A V12-es duruzsolása – Lamborghini Sián FPK 37

Nem csak az egyik legnagyobb Technic autót kaphatjuk meg, hanem ékes díszévé is válik a lakásunknak. – írta: elektrotank, 3 éve

Az instrukciós könyvek

Manapság a nagyobb készletek útmutatói elérik egy terjedelmesebb könyv oldalszámát, és ez a Siánnál sincs másképp.

Kezdjük az első füzettel, ami a kocsi hátsó felét ábrázolja, ugyanis az építkezés is a hátsó résszel kezdődik. Belelapozva találkozunk a készítők nevével, magának a terméknek a nevével, több oldalnyi, ám rövidebb terjedelmű információmorzsával (angolul és olaszul) a készlet fejlesztéséről, ide sorolva a történeteket és az idézeteket is. Néhány koncepciós rajz vagy poszterszerűség is feltűnik a könyvben, ami esetenként egy-egy fejezet végeztével (egy-egy doboz után) bukkan elő a következő fejezet előtt. A 321 oldalas könyv, kereken 500 darabnyi utasítást ad számunkra.

A második füzet az autó első részét viseli magán. Ha kivégeztük az első könyvet, ennél ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Ez már valamivel több, összesen 329 oldalas, és további 583 feladat elvégzésére késztet minket, hogy végül megkapjuk a Lamborghininket, amitől oly könnyű lett a pénztárcánk. Itt is akad a fejezetek vége után egy-egy kép. Értelemszerűen e könyv végére került az elemösszesítő rész is. A végén arra kér minket a LEGO, hogy mondjuk el, mit gondolunk a termékéről, valamint felhívja a figyelmet egy ún. „Tulajdonosok klubja” nevezetű dologra, amit minden LEGO Lamborghini tulaj megkap egy egyedi azonosító alapján, ami az egyik fehér elemen (6301904) található.

Ez a kód mindegyik Lamborghini készletnél teljesen egyedi. A LEGO hivatalos weboldalán kell beaktiválnunk egy névvel. Ha az aktiválás sikeres, akkor kapunk egy kártyaféleséget a kódunkkal és a nevünkkel, majd hozzáférhetünk a Tulajdonosok klubjához, ami igazándiból nem takar sok mindent: WAV formátumú csengőhangok az autó hangjával, poszterek PDF formátumban, valamint háttérképek. Ezeket le tudjuk tölteni. Ennyi.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!