, beleértve a lámpák és a kipufogók körvonalait is.

A legutolsó oldalon nem találunk az olasz zászlón kívül semmi érdekességet.

A doboz alján megkapjuk a kész termék képét, nevét, a LEGO Technic és Lamborghini logót, az 1:8-as jelzést, és ugyancsak a korhatár besorolást, a számozott nevét és a darabszámát.

Miután végeztünk a szemrevételezéssel, a doboz tetejét négy ragasztószalag tartja a helyén (az alján), amit könnyedén elvághatunk a doboz megsértése nélkül. De mielőtt rátérnénk, hogy mit is rejt maga a doboz belseje, érdemes megnézni a doboz tetejének a belsejét is, mert az is tartogat két meglepetést. Egyrészt az egész belső rész matt fekete festést kapott, másrészről a rövidebb oldalán található egy 63-s szám, a hosszabbik oldalán pedig egy idézet olaszul a legendás alapítótól, ami a következő:

„questo è stato il momento in cui ho finalmente deciso di creare un’auto perfetta”

Ez magyarul annyit tesz:

„ez volt az a pillanat, amikor végül úgy döntöttem, hogy megalkotom a tökéletes autót”

A doboz belseje ugyanúgy követi azt a V vagy „motorszerű” formát, amit a doboz tetején is láthattunk. A középen lévő dobozok karbonhatásúak, és a tetejükön (csak 3 darabon) egyfajta kilógó rész van, amivel az egyik be tud csúszni a másik alá, de így összerakva nagyon jól mutattak. A két szélső kis doboz megmaradt limezöldnek. Mindegyik doboz meg van számozva.

A cuccokat kipakolva rálelünk a kétkönyves útmutatóra, ami kreatív módon üdvözöl minket. Mivel a füzetek be vannak szorítva a kartonlapok közé (ami pozitív, mert nem mozog összevissza a dobozban), ezért azok a lyukacskák segítik a kivételüket.

Az instrukciós könyvek alatt még vár minket egy Lamborghini felirat egy Y mintás háttérrel, ami egyébként a belső doboz külsejére is jellemző.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!